Cum să vă dați seama dacă salonul de unghii este unul de încredere

Manichiuristă lucrează în cadrul unui salon profesionist

Înainte de a începe perioada distanțării sociale, ori de câte ori aveam nevoie de o manichiură în regim de urgență, cei mai mulți dintre noi alegeam probabil cel mai apropiat sau cel mai ieftin salon de unghii.

Și, cu toate că am reușit să facem acest lucru de nenumărate ori, fără consecințe, să mergeți la un salon neigienic vă poate lăsa cu mai mult decât o manichiură nereușită, și anume cu o infecție sau chiar mai rău.

Pentru a evita orice complicație nedorită, trebuie să fiți cât mai informați asupra modului în care ar trebui să arate un salon, care să fie curat, igienizat și sigur de folosit. Prin urmare, citiți mai departe pentru o identificare mai ușoară a eventualelor semnale de alarmă, privind siguranța pe care o prezintă un salon de unghii.

Cum trebuie dezinfectate corect instrumentele pentru unghii?

Instrumentele folosite pentru manichiură, ar trebui cel puțin igienizate cu un dezinfectant asemănător cu cele folosite în spitale, cum este barbicidul. În mod ideal, instrumentele ar trebui sterilizate cu ajutorul unei autoclave, acesta fiind o modalitate mai sigură de dezinfectare.

Care este diferența dintre un sterilizator obișnuit și un autoclav?

Sterilizatoarele cu lumină UV sunt de obicei prezente în majoritatea saloanelor de unghii, dar nu au un efect real. Este ca și cum instrumentele ar fi lăsate sub soare. Un autoclav sau un sterilizator cu căldură uscată este un dispozitiv de calitate superioară, utilizat în cabinetele medicale, care este capabil să atingă temperatura ideală pentru uciderea tuturor tipurilor de bacterii.

Acesta este considerat, prin urmare, cel mai înalt nivel de sterilizare. Autoclavele nu au iluminare interioară, spre deosebire de sterilizatoarele cu lumină UV, și vin sigilate în husă, până sunt deschise de față cu dumneavoastră, pentru a putea fi siguri de igienizarea corespunzătoare a instrumentelor.

Verificați eticheta de pe pachetul dumneavoastră de autoclav – dacă banda din pachet arată nouă și culoarea este neschimbată (benzile ar trebui să își schimbe culoarea atunci când dezinfectarea este completă), acesta este un indicator bun că salonul doar vrea să dea impresie că folosește o autoclavă pentru sanitizarea instrumentelor de unghii.

Ce instrumente sunt articole de unică folosință?

Articolele de unică folosință reprezintă orice ce nu poate fi igienizat: pile de unghii, buffere etc. Problema este că de cele mai multe ori aceste articole sunt refolosite în saloanele de unghii, acțiune nu tocmai igienică.

Care sunt cele mai grave semnale de alarmă cu privire la nivelul de sanitizare al unui salon de unghii?

Cel mai bun mod de a judeca un salon este prin bolurile sale de pedichiură. Căutați întotdeauna un salon care folosește boluri separate pentru picioare. Scaunele spa cu boluri încorporate sunt foarte greu de curățat în mod corespunzător, iar bacteriilor le place să trăiască în conducte.

De asemenea, întrebați cum sunt curățate instrumentele și nu fiți timizi în acest sens. Aflați dacă salonul folosește o autoclavă sau cel puțin un dezinfectant de calitate, precum sunt cele folosite în spital. Din păcate, multe saloane sar peste pașii necesari în procesul de dezinfectare a instrumentelor.

De aceea, trebuie să vă asigurați că mergeți doar la un salon, care vă poate promite curățarea corespunzătoare a instrumentelor folosite.

Când intrați pentru prima dată într-un salon, ar trebui să fiți atenți la nivelul de curățenie. La început poate că pare greu de spus, dar vor exista semne. În cazul în care pilele de unghii arată utilizate, ar trebui să fiți prudenți.

De asemenea, niciodată nu ar trebui să vedeți folosite răzătoare pentru călcâie, așa că atunci când intrați într-un salon și vedeți că utilizează asemenea instrumente, indicat este să plecați imediat.

Un alt truc bun este să întrebați dacă puteți păstra obiectele de unică folosință care au utilizate pentru manichiura dumneavoastră, deoarece oricum ar trebui să le arunce. Dacă simțiți ezitare din partea manichiuristei, acesta este un mare semnal de alarmă.

În calitate de client, cum puteți spune dacă un salon de unghii respectă toate normele de curățenie? Este în regulă să vă interesați despre modalitatea în care sunt dezinfectate instrumentele folosite?

Trebuie întodeauna să aveți încredere în ceea ce vă spune instinctul dumneavoastră și să puteți pune oricâte întrebări doriți, pentru a vă putea asigura de calitatea serviciilor. Dacă nu vă simțiți confortabil să puneți aceste întrebări, atunci poate că nu sunteți în salonul potrivit.

Aveți grijă la proveniența instrumentelor care vor fi folosite pentru dumneavoastră. Acestea ar trebui să vină într-o pungă sigilată sau să fie scoase dintr-o soluție dezinfectantă, care este de obicei un lichid de culoare albastră.

În al doilea rând, cereți să vedeți pila care urmează să fie utilizată, pentru a vedea dacă prezintă semne de utilizare; dacă răspunsul este da, atunci acesta este un semnal de alarmă, aceste articole fiind destinate unei singure utilizări. În cele din urmă, dacă este vorba despre o pedichiură, cereți să verificați când a fost ultima dată când stația de pedichiură a fost utilizată.

Care este diferența dintre o manichiură obișnuită și unghii cu gel sau acrilic?

Manichiurile standard sunt realizate cu lacuri de unghii obișnuite, cu care suntem cu toții atât de familiarizați. Manichiurile cu gel prezintă formule de culoare de durată ceva mai lungă, care sunt aplicate pe unghiile naturale cu ajutorul unei lămpi UV/LED.

Gelurile dure și acrilicele sunt unghii artificiale, care ar putea fi extinse din unghia naturală pentru a adăuga lungime. Aceste două alternative din urmă ar trebui întreținute la fiecare două săptămâni, cu ajutorul tehnicianului de unghii. Gelurile dure sunt mult mai ușoare și fragile în comparație cu acrilicele.

Cât ar trebui să dureze fiecare tip de manichiură?

O manichiură obișnuită ține, în general, aproximativ două până la patru zile înainte de a începe să sară oja de pe unghii. Manichiurile cu gel vor dura de obicei două săptămâni, în funcție de starea anterioară a unghiilor naturale.

Acrilicele ar trebui să se mențină pentru două-trei săptămâni, cu mențiunea că o dată la fiecare două săptămâni sunt necesare ședințe de întreținere. Vă rugăm să rețineți că intervalul de timp poate varia destul de mult în funcție de starea anterioară a unghiilor și de utilizarea lor de zi cu zi.

Durata rezultatelor depinde de două lucruri: marca de lac/gel pe care o utilizați și de pH-ul unghiilor. Fiecare brand își formulează în mod diferit compoziția lacurilor de unghii, iar rezistența lor pe unghii depinde mult și de starea anterioară a unghiilor naturale.

Cu cât unghiile sunt mai uscate, cu atât se vor menține mai mult rezultatele obținute. Cu cât unghia este mai uleioasă, cu atât este îngreunată aderarea lacului sau a gelului pe unghie.

Ce ar trebui să faceți dacă unghiile dumneavoastră se strică prea repede? Este indicat să anunțați salonul?

Absolut! În general, clienții sunt (și dacă nu sunt, ar trebui) încurajați să anunțe atunci când manichiura se strică mult prea repede, deoarece așa pot afla ce branduri de lacuri și geluri sunt mai bune decât altele. În plus, o pot repara fără alte taxe suplimentare.

Așadar, ar trebui să anunțați cu siguranță salonul. Nu toate unghiile sunt la fel, fiind disponibile produse destinate mai multor tipuri, care vor da rezultate diferite în acest sens.

Prin urmare, acum știți tot despre cum ar trebui să arate un salon care își dezinfectează corespunzător instrumentele folosite la îngrijirea unghiilor. În plus, știți și care sunt semnalele de alarmă care anunță că salonul ales nu este tocmai cel mai potrivit, pentru a vă asigura că veți avea mereu parte doar de rezultate profesioniste.

Dumneavoastră cum preferați să vă faceți unghiile? La salon sau acasă?

Citește și:

Verifică preț Truse Manichiură Profesionale aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de