Femeie poartă o manichiură tip „french”

Cum să vă mențineți unghiile și cuticulele sănătoase acasă

Având în vedere că perioada prin care trecem este ceva mai dificilă, cursul normal al vieții de zi cu zi a suferit ceva modificări. În consecință, nu mai putem merge oricând vrem noi la salon pentru a ne bucura de o manechiură profesionistă.

Drept urmare, este posibil să aveți câteva întrebări cu privire la menținerea unghiilor și a cuticulelor sănătoase pe durata acestei perioade. De aceea, vă vom explica în cele ce urmează cum puteți să efectuați o manichiură acasă, pe cont propriu, fără să faceți mizerie, sau cum puteți să îndepărtați o manechiură cu gel, fără să vă deteriorați unghiile naturale.

Iată câteva sfaturi de bază care vă vor ajuta să vă mențineți unghiile și cuticulele sănătoase (și câteva sfaturi pentru a le păstra un aspect frumos).

Cum îmi mențin unghiile și cuticulele sănătoase?

În primul rând, nu tăiați cuticulele și nu le împingeți înapoi. Păstrați-le hidratate, dar lăsați-le în pace.

Iată de ce: unghiile cresc dintr-o zonă de sub cuticule numită matricea unghiilor sau rădăcina unghiilor. Cuticulele sunt doar o piele care protejează matricea și noua unghie pe măsură ce crește.

Tăierea sau împingerea cuticulelor înapoi este o practică standard în timpul manichiurilor de salon, dar specialiștii în îngrijirea unghiilor ne recomandă să nu facem asta pe cont propriu, acasă. Cuticulele sunt esențiale  pentru protejarea matricei unghiei de bacteriile și alți germeni care intră în organism și care pot provoca infecții.

Dincolo de asta, asigurați-vă că instrumentele pe care le veți folosi sunt curate. Dezinfectarea instrumentelor folosite anterior este obligatorie, acestea având nevoie de o dezinfectare măcar o dată pe lună.

Acest lucru se poate face prin înmuierea unei pensule în alcool izopropilic (de 70% sau mai mare), cu care veți dezinfecta instrumentele, pe care apoi le clătiți bine cu apă caldă. De asemenea, ar fi indicat să folosiți unghere separate, pentru degetele de la mâini și cele de la picioare.

Cum pot îndepărta o manichiură cu gel sau unghiile false acasă?

Înainte de a începe procesul de îndepărtare, veți avea nevoie de câteva lucruri: dischete de bumbac, acetonă și un pătrat de folie de aluminiu de 5 pe 5 cm. pentru fiecare unghie. Dacă obișnuiți să mergeți regulat la salon, pentru a obține o manichiură profesionistă, probabil că ați mai urmărit desfășurarea acestui proces, dar, dacă nu, iată de unde puteți începe.

În primul rând, utilizați o pilă de unghii de tip buffer, pentru a îndepărta stratul superior de gel. În continuare, înmuiați o dischetă de bumbac în acetonă și aplicați doar pe vârful degetelor. Asigurați-vă că fixați fiecare dischetă de bumbac cu o bucată mică de folie și lăsați să acționeze timp de 10 până la 15 minute.

Când îndepărtați folia, răzuiți ușor gelul cu o pilă de unghii. Unghiile acrilice pot fi înmuiate folosind același proces, dar fiți pregătiți să lăsați produsul să acționeze până la 45 de minute. Dacă aveți de-a face cu un produs rezistent care nu vrea pur și simplu să cedeze, repetați acest proces.

După îndepărtare, este recomandat să oferiți unghiilor o pauză de la aplicarea oricărui tip de lac de unghii, timp de cel puțin o săptămână, în timp ce vă hidratați corespunzător unghiile, în mod regulat, cu creme emoliente hrănitoare. După ce trece o săptămână, puteți încerca să vă faceți manichiura, cu condiția să tăiați și să modelați unghiile după un duș cald, deoarece atunci unghiile sunt foarte moi.

Cum ar trebui să efectuez o manichiură acasă (care arată și bine)?

Primul pas către o manichiură cu aspect profesionist este să vă piliți și conturați unghiile. Puteți face asta ori cu mâna în aer, cu unghiile îndreptate către dumneavoastră, fie cu mâna menținută într-o poziție în care pare că țineți ceva – cum vă este dumneavoastră mai confortabil.

Trebuie să folosiți pila cu mișcări ușoare, pe părțile laterale ale unghiilor pentru a obține forma ideală, apoi aplicați ulei de cuticule. Dacă nu aveți la îndemână un asemenea ulei, puteți folosi niște ulei de măsline sau de cocos.

Urmează partea grea – vopsirea unghiilor. Mulți dintre noi credem că trebuie să pictăm direct pe cuticule pentru a obține aspectul corect, dar asta are drept rezultat o manichiură dezordonată. Dacă vă rezervați puțin mai mult timp pentru efectuarea manichiurii, puteți să lăsați, pentru fiecare unghie, un spațiu mic între cuticule și linia lacului de unghii.

Astfel, la sfârșit nu veți avea de curățat lacul de unghii care a trecut de linia dorită. Un alt sfat: aplicați straturi subțiri de lac de unghii. Este mult mai ușor să pictați un strat suplimentar sau două, în loc să încercați să corectați un strat gros de lac. Dacă trebuie să curățați mici accidente, optați pentru un aplicator mic pentru fardul de ochi și acetonă.

Pentru a prelungi rezistența manichiurii, este recomandat să aplicați un strat de lac la fiecare două zile, pentru a vă păstra lacul de unghii în loc cât mai intact posibil.

Cum folosesc unghiile false?

Dacă vopsirea unghiilor nu este opțiunea dumneavoastră dorită, aveți alternativa unghiilor false. Acestea sunt soluția ideală pentru o manichiură care arată perfect și nu se deteriorează. Înainte de a aplica unghiile false, totuși, este recomandat să vă spălați mâinile și să vă piliți unghiile.

Când este timpul să aplicați unghiile, nu folosiți prea mult lipici de unghii. Aveți nevoie doar de două puncte mici de lipici pe unghii, deoarece acesta se va răspândi pe suprafața unghiei, odată ce aplicați unghiile și le apăsați pentru fixare.

Țineți unghiile apăsate timp de aproximativ 10 până la 15 secunde și suflați spre unghie în timp ce o țineți apăsată, pentru a accelera timpul de uscare și pentru a fixa bine unghiile.

Deoarece anumite modele de unghii false pot fi reutilizate, le puteți înmuia în apă caldă înainte de a încerca să le scoateți. După aceea, folosiți o pilă de unghii de tip buffer, pentru a îndepărta excesul de lipici și aplicați ulei pentru a hrăni unghia.

Cum pot face ca o manichiură cu unghii false să dureze mai mult?

Manichiurile cu unghii false, care folosesc lipici, pot ține o săptămână sau două, însă este recomandat să vă păstrați unghiile cât mai uscate pe întreaga perioadă de utilizare, ceea ce ar trebui să le crească longevitatea.

Uleiul și umiditatea suplimentară le scade rezistența. Însă, este o idee bună să vă limitați așteptările cu privire la unghiile false, deoarece acestea sunt mult mai fragile decât unghiile acrilice și chiar și în cele mai bune (și mai uscate) circumstanțe, o unghie sau două s-ar putea să cadă.

Vestea bună este că, desigur, le puteți lipi la loc, așadar, țineți lipiciul de unghii la îndemână, pe perioada pe care purtați unghii false.

Așadar, acum știți ce pași trebuie să urmați pentru a vă asigura că aveți grijă, în mod corespunzător, de unghiile dumneavoastră, chiar și atunci când mersul la salon nu este o opțiune disponibilă. Dacă la început nu vă iese foarte bine, nu este nici o problemă, pe măsură ce veți exersa tehnicile necesare, veți obține rezultate și mai bune.

Verifică preț Truse Manichiură Profesionale aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *