În cazul în care doriți să încercați microdermabraziunea, însă vă îngrijorează prețurile costisitoare ale tratamentelor disponibile în clinicile specializate, puteți opta pentru efectuarea procedurii acasă. Microdermabraziunea are multiple beneficii, fiind o metodă excepțională prin care puteți trata o gamă largă de afecțiuni dermatologice.
Prin efectuarea tratamentelor de microdermabraziune acasă, nu numai că veți economisi niște bani, dar veți avea parte și de intimitate și confort. Vă vom prezenta în continuare cum puteți obține rezultate excelente cu un aparat de microdermabraziune destinat uzului casnic.
Microdermabraziunea este o procedură mecanică nechirurgicală care promovează exfolierea pielii și îmbunătățește circulația sângelui pentru a susține revitalizarea pielii. Cu alte cuvinte, este un tratament neinvaziv, dar care acționează în profunzimea pielii, rezultatele fiind o piele întinerită, fermă și suplă.
Microdermabraziunea acasă
Un aspect pozitiv al microdermabraziunii este că vă oferă două opțiuni. Puteți fie să vă faceți o programare la o clinică specializată în acest sens, fie să vă achiziționați un aparat de microdermabraziune destinat uzului casnic, efectuând procedura pe cont propriu și în initimitatea propriei case.
Cea mea rentabilă modalitate este reprezentată de a doua opțiune, realizarea tratamentelor acasă, rezultatele fiind aceleași, iar costul considerabil mai mic. Achiziționarea unui aparat de microdermabraziune destinat uzului casnic este o decizie practică, costul fiind mai mic decât o singură ședință de tratament efectuată la salon.
Cum funcționează microdermabraziunea
Microdermabraziunea presupune utilizarea unui aparat special construit pentru a exfolia pielea cu ajutorul unor microcristale sau a unui vârf format din minerale. Acest impact abraziv îndepărtează celulele moarte și impuritățile din piele.
Corpul interpretează acest proces ca fiind o vătămare, stimulând procesul natural de vindecare al pielii, noul strat de piele fiind vizibil întinerit și cu un aspect mai luminos. De asemenea, în timpul procedurii crește și producția de colagen și elastină la nivel celular, rezultatele constând într-o piele cu o textură îmbunătățită, mai fermă și suplă.
Microdermabraziunea cu cristal vs. microdermabraziunea cu diamant
Aparatul de microdermabraziune cu cristal constă într-o pompă, un aspirator, un tub conector și o piesă de mână. Pompa eliberează un flux continuu de cristale sterile care conțin bicarbonat de sodiu, clorură de sodiu, oxid de magneziu și oxid de aluminiu.
Pe de altă parte, aparatul de microdermabraziune cu diamant nu utilizează în timpul procedurii microcristale. În schimb, presupune folosirea unui aparat de tipul unei baghete cu vârf de diamant care este trecut peste piele.
Prin urmare, este mai sigur de utilizat pe zonele mai sensibile din jurul ochilor și a buzelor. Această tehnologie este mai comună la aparatele de microdermabraziune destinate uzului casnic.
Cui i se adresează microdermabraziunea?
Candidații ideali pentru procedura de microdermabraziune sunt indivizii sănătoși cu imperfecțiuni minore ale pielii și obiective realiste în legătură cu rezultatele posibile. Pacienții cu pigmentare inegală a pielii, pori congestionați, acnee, puncte negre, linii fine de expresie și riduri, cicatrici minore și lintego pot beneficia de tratamente de microdermabraziune.
Cu toate acestea, nu este recomandat pacienților care prezintă afecțiuni precum cicatrici cheloide active sau negi în zonele ce urmează a fi tratate. De asemenea, procedurile de microdermabraziune nu sunt indicate în timpul sarcinii.
De-a lungul anilor, pielea este expusă la factori externi dăunători care o afectează vizibil. De la razele ultraviolete ale soarelui, la poluare și până la obiceiurile nesănătoase de somn și alimentație, chiar și de la produsele pe care le aplici piele, pielea ta are de suferit.
În plus, producția de colagen scade de la un an la altul, ceea ce înseamnă că toți acești factori afectează și mai mult aspectul pielii.
Intervalele dintre tratamentele de microdermabraziune
Este important să lăsați suficient timp între procedurile de microdermabraziune, astfel încât pielea dumneavoastră să aibă răgazul necesar pentru a se reface. Majoritatea dermatologilor recomandă trecerea a două săptămâni de la un tratament la altul.
Nu este indicată utilizarea în exces a procedurilor de microdermabraziune, deoarece pielea poate fi deteriorată. Frecvența tratamentelor este stabilită în funcție de tipul de piele, afecțiunea ce urmează a fi tratată și așteptările cu privire la rezultatele dorite.
În cazul pacienților care efectuează proceduri de microdermabraziune de ceva timp în mod regulat, ședințele de întreținere lunare pot asigura rezultate excelente pe termen lung.
Procedurile de microdermabraziune pas cu pas
Kit-urile de microdermabraziune destinate uzului casnic vor veni întotdeauna însoțite de un manual de instrucțiuni, pe care trebuie să vă asigurați că îl urmăriți cu strictețe, pentru a preveni eventualele greșeli care pot duce la deteriorarea pielii. Aveți în continuare un exemplu de cum ar trebui să se desfășoare o ședință de tratament:
- în primul rând, se curăță pielea folosind cu produs de curățare blând, care nu conține ulei sau parfumuri. Se evită produsele prea puternice care ar putea usca excesiv pielea, sensibilizând-o la procedura de microdermabraziune.
- se usucă pielea bine cu un prosop de bumbac, tratamentul de microdermabraziune funcționând cel mai eficient pe pielea complet uscată.
- se pornește aparatul de microdermabraziune care se ține într-o mână, iar cu mâna liberă se trage ușor de zona ce urmează a fi tratată pentru a întinde pielea. Se rotește aparatul pe suprafața pielii într-o mișcare circulară, fiind necesară trecerea de maxim două ori pe aceeași zonă.
- se repetă întregul proces pe față, gât sau alte zone ce urmează a fi tratate.
- în urma efectuării procedurii, se aplică pe zonele tratate uleiurile, loțiunile sau cremele necesare pentru o îngrijire adecvată a pielii. De asemenea, este importantă utilizarea unui toner care restabilește nivelul de pH al pielii.
- în final, se hidratează complet pielea pentru a reduce înroșirea zonelor tratate.
Cele mai bune creme hidrantate care pot fi utilizate după procedura de microdermabraziune
În urma efectuării ședințelor de microdermabraziune, puteți resimți zonele tratate ale pielii ca fiind ușor iritate, ceva mai roșii la culoare și sensibile. Prin urmare, este esențial să găsiți crema ideală pentru a vă restabili gradul adecvat de hidratare al pielii și pentru a promova procesul natural de vindecare.
Sunt recomandate produsele de hidratare non-comedogenice care nu conțin parfum, acestea fiind mai puțin iritante în comparație cu cremele obișnuite de față. Elementul non-comedogenic înseamnă că nu va congestiona porii.
În mod ideal, ar trebui să alegeți un produs hidratant, care are și un factor ridicat de protecție solară, deoarece în urma tratamentelor de microdermabraziune pielea este mai sensibilă la lumina soarelui.
Verifică preț Creme Hidratante aici!
Sunt aparatele de microdermabraziune destinate uzului casnic eficiente?
Pe măsură ce tratamentele de microdermabraziune devin tot mai populare, apar din ce în ce mai multe kit-uri și aparate de microdermabraziune pe piață destinate uzului casnic, costul acestora fiind mult mai mic decât o singură ședință efectuată la salon. Puteți obține rezultate satisfăcătoare cu aceste aparate de uz casnic în intimitatea și confortul propriei case.
Microdermabraziunea este o modalitate rapidă și ușoară de a obține o piele radiantă. Dacă vă interesează achiziționarea unui kit de microdermabraziune, puteți să verificați secțiunea noastră de recenzii ale produselor de top de pe piață.
Verifică preț Aparat de Microdermabraziune pentru uz casnic aici!