Cum să vă îndrepțați părul

Hair-stylist îndreaptă părul unei tinere folosind o placă pentru îndreptare

Indiferent dacă încercați o schimbare de stil sau vreți să vă îmblânziți firele rebele, îndreptarea părului necesită timp, și poate fi un proces complicat și chiar dureros dacă nu stăpâniți tehnica.

Există, cu siguranță, o metodă anume de îndreptare a părului cu o placă de păr, dar ceea ce poate nu știți este că există mai multe modalități prin care vă puteți îmblânzi podoaba capilară – atât cu, cât și fără tratare termică.

Plăcile de îndreptat părul au fost o alegere populară, când venea vorba despre instrumente de coafat părul încă din anii 1990, înainte de asta, fiind folosite doar în saloanele de coafură. Însă, din acea perioadă și până în prezent, tehnologia a avansat considerabil, ceea ce înseamnă că acum există mai multe opțiuni, placa de păr fiind doar una dintre ele.

Așadar, există o alternativă potrivită pentru fiecare; dacă nu vă place să folosiți o placă de îndreptat părul, poate o să vă înțelegeți mai bine cu o perie de îndreptat părul.

Vom vorbi, în continuare, despre diferitele opțiuni disponibile de îndreptare a părului și despre cum să o utilizați pe fiecare în parte, pentru a obține cele mai bune rezultate într-un timp eficient.

Îndreptarea părului cu placa de păr

Smartphone, o revistă de modă și o placă de îndreptat părul

Dacă alegeți să vă îndreptați părul acasă, pe cont propriu, veți economisi o sumă considerabilă de bani în timp. Prețurile saloanelor de coafură par să crească mereu, așadar este mult mai rentabil și accesibil, să vă achiziționați o placă de îndreptat părul, pentru vă putea coafa părul oricând doriți, în intimitatea și confortul propriei case, fără alte costuri sau programări la salon.

De asemenea, cu puțină practică, veți putea să folosiți placa de păr și pentru a vă coafa părul cu bucle în valuri, fără să mai fie nevoie să vă cumpărați și un ondulator de păr.

De ce instrumente aveți nevoie

Pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a vă îngriji părul înainte, în timpul și după ce vă îndreptați părul, vă sugerăm să aveți aceste instrumente la îndemână:

Placă de îndreptat părul de calitate superioară – veți dori să vă achiziționați o placă de păr care are mai multe setări de temperatură, este echipată cu plăci de îndreptat confecționate din materiale de calitate, cum ar fi ceramica, care distribuie căldura uniform, și are dimensiunea potrivită pentru lungimea părului dumneavoastră.

Dacă aveți părul mai lung, optați pentru o placă de păr mai lată, în timp ce pentru părul mai scurt, este ideală utilizarea unei plăci de păr mai subțiri.

Spray de protecție termică – acest produs este recomandat înainte de orice tratare termică a părului, deoarece îl protejează de eventualele deteriorări cauzate de căldură. Mai mult, anumite produse de protecție termică de calitate, conțin substanțe nutritive, care hrănesc și hidratează părul, menținându-l sănătos și strălucitor.

Multe conțin ingrediente precum uleiul de argan, care este bogat în antioxidanți. Există produse de protecție termică care acționează și ca un fixativ.

Cleme de păr – cât de multe puteți aduna din toată trusa dumneavoastră de frumusețe!

Vă puteți ajuta de cleme pentru a vă împărți părul în secțiuni, ceea ce ușurează îndreptarea părului. Puteți utiliza și clipsuri de prindere obișnuite, însă noi vă recomandăm să folosiți clemele de tip aligator, care se folosesc în cele mai multe saloane de coafură și frizerii. Acestea pot fi prinse și desprinse ușor, ceea ce vă ajută când treceți de la o secțiune de păr la alta.

Pieptene cu dinți rari – înainte de a vă îndrepta părul trebuie să vă asigurați că nu este încurcat, iar pieptenele cu dinți rari este soluția ideală în acest sens. Chiar dacă v-ați descurcat părul atunci când ați folosit balsam, este indicat să îl mai periați o dată înainte să fie complet uscat.

Astfel, veți putea să separați secțiunile de păr mult mai ușor. Pieptenele cu dinți rari presupune mai puțină frecare decât pieptenele cu dinți deși, și poate distribui uniform produsele aplicate pe păr.

Spray fixativ – pentru a menține aspectul drept al părului pentru mai mult timp. După cum am menționat anterior, unele spray-uri de protecție termică sunt concepute pentru a fi utilizate și pe post de spray fixativ. Astfel, veți avea mai mult spațiu în dulapul din baie și veți economisi și bani. Fixativul vă ajută să vă mențineți coafura impecabilă, fără fire rebele sau ondulate.

Verifică preț spray fixativ profesional aici!

Pregătirea părului

Înainte de a începe, veți dori să aveți părul curat; nu uitați să folosiți balsam în timpul spălării părului. Acest lucru nu este necesar de fiecare dată, însă părul se poate îndrepta mai bine dacă este curat, fără produse în el, iar dumneavoastră puteți avea părul drept pentru perioada maximă între spălări.

Trebuie doar să aveți grijă să uscați părul bine, înainte de a folosi placa de îndreptat părul.

Indiferent dacă alegeți să lăsați părul să se usuce în mod natural sau folosiți un uscător de păr, aveți grijă să nu vă frecați părul înainte cu prosopul. Acest lucru poate determina electrizarea și firele rebele să se înrăutățească, chiar și la persoanele cu părul drept natural.

În schimb, puteți stoarce excesul de apă din păr cu mâinile după ce l-ați spălat, pentru ca ulterior să-l înfășurați într-un prosop și să eliminați toată apa rămasă.

După ce v-ați uscat bine părul, aplicați un spray de protecție termică. Nu aplicați prea mult, deoarece părul se poate îngrășa mai repede, o cantitate mică va fi suficientă, mai ales dacă o distribuiți uniform pe toată suprafața părului. Pentru început, puteți să distribuiți produsul cu ajutorul degetelor.

În continuare, veți dori să vă pieptănați părul pentru a îndepărta firele încurcate. Pentru părul creț, recomandăm utilizarea unui pieptene cu dinți rari pentru această operațiune. Evitați să folosiți o perie de păr, care poate duce la electrizare și fire rebele.

Dacă părul dumneavoastră este foarte ondulat sau încurcat, începeți să-l descurcați de la vârfuri și urcați spre rădăcini, pe măsură ce descurcați șuvițele de păr. Acest pas va fi mult mai ușor dacă deja v-ați descurcat părul în timpul spălării, când ați folosit balsam.

După ce v-ați pieptănat părul și ați îndepărtat toate încurcăturile, începeți să vă împărțiți părul în secțiuni. Prindeți straturile exterioare ale părului folosind clemele menționate anterior, astfel încât, atunci când începeți să-l îndreptați, să începeți cu stratul de jos.

Puteți încerca să răsuciți șuvițele de păr și apoi să le prindeți, pentru a nu avea mai multe șuvițe de păr atârnate din cleme care să vă îngreuneze manevrarea șuvițelor pentru îndreptare.

Dacă este prima dată când vă îndreptați părul, exersați puțin mișcările necesare ulterior îndreptării propriu-zise, fără a porni placa de păr. Astfel, vă veți obișnui cu placa și cu modul ei de folosire, fără să experimentați pe păr și fără să vă ardeți din greșeală cu placa.

În sfârșit a venit timpul să vă îndreptați părul! Veți dori să lucrați metodic – din spate în față sau din față în spate, oricum vi se pare mai ușor, atâta timp cât aveți grijă să îndreptați toate secțiunile de păr, fără să ratați vreo șuviță.

Adunați o șuviță de păr de aproximativ doi centimetri. Pieptănați încă o dată pentru a îndepărta eventualele încurcături produse recent, apoi mențineți pieptenele mai jos de rădăcina șuviței și închideți placa de păr pe șuvița de păr, chiar deasupra pieptenului, apoi glisați spre vârfuri atât pieptenul, cât și placa de păr.

Asigurați-vă că mențineți părul întins în timp ce glisați placa de păr, deoarece astfel părul se va îndrepta mai repede.

Dacă în orice moment părul dumneavoastră începe să sfârâie, opriți-vă, deoarece acesta este sunetul părului care se arde, cel mai probabil pentru că nu este complet uscat sau pentru că temperatura este prea ridicată!

După ce vă asigurați că temperatura este setată corect, continuați cu următoarea secțiune de păr, pe care o pieptănați și apoi o îndreptați. Repetați pentru toate secțiunile de păr. Aveți răbdare, nu vă grăbiți și lucrați metodic pentru cele mai bune rezultate.

După ce v-ați îndreptat în totalitate părul, este timpul pentru eventualele retușuri finale. În funcție de stilul pe care doriți să-l creați, puteți să vă ondulați ușor vârfurile sau să îl prindeți cu niște agrafe. Nu uitați să vă îndreptați și bretonul, în cazul în care aveți unul.

La final, fixați coafura cu un spray fixativ, pentru rezultate de durată. Așa cum am menționat anterior, anumite spray-uri de protecție termică pot fi folosite și ca spray fixativ, așadar, puteți verifica informațiile de pe ambalajul produsului pe care l-ați utilizat pentru protecția termică a părului, pentru a vedea dacă funcționează și ca fixativ pentru păr.

Acum vă puteți bucura de noul dumneavoastră stil! Este posibil să fie nevoie să mai faceți mici retușuri până la următoarea spălare, dacă doriți să mențineți rezultatele obținute intacte.

De asemenea, evitați umezeala și folosiți șampon uscat pentru a amâna o zi, două următoarea spălare. Pentru mai multe sfaturi pentru menținerea coafurii pentru mai mult timp, puteți citi articolele noastre de pe blog.

Îndreptarea părului cu o perie de îndreptare

Dacă vreți să vă îndreptați părul în fiecare zi, atunci puteți opta pentru o alternativă la tradiționala placă de îndreptat părul, care vine sub forma unei perii de îndreptat părul.

Acestea sunt mai puțin agresive cu părul dumneavoastră, deoarece funcționează la temperaturi mai scăzute comparativ cu plăcile de păr, însă rezultatele sunt aceleași, datorită design-ului care le face incredibil de eficiente chiar și în cazul părului creț. În plus, sunt foarte ușor de utilizat, nu presupun folosirea unei tehnici complicate și vă puteți coafa foarte rapid cu ele.

Ca și în cazul utilizării plăcii de îndreptat părul, atunci când veți folosi peria de îndreptare, trebuie să vă spălați părul și să îl tratați cu balsam. Astfel veți obține un interval mai mare de timp între spălări, în care să vă bucurați de coafura dumneavoastră. De asemenea, veți menține placa dumneavoastră de îndreptat curată.

Când folosiți balsam în timpul spălării părului, îndepărtați toate încurcăturile și nodurile din păr. După baie, eliminați excesul de apă din păr și aplicați un spray de protecție termică. Puteți să vă lăsați părul să se usuce în mod natural sau să folosiți uscătorul.

Pieptănați-l pentru a vă asigura că toate încurcăturile din el au dispărut. După ce părul este uscat, porniți peria de îndreptare și setați-o la temperatura corespunzătoare tipului dumneavoastră de păr.

Vă recomandăm ca întotdeauna să începeți cu cea mai scăzută temperatură, pentru a preveni deteriorarea părului. Puteți seta o temperatură ridicată atunci când dați de zone mai ondulate sau când vedeți că nu se îndreaptă cum trebuie, însă, ca o idee generală, țineți pe cât posibil temperatura mai scăzută.

De asemenea, trebui să aveți în vedere faptul că părul vopsit trebuie tratat mai atent, chiar și în cazurile în care este puternic și sănătos în mod natural. Prin urmare, rețineți că merită să folosiți mereu cea mai mică temperatură, atunci când vă îndreptați părul cu peria de păr.

Mai departe, separați-vă părul în secțiuni pe care le prindeți cu agrafe, pentru vă fi mai ușor să îl îndreptați. Puteți să vă separați părul, pentru început, în cel puțin trei zone, una în stânga, una în dreapta și una în spatele capului, pe care apoi le împărțiți iar în câteva alte secțiuni pe orizontală, în funcție de grosimea firului de păr și de cât de des este.

Acum începeți îndreptarea propriu-zisă. Luați o secțiune de păr, din partea inferioară a secțiunii de păr din spate și așezați peria de îndreptat mai jos puțin de rădăcini și începeți să periați lent șuvița de păr, până la vârfuri. Asigurați-vă că periați întreaga șuviță de păr, astfel încât aspectul să fie uniform.

Ar trebui să observați imediat o diferență, însă în cele mai multe cazuri va fi nevoie să treceți prin aceeași șuviță de păr de câteva ori. Dacă veți trece cu peria prin păr într-o manieră mai lentă, nu va fi necesar să insistați de prea multe ori asupra unei secțiuni de păr, deoarece, astfel, părul are mai mult timp să răspundă la căldura emisă de perie.

Sunt atât de simplu de folosit! Ne place la nebunie cum periile de îndreptat părul vă permit să efectuați mai multe activități în același timp, dat fiind faptul că aveți nevoie doar de o mână pentru a le folosi.

Dacă în orice moment în care vă treceți cu peria prin păr, auziți părul că începe să sfârâie sau vedeți că iese abur, scoateți peria imediat din păr, deoarece acesta nu este uscat complet și se arde la contactul cu peria.

Continuați să îndreptați toate secțiunile de păr, până când aveți un stil drept și uniform. La final, puteți aplica puțin spray fixativ, pentru a prelungi aspectul obținut. Opriți peria de îndreptat părul și lăsați-o să se răcească. Nu uitați să o ștergeți cu o cârpă curată după ce s-a răcit, pentru a preveni formarea de reziduuri.

De ce să alegeți o perie de îndreptat părul?

Periile de îndreptat părul sunt o opțiune excelentă de avut la îndemână, deoarece acestea nu numai că vă îndreaptă părul, dar multe vă pot și descurca părul.

Totuși, noi vă recomandăm ca întotdeauna să vă descurcați părul și să eliminați nodurile din el înainte de a începe să îl îndreptați. În orice caz, dacă veți folosi o perie de îndreptat părul, veți descoperi că procesul de îndreptare a părului este mult mai ușor de gestionat, comparativ cu utilizarea unei plăci de îndreptat părul.

Periile de îndreptat părul ajung rapid la temperatura aleasă și sunt, de asemenea, excelente în menținerea unei temperaturi constante, pe care o distribuie uniform pe suprafața părului. Multe modele beneficiază de tehnologie ionică, ceea ce înseamnă că electricitatea statică este redusă, iar părul dumneavoastră va fi mai strălucitor.

Dacă nu aveți deja o perie de îndreptat părul și doriți să aflați mai multe despre ele, aruncați o privire la articolul nostru, despre cele mai bune perii de îndreptat părul disponibile pe piață.

Alte instrumente esențiale

Îndreptarea părului poate fi efectuată mult mai eficient și cu ușurință, atunci când aveți instrumentele potrivite la îndemână, motiv pentru care am întocmit următoarea listă pentru dumneavoastră.

Agent de protecție termică

Spray protecție termică TRESemme Repair and Protect 7Ca o regulă generală foarte importantă, nu vă tratați termic părul niciodată, fără sa aplicați în prealabil un agent de protecție termică. Poate nu veți considera necesar acest lucru la primele sesiuni de îndreptare, însă cu cât vă veți îndrepta părul de mai multe ori și nu veți folosi protecție termică, cu atât părul dumneavoastră se va usca de la expunerea repetată la temperaturi mari, ceea ce va duce la deteriorarea și ruperea firelor de păr.

Chiar și în cazul celor mai bune plăci de păr, perii de îndreptat și uscătoare de păr, atunci când sunt utilizate în mod constant, este absolut necesară protecția termică pentru protejarea părului.

Produsele de protecție termică pentru păr sunt disponibile sub mai multe forme diferite – mousse, ulei, ser și spray – așa că depinde de preferințele și nevoile părului dumneavoastră, pentru care dintre aceste forme veți opta.

Dacă aveți părul deosebit de ondulat sau uscat, cel mai probabil veți fi mulțumite cu alegerea unui ulei sau un ser de protecție termică.

În cazul în care vă spălați părul foarte des, zilnic sau o dată la două zile, deoarece se îngrașă repede, puteți opta pentru un mousse de protecție termică.

Aplicarea produselor de protecție termică poate fi diferită în funcție de forma sub care se regăsesc. Însă, în general, trebuie să aplicați puțin produs în palme, pe care apoi să-l distribuiți uniform în păr cu ajutorul degetelor.

Începeți să masați produsul în păr de la vârfuri, mergând în sus, spre rădăcini. Astfel, veți aplica cea mai mare cantitate din produs pe partea cea mai importantă, vârfurile, care sunt predispuse la despicare. În plus, nu veți acumula prea mult produs la rădăcini, evitând aspectul gras al părului. Puteți, totuși, verifica și instrucțiunile oferite de producător, care se regăsesc pe ambalaj.

Noi vă recomandăm spray-ul cu protecție termică TRESemme Repair & Protect 7:

Verifică preț spray protecție termică TRESemme Repair and Protect 7 aici!

Perii de păr

Tânără își îndreaptă părul folosind peria de păr

O perie de păr este un instrument esențial pentru îngrijirea părului, în special pentru persoanele care au părul lung. Există mai multe tipuri diferite de perii de păr, în continuare fiind prezentate cele mai frecvent utilizate modele:

Perie plată – după cum sugerează și numele, acest tip de perie este plat, adesea dreptunghiular, cu niște peri care ies dintr-o pernă moale. Aceasta vă poate ajuta să vă neteziți și să vă descurcați părul, iar anumite subtipuri de perii plate au în capătul perilor niște mici bobițe, menite să maseze pielea capului în timpul periajului.

Perii sunt așezați în linii drepte, ceea ce înseamnă că alunecă fără efort prin păr, fără să-l smulgă sau să-l tragă.

Perie cu ventilație – acest model de perie este ideal pentru uscarea părului cu peria, deoarece perii sunt, de obicei, rigizi, iar aerisirile permit aerului cald să circule, ceea ce înseamnă că vă puteți usca părul mai repede. Prin urmare, o perie de acest tip vă poate ajuta să vă coafați mai ușor părul, atunci când folosiți uscătorul de păr sau placa de îndreptat.

Pieptene cu dinți rari – nu este neapărat un tip de perie, ci mai degrabă un instrument esențial pentru oricine care are părul lung și un set de accesorii de îngrijire corespunzătoare.

Pieptenele cu dinți rari este excelent pentru îndepărtarea încurcăturilor din părul umed, cu condiția să începeți mereu să vă descurcați părul de la vârfuri și să lucrați treptat către rădăcini. În caz contrar, puteți înrăutăți situația părului dumneavoastră. Folosiți pieptenele înainte de a vă usca părul.

Perie cu peri din păr de mistreț – acest tip de perie, cu peri natural, din păr de mistreț sunt ideale pentru condiționarea părului și redarea strălucirii acestuia, deoarece perii din mistreț distribuie uleiurile naturale pe suprafața părului.

Puteți folosi o astfel de perie după ce v-ați îndreptat părul, pentru a-i menține netezimea și strălucirea. Nu încercați niciodată să o utilizați pe părul umed sau pentru descurcarea părului.

Perie rotundă – probabil că nu veți folosi acest model de perie atât de mult, atunci când vă îndreptați părul, deși îl puteți folosi pentru a adăuga volum părului dumneavoastră sau pentru a vă ondula vârfurile părului proaspăt îndreptat. Peria rotundă este un instrument frecvent utilizat pentru uscarea părului cu peria și pentru obținerea de bucle naturale.

Verifică preț perii păr profesionale aici!

Agrafe de păr

Să aveți mereu câteva clipsuri și agrafe de păr la dispoziție, atunci când vă coafați sau îndreptați părul, indiferent de metoda și instrumentul de coafare pe care alegeți să le utilizați. Astfel, vă puteți menține secțiunile de păr în poziție și puteți manevra mai ușor îndreptarea șuvițelor de păr.

Modelul nostru preferat de agrafe de păr sunt cele de tip crocodil. Sunt ușor de prins și desprins cu o singură mână, pot prinde șuvițe relativ mari de păr și nu lasă urme de păr, comparativ cu alte tipuri de agrafe. Probabil din aceste motive combinate, agrafele de tip crocodil sunt cele mai folosite agrafe în saloanele de coafură.

Spray fixativ

Dacă vă îndreptați părul pentru un aspect lejer, de zi cu zi, este posibil să nu vă gândiți să aplicați spray fixativ la sfârșitul sesiunii de coafare, însă puțin spray fixativ nu strică niciodată, deoarece, astfel, nu veți avea de a face cu niciun fir rebel, care v-ar putea strica aspectul părului dumneavoastră proaspăt îndreptat și stilizat.

Dacă doriți să vă reduceți costurile pe care le presupun produsele de îngrijire a părului, căutați un agent de protecție termică care să funcționeze și ca spray fixativ. Astfel, veți avea două produse într-unul singur, pe care îl veți folosi înainte și după îndreptarea părului.

Cele mai întâlnite greșeli atunci când vine vorba de îndreptarea părului

Odată ce deprindeți tehnica necesară, îndreptarea părului devine ușoară și mai rapidă cu fiecare sesiune de îndreptare. Dacă totuși nu reușiți să obțineți efectele dorite, iată câteva posibile greșeli pe care le faceți fără să vă dați seama, plus modalitățile prin care le puteți corecta:

Aplicarea unuia dintre produse în cantitate prea mare sau prea mică – acest lucru este valabil atât înainte, cât și după îndreptarea părului. Aplicând prea mult produs înainte sau după ce vă îndreptați părul, îl poate lăsa gras sau lipsit de viață, în timp ce aplicarea unei cantități insuficiente de produs, va face ca acțiunea acestuia să fie ineficientă.

Așadar, aveți grijă să aplicați o cantitate corespunzătoare din fiecare produs folosit și amintiți-vă să-l distribuiți uniform pe toată suprafața părului cu ajutorul unui pieptene cu dinți rari.

Folosirea unor secțiuni de păr prea mari – dacă părul dumneavoastră tot refuză să se îndrepte, încercați să vă împărțiți părul în secțiuni mai mici de păr, care sunt mai ușor de îndreptat. Șuvițele de păr mai înguste se vor potrivi mai bine între plăcile plăcii de îndreptat părul, căldura fiind distribuită mai uniform, iar firele de păr fiind îndreptate mai eficient.

Acest lucru înseamnă că întregul proces de coafare a părului va dura ceva mai mult, dar rezultatele vor mai satisfăcătoare.

Curățarea neconformă a plăcii de păr – dacă placa dumneavoastră de păr prinde firele de păr și nu merge glisată în jos pe șuvițele de păr, cel mai probabil are nevoie de o ședință de curățare adecvată. În acest sens, puteți folosi o soluție de curățare, pe bază de alcool, și o cârpă curată pentru a elimina orice reziduuri rămase pe plăcile plăcii de îndreptat părul.

Cu această ocazie, puteți verifica și dacă plăcile au suferit între timp mici deteriorări, cum ar fi crăpăturile, care vă pot agăța și smulge firele de păr.

Uscarea incorectă a părului – aceasta este o greșeală de proporții, care vă poate deteriora grav părul! Ocazional, plăcile de îndreptat părul sunt comercializate ca fiind utilizabile și pe părul umed, dar noi nu recomandăm acest lucru.

Dacă sunteți în lipsă de timp, utilizați un uscător de păr, pentru a vă usca părul bine înainte de a-l îndrepta. Orientați fluxul de aer cald de la rădăcini spre vârfurile șuvițelor și periați în tot acest timp.

Setarea unei temperaturi greșite – alegerea unei setări de temperatură prea scăzută sau prea ridicată, poate, în consecință, fie să nu vă îndrepte părul, fie să îl ardă. Este foarte important tipul dumneavoastră de păr, atunci când vreți să alegeți temperatura corespunzătoare.

Tocmai de aceea, aveți în continuare un mic ghid pentru alegerea temperaturii potrivite, însă aveți grijă să citiți întotdeauna și instrucțiunile instrumentului dumneavoastră de îndreptare a părului, pentru a vă asigura că folosiți aparatul așa cum producătorul a intenționat să fie utilizat în condiții ideale.

  • Pentru părul fin sau deteriorat, optați pentru temperaturi sub 148° C,
  • Pentru părul normal, optați pentru temperaturi între 148° C și 193° C,
  • Pentru părul gros sau creț, optați pentru temperaturi între 176° C și 204° C.

Grijă suplimentară pentru părul tratat termic

În mod evident, părul tratat termic cu regularitate, are nevoie de ceva mai multă îngrijire decât în mod normal, pentru a-l menține puternic și sănătos.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru părul dumneavoastră, așa cum am menționat mai sus, este să vă amintiți să aplicați un spray de protecție termică pe păr, de fiecare dată când utilizați căldură pentru a vă stiliza podoaba capilară. Iată câteva modalități prin care vă puteți îngriji părul:

Produse de îngrijire intensivă

Adăugați un produs de îngrijire intensivă a părului în rutina dumneavoastră de îngrijire, cum ar fi un balsam sau o mască de păr. Nu este necesar să folosiți astfel de produse de fiecare dată când vă spălați părul, însă măcar o dată pe săptămână sau de două ori pe lună, încercați să aplicați un produs de îngrijire intensivă, pentru hrănirea și protejarea părului.

Există o mulțime de produse de îngrijire, fiecare având caracteristici specifice pentru tratarea diferitelor stări de degradare ale părului. Dacă preferați, puteți să încercați să vă preparați dumneavoastră propriile măști de păr, din ingrediente naturale și la îndemână.

De exemplu, uleiul de măsline extravirgin este super hidratant și îi poate reda părului o strălucire naturală și sănătoasă, în timp ce uleiul de cocos ajută părul să fie din nou moale și mătăsos. Mierea restabilește nivelurile de umiditate din păr, în timp ce oțetul din cidru de mere poate elimina excesul de sebum și poate eradica mătreața.

Lămâia are, de asemenea, efecte de curățare profundă și de eliminare a sebumului, dar poate să și decolereze părul, așa că asigurați-vă că o folosiți întotdeauna diluată.

Tundeți-vă părul în mod regulat

Cel mai adesea se întâmplă să subestimăm puterea unei tunsori efectuate la timpul potrivit. Părul care este tuns regulat, vorbim aici de vârfuri doar, este un păr mai sănătos și cu un aspect mai frumos, deoarece prin tunderea vârfurilor, sunt eliminate și firele despicate. Astfel, veți opri deteriorarea firelor de păr despicate, îndepărtând doar părțile problematice și deja compromise.

Stiliștii din domeniu recomandă tunderea vârfurilor la fiecare 6 până la 8 săptămâni, însă părul fiecăruia crește la rate ușor diferite și este structurat diferit. Acordați atenție sănătății și aspectului părului dumneavoastră, în așa fel încât când vedeți primele semne ale deteriorării, să acționați imediat printr-o tunsoare rapidă.

După un timp, veți ajunge să știți cam care este intervalul de timp pe care îl puteți lăsa să treacă de la o tunsoare la alta, înainte să aveți vârfuri de păr despicate.

Nu îl coafați în fiecare zi

Chiar și atunci când urmați cu strictețe sfaturile anterioare pentru îngrijirea părului tratat termic cu regularitate, tot este necesară o pauză din când în când. Tratamentele termice zilnice sunt intense pentru păr și îl pot deteriora în ciuda tuturor măsurilor de siguranță posibile, așa că cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să nu vă tratați termic în exces părul.

Oricând aveți ocazia, lăsați-vă părul în forma sa naturală, fără să-l coafați cu instrumente ce presupun tratamente termice. De asemenea, puteți încerca atunci când vă îndreptați părul să adăugați încă o zi sau două între spălări, perioadă în care puteți folosi șampon uscat, dacă observați că părul tinde să se îngrașe și să-și piardă prospețimea.

Poate că nu sunt soluțiile la care vă așteptați sau sperați, dar astfel, părul dumneavoastră va rămâne sănătos, puternic și strălucitor pentru mai mult timp.

Concluzie

Tânără cu părul drept poartă o rochiță înflorată

Sperăm că acum vă simțiți mai încrezătoare în legătură cu îndreptarea părului dumneavoastră. Nu vă faceți griji dacă nu obțineți rezultate perfecte de la prima încercare, deoarece în timp, cu puțină practică veți reuși să vă creați stilul dorit.

Dacă încă nu ați găsit placa de îndreptat părul potrivită pentru dumneavoastră, aruncați o privire la recenziile noastre despre cele mai bune plăci de îndreptat părul disponibile pe piață la momentul actual.

Citește și: Cele mai bune plăci de îndreptat părul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de