Tânără cu ochii verzi poartă un breton lung

Cum să vă tăiați bretonul conform recomandărilor profesioniștilor

Tunsorile realizate acasă nu sunt ceva ce am recomanda în mod normal. Însă, cum deocamdată, o vizită la salonul de coafură nu este ceva la îndemână, puteți să tăiați și dumneavoastră câteva fire rebele sau crescute, pentru un aspect finisat. Plus că nu este ca și cum încercați să vă tundeți un bob lung, ci doar bretonul.

Aveți emoții? Nu aveți de ce. Este chiar simplu.

Tunderea bretonului, atunci când a atins acea lungime incomodă, unde vă gâdilă nasul sau vă intră în ochi, este un proces destul de simplu, care nu ține cont de micile posibile greșeli, deoarece acestea se vor amesteca curând cu restul părului.

Prin urmare, am vorbit cu câțiva stiliști de păr pentru a obține recomandările lor pentru instrumentele pe care ar trebui să le utilizați, atunci când vă tundeți bretonul, dar și tehnicile ideale pentru a tunde un breton pentru prima dată.

Foarfecă

În primul rând, încercați să puneți mâna pe o pereche de foarfece adecvate pentru tăierea părului, adică cele profesioniste. Le puteți comanda online cu ușurință, fiind disponibile la prețuri accesibile.

Verifică preț Foarfecă Tuns Profesională aici!

Nu folosiți foarfece de papetărie sau de bucătărie, deoarece nu sunt suficient de ascuțite. De asemenea, nu vă oferă nici un fel de control asupra tăieturii. Părul va aluneca de-a lungul lamei și asta nu se va cu termina bine.

Pieptene

Alegeți un pieptene cu dinți deși sau un pieptene cu coadă. Astfel, vă veți asigura că aveți acuratețe, iar rezultatele finale vor avea un aspect cât mai natural.

Verifică preț Pieptăn Profesional aici!

Indicații și contra-indicații atunci când doriți să tundeți bretonul

Cel mai bun sfat pe care îl pot da profesioniștii, este să adăugați un produs de coafură precum mousse-ul, pe părul umed, pentru o aderență suplimentară. Apoi uscați-vă bretonul drept cu o perie.

În caz contrar, riscați să-l tăiați mai scurt decât v-ați propus, deoarece părul dumneavoastră se întinde atunci când este umed.

Potrivit experților în materie de păr, orice tip de breton ar trebui tuns maxim 2 mm.

Dacă aveți un breton tăiat drept, secționați-l pe jumătate pe orizontală și folosiți o agrafă de păr pentru a îndepărta stratul superior.

Luați apoi părul din secțiunea rămasă și pieptenați-l bine. Ridicați părul în sus cu un pieptene și tăiați mici V-uri în vârfuri.

Desprindeți secțiunea de sus și faceți la fel. Dar lăsați părul puțin mai lung, deoarece aceasta este partea cu care tindeți să adăugați volum, atunci când vă coafați, deci nu vă veți dori să pară prea scurt.

Și ce ar trebui să evitați? Nu tundeți niciodată drept, deoarece pare prea sever și există pericolul de a tunde prea mult din părțile laterale.

Încercați un breton de pisică

Drăguț și practic, „bretonul de pisică” a fost un stil deosebit de apreciat în anii ‘60. Gândiți-vă la faimoasa actriță Brigitte Bardot, în filmul  A Very Private Affair. Potrivit specialiștilor, aceasta este cea mai sigură tunsoare a bretonului, atunci când nu sunteți sigur cum să îl tundeți mai exact.

Tot ce trebuie să faceți este să luați o secțiune triunghiulară din mijlocul bretonului, între sprâncene, să mergeți într-un punct și să pieptănați părul înainte. Ridicați din nou părul direct în sus și tăiați mici V-uri în el.

Puteți face triunghiul ușor mai larg, dar niciodată să nu mergeți mai departe de capetele fiecărei sprâncene. Vreți să lăsați părțile laterale mai lungi, deoarece astfel veți asigura bretonului un aspect delicat și difuz.

Așadar, tunderea bretonului nu pare chiar atât de complicată, mai ales când vorbim de o măsură provizorie, care nu va mai fi necesară curând. Trebuie doar să aveți instrumentele potrivite și să fiți atenți la instrucțiunile de mai sus.

Dumneavoastră obișnuiți să vă tundeți bretonul pe cont propriu? Ați avut mici accidente nefericite care s-au soldat cu un breton prea scurt sau strâmb? Lăsați-ne un mesaj, mai jos, în care să ne povestiți experiențele dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *