Sticlă de parfum alături de un ceas

Cum să cumpărați un parfum pentru altă persoană

La o primă vedere, achiziționarea unui parfum cu scopul de a îl face cadou unei persoane, poate părea o idee foarte bună și inspirată. De ce? Deoarece arată persoanei în cauză că a) o cunoașteți cu adevărat bine și b) depuneți un efort considerabil pentru alegerea și cumpărarea unui parfum. În plus, dacă ați nimerit parfumul preferat, atunci acest cadou va fi unul dintre cele mai memorabile cadouri pe care le va primi vreodată persoana respectivă.

Pe de altă parte, având în vedere faptul că parfumul este ceva destul de personal, cumpărarea unui parfum pentru altcineva ar putea fi cel mai riscant cadou pe care îl veți cumpăra vreodată, șansele fiind destul de mari să nu se potrivească exact gusturilor persoanei care îl primește.

Deci, cum puteți evita să oferiți cuiva un parfum pe care îl detestă? Urmați ghidul nostru esențial, prezentat în cele ce urmează, și nu veți avea nici o problemă din acest punct de vedere.

Pentru a ne asigura că nu vorbim prostii, am apelat la experții din domeniul parfumurilor, pentru sfaturi care să ne ajute să evităm capcanele cumpărării unui parfum nepotrivit.

Oferiți în avans un mini set de mostre

Cu toții avem sentimente și stări de spirit diferite în fiecare zi, așa că pare corect și logic să oferim cuiva ocazia să se joace și să încerce o întreagă colecție de mirosuri înainte de a selecta parfumul care se potrivește personalității lor individuale, nu?

Există o mulțime de mini seturi care conțin mai multe tipuri de parfum, care permit oamenilor să testeze mai multe opțiuni, înainte să o aleagă doar pe una. Desigur, puteți proba mirosurile diferitelor parfumuri și cu ajutorul testerelor de hârtie, care sunt puse la dispoziția clienților în toate parfumeriile, însă parfumul își schimbă mirosul atunci când este aplicat pe piele, comparativ cu hârtia, motiv pentru care este mai ușor de apreciat dacă un parfum vă place sau nu, atunci când îl purtați o zi întreagă pe piele.

Prin urmare, puteți oferi persoanei căruia intenționați să îi dăruiți un parfum, anterior cumpărării propriu-zise a cadoului, un mini set cu mai multe posibile opțiuni, astfel fiind mai ușor să aflați ce preferințe are persoana în cauză, în materie de parfumuri.

Alegeți un parfum care are un nivel ridicat de ulei de parfum

Tipul de piele, producția de sebum, hormonii și echilibrul pH-ului pielii noastre pot afecta, atât separat, cât și împreună, felul în care miroase un parfum aplicat pe piele.

Acești factori joacă, de asemenea, un rol în cât durează parfumul pe piele. Când cumpărați un parfum pentru altcineva, alegeți unul care are un nivel ridicat de ulei de parfum pentru rezistență maximă și un miros plăcut care se menține mai mult timp. În acest sens, este indicat să evitați parfumurile care sunt apă de toaletă, și nu apă de parfum.

Vanilia sau accentele ușor florale sunt o alternativă sigură

Dacă cadoul este destinat unei persoane care găsește parfumurile florale puternice ca fiind exagerate ca și intensitate, optați pentru accente florale mai puțin intense, centrate pe flori dulci și delicate, precum bujorul sau trandafirul.

Vanilia poate fi, de asemenea, un parfum preferat de marea majoritate a oamenilor, iar studiile au arătat că reduce stresul și anxietatea, precum și că este considerat reconfortant și cald.

Cuvinte similare pot fi folosite pentru a descrie un parfum și personalitatea sau dispoziția cuiva: delicat sau îndrăzneț; concentrat sau energic; sau chiar capricios sau rebel.

Folosiți acest lucru ca un ghid pentru selectarea parfumului cadou și gândiți-vă și la preferințele personale ale persoanei pentru care luați parfumul.

Dacă le place mâncarea picantă, de exemplu, ar putea să le placă ceva dantelat cu șofran sau boabe de piper roșu. În același timp, persoanele care se bucură de plimbări lungi prin natura s-ar putea să prefere un miros mai viu de pădure verde.

Când aveți îndoieli, mergeți pentru opțiunile populare și sustenabile

Din ce în ce mai mulți oameni recunosc importanța faptului că trebuie să ne interesăm mai mult de impactul nostru asupra planetei. În consecință, puteți să alegeți parfumuri care au ingrediente sustenabile, precum și ambalaje care sunt reciclabile, reutilizabile sau biodegradabile.

Așadar, acum știți cum puteți cumpăra un parfum pentru a îl oferi cadou unei alte persoane, cu care să nu dați greș. Partea bună este că alternative de parfumuri și tipuri de arome, există din belșug, deci cu siguranță există un parfum potrivit pentru fiecare gust și preferință.

Dumneavoastră obișnuiți faceți cadouri diverse parfumuri? Dacă da, vă este ușor să aflați sau să ghiciți aroma preferată? Lăsați-ne, mai jos, în secțiunea de comentarii, un mesaj în care să ne relatați experiențele dumneavoastră cu parfumurile și cadourile.

Verifică preț Parfumuri Noi și Seturi Cadou aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *