Dacă dorești să încerci microdermabraziunea, dar te îngrijorează prețurile salonului sau ale clinicii, soluția perfectă ar fi să înveți cum să faci tu însăți microdermabraziunea, chiar la tine acasă. Vine la pachet cu multe beneficii și este o metodă fantastică pe care o poți folosi pentru a aborda multe afecțiuni ale pielii, a încetini și chiar a inversa procesul natural de îmbătrânire.
Făcând tratamentele de microdermabraziune acasă, nu numai că vei avea mai mult control asupra bugetului, însă vei beneficia și de intimitatea și confortul propriului spațiu, continuând aplicarea unor tratamente complementare fără costuri adiacente impuse.
Vei vedea ce rezultate excelente poți obține la domiciliu, la un preț mult mai mic, cu un aparat de microdermabraziune.
Microdermabraziunea este o procedură mecanică, non-chirurgicală care încurajează exfolierea pielii și permite o mai bună stimulare a circulației sângelui pentru a promova întinerirea rapidă a pielii. Cu alte cuvinte, este un tratament facial prietenos, dar profund, care poate contribui la o piele mai strălucitoare și cu aspect mai tânăr.
Conținut:
Microdermabraziunea la domiciliu
Partea bună a acestui proces de exfoliere este că îți oferă două opțiuni. Fie poți programa un tratament în cabinet, apelând la spa-ul, salonul tău preferat sau chiar la un cabinet de dermatologie de renume; fie, poți efectua procedura folosind un aparat de microdermabraziune la domiciliu.
Cea mai rentabilă modalitate este de a efectua tratamentele pe cont propriu, astfel încât să poți profita de toate beneficiile sale fără a face o gaură în bugetul familiei. Achiziționarea unui kit sau a unei mașini de microdermabraziune la domiciliu este o decizie practică și plină de satisfacții, pentru care poți adesea plăti mai puțin decât costul unui singur tratament aplicat într-un salon.
Cum funcționează microdermabraziunea
Procesul de microdermabraziune constă în utilizarea unui dispozitiv special care îți exfoliază pielea folosind microcristale sau un vârf mineral. Acest impact abraziv îndepărtează celulele pielii uscate sau moarte și odată cu ele impuritățile. Corpul interpretează procesul ca pe o leziune și stimulează creșterea pielii mai tinere, cu aspect mai strălucitor.
Prin această procedură, se eliberează niveluri mai ridicate de elastină și colagen, ceea ce duce la netezirea texturii, culorii și aspectului general al pielii.
Microdermabraziunea pe bază de cristale versus diamante
Componentele de bază ale unui aparat de microdermabraziune Crystal sunt: pompa, tubul de aspirare, tubul de conectare și o piesă cu ajutorul căreia îl poți manipula cu ușurință. Pompa eliberează un flux continuu de cristale inerte pentru a curăța pielea, în timp ce tubul de aspirare este utilizat pentru a extrage celulele moarte ale pielii și cristalele. Aceste cristale inerte includ bicarbonat de sodiu, clorură de sodiu, oxid de magneziu și oxid de aluminiu.
O mașină de microdermabraziune cu diamante, pe de altă parte, nu utilizează microcristale în procedură. În schimb, are un dispozitiv portabil, al cărui vârf cu suprafață aspră este utilizat pe parcursul întregii proceduri. Prin urmare, este un mod mai sigur pentru exfolierea zonelor din jurul ochilor și buzelor. Această metodă este cel mai des întâlnită la dispozitivele de microdermabraziune folosite la domiciliu.
Candidați la microdermabraziune
Candidații ideali pentru tratamentul de microdermabraziune sunt persoanele sănătoase, cu imperfecțiuni minore ale pielii și obiective realiste despre rezultatele procedurii. Pacienții cu pigmentare inegală, pori înfundați, acnee, puncte negre, linii fine ale feței, cicatrici minore și pete de vârstă pot beneficia de tratamente de microdermabraziune.
Cu toate acestea, nu este recomandat pentru cei cu afecțiuni, inclusiv cheloide active sau negi în zona de tratament. Procedurile de microdermabraziune pentru femeile gravide trebuie amânate până după nașterea copilului.
Pielea ta, de-a lungul anilor, este expusă la elementele nocive din mediul înconjurător și la alți agenți dăunători care o pot îmbătrâni prematur, usca sau îi pot reduce luminozitatea. De la razele UV ale soarelui, poluarea, până la obiceiurile nesănătoase de somn, muncă sau alimentație și chiar produsele cosmetice pe care le folosești, în plus, producția de colagen încetinește odată cu îmbătrânirea. Toți acești factori afectează pielea.
Intervale între tratamente
Este important să faci pauze între procedurile de microdermabraziune, astfel încât pielea ta să aibă suficient timp de refacere. Mulți dermatologi recomandă o pauză de două săptămâni între tratamente, însă acest aspect depinde și de recomandările produsului pe care îl utilizezi. Respectă recomandările de utilizare ale produsului, pentru că altfel ți-ai putea deteriora pielea. Frecvența fiecărui tratament va depinde, de asemenea, de tipul de piele, de problemele pielii și de așteptări.
Pentru majoritatea oamenilor care au făcut microdermabraziune în mod regulat, un tratament lunar poate avea efecte pozitive de lungă durată.
Procedură pas cu pas
La achiziționarea kitului sau a aparatului de microdermabraziune, vei primi și un manual de instrucțiuni. Asigură-te că parcurgi corespunzător informațiile respective pentru a obține rezultatele dorite și pentru a preveni orice tip de accidentare a pielii, deoarece fiecare dispozitiv poate fi ușor diferit.
Iată un exemplu de sesiune pentru tratamentul de microdermabraziune:
- Curăță pielea folosind un săpun delicat, fără ulei, fără parfum. Evită produsele de curățare dure care ar putea determina uscarea și ar putea crește sensibilitatea pielii mai mult decât în mod normal.
- Se usucă pielea cu un prosop de bumbac. Este important să ai fața complet uscată pentru a permite mașinii de microdermabraziune să funcționeze eficient.
- Odată activat aparatul de microdermabraziune, trage ușor cu mâna liberă, zona pielii pe care vrei să o tratezi. Rotește dispozitivul portabil pe piele într-o mișcare circulară ascendentă, asigurându-te că faci o singură trecere asupra zonei pe care o tratezi sau maximum două.
- Repetă întregul proces pe toată fața, gâtul sau zona de tratament pe care o ai în vedere.
- După procedură, aplică uleiurile, loțiunile sau cremele necesare pentru îngrijirea pielii. Nu uită să utilezi mai întâi un toner pentru a restabili nivelul de pH al pielii.
- Hidratează-te complet pentru a-ți hrăni pielea și a diminua înroșirea zonelor sensibile ale feței.
Care este cel mai bun hidratant de utilizat după microdermabraziune?
După tratamentul cu microdermabraziune la domiciliu, este posibil să simți o mică iritație, sensibilitate sau înroșirea a unor zone ale pielii. Prin urmare, este esențial să găsești hidratantul potrivit pentru a-ți restabili hidratarea pielii și a promova procesul de vindecare.
Un produs hidratant non-comedogen, fără parfum este foarte recomandat după un tratament cu microdermabraziune, deoarece conține mai puține substanțe iritante decât cremele și loțiunile faciale standard, dar care poate menține pielea complet hidratată. Elementul non-comedogen înseamnă că nu va induce acneea produsă în general de anumite substanțe din produsele cosmetice de uz standard.
În mod ideal, ar trebui să alegi o cremă hidratantă care are și o anumită protecție solară, deoarece pielea poate fi mai sensibilă la lumina soarelui în zilele de după un tratament.
Sunt eficiente tratamentele la domiciliu?
Popularitatea crescândă a tratamentelor de microdermabraziune a favorizat intrarea pe piață a kiturilor și aparatelor de tratament la domiciliu care sunt disponibile pe scară largă, costând adesea mai puțin decât un singur tratament de microdermabraziune.
Odată cu popularitatea lor în creștere și cu sute de dispozitive disponibile, tratamentele la domiciliu tind să se îmbunătățească continuu și să devină din ce în ce mai eficiente. Poți obține rezultate excelente cu kituri de microdermabraziune la domiciliu fără ca măcar să ieși din casă. Acestea pot fi utilizate pentru a viza mai multe probleme diferite ale pielii, ceea ce înseamnă că sunt și mai rentabile.
Microdermabraziunea este o modalitate rapidă și ușoară de a obține pielea radiantă la care visezi. Dacă ești interesată să cumperi un kit de microdermabraziune la domiciliu, aruncă o privire la recenziile noastre despre produsele de top de pe piață și nu ezita să consulți și ghidul cumpărătorului atașat lor, care te vor ajuta să alegi produsul cel mai potrivit pentru tine.
Verifică preț Aparate microdermabraziune pentru uz casnic aici!