Femeie tânără își îndreaptă părul cu o perie electrică specială

Cum funcționează periile de îndreptat părul?

Dacă obișnuiți să vă îndreptați părul des, dar nu mai vreți să petreceți o oră în fața oglinzii în fiecare dimineață, atunci vă propunem o alternativă mai rapidă, dar la fel de eficientă, care vine sub forma unei perii de îndreptat părul.

Periile de îndreptat părul sunt mai puțin cunoscute, comparativ cu plăcile de îndreptat părul, probabil pentru că sunt mai recent apărute. Design-ul acestor instrumente de îndreptat părul constă într-o  perie mare, de care este atașat un cablu lung, iar perii sunt ceva mai groși decât în cazul unei perii obișnuite de păr.

Perii sunt special construiți, astfel încât să nu agațe firele de păr, șuvițele alunecând cu ușurință printre ei, rezultatul fiind un păr drept, strălucitor și cu un aspect natural.

Sunt eficiente periile de îndreptat părul?

Pe scurt, da – periile de îndreptat părul sunt un instrument de coafare, care stilizează părul în cel mai scurt timp. Este posibil ca la început să dureze puțin timp până vă veți obișnui cu utilizarea unei perii de îndreptat părul, mai ales dacă în general folosiți o placă de îndreptat părul.

Însă, după prima utilizare, cel mai probabil, veți realiza cât de simple și ușor de folosit sunt.

Pentru utilizare, trebuie pur și simplu să vă periați părul cu un pieptene cu dinți rari sau cu o perie, pentru a îndepărta nodurile sau încurcăturile, apoi porniți peria de îndreptat părul. Poziționați peria la rădăcini, sub șuvițele de păr, orientând-o spre exterior.

Dacă nu puteți vedea vârfurile perilor prin șuvița de păr, atunci înseamnă că șuvița de păr este prea densă, ideal fiind să aveți șuvițe de păr mai subțiri, pentru a îndrepta părul mai eficient. Țineți șuvița de păr cu cealaltă mână, în timp ce cu fermitate, dar încet, treceți peria de îndreptat părul prin șuvița de păr, până la vârfuri.

Ar trebui să observați diferența imediat, însă, mai mult ca sigur, veți avea nevoie să treceți peria prin aceeași șuviță de 2, 3 ori pentru a obține finisajul dorit, poate chiar de mai multe ori dacă aveți părul deosebit de ondulat sau creț.

Periile de îndreptat părul vă pot asigura un păr drept, natural și mătăsos. Acest lucru înseamnă că părul rămâne cu un volum natural, mai degrabă decât să aibă un aspect plat, însă dacă aspectul plat ca după îndreptarea cu o placă de păr este ceea ce căutați, trebuie doar să treceți peria de îndreptat părul de mai multe ori prin aceeași șuviță. Astfel, veți avea mai mult control asupra coafurii dumneavoastră, rapid și eficient.

Cum funcționează ?

Principiul de bază al periilor de îndreptat părul este foarte similar, în mod evident, cu cel din spatele plăcilor de îndreptat părul. Elemenții din perii periei se încălzesc până la o anumită temperatură, ceea ce înseamnă că este emisă o temperatură constantă.

Prin urmare, în momentul în care șuvițele de păr trec printre perii încălziți, sunt îndreptate într-un stil drept, cu aspect natural și sănătos.

Multe modele de perii de îndreptat părul sunt dotate cu tehnologie ionică, ceea ce înseamnă că emit ioni negativi pe suprafața firelor de păr. Acești ioni negativi au rolul de a netezi și de a sigila cuticulele firelor de păr, reducând electrizarea, firele rebele și nodurile, părul fiind mai sănătos, astfel, și mai puternic.

Părul va avea, de asemenea, un aspect mătăsos și va prezenta mai puține vârfuri despicate.

Probabil că ați mai auzit despre tehnologia ionică până acum, deoarece aproape toate modelele recente de uscătoare de păr o folosesc. În cazul periilor de îndreptat părul, această tehnologie reduce tensiunea de la suprafața părului, ceea ce determină uscarea părului mai rapidă.

Beneficiile periilor de îndreptat părul

Sunt mai puțin agresive cu părul – periile de îndreptat părul sunt construite în așa fel încât să funcționeze la temperaturi mai scăzute, comparativ cu plăcile de îndreptat părul, însă sunt la fel de eficiente datorită desgin-ului. În plus, este mai puțin probabil să vă agățați părul cu o perie de îndreptat.

Sunt mai ușor de gestionat – este, în mod evident, mai ușor să vă coafați folosind doar peria de îndreptat părul, și nu placa de îndreptat părul plus un pieptene (pe care îl treceți înaintea plăcii de păr pe șuviță pentru a asigura alunecarea facilă pe firele de păr).

Trebuie doar să aveți grijă să aveți părul complet descurcat înainte să începeți să folosiți peria de îndreptat, pentru a vă asigura că peria nu întâmpină nici un fel de rezistență. Cu cât veți trece peria de îndreptat părul de mai multe ori prin păr, cu atât ar trebui să fie mai ușor.

Căldura este uniform aplicată pe păr – trucul este să îndreptați șuvițe mai subțiri. Poziționați peria de îndreptat sub șuvița de păr, cu perii orientați în sus. Dacă nu puteți vedea vârfurile perilor prin șuvița de păr, atunci șuvița este prea densă. Șuvițele mai subțiri asigură distribuirea căldurii într-o manieră uniformă, rezultatele fiind un păr mai sănătos și strălucitor.

Retușurile sunt ușor de realizat – în cazul în care vreți să mai faceți mici retușuri coafurii în zilele ulterioare îndreptării, puteți face asta foarte simplu și rapid. De obicei, puteți utiliza temperaturi chiar mai scăzute decât în cazul îndreptării propriu-zise, ceea ce înseamnă că părul dumneavoastră va fi și mai protejat.

Ajung la temperatura optimă foarte rapid – elemenții din perii periilor de îndreptat părul, se încălzesc, de obicei, extrem de rapid, iar cum întregul proces de îndreptare folosind o perie este mai rapid, veți putea cu ușurință să reduceți timpul necesar pentru rutina de dimineață, fără a compromite în vreun fel rezultatele dorite.

Cu toate acestea, deși periile de îndreptat părul vin cu toate aceste avantaje, merită întotdeauna să vă gândiți la sănătatea părului dumneavoastră și să încercați să îl protejați cât mai mult. Aveți grijă să folosiți înainte de orice tratament termic al părului, un produs de protecție termică și să nu utilizați peria de îndreptat pe părul umed; în caz contrar, puteți provoca leziuni permanente firelor de păr.

Sfaturi pentru utilizarea unei perii de îndreptat părul

  • Înainte să vă îndreptați părul, eliminați toate încurcăturile și nodurile din păr cu ajutorul unui pieptene cu dinți rari sau a unei perii obișnuite
  • Uscați-vă complet părul înainte de îndreptare, iar dacă auziți în timpul îndreptării că părul începe să sfârâie, opriți-vă imediat, pentru a preveni arderea
  • Începeți întotdeauna cu cea mai scăzută temperatură, iar în funcție de nevoi creșteți până când obțineți rezultatele dorite
  • Aplicați întotdeauna înainte de îndreptarea părului, un produs de protecție termică
  • Îndreptați părul lucrând pe secțiuni, cel mai ușor fiind să începeți cu partea din spate
  • Poziționați peria de îndreptat sub șuvițele de păr cu perii orientați spre exterior, pentru a-i oferi volum
  • Dacă nu puteți vedea vârfurile periilor prin păr, înseamnă că șuvița de păr este prea densă

După cum se poate observa cu ușurință, suntem mari fani ai periilor de îndreptat părul.

Dacă nu dețineți deja o perie de îndreptat părul, vă invităm să citiți articolul nostru, despre ceea ce considerăm noi că sunt cele mai bune perii de îndreptat părul disponibile pe piață, la momentul actual, pentru a vedea care este cea mai potrivită perie de îndreptat pentru părul dumneavoastră.

Nu uitați să ne lăsați un mesaj în secțiunea de comentarii, de mai jos, despre cum vă înțelegeți cu peria dumneavoastră de îndreptat părul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *