Cum puteți scăpa de riduri

Tânără zâmbind își privește chipul în oglindă

Indiferent dacă tocmai ați observat prima linie fină de expresie sau primul rid, ori ați observat recent că ridurile pe care le aveați deja s-au adâncit, este posibil să fiți descurajați. Partea bună este că în zilele noastre există o mulțime de opțiuni pentru tratarea ridurilor, care se adresează unei game largi de bugete.

Vom vorbi, în continuare, despre metodele pe care le puteți utiliza pentru a ameliora și reduce liniile fine de expresie și ridurile nedorite, începând cu metode simple, pe care le puteți încerca acasă și încorpora cu ușurință în rutina dumneavoastră zilnică, și terminând cu proceduri mai invazive și costisitoare, precum chirurgia cosmetică.

Fiecare dintre aceste metode vă poate asigura obținerea unor rezultate excelente, motiv pentru care vă recomandăm să încercați procedurile mai simple la început, care sunt mai blânde și neinvazive, decât să mergeți din prima cu abordările extreme.

Creme anti-rid eficiente

Cremele de tip anti-rid sunt concepute atât pentru a preveni apariția ridurilor, cât și pentru a reduce aspectul acestora, acolo unde deja s-au format. Există diferite tipuri de cremă anti-rid, fiecare având efecte diferite.

Multe creme anti-îmbătrânire sunt cunoscute sub numele de creme „pro-colagen”, ceea ce înseamnă că au în compoziție ingrediente care promovează producția de colagen a pielii, producție care scade în mod natural odată cu înaintarea în vârstă.

Cremele de tip pro-colagen conțin, în mod normal, ingrediente de origine marină. Adesea, aceste creme vor conține și antioxidanți precum vitamina E, care pot reduce efectul radicalilor liberi, care accelerează procesul natural de îmbătrânire a țesuturilor.

Un element cheie al cremelor cu efect de anti-îmbătrânire este hidratarea intensă. Acest lucru se datorează faptului că pielea hidratată este mai sănătoasă și are un aspect mai ferm în comparație cu pielea uscată – care în timp își pierde din elasticitate și se poate subția, astfel formându-se mai ușor liniile fine de expresie și ridurile.

Moleculele de colagen pot fi și sunt utilizate în compoziția cremelor anti-rid, deși moleculele de colagen sunt, de fapt, de dimensiuni prea mari pentru a putea fi absorbite de piele. Totuși, colagenul aplicat pe piele, o ajută pe aceasta să-și mențină un nivel adecvat de hidratare.

Acest aspect este important, deoarece hidratarea pielii o ajută să rămână fermă, ceea ce diminuează adâncimea ridurilor și a liniilor fine de expresie.

Un alt ingredient des întâlnit în cremele de tip anti-rid este retinolul, care este o substanță derivată din vitamina A. Acesta este un ingredient care poate trata cu succes mai multe tipuri de afecțiuni dermatologice, printre care se numără și acneea, deteriorările provocate de soare sau liniile fine de expresie și ridurile.

Retinolul intensifică procesul natural de descuamare a pielii și stimulează producția de colagen și elastină, ceea ce se traduce la exterior într-o piele vizibil mai netedă și mai fermă.

Dacă doriți să încercați un produs topic care este mai puternic, adresați-vă medicului dumneavoastră dermatolog despre mai multe detalii despre retinoizi și dacă ar fi indicat să fie prescriși pentru pielea dumneavoastră.

Verifică preț creme de față anti-rid aici!

La fel ca și în cazul produselor pe bază de retinol, retinoizii sunt derivați din vitamina A, dar au un efect mult mai puternic și, prin urmare, pot avea rezultate mult mai eficiente. Partea mai puțin bună la acești retinoizi este că pot usca pielea destul de rău și că nu sunt potriviți pentru toată lumea.

Dacă sunteți însărcinată, încercați să concepeți un copil sau alăptați, consultați medicul înainte de a utiliza orice produse care sunt pe bază de retinol, retinoizi sau orice alți derivați ai vitaminei A, deoarece aceștia pot afecta sănătarea copilului. De asemenea, va trebui să aveți mai multă grijă atunci când vă expuneți la soare, deoarece acest tip de produse vă sensibilizează considerabil pielea, și, în consecință, o pot face să fie mai predispusă la arsuri.

Este important să aveți așteptări realiste de la produsele topice de îngrijire. Cremele anti-rid vă pot asigura obținerea unor rezultate satisfăcătoare, atât când vine vorba de prevenirea ridurilor, cât și când vorbim despre eliminarea acestora.

Cu toate acestea, cu cât ridurile sunt mai adânci și mai vechi, cu atât va mai greu să fie reduse și chiar eliminate. Pentru ridurile mai adânci, puteți încerca să combinați utilizarea unei creme anti-rid împreună cu o altă metodă de tratament cu efecte de anti-îmbătrânire, cu scopul de a obține rezultate și mai bune.

Cum puteți îmbunătăți rezultatele cremelor anti-rid

Tânără are aplicată pe față o mască de ten anti-rid

Mai joi este o listă cu câteva metode, care sunt foarte eficiente în potențarea rezultatelor produselor cu aplicare locală, cum sunt cremele anti-rid.

Alegeți-o pe cea mai potrivită pentru dumneavoastră și nu uitați că aceste metode funcționează cel mai bine atunci când sunt utilizate cu regularitate, în funcție de efectele pe care le are fiecare metodă asupra pielii, acestea ar trebui urmate săptămânal, de două ori pe lună sau poate chiar mai rar.

Saunele faciale – sunt aparate special construite pentru a emite un abur format din nano-elemente, acestea fiind absorbite în piele mult mai eficient decât moleculele din aburul obișnuit.

Saunele faciale hidratează și încălzesc pielea, crescând local circulația sângelui și încurajând absorbția în profunzime a produselor topice. De asemenea, elimină toate reziduurile care blochează porii și reprezintă un moment de relaxare.

Microdermabraziunea – este o tehnică folosită în clinicile de specialitate, dar poate fi găsită și în saloanele de cosmetică, care exfoliază pielea și aspiră impuritățile eliminate. Este o metodă care pote fi folosită în tratarea mai multor afecțiuni dermatologice sau doar pentru îngrijire.

Microdermabraziunea funcționează în cazul tenurilor îmbătrânite prin declanșarea răspunsului natural de vindecare al pielii, ceea ce duce, printre altele, și la o producție mai mare de colagen.

Terapia cu lumină roșie – provine dintr-o tehnologie dezvoltată inițial de NASA, care și-a găsit rapid o utilitate în domeniul îngrijirii și al sănătății. Cercetătorii au descoperit că anumite lungimi de undă de lumină roșie au capacitatea de a favoriza procesul natural de vindecare al organismului.

De asemenea, terapia cu lumină roșie poate îmbunătăți circulația sângelui și poate permite produselor topice de îngrijire să fie absorbite mai în profunzime.

Alternative chirurgicale pentru eliminarea ridurilor

Dacă nu știți deja, vă spunem noi că, din păcate, ridurile mai adânci, care s-au format de ceva timp, au nevoie de intervenții mai serioase pentru a fi netezite cu succes. Sunt disponibile la clinicile de specialitate o serie de intervenții cosmetice diferite pe care le puteți lua în calcul, prețurile fiind variate.

Botox

Cel mai probabil ați auzit despre intervențiile cu botox, și probabil le asociați cu vedetele și oamenii bogați de la Hollywood. În realitate, acest tip de intervenție cosmetică este disponibil la majoritatea cabinetelor de dermatologie și în clinicile specializate. Injecțiile cu botox pot trece de suma de 1,000 de  lei pentru tratarea a 3 zone.

Botoxul este un soluție des folosită pentru tratarea ridurilor faciale. Poate fi folosit și ca o măsură preventivă pentru ridurile care sunt mai puțin imprimate în piele – cele care apar doar atunci când afișați anumite expresii, cum ar fi când zâmbiți sau vă încruntați, cunoscute și sub numele de linii de expresie. Botoxul are, de asemenea, efect și în ameliorarea ridurilor mai adânci.

Această substanță este în fapt o „proteină neurotoxică”, care acționează prin paralizarea mușchilor, cu scopul de a reduce aspectul ridurilor și de a preveni formarea altora noi. Mai mult, botoxul este utilizat și în tratamentul migrenelor, a disfuncției vezicii urinare și a spasmelor oculare.

Dacă doriți să încercați injecțiile cu botox pentru corectarea ridurilor, vă recomandăm să discutați mai întâi cu un medic. Astfel, veți obține cele mai bune și mai sigure rezultate dacă intervenția este efectuată de un doctor.

Asigurați-vă că injecțiile cu botox sunt potrivite pentru dumneavoastră, că nu sunteți gravidă și nici nu alăptați, și urmați întotdeauna cu exactitate instrucțiunile primite de la doctor cu privire la ameliorarea durerii pentru a reduce efectele secundare ale intervenției, cum ar fi vânătăile.

Botoxul este o proteină, ceea ce înseamnă că odată cu trecerea timpului organismul o va descompune în aminoacizi (componente inofensive), rezultatele fiind mai puțin vizibile. Prin urmare, pentru o menținere satisfăcătoare a rezultatelor, va trebui să mergeți la ședințe de îngrijire.

Intervalele de timp la care aceste ședințe ar fi indicat să aibă loc ține de fiecare individ în parte, atât de reacția organismului, cât și de rezultatele dorite. De asemenea, contează și zona feței care a fost tratată, astfel că dacă vă veți trata mai multe zone ale feței, este foarte posibil să constatați că în anumite zone rezultate se mențin mai bine decât în altele.

Utilizarea injecțiilor cu diferite fillere pentru ameliorarea ridurilor

Fillerele sunt un concept similar cu botoxul, doar că în loc să paralizeze mușchii, acestea acționează la eliminarea ridurilor, prin umplerea liniilor și a cutelor pentru a netezi pielea. Acestea își pot menține rezultatele între 4 luni și până peste un an, oferind rezultate rapide la doar o fracțiune din costul unui lifting facial.

Injecțiile cu diferite tipuri de fillere pot fi, de asemenea, folosite pentru conturarea pomeților, umplerea buzelor subțiri și pentru revigorarea mâinilor cu aspect îmbătrânit. Acestea pot avea rezultate fantastice, iar ședințele de tratament sunt rapide și ușoare.

Cu toate acestea, există o rată mai mare de reacții alergice înregistrate și sunt șanse ca fillerele să ormeze niște mici umflături sub piele, care pot fi permanente. Adesea, fillerele care durează cel mai mult, au o șansă mai mare de reacții adverse.

Există mai multe tipuri diferite de fillere, dintre care cel mai popular este acidul hialuronic, de care cu siguranță ați auzit. În această categorie includem HylaForm, Juvederm XC și Restylane. Alte tipuri de fillere includ în componență substanțe sintetice pentru umplerea ridurilor, cum ar fi siliconul, fillere pe bază de colagen, precum Cosmoderm și Autologous Wirinkles.

Fillerele Autologous presupun îndepărtarea grăsimii din propriul corp, din zone precum coapsele sau fesele și tratarea acesteia înainte de a o injecta din nou în zonele cu riduri. Un astfel de exemplu sunt injecțiile cu plasmă, bogate în trombocite.

Liftingul facial

Liftingul facial este de departe cea mai scumpă și invazivă metodă de îndepărtare a ridurilor. Presupune  inversarea efectelor îmbătrânirii, prin folosirea de tehnici chirurgicale, efectuate doar sub anestezie generală sau locală.

În timpul intervenției de lifting facial, chirurgul estetician face incizii în piele, în zone precum linia părului și/sau în jurul urechilor. Apoi, doctorul va redistribui țesutul și grăsimea, va sculpta mușchii feței și apoi va reface pielea. Aceste intervenții pot avea rezultate extraordinare, dar pot avea și efecte secundare neplăcute, cum ar fi vânătăile, durerea și umflăturile.

De asemenea, liftingurile faciale presupun riscuri mari de infecție, cicatrizare neadecvată și pierderea simetriei trăsăturilor feței.

Conform Societății Americane de Chirurgi Esteticieni, costul mediu al unui lifting facial în SUA este de 7,448 de dolari, însă prețurile pot varia foarte mult în funcție de clinica de tratament aleasă și de profunzimea liftingului facial. Intervențiile de acest tip sunt rareori acoperite de asigurarea de sănătate, dar partea bună este că majoritatea clinicilor de specialitate au disponibile diferite planuri de plată. În urma operației de lifting facial va fi cel mai probabil necesar să stați o noapte sau mai multe în spital, îngrijirile ulterioare intervenției variind în funcție de fiecare caz în parte.

Cum să preveniți apariția de noi riduri

 

Nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să începeți să vă îngrijiți pielea. Indiferent de vârsta pe care o aveți, îngrijirea corespunzătoare a pielii și protejarea acesteia de tot felul de factori exteriori dăunători, vor promova sănătatea și bunăstarea generală a pielii dumneavoastră pe termen lung.

Acestea sunt sfaturile noastre care sunt dovedit cele mai eficiente pentru prevenirea apariției unor riduri noi și reducerea aspectului liniilor fine de expresie și a ridurilor deja existente!

  1. Protejați-vă de razele soarelui, deoarece razele ultraviolete (UV) deteriorează colagenul din piele. Cel mai bine este să rămâneți la umbră între orele 10:00 și 16:00 și să aplicați întotdeauna înainte de expunerea la soare o cremă cu factor de protecție solară cu un SPF de 15 sau mai mare.
  2. Renunțați la fumat, iar dacă nu sunteți deja fumători, nici nu vă apucați. Fumatul scade fluxul de sânge care ajunge la piele, în special în zona feței, ducând la subțierea țesuturilor, ceea ce face pielea și mai predispusă la formarea de riduri.
  3. Aplicați creme de tip anti-rid. Ingredientele precum vitamina E, retinolul sau alte ingrediente pro-colagen ajută la stimularea producției naturale de colagen, asigurând, astfel, obținerea unei pieli mai netede și ferme.
  4. Beți multă apă pentru a rămâne hidratați. Acest lucru asigură menținerea sănătății generale a organismului, prin eliminarea toxinelor și a reziduurilor, și prin eficientizarea proceselor celulare, care va menține țesuturile suple.
  5. Creșteți nivelul de antioxidanți din regimul alimentar. Afinele, merișoarele, strugurii și spanacul pot reduce prezența radicalilor liberi pentru a preveni apariția ridurilor. De asemenea, puteți efectua și măști faciale care au în compoziție antioxidanți, pentru a ajuta corpul atât din interior, cât și din exterior.
  6. Consumați mai mult pește gras, cum ar fi somonul și macroul. Astfel de pești sunt o sursă excelentă de proteine și acizi grași, care vă hrănesc pielea și o ajută să rămână fermă și suplă.
  7. Reduceți aportul de zahăr, deoarece zaharurile pot crește rata de descompunere a colagenului. Efecte similare provin și din dietele bogate în grăsimi saturate și din cele asociate cu mâncarea prăjită.
  8. Aveți grijă să dormiți suficient – în mod ideal, un adult are nevoie de aproximativ 7 până la 9 ore de somn în fiecare noapte pentru a oferi organismului șansa să se vindece și să facă reparațiile necesare. Perioada în care dormim este și intervalul în care celulele pielii produc cea mai mare cantitate de colagen pentru piele.
  9. Încercați să vă obișnuiți, acolo unde se poate, să dormiți pe spate pentru a evita compresia repetată a feței, ceea ce poate restricționa fluxul de sânge care ajunge la piele, rezultatul fiind o piele slăbită, care este mai probabil să dezvolte riduri și linii fine de expresie.

Concluzie

După cum ați putut vedea din informațiile din acest articol, există mai multe opțiuni pentru a încerca să scapați de liniile fine de expresie și de ridurile nedorite. Vă recomandăm să începeți cu partea de sus a listei de metode prezentate și să treceți prin toate, înainte să apelați la alternativele chirurgicale.

Astfel, veți avea mai multe posibilități în viitor, atunci când vor mai fi trecut ceva ani peste pielea dumneavoastră. În plus, dacă continuați să vă îngrijiți corespunzător pielea și să preveniți formarea de noi riduri, probabil că nici nu veți simți nevoia de a opta la un moment dat și la opțiuni chirurgicale drastice.

Pentru mai multe informații despre diferitele creme de tip anti-îmbătrânire, citiți recenzia noastră despre cele mai bune creme de tip anti-îmbătrânire disponibile pe  piață la momentul actual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de