Tânără își epilează picioarele folosind lama de ras

Cum să folosiți lama de ras: 7 sfaturi pentru rezultate de excepție

Există mai multe aspecte ale utilizării lamei de ras decât credeți dumneavoastră. Probabil vă gândiți că ați deprins tehnica ideală de-a lungul anilor, însă, noi vă invităm să citiți, în continuare, acest scurt articol, pentru că este foarte posibil să aflați ceva nou și util cu privire la epilarea cu lama de ras.

Dr. Anita Sturnham, ambasadorul Venus pentru îngrijirea pielii, ne-a împărtășit câteva dintre sfaturile ei de îndepărtare a părului cu lama de ras, inclusiv sfaturi ce vizează epilarea zonelor greu accesibile, prevenirea iritațiilor ulterioare epilării și ce lame de ras este indicat să evitați.

Folosiți aparatul de ras potrivit

Ar putea fi tentant să mergeți la supermarket și să cumpărați cele mai ieftine lame de ras, de unică folosință, însă prețul scăzut reflectă calitatea produsului sau, mai bine zis, lipsa ei. După cum explică dr. Sturnham:

„Există anumite aspecte ale rutinelor noastre de înfrumusețare, în care merită să investești”.

Iar aparatul de ras este cu siguranță unul dintre ele. Caracteristicile de bază pe care trebuie să le căutați, atunci când cumpărați un aparat de ras sunt următoarele: numărul de lame, dacă are sau nu o bandă de hidratare și dacă are un cap staționar sau unul rotativ?

Numărul de lame va reduce timpul și presiunea necesare pentru fiecare epilare. Benzile de hidratare vor ajuta aparatul de ras să alunece peste piele, în timp ce vor și hidrata pielea, împiedicând uscarea ei. Iar, în cele din urmă, un cap rotativ nu se va bloca în acele zone dificile, cum sunt genunchii și gleznele.

Epilarea cu lama de ras trebuie să aibă loc într-un mediu corespunzător

Poate că acest sfat sună puțin ciudat, însă suntem destul de siguri că la un moment dat în viață, din lipsă de timp, ați scos din geantă un aparat de ras și l-ați folosit ca atare, fără apă sau o soluție specială în acest sens.

Epilarea cu lama de ras pe pielea uscată este una dintre cele mai mari cauze ale erupțiilor și iritațiilor asociate cu utilizarea acestei metode de epilare, motiv pentru care este absolut deloc recomandat să treceți lama de ras peste pielea uscată.

În mod evident, veți dori să folosiți lama de ras în duș, sau, în orice caz, în baie. Pentru a evita orice fel de iritație, asigurați-vă că pielea dumneoavoastră este bine hidratată și că firele de păr sunt complet umede. Dr Sturnham vă recomandă să vă înmuiați pielea timp de 2-3 minute înainte de a vă epila cu lama de ras.

Investiți într-o cremă de ras

În trecut, este posibil să fi folosit gelul de duș sau balsamul dumneavoastră, care sunt cu siguranță o alternativă mai bună la lipsa utilizării unui produs care să permită lamei de ras să alunece mai ușor.

Însă, recomandat ar fi să utilizați cremă sau gel de ras, aceste produse fiind special concepute pentru a lucra în combinație cu aparatul de ras și cu pielea dumneavoastră, deoarece sunt super hidratante și lubrifiante.

De asemenea, alte tipuri de produse vă pot deteriora lama de ras, nefiind gândite să fie folosite în acest sens.

Nu uitați de exfoliere

Exfolierea reprezintă un pas pe care cei mai mulți oameni aleg adesea să îl sară, întrucât nu văd relevanța pe care o are în procesul epilării părului nedorit de pe corp. Cu toate acestea, exfolierea este de fapt unul dintre cei mai importanți pași, deoarece îmbunătățește textura și tonul pielii, elimină celulele moarte ale pielii și ajută la prevenirea firelor de păr crescute sub piele.

Creșterea firelor de păr sub piele este cauzată de înfundarea foliculilor de păr, așadar, sesiunile regulate de exfoliere vă pot ajuta să combateți problemele cu firele sub piele. Puteți să vă exfoliați o dată sau de două ori pe săptămână, între sesiunile de epilare.

Schimbați-vă periodic lama de ras

Cât de des vă schimbați lama de ras? Când vă amintiți că n-ați mai schimbat-o de mult? Sau când începe să vă taie și să vă irite pielea? Un aparat de ras cu lama tocită poate provoca mai multe daune decât merită – pielea dumneavoastră se va irita mai rău, vă veți tăia mai des, iar firele de păr nu vor fi tăiate corespunzător, ceea ce va limita calitatea rezultatelor dorite.

Dr Sturnham recomandă schimbarea lamei de ras după 10 utilizări. Dacă nu reușiți să vă amintiți de câte ori ați folosit-o, asigurați-vă măcar că o schimbați cel puțin o dată pe lună.

Mențineți pielea întinsă în timpul epilării

Când vă epilați genunchii sau gleznele, asigurați-vă că îndreptați picioarele pentru a menține pielea întinsă. Acest lucru vă va ajuta să mențineți lama de ras în contact direct cu pielea, asigurând, astfel, o epilare fină și netedă.

Există o mulțime de aparate de ras cu capete flexibile, care vă pot ajuta să obțineți rezultate excelente chiar și pe zonele mai dificile ale corpului.

Hidratați pielea întotdeauna după sesiunea de epilare

Ultimul pas al procesului de epilare cu lama de ras, pe care nu trebuie să îl ratați, ar trebui să fie întotdeauna reprezentat de aplicarea unui produs puternic hidratant și calmant. Optați pentru unul bogat în uleiuri naturale care să mențină un nivel ridicat de hidratare în piele.

Așadar, ați învățat ceva nou? Lăsați-ne un mesaj mai jos, în secțiunea de comentarii, în care să ne povestiți care sunt experiențele dumneavoastră cu lama de ras și dacă vă sunt sau nu utile sfaturile din acest articol.

Verifică preț Aparate de Ras Gillette Venus aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *