Tânără bronzată pe malul unei ape

Cum să aplicați autobronzantul – sfaturi de la profesioniști

Într-o lume perfectă, eforturile noastre dedicate aplicării autobronzantului ar trebui să fie răsplătite cu rezultate similare bronzului natural. Însă, pentru moment, aplicarea perfectă a autobronzantului rămâne un proces ușor complicat.

De aceea, am decis să întrebăm câțiva experți din domeniu cum poate fi aplicat autobronzantul, în așa fel încât să nu rămână urme sau zone neuniforme. Citiți în continuare pentru a obține cele mai bune sfaturi în acest sens.

Cele mai bune recomandări pentru obținerea unui bronz artificial perfect – Ghid pas cu pas

Începeți cu exfolierea corpului

Cea mai mare greșeală și comună atunci când vine vorba de autobronzant, este dată de blamarea produsului pentru zonele neuniforme rămase în urma aplicării. De cele mai multe ori adevăratul vinovat este pielea uscată, deoarece absoarbe un plus de DHA (dihidroxiacetonă, ingredientul activ din produsele autobronzante).

Așadar, este indicat să vă exfoliați pielea cu 24 de ore înainte de aplicarea autobronzantului, urmată de hidratarea corespunzătoare cu un produs care să nu conțină ulei, astfel încât pielea dumneavoastră să fie ca o pânză proaspătă. Puteți încerca un scrub pe bază de sare sau zahăr, acestea fiind ideale pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Acordați o atenție deosebită exfolierii încheieturilor, gleznelor, coatelor și genunchilor. Acestea sunt principalele zone predispuse la o culoare neuniformă.

Pregătiți-vă fața

Un scrub este mult prea dur pentru fața dumneavoastră. Pentru o exfoliere blândă, cel mai bun gel de curățare recomandat ar trebui să conțină acid glicolic sau salicilic, care dizolvă sebumul, impuritățile și celulele moarte ale pielii.

De asemenea, puteți înainte de aplicarea autobronzantului, să masați un cub de gheață pe obraji, frunte și nas, pentru a închide porii, astfel încât să nu se înfunde și blocheze cu produsul aplicat.

Alegeți formula potrivită pentru tipul și tonul dumneavoastră de piele

Folosiți un autobronzant special destinat utilizării pentru pielea feței, deoarece pielea de pe față are tendința de a deveni un pic mai întunecată la culoare, deoarece pH-ul este ceva mai mare.

Majoritatea autobronzantelor faciale conțin ingrediente cu proprietăți de anti-îmbătrânire, precum acidul hialuronic și glicerina. În plus, formulele acestora sunt mult mai ușoare pe piele.

Fiți conștienți și de tipul dumneavoastră de piele, atunci când alegeți produse autobronzante pentru corp.

Dacă aveți probleme cu pielea uscată, optați pentru o formulă sub formă de cremă, deoarece este mai hidratantă. Mousse-urile sunt foarte bune pentru pielea normală, lipsită de probleme, iar gelurile oferă tenului gras o îngrijire suplimentară, pentru rezultate mai rapide și mai bune.

Tonul pielii trebuie, de asemenea, luat în considerare.

Dacă aveți un ton deschis de piele, care face pistrui de la soare, atunci alegeți un produs pe bază de roșu, pentru a vă complimenta culoarea tenului. Tonurile măslinii de piele și cele care se bronzează bine și uniform în general, merg foarte bine cu produsele autobronzante cu bază verde.

Pentru începători este recomandată alegerea unui bronz gradual, deoarece conține mai puțin agent de bronzare decât autobronzantul obișnuit.

Începeți de sus și mergeți în jos

Aplicați autobronzantul cu mișcări lungi de măturare folosind o mănușă special destinată în acest sens. Adăugați câteva pompițe de produs pentru fiecare secțiune de piele.

Începeți de la unul din brațe, peste piept, spre celălalt braț, apoi coborâți spre zona torsului. Această tehnică de aplicare permite produsului să se estompeze mai uniform, în jos, spre picioare, mai degrabă decât să lăse semne de produs proaspăt aplicat în jurul gleznelor.

Când vă aplicați autobronzantul pe față, puteți să utilizați vaselină pe sprâncene și de-a lungul liniei părului, pentru a evita eventualele accidente, care se pot transforma în semne inestetice.

Pensulele de machiaj se pot dovedi, de asemenea, la îndemână. Utilizați o pensulă pentru fond de ten, atunci când aplicați autobronzantul, lucrând din interiorul feței spre exterior, blenduind în timp ce avansați cu aplicarea produsului.

Evitați dușul timp de 6 până la 8 ore și folosiți pudră de corp fără talc pe zonele predispuse la transpirație, cum este zona axilelor, în jurul sânilor și în spatele genunchilor, pentru a împiedica  produsul să transpire.

Investiți într-o perie pentru spate

Cu excepția cazului în care jumătatea dumneavoastră este tot timpul disponibilă, atunci când vă îmbarcați într-o nouă misiune de aplicare a autobronzantului, aplicarea produsului pe spate poate părea o misiune imposibilă. Investiția într-o spatulă de spate, vă va ajuta să ajungeți la acele unghiuri și zone, care pot fi ușor ratate.

Nu uitați de îngrijirea ulterioară

Acest pas va fi diferit, în funcție de formula autobronzată pe care o folosiți.

Optați pentru un bronz treptat, aplicat pe piele în fiecare zi, timp de trei zile, până când atingeți culoarea dorită, apoi faceți pauză de trei zile.

Formulele autobronzante obișnuite, destinate utilizării pe întregul corp trebuie aplicate timp de două zile consecutiv, apoi din nou șapte zile mai târziu. Exfoliați după patru zile pentru a menține suprafața pielii lipsită de celule moarte.

Autobronzantul facial are nevoie de o atenție suplimentară. Din cauza curățării zilnice și a regenerării celulare rapide, va trebui să reaplicați bronzul facial la fiecare a doua sau a treia zi.

Însă regula de aur, care se aplică tuturor situațiilor de mai sus, este hidratarea zilnică, pentru a fixa culoarea în piele, precum și pentru promovarea unei decolorări subtile, care să nu fie neuniformă.

Nu uitați, de asemenea, să folosiți un produs cu factor de protecție solară, rezistent la apă, atunci când vă expuneți la soare, deoarece acest lucru va împiedica bronzul artificial să se diminueze.

Așadar, aplicarea perfectă a autobronzantului nu trebuie să fie o misiune imposibilă. Dacă urmați aceste recomandări, veți obține rezultate minunate, iar în timp, cu cât vă veți obișnui mai mult cu tehnica de aplicare, cu atât o să pară un proces mai ușor de realizat. Dumneavoastră ce experiențe aveți legate de aplicarea autobronzantului?

Verifică preț Cosmetice Autobronzante aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *