Cum poți să te tratezi de acnee cu ajutorul microdermabraziunii

Tenul acestei tinere este afectat de acnee

Microdermabraziunea este o tehnică de întinerire a pielii care combină cu succes exfolierea pielii cu ajutorul unor cristale de dimensiuni foarte mici, cu aspirația ce are rol de îndepărtare a celulelor moarte și a altor impurități din piele.

Este o metodă neinvazivă, care nu necesită utilizarea de substanțe chimice, rezultatul fiind un ten mai luminos și curat. Microdermabraziunea este o procedură ce nu presupune durere, disconfortul fiind unul minim pe care pacienții îl descriu ca o senzație similară unei pisici care te linge pe piele.

Microdermabraziunea este potrivită pentru toate culorile și tipurile de piele, fiind o metodă sigură care nu prezintă riscul de apariție al cicatricilor. Ba chiar în unele cazuri, poate repara și reduce cicatricile.

Perioada de recuperare după o ședință de microdermabraziune este foarte scurtă, fiind considerată o procedură de pauză de prânz, ceea ce înseamnă că o ședință durează puțin, iar în câteva ore dispare orice dovadă că ați efectuat un tratament cosmetic.

Nu este necesar să folosiți medicamente pentru a anestezia pielea, deoarece microdermabraziunea este o procedură mult mai puțin agresivă, comparativ cu alte tehnici de dermabraziune, în timp ce veți obține, totuși, rezultate extraordinare.

Microdermabraziunea este un tratament popular în clinicile specializate și saloanele de cosmetică încă din anii `90, în prezent fiind disponibilă și opțiunea de efectuare a procedurii și acasă, prin achiziționarea unui aparat de microdermabraziune destinat uzului casnic.

Cum funcționează microdermabraziunea?

Există două tipuri diferite de microdermabraziune. Primul, care este mai întâlnit în saloanele și clinicile specializate, implică eliberarea unui jet puternic presurizat de cristale minuscule pe suprafața pielii. Aceste cristale sunt adesea formate din oxid de aluminiu, însă pot conține o serie de diferiți compuși sau chiar diamant.

Al doilea tip de microdermabraziune, mai des întâlnit în kit-urile destinate uzului casnic, folosește un dispozitiv asemănător unei baghete care are un vârf de cristal sau diamant. Acest vârf este abraziv, exfoliând ușor pielea.

În cazul ambelor tipuri, în urma exfolierii, un aspirator de dimensiuni mici aspiră și elimină celulele moarte și impuritățile, astfel că pielea rămâne curată, revitalizată și strălucitoare.

Majoritatea dispozitivelor de microdermabraziune permit ajustarea nivelului de presiune al aspirației, pentru a fi cât mai potrivit pentru gradul dumneavoastră de toleranță. Este recomandat să începeți cu un nivel mai scăzut și pe parcurs să îl creșteți, evitând astfel apariția vânătăilor, în special în cazurile de piele sensibilă.

Anumite aparate de microdermabraziune au o funcție în plus, care permite aplicarea produselor de îngrijire a pielii. Această funcție poate îmbunătăți întreg procesul de microdermabraziune, asigurând obținerea unor rezultate mai satisfăcătoare.

Beneficiile ședințelor de microdermabraziune în tratarea acneei

Fiecare persoană care suferă de acnee, experimentează diferit desfășurarea acestei afecțiuni, astfel că unii oameni sunt mai predispuși la formarea de puncte negre, în timp ce la alții apar zone mai inflamate sau coșuri roșii.

Există și cazuri mai grave, cum este acneea chistică profundă, care este foarte dureroasă și greu de tratat. Microdermabraziunea poate să amelioreze și să trateze cu succes mai multe tipuri de acnee, având o serie de beneficii diferite pe care le vom prezenta în continuare:

Îmbunătățirea circulației sanguine promovează funcțiile celulelor

Microdermabraziunea poate să crească fluxul de sânge în zona tratată și să încurajeze drenajul limfatic, ceea ce îmbunătățește funcțiile celulelor în mai multe moduri. În primul rând, fluxul sanguin crescut va aduce mai mult oxigen și nutrienți celulelor, ceea ce înseamnă că metabolismul celulelor este accelerat, acestea generând, astfel, mai multă energie.

În consecință, sunt încurajate și alte funcții celulare să fie mai eficiente, cum ar fi creșterea producției de colagen și elastină, care promovează sănătatea și rezistența pielii. Eficientizarea drenajului limfatic înseamnă că reziduurile din celule sunt eliminate mai repede, reducând apariția petelor sau a punctelor negre.

Eficientizarea produselor de piele

Prin creșterea fluxului de sânge, microdermabraziunea poate să potențeze eficacitatea și eficiența produselor special destinate pentru diferite afecțiuni de piele. Acest lucru se datorează faptului că pe măsură ce fluxul de sânge crește, metabolismul celular crește și el, iar produsele de piele pot pătrunde mai adânc în straturile de piele, generând astfel obținerea unor rezultate mai bune.

Combaterea punctelor negre

Microdermabraziunea este deosebit de eficientă în îndepărtarea punctelor negre, deoarece exfolierea îndepărtează partea superioară a acestora, în timp ce aspirația elimină conținutul uleios întărit al porilor. Utilizarea ulterioară ocazională a microdermabraziunii poate ajuta, de asemenea, la prevenirea dezvoltării punctelor negre.

Reducerea dimensiunii porilor

Ca urmare a curățării porilor, dimensiunea acestora poate fi redusă cu ajutorul microdermabraziunii. Acest aspect vine ca urmare a decongestionării porilor, unde dacă nu mai există resturi care să îi mențină la aceeași mărime, aceștia devin tot mai mici.

Este o procedură sigură

Microdermabraziunea este mult mai sigură decât multe alte tratamente pentru acnee, cum ar fi exfolierile chimice sau procedurile pe bază de laser. În afară de înroșirea pielii și uscarea acesteia, efecte secundare care dispar rapid în urma ședințelor de tratament, nu au fost înregistrate alte complicații, iar timpul de recuperare este minim.

Ocazional există posibilitatea de iritație a ochilor dacă cristalele puternic presurizate ajung în ochi, însă acest lucru poate fi ușor prevenit prin purtarea unei protecții corespunzătoare a ochilor.

Este important de reținut faptul că pielea va fi mai sensibilă la expunerea la soare după ședințele de microdermabraziune, deci este indicată pe cât posibil evitarea luminii solare pentru a preveni apariția unor eventuale arsuri solare.

Microdermabraziunea poate fi efectuată pe multe zone ale corpului

Microdermabraziunea poate fi efectuată cu succes pe aproape toate zonele predispuse la apariția acneei, cum ar fi pieptul, spatele sau gâtul.

Tratează o gamă largă de afecțiuni dermatologice

Microdermabraziunea este o procedură ce înregistrează rezultate satisfăcătoare în tratarea unei serii de probleme ale pielii, cum ar fi ameliorarea ridurilor sau a vergeturilor. Așadar, după ce ați rezolvat problema cu acneea, puteți să apelați la microdermabraziune și pentru alte afecțiuni.

Poate microdermabraziunea să aducă acneea la suprafață?

Ședință de microdermabraziune

Ocazional acneea se poate agrava temporar după un tratament de microdermabraziune, deoarece celulele elimină reziduurile și impuritățile. În mod normal, în aproximativ o săptămână ar trebui să se calmeze pielea, urmând o îmbunătățire vizibilă, pielea fiind revitalizată, mai fermă și suplă.

Dacă vă îngrijorează posibilitatea de a agrava pe termen scurt acneea, asigurați-vă că vă curățați fața cu un produs de curățare blând înainte de tratament.

De asemenea, este indicat să mențineți o igienă adecvată a dispozitivelor de microdermabraziune, prin curățarea acestora după fiecare utilizare și prin evitarea folosirii aceluiași aparat de către mai multe persoane.

Are efect microdermabraziunea și în tratarea cicatricilor post-acneice?

Microdermabraziunea poate stimula producția de colagen și elastină, acestea fiind două tipuri de proteine care fac pielea mai moale și suplă, și contribuie la procesul natural de vindecare.

Prin creșterea vitezei cu care sunt produse aceste proteine la nivel celular, microdermabraziunea poate îmbunătăți aspectul pielii și reduce cicatricile acneice, ajutând în același timp și la reducerea șanselor de formare a unor cicatrici noi.

Funcționează microdermabraziunea și în tratarea acneei active?

Nu trebuie să folosiți microdermabraziunea pe zone cu acnee activă, deoarece aceste zone ale pielii sunt mai delicate. Procesul de microdermabraziune poate provoca apariția petelor albe, cunoscute sub numele de pustule, infectând cristalele și, prin urmare, răspândind infecția pe fața dumneavoastră.

Prin urmare, acest lucru vă poate înrăutăți acneea. În schimb, ar trebui să așteptați până când puroiul a scăzut și, în schimb, să vă concentrați pe zone ale feței unde acneea nu este activă.

Cât costă tratamentele de microdermabraziune pentru acnee sau cicatricile post-acnee?

Dacă alegeți să efectuați ședințele de microdermabraziune la o clinică specializată, veți descoperi că un singur tratament ar putea costa până la 300$, iar șansele sunt odată ce ați văzut rezultatele, să vă doriți să mergeți la cât mai multe astfel de tratamente pentru a menține efectele obținute.

O alternativă mult mai rentabilă este reprezentată de achiziționarea unui kit de microdermabraziune destinat uzului casnic. Există sute de astfel de produse pe piață, iar pentru a vă ajuta să vă decideți care dintre acestea este cel mai potrivit pentru dumneavoastră am examinat cele mai bune kit-uri disponibile.

Microdermabraziunea efectuată acasă în tratarea acneei

Datoriă faptului că microdermabraziunea devine din ce în ce mai populară, acum există sute de produse pe piață care vă permit să vă tratați acasă. Acest lucru nu numai că face posibilă efectuarea procedurii într-un mediu mult mai privat și convenabil, dar reduce dramatic și costurile pe care le presupune microdermabraziunea.

În plus, dispozitivul odată achiziționat, poate fi folosit de nenumărate ori, astfel costul fiind minim, având în vedere că un aparat de microdermabraziune destinat uzului casnic costă mai puțin decât o singură ședință la salon.

Kit-urile de microdermabraziune destinate uzului casnic sunt de dimensiuni mici, discrete și portabile, astfel încât le poți lua cu tine chiar și în vacanță. Vă puteți trata singuri oricând vreți, fără să fie nevoie să mai așteptați după programări la salon, iar ședințele de întreținere nu vor mai fi o problemă de bani și timp.

În plus, știi exact cine a folosit aparatul înainte, iar de curățarea lui vă puteți ocupa singuri fără dificultate. Pentru a vă ajuta să decideți ce produs este potrivit pentru dumneavoastră, consultați secțiunea noastră de recenzii ale celor mai bune kit-uri de microdermabraziune disponibile pe piață.

De câte ședințe de microdermabraziune veți avea nevoie?

Numărul de tratamente de microdermabraziune de care aveți nevoie variază de la o persoană la alta, și, de asemenea, depinde de tipul de afecțiune a pielii pe care doriți să o tratați. Mulți pacienți observă o îmbunătățire după prima utilizare, în special în cazul tratamentului punctelor negre, în timp ce alți pacienți au nevoie de mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite.

Dacă vă îngrijorează costul total prea mare al ședințelor de microdermabraziune, atunci puteți opta pentru achiziționarea unui aparat de microdermabraziune destinat uzului casnic, deoarece costul acestuia este mai mic sau egal cu o singură ședință la salon.

Este important să vă amintiți în cazul în care este necesară efectuarea unui număr mai mare de ședințe, că este indicat să oferiți timp pielii să se recupereze, lăsând aproximativ două săptămâni între tratamente.

Verifică preț Aparat de Microdermabraziune pentru uz casnic aici!

Cât de bine funcționează microdermabraziunea pentru cicatricile post-acnee?

Natura microdermabraziunii promovează producția de colagen și elastină, ceea ce înseamnă că această procedură poate reduce cu succes aspectul cicatricilor post-acneice prin îmbunătățirea procesului natural de vindecare al pielii.

De asemenea, pielea va fi mai suplă și rezistentă împotriva deteriorării, asigurând stoparea formării unor noi cicatrici din cauza acneei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de