Tânără își îndreaptă părul cu ajutorul unei perii electrice

Cum să folosiți peria de îndreptat părul

Dacă vă place să vă îndreptați părul în mod regulat, însă vă doriți să reduceți timpul necesar îndreptării și gradul de deteriorare al acestuia, fără a compromite, evident, calitatea rezultatelor dorite, atunci peria de îndreptat părul este soluția ideală pentru dumneavoastră.

Peria de îndreptat părul vine ca un răspuns la toate problemele pe care le presupune îndreptarea părului în general, iar odată ce vă veți fi obișnuit cu modul de utilizare, veți uita cu siguranță de placa de păr.

Cu ajutorul periei de îndreptat părul veți economisi timp, rezultatele fiind extraordinare și foarte ușor de obținut. În acest context, vă vom explica în continuare care sunt etapele coafării părului cu peria de îndreptat, astfel încât să vă asigurați că părul dumneavoastră va arăta fabulos.

Îndreptarea părului cu o perie de îndreptare

Începeți cu un păr curat

Înainte de toate, dacă vreți să vă îndreptați părul, trebuie să îl spălați. Astfel, părul va fi lipsit de orice fel de reziduuri, se va coafa mai ușor, iar rezultatele se vor menține pentru mai mult timp. De asemenea, îl puteți descurca mai ușor în timpul condiționării cu balsam.

Protejați-vă părul

După ce ați șamponat și condiționat părul, aplicați un agent de protecție termică. Produsele de acest tip pot fi regăsite sub mai multe forme – ser, ulei, spumă sau spray, fiecare formă fiind mai potrivită pentru un anume tip de păr.

Părul dumneavoastră va fi, astfel, mai hidratat și mai rezistent împotriva tratamentului termic la care urmează să îl supuneți. Chiar dacă periile de îndreptat părul sunt mai puțin agresive cu părul, comparativ cu plăcile de îndreptat, trebuie totuși să aveți grijă de părul dumneavoastră, așa că nu uitați niciodată de protecția termică.

Aplicați o cantitate mică de produs în palme sau direct de păr, în funcție de modul de aplicare al produsului, pe care o distribuiți apoi uniform în păr. Asigurați-vă că ajunge mai mult produs spre vârfurile șuvițelor de păr, deoarece acestea sunt cele mai delicate și predispuse la despicare.

De fapt, puteți să începeți aplicarea produsului de la vârfuri spre rădăcini, împiedicând astfel acumularea de produs în zona rădăcinilor și evitând aspectul gras al părului.

Nu uitați faptul că peria de îndreptat părul nu este o perie obișnuită, pe care o folosiți pentru periajul părului, așadar, nu o folosiți pentru descurcarea firelor de păr. Asigurați-vă că în prealabil utilizării periei de îndreptat, părul dumneavoastră este deja descurcat, fără noduri care ar putea crea probleme.

Uscați-vă bine părul

Indiferent dacă obișnuiți să vă uscați părul în mod natural sau cu uscătorul de păr, înainte de a îl îndrepta, trebuie să vă asigurați că este complet uscat. În caz contrar, din cauza temperaturilor ridicate cu care veți coafa părul, acesta se va deteriora și se va arde.

Secționați-vă părul

Cu cât părul dumneavoastră este mai dens, cu atât vă va ușura munca secționarea lui în mai multe șuvițe de păr. Puteți începe cu împărțirea părului în 3 secțiuni, stânga, dreapta și spate, iar în funcție de cât de bogat este părul dumneavoastră și de grosimea firelor de păr, puteți continua să îl împărțiți în câte secțiuni considerați necesar.

În mod alternativ, puteți să îl secționați pe orizontală, începând cu partea de sus a părului și continuând până ajungeți la straturile inferioare. Nu uitați să aveți la îndemână câteva agrafe și cleme de păr, pentru a fixa secțiunile de păr.

Porniți peria de îndreptat părul și setați-o la temperatura potrivită tipului dumneavoastră de păr.

De exemplu, părul vopsit trebuie tratat cu o temperatură mai scăzută decât ar fi necesar în mod normal, pentru a evita deteriorarea suplimentară, așadar, vă recomandăm să începeți întotdeauna cu cea mai scăzută temperatură la care peria de îndreptat poate funcționa, pe care o puteți crește pe parcurs, în funcție de cât de eficient veți vedea că vă va îndrepta părul.

Începe îndreptarea propriu-zisă

Luați prima secțiune de păr într-o mână, în timp ce cu cealaltă mână poziționați peria de îndreptat la rădăcini, sub șuvița de păr, astfel încât perii periei să fie poziționați spre exterior. Astfel, îi veți oferi părului dumneavoastră puțin volum, fără să compromiteți în vreun fel rezultatele dorite.

Treceți peria prin șuvița de păr într-o manieră fermă, dar gentilă, pe întreaga lungime a firelor. Vă recomandăm să lucrați cu șuvițe subțiri de păr – dacă nu puteți vedea perii periei prin șuvița de păr, înseamnă că aceasta este prea groasă.

Șuvițele subțiri de păr vă asigură o distribuire uniformă a căldurii la suprafața firelor de păr, ceea ce se traduce prin rezultate de invidiat, pentru mai mult timp.

Nu treceți peria prea rapid prin păr, deoarece căldura are nevoie de puțin timp pentru a acționa. Periați șuvițele de păr cu atenție și încet, fără a vă opri cu peria asupra unei secțiuni de păr, evitând, astfel, arderea firelor de păr.

Sfat: pentru a manevra cu ușurință secțiunile de păr, vă recomandăm să începeți coafarea șuvițelor de păr din spatele capului, continuând spre partea din față.

Retușurile finale

După ce v-ați îndreptat tot părul și sunteți mulțumită de noul dumneavoastră stil, opriți peria de îndreptat și lăsați-o să se răcească. Puteți aplica puțin spray fixativ pe păr, pentru a menține rezultatele obținute intacte.

Multe produse de protecție termică funcționează și ca fixativ de păr – așadar, verificați  instrucțiunile de pe ambalajul agentului de protecție pe care l-ați folosit, pentru a vedea dacă și produsul dumneavoastră se încadrează în această categorie.

Nu uitați de peria de îndreptat părul – după ce aceasta s-a răcit, trebuie ștearsă cu o cârpă curată pentru a îndepărta eventualele reziduuri rămase în urma utilizării. Repetați această operațiune după fiecare folosire, pentru a preveni deteriorarea dispozitivului și reducerea implicită a duratei de viață.

Retușurile ulterioare

Cu excepția cazului în care vă spălați părul în fiecare zi, veți constata, cel mai probabil, că rezultatele îndreptării se vor menține pentru câteva zile.

Dacă până la următoarea spălare, părul va prezenta o ușoară ondulare la vârfuri sau fire rebele, puteți folosi peria de îndreptat pentru retușare, setând de data asta o temperatură mai scăzută decât în cazul îndreptării inițiale, pentru a menține sănătatea părului dumneavoastră.

De ce ne plac atât de mult periile de îndreptat părul

  • Distribuția căldurii este uniformă la nivelul firelor de păr, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de mai puține treceri cu peria de îndreptat prin aceeași șuviță, comparativ cu placa de îndreptat părul
  • Mai puține treceri prin aceeași șuviță, se traduce printr-o îndreptare mai rapidă
  • Temperaturile necesare îndreptării sunt mai scăzute, în comparație cu placa de îndreptat, datorită design-ului, iar riscurile de agățare a părului sunt mai mici, deci deteriorarea este redusă
  • Sunt incredibil de ușor de utilizat, iar întregul proces de îndreptare este aproape deloc complicat, ceea ce nu putem spune întotdeauna despre plăcile de îndreptat

Concluzie

Așadar, după cum probabil ați văzut și dumneavoastră, îndreptarea părului cu ajutorul unei perii de îndreptat necesită foarte puțină dexteritate, rezultatele fiind absolut fabuloase – un păr drept, cu un aspect strălucitor și sănătos. Periile de îndreptat părul sunt rapide și mai puțin agresive cu părul, comparativ cu plăcile de îndreptat.

Prin urmare, dacă nu dețineți deja o perie de îndreptat părul, vă invităm să aruncați o privire la articolul nostru, unde comparăm diferitele modele de perii de îndreptat  părul disponibile pe piață la momentul actual, pentru a vedea care dintre ele este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *