Porii mari pot face ca pielea să aibă un aspect inestetic. Porii lărgiți vin de obicei la pachet cu excesul de sebum, coșuri și puncte negre, toate acestea îngreunând eforturile de a aplica produse de make-up. Din păcate această caracteristică este cel mai adesea cauzată de factori genetici.
Porii sunt o parte cheie a structurii pielii și, așa cum am menționat, sunt adesea moșteniți genetic, dar asta nu înseamnă că nu le puteți ameliora aspectul atunci când este necesar. Așadar, vom discuta astăzi despre ce trucuri puteți folosi pentru a reduce vizibil dimensiunea porilor dumneavoastră.
Adesea, porii sunt lărgiți deoarece sunt blocați cu reziduuri și toxine acumulate în timp. De aceea, în primul rând, trebuie să aveți grijă să vă păstrați fața curată, să vă demachiați întotdeauna înainte de culcare și să tratați cu produse dedicate zonele problematice ale pielii.
Curățați cu produse blânde, tonifiați și hidratați zilnic
Pentru a vă păstra pielea curată și echilibrată, spălați-vă fața cu un produs de curățare blând în fiecare zi. Nu folosiți produse agresive, care conțin substanțe chimice nocive sau parfumuri, deoarece acestea vă vor elimina toate uleiurile de la suprafața pielii, ceea ce va duce către un dezechilibru și mai puternic al pielii.
În schimb, alegeți produse care să aibă un rol activ în echilibrarea pielii feței.
Umeziți-vă fața cu apă caldă și apoi masați produsul de curățare pe piele, insistând pe zonele cu pori lărgiți, iar la final, clătiți produsul cu apă din abundență.
Utilizați un toner
Tonifierea pielii asigură închiderea porilor. Aveți la dispoziție o gamă largă de produse care ajută la tonifierea pielii, dar dacă vă intersează mai mult opțiunile naturale, avem două variante pentru dumneavoastră.
Prima variantă este reprezentată de stropirea feței cu apă rece și curată, pentru a închide în mod natural porii. Explicația este simplă, în același mod în care căldura ne deschide porii, expunerea pielii la frig îi închide.
A doua alternativă este hamamelis (cunoscut și sub numele de witch hazel), care are proprietăți antiinflamatorii și poate lupta împotriva bacteriilor. Pentru a-l folosi ca toner, puneți câteva picături de ulei de hamamelis pe o dischetă de bumbac cu care să tamponați ușor pielea.
Verifică preț tonere pentru închiderea porilor aici!
Hidratare
După ce v-ați curățat fața, aplicați un produs hidratant non-comedogen. Non-comedogenic înseamnă că nu vă va înfunda porii și, prin urmare, nu vă va ține porii blocați și deschiși cu reziduuri. Hidratarea este un pas important în rutina zilnică de îngrijire a pielii în acest sens.
Un hidratant natural excelent este gelul de aloe vera. Îl puteți obține direct dintr-o frunză de aloe vera, acesta fiind eficient în ameliorarea unui număr mare de probleme diferite ale pielii. Vă poate echilibra producția de sebum a pielii, în timp ce o hidratează și o tonifică, precum poate preveni și apariția coșurilor, toate aceste efecte combinate, făcând gelul de aloe vera o opțiune ideală pentru pielea cu pori lărgiți. Dacă nu aveți o plantă de aloe vera, puteți cumpăra una de aici.
Verifică preț geluri/creme hidratante cu aloe vera aici!
Introduceți în rutina dumneavoastră săptămânală saunele faciale
Sebumul prins în pori împreună cu alte reziduri, va ține porii deschiși. Astfel că dacă vă curățați în profunzime pielea și eliminați resturile prinse în interiorul porilor, dimensiunea porilor se va restrânge și aspectul pielii va fi vizibil îmbunătățit.
Sauna facială este, așadar, una dintre cele mai blânde modalități de a vă curăța porii eficient. Puteți efectua o saună facială fie prin utilizarea unui aparat de saună facială special construit în acest sens, care asigură obținerea celor mai bune rezultate, fie prin metoda tradițională a unei băi de aburi.
Sauna facială determină porii să se deschidă în mod natural datorită căldurii. Căldura vă va crește, de asemenea, circulația sângelui și temperatura corpului, astfel încât porii vor transpira. Aburii vor înmuia resturile din porii blocați, în timp ce transpirația va ajuta la eliminarea acestora.
Saunele faciale fac pielea mai receptivă la produsele topice. Prin urmare, este o ocazie bună să aplicați o mască de față după o sesiune de îngrijire cu aburi. Măștile de argilă care echilibrează producția de sebum a pielii sunt o alegere bună, deoarece argila absoarbe impuritățile.
Există mai multe tipuri diferite de argilă, așa că alegeți un tip care să se potrivească tipului dumneavoastră de piele. Aplicați argila cu degetele curate, apoi așteptați să se usuce. După ce se usucă și se întărește, puteți clăti masca cu apă călduță.
Unele aparate de saună facială au și o opțiune de aburi reci, care reprezintă o modalitate excelentă pentru închiderea naturală a porilor după ce ați îndepărtat masca de pe față. Astfel, veți sigila în piele compușii benefici din masca de argilă, veți închide porii, împiedicând mizeria să mai pătrundă iar în pori.
Efectuați saune faciale o dată pe săptămână, cu ședințe de minim 5 minute și maxim 20 de minute pentru a obține cele mai bune rezultate. În cazul modelelor cu aburi reci, amintiți-vă mereu să faceți saună facială și cu aburi la reci la sfârșitul sesiunii de îngrijire.
Dacă doriți să aflați mai multe despre aparatele de saună facială, aruncați o privire la recenziile noastre despre ceea ce credem noi că sunt cele mai bune modele disponibile pe piață la momentul actual.
Adoptați o dietă alimentară sănătoasă
Este surprinzător cât de mult ne afectează obiceiurile alimentare sănătatea pielii. Pentru a păstra pielea sănătoasă și din interior, este necesar să adoptați o dietă alimentară sănătoasă. Astfel, veți ajuta pielea să-și păstreze elasticitatea și fermitatea, minimizând dimensiunea porilor.
Îmbogățiți-vă dieta cu o mulțime de fructe și legume, care conțin vitamine, minerale și antioxidanți care vă fac pielea mai sănătoasă și mai rezistentă. Zincul, care se găsește în carnea roșie și în cerealele fortificate pe care le puteți mânca la micul dejun, este, de asemenea, important pentru sănătatea pielii dumneavoastră, la fel ca și acizii grași, cum ar fi omega-3, care se găsește în nuci și în peștele gras.
Purtați protecție solară
Deteriorarea pielii din cauza soarelui este una dintre cauzele principale ale îmbătrânirii premature a pielii, ceea ce poate determina ca porii să se mărească. Pentru a vă proteja de efectele nocive ale soarelui, asigurați-vă că purtați mereu protecție solară și o pălărie mai mare atunci când ieșiți la soare.
Concluzie
După cum puteți vedea, există câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru a reduce dimensiunea porilor. Păstrând pielea curată, sănătoasă și hidratată, puteți restrânge dimensiunea porilor pentru a-i face mai puțin vizibili.