Capul unui epilator

Cum să vă curățați epilatorul electric

Epilatorul electric a devenit rapid cel mai bun prieten al dumneavoastră, dar pentru a vă menține o relație de lungă durată cu noul dispozitiv de îngrijire preferat, trebuie să aveți grijă de el.

Lăsarea părului să se adune în epilator poate provoca blocarea acestuia și, după un timp, această obstrucționare poate determina arderea motorului. De asemenea, dacă aveți de gând să utilizați epilatorul peste pielea cu pori deschiși, veți dori să îl păstrați cât mai igienic posibil pentru a preveni infecțiile.

Este important să curățați epilatorul după fiecare sesiune, chiar dacă l-ați folosit doar pentru o mică sesiune de întreținere.

Demontați epilatorul

Înainte de a începe să curățați epilatorul electric, trebuie să-l opriți, să-l deconectați și să detașați toate părțile componente. Scoateți toate capetele de schimb și accesoriile, astfel încât să puteți curăța fiecare suprafață.

Aici puteți fi șocat de cât de multe fire de păr îndepărtează aparatul! Este uimitor cât de mult păr se poate aduna în spatele rolei cu pense și în interiorul capetelor de schimb, mai ales dacă ați folosit aparatul la duș atunci când părul este mai lipicios.

Îndepărtați părul cu o perie

Majoritatea epilatoarelor electrice vin la pachet cu o perie mică care are peri lungi. Puteți să o utilizați pentru a îndepărta firele de păr din toate părțile epilatorului. Cel mai bine este să faceți acest lucru deasupra unei chiuvete, astfel încât să puteți strânge ușor firele de păr.

Mai aveți și alternativa de a sufla părul adunat în epilator cu ajutorul unui uscător de păr, însă periuța cu care este echipat epilatorul va fi aproape mereu eficientă în curățarea acestuia de păr.

Curățați-l sub jetul de apă de la robinet

Nu curățați cu apă dacă aveți un epilator care nu poate fi folosit sub duș sau dacă este un model cu alimentare directă la priză, chiar dacă este deconectat.

Dacă aveți un epilator destinat utilizării în duș, puteți clăti părțile componente ale aparatului direct sub jetul de apă de la robinet pentru a elimina toate firele de păr blocate. În mod alternativ, unora le place să înmoaie capetele de schimb în vase cu apă și săpun.

Totuși, nu înmuiați dispozitivul principal, ci doar capetele de schimb sau accesoriile. Trebuie doar să vă asigurați că le clătiți cu apă după, astfel încât să nu rămână reziduuri de săpun, pentru ca mai apoi să le scuturați bine pentru a elimina excesul de apă.

Ștergeți cu dezinfectant

Pentru a vă dezinfecta epilatorul, înmuiați un disc demachiant în niște dezinfectant, pe care apoi îl frecați pe toate suprafețele epilatorului, pe capetele de schimb și accesorii. Acesta va ucide bacteriile care pot provoca foliculită sau iritații ale pielii. Dacă nu aveți dezinfectant, puteți folosi spirt sau chiar vodkă!

Lăsați-l la uscat

În cele din urmă, trebuie să vă asigurați că toate părțile epilatorului sunt foarte uscate.

Nu vă lăsați epilatorul cu resturi de lichid.

Puteți usca prin tamponare ușoară exteriorul epilatorului, apoi așezați un prosop uscat pe un raft sau pervaz pe care puneți epilatorul, alături de toate capetele de schimb și accesoriile, pentru a vă asigura că toate aceste componente se vor usca complet.

Prin această metodă veți evita și riscul de a avea bucăți prinse în pensele epilatorului, cum se întamplă în cazul uscării cu ajutorul dischetelor demachiante sau a prosoapelor de hârtie. După câteva ore verificați dacă epilatorul dumneavoastră este complet uscat.

Dacă este, atunci îl puteți reasambla și depozita deoparte, însă dacă constatați că nu s-a uscat, lăsați-l la aer oricât mai este necesar.

Verifică preț Epilatoare Electrice aici!

Concluzie

După cum puteți vedea, curățarea epilatorului dumneavoastră este ușoară și în afară de așteptarea pe care o presupune uscarea completă a părților componente, nu durează deloc mult timp.

Curățarea epilatorului electric este un pas important în procesul de epilare care vă va menține epilatorul igienic și, având grijă de dispozitivul dumneavoastră, îl veți menține în funcțiune pe o perioadă mai lungă de timp.

Dacă nu v-ați ales încă un epilator electric, aruncați o privire la cele mai bune recenzii pentru epilatoarele disponibile pe piață, pentru a vedea care este cel mai bun model pentru dumneavoastră.

Sau, dacă doriți mai multe informații despre epilare, găsiți mai multe indicii, sfaturi și informații pe blogul nostru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *