Tânără încearcă să se trezească

Cum să vă mențineți părul drept peste noapte

Când tocmai ați depus ceva timp și efort pentru a vă îndrepta părul cu placa de păr, cel mai probabil ultimul lucru pe care vi-l doriți să se întâmple este ca acesta să își piardă forma peste noapte! Până la 33% dintre femei dețin o placă de îndreptat părul și 27% spun că nu pot trăi fără acest dispozitiv!

În momentul în care vorbim doar despre femeile cu vârste sub 25 de ani, procentul este și mai mare, de 40%. Oarecum surprinzător este faptul că și 20% dintre bărbați afirmă că dețin o placă de îndreptat părul.

Procesul de îndreptare al părului poate dura undeva între 10 și 45 de minute, în funcție de lungimea părului, grosimea firului de păr și de cât de ondulat este. Totuși, sunt persoane care spun că au nevoie chiar și de până la 2 ore pentru îndreptarea părului.

Indiferent de cât durează îndreptarea părului, în ceea ce ne privește, orice minut în plus dimineața este valoros. Așadar, în continuare, vă vom prezenta îndrumările noastre despre cum puteți să vă mențineți părul drept atunci când dormiți, astfel încât să vă bucurați mai mult timp de rezultatele dorite.

Optați pentru soluții de protecție termică și seruri de îndreptare de calitate superioară

Adesea, serurile de îndreptare asigură și protecție termică pentru păr. Totuși, unele produse vor acționa doar ca un fixativ de păr care va ajuta doar la menținerea coafurii mai mult timp, ceea ce înseamnă că ar trebui să utilizați două produse diferite pentru a obține și protecție termică, și păr drept – depinde de produsele pe care le alegeți.

Vă recomandăm să folosiți aceste produse de fiecare dată când vă îndreptați părul și, în mod similar, atunci când îl uscați sau îl ondulați pentru a îl proteja de deteriorare și a-l menține sănătos mai mult timp.

Soluțiile de protecție termică vin adesea sub forma unui spray pe bază de silicon. Acestea trebuie aplicate pe păr înainte de coafare, formând o barieră de protecție în jurul firelor de păr. Soluțiile de protecție termică captează umezeala și vă infuzează părul cu vitamine hrănitoare și acizi grași pentru a îi oferi acestuia o strălucire de invidiat.

Acestea funcționează atât pe părul umed, cât și pe păr uscat, dar trebuie să rețineți că placa de păr se utilizează doar pe părul uscat, deoarece altfel îl poate deteriora sau arde. Prin urmare, vă sugerăm să folosiți întotdeuna produse de protecție termică înainte de uscarea părului sau îndreptarea acestuia.

Majoritatea serurilor de îndreptare a părului sunt concepute pentru a fi aplicate înainte de coafarea părului tocmai din acest motiv. În timp ce alte produse vă ajută, de asemenea, să vă păstrați părul drept pentru mai mult timp și pot fi aplicate și după ce l-ați îndreptat, pentru a maximiza rezistența mai mult timp.

Verifică preț spray profesional pentru protecție termică aici!

Folosiți serul de îndreptare, din nou, înainte de culcare

Utilizarea serului nu trebuie limitată doar la sesiunea de îndreptare. Puteți, de asemenea, înainte de a merge la culcare, să aplicați din nou serul de îndreptare pe păr, pentru a menține coafura pe timpul nopții.

În mod alternativ, puteți aplica un ser sau un ulei de păr diferit, care să vă condiționeze părul și să-l protejeze de încrețire.

Prindeți părul înainte de somn

Prin fixarea părului pe cap înainte de a vă culca, îi limitați capacitatea de a se împrăștia prea mult pe timpul nopții. Este ușor să vă prindeți părul cu agrafe, iar dacă nu aveți firul de păr foarte gros sau creț, nici nu ar trebui să dureze prea mult.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să separați părul în secțiuni, să-l pieptănați și să-l înfășurați în jurul capului, după care să-l fixați cu o prindere de tip Kirby sau cu o clemă de păr. Prindeți șuvițele de păr în straturi și asigurați-vă că sunt fixe.

În mod alternativ, vă puteți prinde părul pe spate pentru un efect similar. Pentru a face acest lucru, separați părul în 2 sau 4 secțiuni și apoi fixați-le în partea de sus cu un elastic de păr – aveți grijă totuși să nu le legați prea strâns.

În caz contrar, părul dumneavoastră își va pierde forma peste noapte! Apoi, câțiva centimetri mai jos de fiecare șuviță de păr, legați o altă șuviță cu un elastic de păr și din nou cu câțiva centimetri mai jos și tot așa.

Această metodă are un efect similar cu fixarea părului pe cap în agrafe, prin faptul că limitează capacitatea părului de a se desprinde, fără a pune prea multă presiune asupra firelor de păr.

Protejați-vă părul de căldură

Uscarea părului cu un uscător de păr determină în mod direct uscarea excesivă a acestuia, lucru care duce, în cele din urmă, la deteriorarea firelor de păr și, implicit, la apariția firelor despicate și a încrețirii părului.

Utilizați un spray de protecție termică – de fiecare dată când doriți să vă uscați sau să vă îndreptați părul, ar fi indicat să utilizați un spray de protecție termică. Acest lucru va împiedica uscarea excesivă a firelor de păr, care poate duce la apariția firelor despicate sau la alte deteriorări ale firelor de păr.

Prin prevenirea deteriorării termice, reduceți șuvițele rebele și vă păstrați părul drept.

Optați pentru o placă de îndreptat părul din ceramică sau turmalină – în mod ideal, ar trebui să optați pentru achiziționarea unei plăci de îndreptat părul care să fie confecționată din plăci ceramice, deoarece acestea asigură distribuirea uniformă a căldurii și alunecă perfect fără a prinde firele de păr.

Astfel sunt reduse firele de păr încurcate și despicate care pot contribui la ondularea părului.

Folosiți setările de temperaturi scăzute – acest lucru este valabil atât pentru uscătorul dumneavoastră, cât și pentru placa de îndreptat părul. Setările de căldură ridicată sunt dedicate firului mai gros de păr, așadar dacă părul dumneavoastră nu se încadrează la această categorie, temperatura prea ridicată îl va deteriora.

Uscarea părului folosind setarea cu aer rece a uscătorului de păr este considerat că poate închide cuticulele firelor de păr, ceea ce ajută la menținerea coafurii dumneavoastră pentru mai mult timp. Pentru îndreptarea părului cu o placă de păr, consultați acest ghid de temperaturi recomandate:

  • Pentru părul fin sau deteriorat, optați pentru temperaturi sub 148° C
  • Pentru părul normal, optați pentru temperaturi între 148° C și 193° C
  • Pentru părul gros și ondulat, optați pentru temperaturi între 176° C și 204° C.

Citește și: Cele mai bune plăci de îndreptat părul 

Evitați umiditatea

Umiditatea este renumită pentru faptul că poate încreți părul, chiar și în cazul persoanelor care nu au în mod natural părul creț sau ondulat. Pentru a vă menține părul proaspăt îndreptat, evitați cu orice preț căldura, umezeala și umiditatea.

Aici este inclusă și utilizarea unei umbrele pentru a minimiza pe cât posibil precipitațiile care ajung pe păr, și pentru menținerea unei temperaturi relativ scăzute, în funcție de caz. Unde este necesar, puteți apela la aerul condiționat sau la un ventilator pentru a menține temperatura din dormitor relativ scăzută pe timp de noapte.

Acest lucru va reduce la minimum cantitatea de transpirație pe care o veți elimina pe parcursul nopții, care altfel ar contribui la umiditatea din jurul dumneavoastră și ar duce la ondularea părului.

În plus, în cazul în care vă aflați în țări cu climă foartă caldă și umedă, puteți utiliza întotdeauna un spray anti-umiditate. Îl puteți aplica imediat după îndreptarea părului sau ori de câte ori considerați că este necesar.

Aveți grijă la alegerea așternuturilor de pat

Mai exact, aveți grijă în mod special la fețele de pernă. Cele care sunt confecționate din bumbac pot acționa ca un material de velcro pe firele delicate de păr. Fibrele de bumbac prind firele de păr și le desprind, provocând încurcături și intensificând ondularea, stricând, astfel, aspectul elegant și strălucitor al părului pe care tocmai l-ați îndreptat.

O față de pernă care este din mătase sau chiar din satin reduce frecarea care are loc între pernă și păr, ceea ce înseamnă că părul dumneavoastră va rămâne îndreptat pentru mai mult timp.

Fețele de pernă din satin sau din mătase pot face, de asemenea, minuni pentru pielea dumneavoastră! Datorită frecării reduse, este considerat că acestea pot ajuta la reducerea ratei la care se formează ridurile!

Verifică preț lenjerii de pat din microfibră aici!

Purtați o eșarfă de mătase pe cap în timpul somnului

Această metodă este, în mod evident, bazată pe același principiu ca și dormitul pe perne de mătase sau satin. Nu numai că vine la pachet cu o tentă luxurioasă, dar poate reduce foarte mult și ondularea părului, împiedicând, astfel, stricarea coafurii.

Purtarea unei eșarfe de mătase pe cap poate reduce în timpul somnului frecarea dintre păr și lenjeria de pat, ceea ce va reduce încrețirea părului.

Combinați metodele de mai sus

Puteți combina metodele cu ușurință, pornind de la ambele metode de fixare a părului despre care am vorbit anterior, cu scopul de a obține rezultate și mai bune. Dacă preferați versiunea cu agrafe, pur și simplu fixați părul cu ajutorul agrafelor și apoi acoperiți-l cu o eșarfă de mătase.

În mod alternativ, puteți achiziționa niște accesorii de păr special concepute pentru a acoperi părul, care pot fi așezate pe cap precum o pălărie, dar sunt confecționate din materiale textile mătăsoase pentru a reduce frecarea.

Pe de altă parte, puteți adăuga cu ușurință o eșarfă de mătase în metoda pe care o folosiți pentru a vă prinde părul. Pentru a realiza acest lucru, așezați o eșarfă de mătase deasupra capului, după ce anterior ați separat părul în două secțiuni. Aveți grijă ca eșarfa de mătase să fie așezată pe cap în așa fel încât să aibă colțurile simetrice.

Când vă prindeți părul cu primul elastic, legați și eșarfa în sistemul de prindere. Apoi, înfășurați eșarfa în jurul secțiunii de păr înainte de a efectua o altă prindere.

Continuați acest lucru până când ajungeți la sfârșitul primei secțiuni, și apoi repetați operațiunea și pentru cealaltă secțiune. Nu veți dori să vă fixați părul prea strâns, nici cu elasticele de păr și nici cu eșarfa de mătase.

Sfaturi despre cum vă puteți împiedica părul să se onduleze după îndreptare

Tânără stă în pat cu părul dezordonat

Este posibil ca aceste sfaturi finale să nu pară prea impresionante, dar vă garantăm că pot face diferența între menținerea părului drept timp de 12 ore sau menținerea părului drept pentru câteva zile.

Alegeți achiziționarea unei plăci de îndreptat părul de o calitate superioară – majoritatea plăcilor moderne de îndreptat părulbeneficiază de tehnologii care hrănesc firul de păr și ajută la menținerea coafurii pentru mai mult timp.

Uscați-vă părul complet înainte de a-l îndrepta – dacă vă îndreptați părul atunci când este încă umed, îl veți arde și deteriora, ceea ce va face mult mai dificile următoarele sesiuni de îndreptare.

Nu exagerați cu îndreptarea părului – deși știm că este tentant să vă îndreptați părul în fiecare zi, este indicat, totuși, câteva zile pe săptămână să lăsați părul în forma sa naturală, pentru a îi oferi acestuia șansa de a se reface, astfel, rămânând sănătos pentru mai mult timp.

Nu vă treceți mâna prea des prin păr – dacă vă veți juca prea mult cu părul sau veți trece cu degetele prea des prin el, veți reduce eficiența soluțiilor de îndreptare a părului, ceea ce poate duce la ondularea acestuia.

Utilizați șampon uscat – pentru a maximiza timpul dintre spălări, utilizați șampon uscat pentru a absorbi uleiurile și pentru a adăuga volum părului îndreptat.

Evitați să vă udați părul – apa va determina părul să se onduleze ca înainte de îndreptare, așa că vă recomandăm să utilizați o cască de păr sub duș și o umbrelă în afara casei atunci când sunt precipitații.

Concluzie

Așadar, acestea sunt cele mai bune sfaturi pe care vi le putem oferi, cu scopul de a vă menține părul îndreptat și peste noapte. Dacă ați mai încercat alte metode și ați fost încantate de rezultate, nu ezitați să ne informați în secțiunea de comentarii de mai jos!

Dacă vă interesează să vă luați o placă de îndreptat părul mai performantă, care să vă asigure rezultate excelente pentru mai mult timp, aruncați o privire la ceea ce ne-am gândit că ar fi unele dintre cele mai bune plăci de îndreptat părul disponibile pe piață, la momentul actual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *