Tânără blondă cu părul în vânt

Cum să vă îndreptați părul în mod natural

Dacă obișnuiți să vă uscați părul și să utilizați în mod regulat placa de îndreptat părul, înseamnă că știți că supunerea repetată a părului la tratamente termice poate deteriora părul. Îl poate usca, poate duce la apariția firelor despicate și la arderea lui dacă setați din greșeală temperatura prea mare.

Puteți reduce acest efect folosind un spray de protecție termică de calitate, care în timp va face diferența pentru sănătatea părului dumneavoastră.

Totuși, este indicat ca în anumite zile, să oferiți părului dumneavoastră o pauză de la supunerea la tot felul de tratamente termice, pentru a îi da șansa să se refacă și să rămână sănătos mai mult timp. Tocmai pentru aceste zile în care doriți evitarea tratamentelor chimice dure sau termice, v-am pregătit o listă cu metodele noastre preferate pentru îndreptarea părului în mod natural.

Înainte să începem

Nu uitați, fie că este ondulat, drept sau creț, părul dumneavoastră are forma pe care o are, în mare parte, datorită geneticii. Firele de păr se așează ondulat sau drept în funcție de forma pe care o are foliculul de păr. Prin urmare, deși metodele pe care le vom discuta vă pot oferi rezultate foarte bune cu privire la îndreptarea părului, acestea nu vor fi permanente.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții pe termen lung, luați în considerare procedurile de îndreptare chimică, dar aveți grijă la riscurile pe care le presupun.

De asemenea, aceste metode (în afară de cea cu numărul 5) nu vă pot asigura obținerea unui păr perfect drept, ca în cazul utilizării unei plăci de îndreptat părul. Chiar și persoanele care au păr drept în mod obișnuit, au un anumit nivel de ondulare. Așadar, aceste metode vă vor oferi un păr destul de drept, care arată natural și care se va menține sănătos pentru mai mult timp.

Metoda 1 – Prindeți părul în codițe pe timpul somnului

Puteți folosi această metodă, nu doar pentru a vă îndrepta, în mod natural, părul, ci și pentru a ajuta părul să rămână drept peste noapte, după ce l-ați îndreptat cu placă de păr. Puteți separa părul în cât de multe secțiuni doriți, însă părul mai ondulat, va necesita mai multe secțiuni.

De asemenea, puteți combina această metodă cu acoperirea capului cu o eșarfă de mătase, pentru a reduce frecarea dintre păr și așternuturi peste noapte, și pentru a ajuta părul să rămână neted.

După ce v-ați spălat părul, stoarceți excesul de apă și apoi tamponați-l ușor cu un prosop, fără să îl frecați, deoarece se va electriza.

În timp ce părul este încă umed, aplicați spray fixativ, apoi separați părul în secțiuni. Începeți să pieptănați prima secțiune de păr, folosind un pieptene cu dinți rari, care vă va ajuta să descurcați firele de păr fără a îl electriza.

Evitați să folosiți peria de păr, deoarece acest lucru va electriza părul cu siguranță.

După ce ați terminat prima secțiune de păr, pieptănați-o din nou, doar că de data aceasta cu un pieptene cu dinți deși, pentru a ajuta la netezirea părului și mai mult.

După ce ați pieptănat bine șuvița de păr cu pieptenele cu dinți deși, fixați un elastic de păr la capătul de sus al șuviței, pe care îl prindeți mai larg, în așa fel încât să nu se desprindă părul. Dacă prindeți părul prea strâns, acesta va rămâne cu o urmă atunci când veți da jos elasticul.

Pieptănați din nou secțiunea de păr și, apoi, fixați un al doilea elastic de păr cu aproximativ 3-4 cm. mai jos. Repetați aceeași operațiune până ajungeți la vârfuri. Apoi, doar repetați acești pași pentru fiecare secțiune de păr.

Dacă părul dumneavoastră este ușor ondulat în mod natural, probabil veți avea nevoie de doar două sau trei secțiuni. În cazul în care aveți părul ceva mai ondulat vor fi necesare mai multe secțiuni de păr, fiind și mai ușor de pieptănat în secțiuni mai mici.

Puteți opta și pentru o eșarfă de mătase

Nu este obligatorie folosirea unei eșarfe de mătase pentru această metodă, dar dacă aveți una prin casă sau aveți disponibilitatea să cumpărați, o puteți folosi cu încredere pentru a acoperi părul pe perioada nopții, deoarece, astfel, veți reduce semnificativ frecarea dintre fața de pernă și păr în timp ce dormiți, ceea ce va ajuta la menținerea rezultatelor obținute.

Există două metode prin care puteți folosi o eșarfă de mătase.

Prima metodă presupune separarea părului în 2 secțiuni. După ce v-ați organizat cele două secțiuni – una pe fiecare parte a capului, trageți eșarfa de mătase deasupra capului, cu partea din mijloc peste locul unde aveți cărarea în mod natural.

Când fixați primul elastic de păr în partea de sus a secțiunii de păr, trageți prin elastic și eșarfa de mătase. Apoi, la fiecare elastic de păr pe care îl adăugați, înfășurați eșarfa în jurul secțiunii de păr și fixați-o prin elastic.

A doua metodă este potrivită pentru părul împărțit în mai mult de 2 secțiuni. După ce ați terminat de prins secțiunile cu elastice de păr, trageți eșarfa de mătase peste cap, fixând-o în partea de sus cu agrafe.

Strângeți toate șuvițele de păr și înfășurați eșarfa în jurul lor. În final, puteți fixa totul într-o coadă de cal prinsă larg, sau cu agrafe de păr – variantă care va fi mai puțin confortabilă în timpul somnului.

Dacă nu aveți o eșarfă de mătase, puteți să vă cumpărați una, prețul uneia nefiind foarte ridicat. Mai jos puteți descoperi o gamă largă de eșarfe chic, doar din materiale de calitate, la prețuri accesibile!

Verifică preț eșarfe mătase aici!

Metoda 2 – Utilizați măști de păr în mod regulat

Măștile de păr nu vă pot îndrepta în mod miraculos părul, dar pot reduce electrizarea părului prin repararea daunelor și întărirea firului de păr, deoarece acestea îl hrănesc și-l hidratează cu vitamine și antioxidanți. Prin urmare, utilizarea măștilor de păr cu regularitate poate îmbunătăți rezultatele oricărei metode de îndreptat părul, cu placa de păr sau în mod natural.

Pe piață sunt disponibile numeroase măști care ajută la îndreptarea părului. Produsul nostru preferat în acest sens este masca Professional Series Hydrating Argan Oil Mask. Această mască repară, restabilește și protejează structura firelor de păr, ceea ce netezește părul, îl lasă mătăsos și ușor de gestionat.

Dacă vreți să fie un procedeu natural cap-coadă, puteți să vă preparați propria mască de păr. Vă prezentăm, în continuare, câteva idei de măști naturale pe care le puteți face cu ușurință acasă, acestea fiind gândite în așa fel încât să susțină îndreptarea părului, atunci când sunt folosite cu regularitate:

  1. Amestecați câteva frunze de țelină cu apă într-un blender, strecurați sucul și lăsați la infuzat pentru 2 ore. Pulverizați apoi pe păr și pieptănați-l cu un pieptene cu dinți rari. Masați ușor și lăsați să acționeze timp de jumătate de oră înainte de a vă spăla părul.
  2. Încălziți un pic de ulei de ricin și masați părul cu el, apoi înfășurați-vă părul într-un prosop cald și umed și lăsați-l să acționeze pentru o jumătate de oră înainte de a-l spăla.
  3. Este posibil să fi auzit despre utilizarea sucului de lămâie pentru decolorarea părului, dar poate nu știați că, de asemenea, este considerat că vă poate ajuta și la îndreptarea părului. Amestecați niște suc de lămâie cu lapte de cocos, acesta din urmă acționând ca un balsam pentru păr, și masați compoziția obținută în păr. Lăsați să acționeze timp de o jumătate de oră înainte de a-l clăti.

Verifică preț mască păr profesională aici!

Metoda 3 – Părul prins în coc

La fel ca în cazul metodei cu prinderea părului în coadă, această tehnică presupune fixarea părului, astfel încât să nu se onduleze pe perioada somnului sau pe măsură ce se usucă.

Diferența dintre această metodă și prima, este dată de faptul că în acest caz părul este mai puțin fixat, ceea ce înseamnă că tehnica este mai potrivită pentru persoanele care nu au părul prea ondulat sau creț.

Totuși, poate reduce electrizarea părului, mai ales dacă după ce prindeți părul în coc, îl înfășurați într-o eșarfă de mătase sau dacă dormiți pe fețe de pernă din mătase sau satin.

Tehnica de răsucire a părului îi poate oferi o ușoară curbură părului după ce îl desprindeți, dar tot ar trebui să aibă un aspect mai uniform, în comparație cu buclele dumneavoastră naturale.

După ce v-ați spălat părul, stoarceți excesul de apă, tamponați ușor și strângeți părul cu un prosop. Nu frecați părul cu prosopul, deoarece se va electriza și ondula. În timp ce părul încă este relativ umed, folosiți un pieptene cu dinți rari pentru a descurca părul.

Sfat: dacă părul dumneavoastră este foarte încurcat sau este deosebit de ondulat și vă preocupă folosirea unui pieptene, începeți din partea de jos a părului și mergeți în sus. Atunci când ultimii centimetri de păr sunt descurcați și netezi, deplasați-vă în sus 2 centimetri și pieptănați iar spre vârfuri. Repetați până reușiți să vă descurcați tot părul.

Puteți începe acum să vă răsuciți părul în jurul capului și să-l fixați într-un coc. Aveți de ales dacă preferați să vă faceți un coc mai mare sau două mai mici, poziționate pe ambele părți ale capului. Luați în considerare poziția în care dormiți în mod normal, pentru a nu vă prinde părul în așa fel încât să vă incomodeze în timpul somnului.

După ce v-ați fixat cocul, trageți o eșarfă de mătase peste păr. Nu acoperiți doar cocul de păr, ci întreaga parte de sus a capului, pentru a vă asigura că nu veți avea fire rebele sau electrizate, atunci când vă treziți.

Așadar, trageți eșarfa peste partea de sus a capului și înfășurați-o sub coc. Asigurați-o cu agrafe de păr, ținând cont, din nou, de poziția în care dormiți. Marele avantaj al eșarfelor de mătase este că permit părului să respire, astfel că dacă este încă ușor umed, ar trebui să se usuce până a doua zi dimineața.

Cu toate acestea, nu vă recomandăm să dormiți în curent sau să utilizați această tehnică atunci când în casa dumneavoastră este mai răcoare.

Metoda 4 – Utilizați o perie de îndreptat părul

Există câteva tipuri diferite de perii de îndreptat părul. În timp ce anumite modele arată la fel ca o placă de păr, dar care are peri în loc de plăci de îndreptat, alte modele arată ca o perie de păr obișnuită, dar se încălzesc precum o placă de păr.

Mai există și modele, ceva mai rare, care se situează undeva între modelele anterior menționate, arată ca o placă de păr cu peri, dar nu se încălzesc.

Înțelegem că este posibil să nu considerați această metodă ca fiind o tehnică de îndreptare a părului în mod natural, având în vedere că majoritatea periilor de îndreptat părul implică tratarea termică a părului.

Totuși, periile de îndreptat părul încălzesc părul doar dintr-o parte, ceea ce înseamnă că îl deteriorează mai puțin. Astfel, aceasta este o alternativă ceva mai blândă, care vă poate asigura un păr drept cu aspect natural.

Metoda 5 – Utilizați o placă de îndreptat părul

Știm, la fel ca și în cazul folosirii unei perii de îndreptat părul, probabil că nu considerați îndreptarea părului cu o placă de păr ca fiind o metodă naturală de îndreptat părul. Totuși, nu presupune utilizarea de substanțe agresive, ca în cazul îndreptărilor chimice de păr, plus că este o metodă la îndemână.

Mai mult, puteți combina folosirea unei plăci de păr cu una dintre celelalte metode pe care vi le-am prezentat, pentru a menține rezultatele obținute pentru mai mult timp.

De asemenea, amintiți-vă întotdeauna, să setați placa de păr la cea mai scăzută temperatură care este eficientă pentru îndreptarea părului dumneavoastră, pentru a preveni uscarea excesivă și deteriorarea acestuia.

Dacă vă interesează achiziționarea unei plăci de îndreptat părul sau vreți să o înlocuiți pe cea veche, vă invităm să consultați recenziile noastre la cele mai bune plăci de îndreptat părul, disponibile pe piață la momentul actual, pentru a vă decide care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Concluzie

Tânără cu părul ud

Cunoșteți acum metodele noastre preferate în ceea ce privește îndreptarea părului în mod natural. Țineți cont de faptul că nu trebuie să vă îndreptați părul prin a îl coafa cât se poate de plat, ci mai degrabă ar trebui să optați pentru un stil mai natural.

Amintiți-vă, de asemenea, să vă îngrijiți părul și să-l hidratați, astfel încât să rămână puternic, sănătos și rezistent împotriva deteriorării. Cu cât părul este mai uscat, cu atât se va electriza mai ușor și veți avea fire rebele, indiferent dacă aveți părul drept sau ondulat natural.

Împărtășiți-ne mai jos metodele dumneavoastră preferate pentru îndreptarea părului în mod natural!

Citește și:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *