Ridurile de sub ochii unei femei

Cum puteți scăpa de ridurile de sub ochi

Indiferent de vârsta la care veți descoperi apariția primei linii fine de expresie sau a primului rid, cu siguranță veți avea un șoc. Anumite persoane nu se vor confrunta cu această problemă până la 40 sau 50 de ani, în timp ce restul, mai puțin norocoși, vor observa apariția primelor semne ale îmbătrânirii, liniile fine de expresie și ridurile, mai devreme, în jurul vârstei de 30 de ani.

Ridurile de sub ochi și ridurile de tip laba gâștei pot fi foarte enervante, deoarece, până la urmă, cine vrea să-și petreacă viața fără să zâmbească și să râdă? Însă, din păcate sau din fericire, în funcție de caz, unii dintre noi suntem mai predispuși la formarea de riduri precoce decât alții, iar anumite tipuri de piele sunt mai susceptibile să se rideze mai rău decât altele, așa că este întotdeauna o idee bună să aveți grijă de pielea dumneavoastră, pentru a ameliora formarea ridurilor.

Nu este niciodată prea devreme să începeți să vă gândiți la prevenirea și reducerea ridurilor – și nu, nu suntem pesimiști cu această afirmație, ci doar vă îndemnăm să vă gândiți din timp la îngrijirea pielii dumneavoastră.

Există o mulțime de modalități prin care puteți încerca să preveniți formarea ridurilor – de la a vă asigura că veți limita expunerea excesivă la soare, la adoptarea unei regim alimentar sănătos și la stimularea rezistenței naturale a pielii.

Așadar, cu cât începeți să aveți grijă de pielea dumneavoastră mai repede, cu atât este mai bine, în special dacă v-ați expus mai mult la soare sau ați fost la solar, iar, în acest context, este bine de știut că există multe modalități prin care puteți ameliora semnele îmbătrânirii pielii sau puteți întârzia apariția acestora, în funcție de caz.

Creme de tip anti-îmbătrânire, pentru riduri

Pe piață există sute de creme de tip anti-îmbătrânire, dintre care unele chiar pot înregistra rezultate extraordinare, dând timpul înapoi cu adevărat pentru pielea dumneavoastră, fiecare lucrând în mod diferit la restaurarea pielii.

Anumite tipuri de creme anti-rid își propun să umple liniile fine și ridurile pentru a le ajuta să pară mai puțin vizibile, în timp ce altele își propun să promoveze capacitatea pielii de a produce colagen.

Prin urmare, unele pot da rezultate uimitoare și rapide, în timp ce celelalte asigură obținerea de rezultate pe termen lung, deși va dura ceva timp până la întrevederea primelor rezultate.

Listele de ingrediente ale diferitelor creme anti-îmbătrânire vă pot induce adesea în eroare, așa că iată ce trebuie să știți atunci când vă alegeți crema ideală împotriva ridurilor:

Creme cu colagen și de tip pro-colagen

Colagenul este o proteină naturală. Se regăsește în stratul de piele, fiind ceea ce o menține suplă. Pielea bebelușilor este plină de colagen, dar pe măsură ce organismul îmbătrânește, ritmul cu care colagenul este produs încetinește.

Acest lucru se datorează parțial procesului natural de îmbătrânire, dar și anumitor factori ce țin de stilul de viață. De exemplu, fumatul și expunerea la soare reduc producția de colagen. De aceea, multe produse de îngrijire a feței menționează pe lista de ingrediente colagenul. Din păcate, lucrurile nu chiar atât de simple.

Moleculele de colagen sunt mari și, prin urmare, nu pot fi absorbite de piele. Așadar, colagenul aplicat pe piele nu va înlocui colagenul care se pierde din cauza procesului natural de îmbătrânire. Totuși, cremele cu colagen vor hidrata pielea și vor încetini rata cu care pielea pierde apa înmagazinată, păstrând, astfel, textura suplă a pielii.

Pe de altă parte, cremele de tip pro-colagen urmăresc înlocuirea colagenului natural care se pierde în timp. Acestea acționează prin îmbunătățirea, utilizând diferite mijloace, a vitezei cu care pielea produce în mod natural colagen.

Adesea, cremele de tip pro-colagen vor avea în compoziție ingrediente de origine marină. Pot avea rezultate foarte bune, deși va dura o perioadă până acestea vor apărea. Partea bună a acestei așteptări este reprezentată de faptul că rezultatele se vor menține o perioadă mai lungă de timp.

Verifică preț creme cu colagen aici!

Retinoizii

Retinoizii sunt niște compuși chimici care sunt înrudiți sau similari cu vitamina A. Aceștia dețin câteva funcții importante în corp, printre care și reglarea producției de celule, creșterea țesutului osos și activarea genelor care suprimă tumorile.

Această serie de funcții importante a dus la utilizarea retinoizilor în cazul unei game largi de tratamente, inclusiv acnee și psoriazis. Retinoizii pot fi realizați sintetic prin mai multe moduri diferite, fiind foarte eficienți în ameliorarea și reducerea ridurilor.

Retinoizii determină celulele pielii de la suprafață să se descuameze mai rapid, pentru a fi înlocuite de celulele noi de dedesubt. Prin urmare, produsele cu retinoizi vor usca pielea. De asemenea, retinoizii reduc descompunerea colagenului și fac stratul profund de piele mai gros – prevenind și netezind ridurile.

Unele produse cu retinoizi pot fi utilizate numai atunci când sunt prescrise de un medic, în timp ce altele pot fi cumpărate de la magazine dedicate, sub formă de creme și geluri hidratante. Produsele pot include ingrediente precum acid retinoic, retinol sau Retin-A.

Dacă sunteți gravidă, alăptați sau încercați să concepeți un copil, consultați medicul înainte de a utiliza orice produs care conține retinoizi. Anumiți retinoizi pot provoca daune grave embrionului sau fătului, ducând la apariția unor defecte majore ale sistemului nervos central, de tip cardiovascular și alte tipuri de defecte. Așadar, în cazul în care sunteți gravidă, alăptați sau încercați să concepeți un copil, iar ridurile sunt un motiv de preocupare în viața dumneavoastră, încercați să luați în considerare alte opțiuni alternative de tip anti-rid, evitând pe cât posibil retinoizii.

Vitamina E

Vitamina E este un compus solubil în grăsimi, fiind produsă în mod natural. Este un antioxidant puternic, ceea ce înseamnă că poate lupta împotriva acțiunii radicalilor liberi, care pot contribui la îmbătrânirea pielii.

Un pic de știință: radicalii liberi sunt molecule care se află în stare de dezechilibru, deoarece conțin în structura lor un electron neîmperecheat. Radicalii liberi apar atunci când corpul utilizează oxigenul din aer.

Electronilor le place să fie împerecheați, deci numărul impar de electroni face ca acești radicali liberi să fie niște molecule instabile, ceea ce înseamnă că sunt mereu în căutare de alte proteine sau molecule de care se pot lipi – un proces numit oxidare.

Puteți urmări cum se desfășoară procesul natural al oxidării, atunci când urmăriți un măr care devine maroniu. Radicalii liberi pot sustrage electronul lipsă din lipidele și proteinele din piele, ceea ce duce la deteriorarea structurii membranelor celulare, și, prin urmare, la funcții celulare scăzute. Așa apar liniile fine de expresie și ridurile.

Antioxidanții pot interacționa cu radicalii liberi în locul moleculelor din corp, prevenind sau oprind, astfel, reacția în lanț care poate duce la deteriorarea moleculelor. Neutralizarea radicalilor liberi, fără a deteriora țesuturile, poate preveni apariția liniilor fine de expresie și a ridurilor sau, după un punct în timp, poate reduce viteza cu care acestea apar.

Vitamina E are, de asemenea, efecte antiinflamatoare și este hidratantă. De aceea, produsele care conțin vitamina E, sunt o alegere ideală pentru persoanele cu piele sensibilă.

Alegerea cremei anti-îmbătrânire ideală pentru dumneavoastră

Există mai multe opțiuni diferite atunci când vine vorba de alegerea unei creme anti-îmbătrânire sau anti-rid. Iată care sunt considerațiile noastre cu privire la caracteristicile pe care ar trebui să le îndeplinească un produs adecvat de îngrijire a pielii.

Non-comedogenic – dacă aveți probleme cu acneea sau punctele negre, alegeți o cremă care nu este comedogenă, deoarece nu vă va bloca porii și nu va duce la apariția coșurilor.

Creme pentru ochi – pielea din jurul ochilor poate fi mai delicată decât alte zone ale feței. Așadar, luați în considerare alegerea unui produs special conceput pentru a fi utilizat în jurul ochilor, pentru a obține cele mai bune rezultate.

Protecție solară – la fel de bine puteți încerca și prevenirea apariției ridurilor în timp ce încercați să scăpați de cele vechi! Luați în considerare o cremă care are și protecție SPF.

Cum să scapați de ridurile de sub ochi cu metode naturale

Este posibil ca metodele naturale să fie la fel de eficiente precum sunt formulele special concepute pentru reducerea ridurilor, pe care le puteți cumpăra, însă sunt o alternativă blândă care vă poate oferi totuși rezultate notabile.

Multe alimente pe care le consumăm conțin antioxidanți și în timp ce putem profita de beneficiile acestora atunci când includem multe dintre alimentele bogate în antioxidanți în dietele noastre, se pare că putem, de asemenea, absorbi antioxidanții prin piele.

Ne plac aceste metode pentru că, pe lângă beneficiile pe care le au pentru piele, pot fi și o scuză perfectă pentru câteva minute de relaxare, și asta în timp ce natura lucrează în avantajul pielii dumneavoastră. Iată câteva dintre formulele noastre naturale preferate, atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și de reducerea ridurilor enervante de sub ochi:

Gelul cu aloe vera

Aloe vera este o plantă recunoscută pe scară largă pentru proprietățile sale vindecătoare, dar poate că nu v-ați gândit până acum să o folosiți pentru reducerea ridurilor. Cel mai bun și convenabil aspect al gelului de aloe vera este dat de faptul că îl puteți extrage direct din planta de aloe vera.

Dacă aveți o plantă de aloe în casă, puteți pur și simplu să îndepărtați o frunză și să stoarceți gelul din interior, pe care apoi îl aplicați peste zonele ridate ale feței.

Puteți folosi gelul de aloe vera și pe post de mască de față, pe care o puteți spăla după ce ați lăsat-o să acționeze un timp sau, eventual, dacă aveți ocazia, o puteți lăsa chiar să acționeze pe perioada nopții. De asemenea, puteți combina gelul de aloe vera cu o capsulă de vitamina E, pentru a-i conferi și mai multă putere în combaterea ridurilor.

Verifică preț gel cu aloe vera aici!

Măștile cu avocado

Avocado este plin de antioxidanți, vitamine și grăsimi sănătoase. Conține niveluri ridicate din vitaminele C și E, care sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce aspectul ridurilor și de a preveni apariția acestora. Avocado poate face minuni pentru corp atunci când este inclus în dietă, dar poate avea rezultate extraordinare și atunci când este folosit topic.

Puteți fie să feliați un avocado și să țineți feliile pe zonele de sub ochi, fie să îl transformați într-o pastă, pe care să o aplicați pe piele. Apoi găsiți o poziție confortabilă, de preferat pe spate, și relaxați-vă cât timp nutrienții din avocado vă ameliorează ridurile. La sfârșit, doar clătiți cu apă călduță.

Verifică preț măști cu avocado aici!

Uleiul de cocos

La fel ca și în cazul măștilor cu avocado, uleiul de nucă de cocos conține niveluri ridicate de vitamina E, precum și o sumedenie de substanțe nutritive care pot ajuta la repararea țesuturilor deteriorate.

Uleiul de nucă de cocos virgin este un ulei de masaj hrănitor și puternic hidratant, așa că îl puteți combina cu alte ingrediente naturale atunci când faceți o mască cu efecte de anti-îmbătrânire. Sau puteți să îl folosiți ca atare, aplicându-l în jurul ochilor prin masaj blând. Ar fi de preferat să îl aplicați seara, înainte de culcare, deoarece vă va lăsa pielea strălucitoare.

Verifică preț ulei de cocos aici!

Castravetele

Există un motiv pentru care asociem castraveții cu tratamentele de spa. Castravetele este foarte hidratant pentru piele, de aceea poate reduce aspectul ridurilor și pentru preveni formarea altora noi. Este o metodă extrem de ieftină, pe care o puteți folosi în mod regulat.

Puteți pur și simplu să zdrobiți sau să băgați la blender aproximativ un sfert de castravete, până când devine o pastă mai groasă. Aplicați pasta obținută direct pe pielea din jurul ochilor și lăsați să acționeze o perioadă. La sfârșit, doar clătiți cu apă călduță.

Pot fi achiziționați de la orice supermarket!

Măștile cu albuș de ou

Albușul de ou este plin de proteine și contine o mulțime de colagen natural. Combinate, aceste caracteristici vă pot face pielea mai fermă și mai suplă, în timp ce ajută și la reducerea dimensiunii porilor.

Pentru a prepara o mască din albuș de ou, spargeți două ouă și separați albușurile de gălbenușuri, iar apoi bateți albușul până devine spumos. Aplicați spuma obținută în jurul ochilor și în orice alte zone predispuse la riduri și lăsați să acționeze ceva timp. După aceea, clătiți cu apă călduță și uscați prin tamponare ușoară pielea.

Verifică preț măști cu albuș de ou aici!

Dispozitive anti-îmbătrânire pentru ridurile de sub ochi

Dacă sunteți în căutarea a ceva mai puternic pentru ameliorarea ridurilor de sub ochi și a ridurilor de tip laba gâștei, dar nu vă încântă ideea de ace și operații chirurgicale, există câteva opțiuni la care puteți  apela chiar din confortul propriei case.

Vom vorbi, în continuare, despre metodele noastre preferate, care sunt remarcabil de simple, dar care vă pot oferi rezultate de excepție.

Aceste opțiuni sunt destul de variate și pot părea un pic prea bune pentru a fi adevărate, în special la început, însă toate au un lucru în comun. Deși utilizează metode diferite, toate sunt gândite în așa fel încât să stimuleze producția naturală de colagen a pielii tale, care este esențial atât pentru menținerea, stimularea și refacerea texturii tenului, cât și în reducerea ridurilor.

În plus, aceste metode pot crește semnificativ eficacitatea produselor topice de îngrijire, astfel încât le puteți combina cu aplicarea cremelor anti-rid de tip pro-colagen pentru a obține rezultate și mai bune!

Terapia cu lumină roșie

Terapia cu lumină roșie provine dintr-o tehnologie care a fost dezvoltată inițial de NASA, și care poate vindeca pielea și poate reduce durerea. Capacitatea terapiei cu lumină roșie de a vindeca rănile a dus la cercetarea modului în care poate afecta îmbătrânirea pielii.

Cercetătorii consideră că anumite lungimi de undă ale luminii pătrund în piele la adâncimi diferite și, prin urmare, pot afecta procesele celulare în moduri diferite. Se crede că lungimile de undă ale luminii roșii pot crește circulația sângelui, îmbunătățind, astfel, oxigenarea celulelor și eliminarea produselor reziduale.

Acest lucru permite proceselor celulare să funcționeze mai eficient – în special, celulele care produc colagen. Prin urmare, această producție crescută de colagen face pielea mai fermă și mai netedă, în timp ce reduce liniile de expresie și ridurile.

Lungimi de undă diferite ale luminii și, prin urmare, culori diferite ale luminii, sunt de asemenea benefice pentru diferite utilizări. De exemplu, lumina albastră, deși nu cea ultravioletă (UV), este utilizată pe scară largă pentru a trata acneea, deoarece lumina albastră ucide bacteriile care provoacă această afecțiune dermatologică.

Terapia cu lumină roșie este excelentă pentru persoanele cu piele sensibilă, deoarece, în afară de o oarecare roșeață care apare după ședințele de terapie, în special atunci când exagerați cu timpul de expunere, nu există efecte secundare.

Dacă dispozitivul pe care îl utilizați are și o funcție de emitere de lumină infraroșie, este posibil doar să simțiți o ușoară încălzire a pielii, fiind un tratament sigur, pe care îl puteți folosi de mai multe ori pe săptămână. Este folosit de dermatologi și în unele saloane de cosmetică, iar partea și mai bună este că ședințele de terapie sunt foarte relaxante!

Așa cum am menționat anterior, nu trebuie să vă faceți programare la o clinică, pentru a beneficia de terapia cu lumină roșie – există sute de dispozitive pe care le puteți cumpăra pentru a le folosi în confortul casei dumneavoastră – unele de dimensiuni mai mari pentru tratarea suprafețelor de piele mai extinse, altele de dimensiuni mai mici pentru tratarea unor zone mai restrânse și mai delicate, cum ar fi zona ochilor.

Am revizuit cele mai bune dispozitive de terapie cu lumină roșie, puteți citi recenzia noastră aici:

Microdermabraziunea

Femeie susține o procedură de microdermabraziune la un salon specializat

Microdermabraziunea este folosită de mulți ani de către dermatologi ca tratament de refacere a pielii. Acest procedeu presupune exfolierea pielii cu ajutorul unor micro-cristale sau diamant, urmată de aspirarea celulelor moarte exfoliate. Avantajele microdermabraziunii sunt următoarele:

  • elimină celulele moarte de la suprafața pielii
  • elimină impuritățile care vă pot bloca porii
  • ajută pielea să se simtă mai fină și mai tânără

Prin eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii, a uleiurilor și a impurităților, microdermabraziunea vă poate curăța porii și vă poate îmbunătăți starea tenului, ceea ce poate ajuta pielea să aibă un aspect întinerit. Dar tehnica are mai mult efect, în profunzimea pielii, de unde pornește inversarea semnelor îmbătrânirii.

Combinația de exfoliere cu aspirație este construită în așa fel încât să determine pielea să creadă că a fost rănită, ceea ce va genera un răspuns automat de vindecare, care include și creșterea producției de colagen și îmbunătățirea circulației sanguine în zona tratată – ceea ce aduce oxigen și nutrienți la celulele care au cel mai mult nevoie.

Acest flux crescut către celulele pielii poate crește eficiența proceselor celulare, ceea ce înseamnă că pielea devine mai sănătoasă, mai rezistentă și, prin urmare, pare din nou mai tânără. Acesta este, de asemenea, și motivul pentru care poate crește eficacitatea produselor topice.

Microdermabraziunea are cele mai bune rezultate atunci când este executată periodic. Așadar, poate fi destul de costisitor să urmați tratamentele la un salon sau clinică specializată, astfel încât soluția ideală este reprezentată de achiziționarea unui kit de microdermabraziune destinat uzului casnic.

Microdermabraziunea este cunoscută și sub numele de „procedură pentru pauza de prânz”, ceea ce înseamnă că este rapidă și nu necesită timp de recuperare după aceea – este ușor de efectuat și în afară de o oarecare roșeață, nu ar trebui să aveți alte efecte secundare.

Cu toate acestea, este important să nu exagerați cu ședințele de microdermabraziune – oferiți pielii dumneavoastră suficient timp pentru a se vindeca corespunzător între tratamente. În caz contrar, puteți anula toate beneficiile procedurii, în timp ce pielea poate ajunge să se deterioreze.

Am revizuit cele mai bune dispozitive de microdermabraziune, ne puteți citi recenzia aici:

Saunele faciale

Aceasta este probabil tehnica care sună cel mai mult ca fiind prea bună pentru a fi adevărată. Dar când vorbim despre saunele faciale, nu ne referim la duș sau la băile de aburi tradiționale, deși puteți obține unele avantaje și din aceste variante mai simple, ci ne referim la saunele faciale cu nano-abur.

Nano-aburul este format din particule mult mai mici decât în cazul aburului obișnuit. De fapt, aceste particule sunt atât de mici încât este considerat că pot penetra pielea de până la 10 ori mai eficient, în comparație cu particulele regăsite în aburul obișnuit. Acest lucru avantajează pielea și mai mult, deoarece înseamnă că se poate hidrata în profunzime, mult mai eficient.

Nu numai că saunele faciale hidratează profund pielea, dar căldura aburilor crește, de asemenea, circulația sângelui în zonă și deschide porii pentru a elimina impuritățile blocate. Acest lucru poate ajuta pielea să fie mai fermă și să pară mai tânără. În special, veți observa că zone, precum cele din jurul ochilor,  care sunt mai predispuse la apariția ridurilor, vor avea un aspect mai fin.

Saunele faciale pot îmbunătăți considerabil rezultatele pe care le puteți obține de la produsele topice, cum ar fi măștile faciale și cremele anti-îmbătrânire, astfel încât puteți combina aceste tratamente relaxante pentru a obține cele mai bune rezultate – piele radiantă și întinerită. Am revizuit cele mai bune dispozitive de saună facială!

Concluzie

După cum ați putut vedea, aveți la dispoziție multiple opțiuni care pot fi utilizate în ameliorarea și reducerea ridurilor de sub ochi și ridurilor de tip laba gâștei. Și mai bine, nu trebuie să încercați doar unul!

Vă puteți bucura de măști naturale, aplicate după o sesiune relaxantă de saună facială, și înainte de aplicarea unei creme anti-rid de calitate. Pentru obținerea unor rezultate și mai bune, puteți să urmați periodic tratamente de microdermabraziune sau cu lumină roșie. Opțiunile sunt numeroase, iar rezultatele pot fi fantastice!

Dacă doriți să aflați mai multe despre cremele anti-îmbătrânire, aruncați o privire la recenzia noastră, unde am discutat despre cele mai bune creme anti-îmbătrânire disponibile pe piață, astfel încât să puteți alege cele mai bune produse pentru dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *