Tânără brunetă ăși etalează buclele în valuri la malul mării

Cum puteți obține bucle în valuri cu o placă de îndreptat părul

Buclele lejere, în valuri, se potrivesc la aproape orice ținută vestimentară, indiferent că vorbim despre un stil business sau casual, ori despre o ținută de eveniment.

Acest tip de coafură vă permite să fiți mai creative, astfel că puteți să o adaptați în funcție de dorințe, de exemplu puteți să vă prindeți doar jumătatea de sus a părului, în timp ce jumătatea de jos o lăsați desfăcută, ori puțeți să accesorizați buclele cu diferite accesorii dedicate pentru a le oferi un plus de stil.

Buclele lejere accentuează elegant părul cu șuvițe sau vopsit ombre. Puteți obține o coafură cu bucle în valuri atât pe păr scurt, cât și pe păr lung, iar buclele pot mai lejere sau mai strânse, în funcție de metoda aleasă pentru a le coafa.

Un alt aspect minunat despre buclele în valuri este dat de faptul că nu este necesar un ondulator pentru coafare, deoarece acestea pot fi aranjate și cu o placă de îndreptat părul. Astfel, veți profita și mai mult de placa dumneavoastră de păr, și nici nu va mai fi necesar să cheltuiți mai mulți bani pentru a cumpăra alte aparate de îngrijire personală.

Așadar, pentru a vă coafa părul cu bucle lejere aveți nevoie de o placă de îndreptat părul, un spray de protecție termică, câteva agrafe și clame de păr, pentru a separa părul în timp ce îl coafați.

La început va trebui să vă înarmați și cu puțină răbdare, în special dacă nu v-ați mai coafat până acum părul, deși buclele lejere sunt relativ ușor de realizat, însă pentru a vă asigura că părul dumneavoastră va arăta minunat, va fi necesar puțin antrenament pentru a găsi metoda ideală.

Există mai multe metode diferite pentru realizarea buclelor perfecte în valuri, fiecare oferind un finisaj ușor diferit. Vom discuta în continuare despre metodele noastre preferate, 3 la număr, și vă vom explica pas cu pas cum o puteți utiliza pe fiecare în parte pentru coafarea buclelor lejere.

Noțiuni de bază

Înainte de a vă coafa părul folosind oricare dintre metode, luați în considerare următoarele 5 lucruri:

  • Examinați placa de îndreptat părul, pentru a vă asigura că plăcile de îndreptare sunt curate și nu sunt ciobite, evitând astfel riscul de vă prinde și rupe firele de păr. De asemenea, verificați și dacă cablul de alimentare este intact.
  • Uscați-vă bine părul pentru a preveni arderea și deteriorarea firelor de păr. Această regulă este valabilă pentru orice tip de coafură care presupune utilizarea unei plăci de îndreptat părul.
  • Neteziți firele de păr mai rebele și ondulate înainte de a începe pentru a vă oferi un finisaj mai elegant. Părul dumneavoastră nu trebuie să fie perfect drept înainte de a începe, așa că îndreptați doar zonele mai dificile, unde părul este mai ondulat sau cu risc mai mare să se încurce.
  • Decideți direcția valurilor buclelor înainte de a începe coafarea. Puteți fie să alegeți ca buclele să fie în interior, înspre fața dumneavoastră, fie în exterior, dinspre fața dumneavoastră. Păstrați aceeași direcție a buclelor pentru ambele părți ale feței pentru un aspect mai natural.
  • Practicați puțin mișcările înainte de a porni placa de îndreptat părul. Asigurați-vă că stăpâniți cât de cât tehnica înainte de a începe coafarea propriu-zisă, pentru a preveni deteriorarea părului. Astfel puteți vedea ce metodă funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

În cele din urmă, înainte de a încerca oricare dintre cele 3 metode de a realiza bucle în valuri, aplicați pe păr un spray de protecție termică de calitate, pentru a vă proteja părul de deteriorare și pentru a preveni uscarea excesivă a acestuia.

Pentru aplicarea spray-ului protector de căldură, pur și simplu țineți flaconul la o distanță de 15 – 20 cm. de părul dumneavoastră și pulverizați în așa fel încât produsul să acopere întreaga suprafață, după care periați-l pentru o distribuire uniformă.

O să vedeți că, astfel, părul dumneavoastră va fi mai sănătos pe termen lung, în special dacă obișnuiți să vă tot supuneți părul la diferite tratamente termice în timpul coafatului.

Metoda 1 – Pentru bucle în valuri subtile: prindeți, răsuciți și glisați

Gândiți-vă la momentele în care împachetați cadourile pentru zilele de naștere ale celor dragi. Mai mult ca sigur apelați, pentru un plus de efect, la legarea cadourilor cu o panglică în formă de fundă, ale cărei capete le veți ondula cu ajutorul unei foarfeci.

Prima metodă de realizare a buclelor în valuri despre care vom vorbi, se bazează pe un principiu similar, pentru a avea ca rezultat ondularea părului, doar că în loc de foarfecă, folosiți placa de îndreptat părul.

După ce ați aplicat spray-ul de protecție termică, puteți începe să vă separați părul în secțiuni. În ceea ce privește această metodă de realizare a buclelor în valuri, este indicat ca secțiunile de păr să fie mai mici, pentru a fi mai ușor de gestionat.

Plasați o suviță de păr între plăcile aparatului de îndreptat. Încercați să prindeți părul între cele două plăci, dar fără să-l strângeți prea tare.Cu placa de păr în mână, răsuciți încheietura înspre sau dinspre față, în funcție de direcția pe care ați ales-o pentru bucle, astfel încât șuvița de păr să atârne deasupra plăcii de păr sau sub ea.

Apoi, pur și simplu țineți părul în aceeași poziție și glisați cu placa de păr în jos, de la rădăcină și până la vârfuri – la fel ca și ondularea unei panglici!

Continuați să coafați pe secțiuni, lucrând metodic până la ondularea tuturor șuvițelor. Pentru un efect mai interesant, puteți varia direcția în care răsuciți încheietura, având bucle atât în interior, cât și în exterior.

După ce coafura este gata, puteți aplica niște spray fixativ, după care treceți cu degetele printre bucle pentru a le mai desface și a le da, astfel, un aspect mai natural.

Metoda 2 – Pentru bucle în valuri voluminoase: înfășurați, prindeți și glisați

Tânără poartă bucle în valuri

Această metodă nu necesită să vă răsuciți încheieturile pentru a obține buclele în valuri perfecte. Tehnica este similară cu înfășurarea părului în jurul unui ondulator. La început este posibil să nu va iasă atât de bine mișcarea, însă vă veți obișnui destul de repede, iar rezultatele vor fi extraordinare.

În mod ideal, cu această metodă ar trebui să utilizați o placă de îndreptat părul cu marginea tăiată oblic pentru a vă oferi un finisaj mai delicat.

După ce ați pulverizat pe păr spray-ul de protecție termică, prindeți-l cu clame în secțiuni ușor de gestionat. La fel ca în cazul primei metode, cel mai ușor va fi dacă veți prinde părul în secțiuni mai mici.

Poziționați placa de păr la rădăcina părului, cu plăcile de îndreptat orientate în jos.

Apoi, ridicați prima secțiune de păr, înfășurați-o pe suprafața din spate a plăcii de păr și prindeți-o între cele două plăci ale aparatului.

Acum puteți închide plăcile aparatului pentru a fixa șuvița de păr. Nici în acest caz nu veți dori să strângeți părul prea tare, ci doar să-l prindeți ușor, astfel încât să nu vă agațați sau rupeți firele de păr.

În continuare, glisați placa de îndreptat părul în jos, așa cum ați face-o în mod normal – nu prea repede, dar nici prea lent încât să vă ardeți părul. Dacă doriți bucle mai intense, puteți răsuci șuvițele de păr cu degetele în timp ce o eliberați.

Nu uitați să folosiți spray fixativ pentru menținerea coafurii pentru mai mult timp!

Sfat – direcția în care vă înfășurați părul pe placa de păr va fi și direcția buclelor. Astfel, pentru buclele orientate spre față, înfășurați-vă părul în jurul plăcii de păr în față!

Metoda 3 – Pentru bucle în valuri de tip Tousled: Împletiți părul și apoi folosiți placa de păr

Probabil că cele mai multe dintre noi, fetele, ne amintim cum dormeam în copilărie cu părul împletit pentru a obține bucle în mod natural. Următoarea metodă folosește exact același concept, însă, adaugă utilizarea unei plăci de îndreptat părul pentru asigurarea buclelor pentru mai mult timp.

Partea bună la această metodă este că puteți să împărțiți părul în câte secțiuni doriți. Pentru bucle mai mari, realizați mai puține codițe împletite, iar pentru bucle mai mici, realizați mai multe codițe împletite.

Așadar, după ce ați aplicat spray-ul de protecție termică, împletiți-vă părul în câte secțiuni doriți, încercând să păstrați aproximativ aceeași dimensiune pentru fiecare secțiune. Asigurați împletiturile ușor cu elastice de păr – de preferință cu unele care nu se vor topi de la căldura emanată de placa de păr.

Împletiți părul până la vârfuri, pentru a vă asigura că acestea nu vor rămâne drepte, stricând aspectul buclelor în valuri.

După ce ați realizat codițele împletite, puteți trece la utilizarea plăcii de îndreptat părul. Acum, în timp ce primele două metode au presupus utilizarea unei mișcări de glisare peste păr cu placa, această metodă este ușor diferită, deoarece codițele de păr se pot prinde mai ușor în placă.

Prin urmare, trebuie să prindeți cu placa de păr coada împletită din partea de sus și să o țineți așa câteva secunde.

Apoi, eliberați secțiunea de păr, mutând placa mai jos, astfel încât să nu se suprapună cu zona anterioară. Strângeți din nou pentru câteva secunde.

Repetați această operațiune până la vârful cozii și apoi faceți același lucru cu toate codițele împletite.

După ce ați terminat, îndepărtați elasticele care fixează împletiturile și treceți degetele prin ele pentru a le desface. Ar trebui să arate minunat acum, ceea ce înseamnă că veți dori să vă bucurați cât mai mult timp de buclele dumneavoastră, așa că nu uitați să aplicați spray fixativ.

Puteți utiliza, de asemenea, această metodă și fără să vă împletiți părul. Puteți pur și simplu să răsuciți secțiunile dorite de păr ca pe o frânghie, peste care treceți placa de îndreptat părul exact ca și în cazul codițelor împletite, menținând placa pe fiecare secțiune de păr pentru câteva secunde înainte de a trece la următoarea secțiune. Totuși, va trebui să țineți șuvița răsucită în mână, deoarece elasticele de păr nu vor prinde părul răsucit.

Concluzie

Așadar, aveți acum cele mai bune trei metode ale noastre pentru obținerea unor bucle în valuri perfecte. Suntem foarte încântați de aceste tehnici, în special pentru că pot face placa de îndreptat părul să fie mult mai versatilă.

Dacă doriți să vă cumpărați o placă de îndreptat părul sau doriți să o înlocuiți pe cea veche, vă invităm să citiți recenziile noastre despre ceea ce considerăm că sunt cele mai bune plăci de îndreptat părul disponibile pe piață la momentul actual, pentru a vedea care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *