Stresul este prezent, din păcate, în aproape fiecare aspect al vieții noastre. Potrivit studiilor, românii sunt printre cei mai stresați dintre europeni, ceea ce nu este tocmai o veste bună, având în vedere că stresul afectează organismul uman în mai multe moduri negative.
Stresul ne exacerbează stările anxioase, insomnia și afecțiunile de piele, precum acneea. Așadar, nu ar trebui să fie o mare surpriză faptul că industria wellness valorează undeva la aproximativ 3,4 trilioane de dolari la nivel mondial, dată fiind cererea tot mai mare de noi modalități de relaxare și eliminare a stresului.
Îmbunătățirea somnului
Somnul este important. Nu există absolut nici o îndoială asupra acestui fapt. În timpul somnului, corpul nostru se reface și își încarcă bateriile pentru ziua următoare, iar atunci când nu dormim suficient, nu putem funcționa la parametrii normali.
Tocmai de aceea, un studiu efectuat de britanicii de la Oxford, a relevat faptul că atunci când sunt întrebați ce este mai important decât o creștere a salariului pentru atingerea fericirii, indivizii oferă adesea răspunsul somnului.
Însă, cum mulți dintre noi pierdem din orele de somn necesare într-o zi, din cauza simptomelor stresului, specialiștii ne recomandă să ne îndreptăm atenția asupra magneziului atunci când vine vorba de îngrijirea corpului și gestionarea stresului.
Magneziul are capacitatea de a calma sistemul nervos prin alipirea de un neurotransmițător cu efect inhibitor, cunoscut sub numele de GABA (acid gama-aminobutiric). De asemenea, ajută la reglarea melatoninei, care ne ghidează ritmul circadian (ceasul intern al corpului care reglează starea de veghe și cea de somn).
Pentru o piele lipsită de stres
Stresul vă poate afecta, în mod evident, și pielea. Când hormonii de stres se mențin la un nivel ridicat, suprimă sistemul imunitar și slăbesc bariera protectivă a pielii, ceea ce poate duce la apariția de eczeme sau la înrăutățirea psoriazisului. Cu precădere, hormonul cortizol determină pielea să producă mai mult sebum, care blochează porii și agravează acneea.
Probioticele sunt soluția ideală pentru tenurile stresate și reactive. Acestea restabilesc în mod eficient echilibrul barierii pielii, prin suplimentarea organismului cu bacterii bune care ajută la prevenirea iritației.
Probioticele descurajează, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, printre care și bacteriile care provoacă acnee, prin producerea de antimicrobi și prin modificarea nivelului de pH al pielii. Rezultatul se va putea observa cu ușurință la suprafața pielii, deoarece, cu mai puține bacterii dăunătoare, veți avea și mai puține coșuri și inflamații.
Adaptogenii – plante aromatice și condimente – sunt o altă tendință care câștigă popularitate în cercurile de wellness și frumusețe. Teoria din spatele plantelor adaptogene se bazează pe faptul că acestea interacționează cu elementele chimice din corp pentru a îi reda echilibrul pierdut, în special atunci când este bombardat cu factori de stres, cum ar fi vremea rece sau oboseala cronică.
Când este folosit topic, turmericul, de exemplu, ameliorează răspunsurile inflamatorii ale pielii, deoarece conține curcumină, un compus puternic care ajută corpul să lupte împotriva invadatorilor străini și are, de asemenea, un rol în repararea daunelor. Cu alte cuvinte, vă asigură o piele vizibil întinerită, mai luminoasă și, per total, mai sănătoasă.
Dumneavoastră cum obișnuiți să gestionați momentele de stres și nivelurile de stres ridicate? Apelați la tratamente alternative sau optați pentru produse farmaceutice? Lăsați-ne mai jos un mesaj în care să ne relatați opțiunile dumneavoastră de relaxare și combatare a stresului.
Verifică preț Produse Cosmetice Anti-Stres aici!