Tânără poartă un machiaj impecabil de seară

Cum poți să ai un machiaj natural și perfect

Indiferent dacă vorbim de un machiaj de zi, ori unul pentru un eveniment special, știm sigur că vă doriți să obțineți un aspect cât mai natural, discret și elegant. Poate părea dificil la început să obțineți un machiaj perfect, însă cu cât veți exersa mai mult, cu atât veți reuși din ce în ce mai mult să vă apropiați de rezultatele dorite, fără să mai fie nevoie să apelați la profesioniști.

Pentru a vă ajuta în acest sens am construit o listă de sfaturi și trucuri despre cum ar trebui să vă machiați:

Pregătiți-vă pielea: curățare, hidratare, bază de machiaj

Diferite accesorii pentru machiaj

Pregătirea pielii este un pas deosebit de important atunci când aplicați machiaj. Curățarea ușoară a pielii înainte de aplicarea machiajului va îndepărta murdăria și uleiurile care pot duce la apariția imperfecțiunilor, pielea fiind astfel mai curată și mai fină.

De asemenea, puteți apela și la utilizarea unui exfoliant blând o dată la câteva zile pentru a îndepărta celulele moarte și pentru a păstra suprafața pielii netedă, asigurând astfel un aspect mult mai plăcut și uniform al tenului odată ce machiajul este aplicat, fără să pară încărcat sau gras.

După curățarea pielii și, în special, după exfoliere, nu uitați să vă hidratați pentru a vă menține pielea suplă. Astfel veți împiedica uscarea pielii și apariția zonelor problematice în care se poate strânge machiajul, dând un aspect neplăcut.

Dacă pe timpul nopții, puteți aplica o cremă hidratantă mai bogată și mai densă, acest lucru nu este recomandat înainte de aplicarea machiajul, crema fiind indicat să fie cât mai ușoară pe piele și cu o absorbție puternică și rapidă, cu scopul de a preveni apariția reziduurilor de cremă pe suprafața pielii, care pot da machiajului un aspect inestetic.

Dacă pielea dumneavoastră este predispusă la acnee, alegeți o cremă hidratantă care să fie noncomedogenică și să nu aibă în compoziție uleiuri, deoarece astfel nu veți avea probleme cu congestionarea porilor, care poate face machiajul să curgă.

Folosirea unei baze de machiaj are beneficii diferite față de hidratare, cele două completându-se reciproc, ideal fiind, așadar, să le utilizați pe amândouă. Baza de machiaj o să umple, fără să congestioneze porii, liniile fine de expresie și ridurile, iar dimensiunea porilor va fi vizibil mai mică.

Există o gamă largă de produse disponibile pentru diferite tipuri de piele. De exemplu, pentru tenul gras este ideală o bază de machiaj fără ulei, în timp ce pentru tenul uscat se potrivește mai bine o formulă care să și hidrateze.

Verifică preț Baze pentru Machiaj aici!

Găsiți-vă nuanța potrivită pentru pielea dumneavoastră

Pentru a obține un machiaj cât mai neted și natural, trebuie să vă asigurați că ați găsit nuanța potrivită pentru tonul pielii dumneavoastră. Înainte de a vă decide care este nuanța ideală, nu uitați să testați machiajul pe partea inferioară a încheieturii mâinii sau a maxilarului la lumină naturală, precum și la lumină artificială pentru a vă asigura că este o potrivire corectă.

O formulă matifiantă vă va oferi un finisaj mai neted, fără să strălucească în vreun fel, fiind ideală pentru fotografii.

Verifică preț Palete Farduri aici!

Aplicați machiajul cu ajutorul instrumentelor potrivite

Machiajul tradițional poate fi aplicat cu pensule, bureți sau degete. Adesea, oamenii tind să prefere una din modalitățile de aplicare și să o utilizeze la fiecare sesiune de machiaj, când, în fapt, fiecare metodă de aplicare este indicată în funcție de anumiți factori.

De exemplu, aplicarea fondului de ten cu ajutorul degetelor asigură o acoperire mai ușoară, în timp ce utilizarea unui burete oferă o acoperire completă.

Este foarte important și modul de aplicare al fondului de ten, astfel că trebuie să începeți din centrul feței spre margini.

Verifică preț Aplicatoare și Pensule Machiaj aici!

Aplicați corectorul după fondul de ten

Deși este tentant să folosești corectorul pentru a corecta eventualele imperfecțiuni, înainte de aplicarea fondului de ten, este mai eficient să te dai prima oară cu fond de ten și abia apoi să aplici și corectorul, asigurând astfel obținerea unui aspect mult mai neted și finisat.

Verifică preț Corectoare Machiaj aici!

Să nu uităm de pudră

Aplicarea unui strat de pudră translucidă o să asigure tenului o strălucire cu aspect natural și sănătos, fără să pară încărcat. Acest aspect este în special avantajos pentru zona T, care este predispusă la a fi mai grasă.

Optați pentru machiajul cu aerograf

Există un motiv bine întemeiat pentru care profesioniștii din domeniu preferă machiajul cu aerograf. Acesta asigură o acoperire naturală și fără cusur, dar fără să încarce, iar rezultatele durează pe parcursul întregii zile.

Așadar, machiajul cu aerograf are multiple avantaje, fiind o opțiune ideală pentru cei care au pielea sensibilă sau predispusă la acnee, deoarece este mult mai igienic în comparație cu machiajul tradițional și nu congestionează porii.

Machiajul cu aerograf se aplică în straturi foarte subțiri, numărul acestora depinzând de gradul de  acoperire pe care îl doriți. În orice caz, pielea are un aspect natural, imperfecțiunile fiind complet acoperite, fără ca tenul să fie încărcat excesiv.

Machiajul cu aerograf nu este destinat doar profesioniștilor, ci și uzului casnic, fiind disponibile pe piață o varietate de kit-uri cu aerograf care pot fi achiziționate la prețuri destul de accesibile.

Acestea vin, de regulă, cu o gamă de diferite nuanțe de fond de ten pentru a se potrivi cât mai bine pielii dumneavoastră.

Dacă vă interesează să cumpărați un kit de machiaj cu aerograf, consultați pagina noastră de recenzii despre cele mai bune kit-uri disponibile pe piață la momentul actual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *