Cum funcționează microdermabraziunea?

Tânără își privește tenul în oglindă

Microdermabraziunea este o procedură cosmetică, care cu ajutorul unor cristale de dimensiuni mici exfoliază pielea și extrage prin aspirare celulele moarte și impuritățile. Nu necesită aplicarea de soluții chimice pe suprafața pielii și este non-invazivă. În timpul procedurii de microdermabraziune este îndepărtat stratul superficial de piele, lăsând loc unui strat nou și sănătos de piele.

Astfel, pielea va avea un aspect mult mai tânăr și ferm.

Microdermabraziunea este un proces care se desfășoară în două etape. Prima etapă presupune utilizarea unui aparat care exfoliază delicat pielea prin intermediul unor cristale mici. Astfel, sunt eliminate celulele moarte, în timp ce un aspirator de dimensiuni mici aspiră impuritățile.

Microdermabraziunea este potrivită pentru toate tipurile și nuanțele de piele, fiind o procedură sigură care nu vă va lăsa cu cicatrici sau modificări ale culorii pielii.

Este un tratament mai puțin agresiv cu pielea decât dermabraziunea tradițională și are un timp de recuperare mai rapid, dar care înregistrează, totuși, rezultate foarte bune fără să fie nevoie de utilizarea suplimentară a unor soluții chimice sau medicamente.

Microdermabraziunea este utilizată cu succes în tratarea unei game diverse de afecțiuni dermatologice, devenind un tratament popular în saloanele de cosmetică în anii `90. În prezent, există o multitudine de kit-uri disponibile pe piață pentru uz casnic, care vă permit să obțineți rezultate excelente în confortul și intimitatea propriei case, la un preț accesibil.

De asemenea, este mult mai sigur pentru piele, comparativ cu alte proceduri cosmetice.

Cum funcționează microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este de două tipuri, în funcție de tehnologia folosită. Primul tip presupune trecerea unei baghete cu vârf de cristal sau diamant pe suprafața pielii, în timp ce al doilea tip implică utilizarea unui jet de cristale presurizate puternic, care au ca scop reîntinerirea și revitalizarea pielii.

Acest al doilea tip de microdermabraziune este disponibil doar în clinicile specializate sau cabinetele de dermatologie. În cadrul procedurii pielea este exfoliată într-o manieră sigură, dar delicată, iar impuritățile și celulele moarte sunt eliminate cu ajutorul unui aspirator micuț, rezultatele constând într-o piele mai curată și plină de strălucire.

Microdermabraziunea este o procedură non-invazivă și nu necesită utilizarea altor soluții chimice sau medicamente în mod normal, deși există cazuri în care este indicată folosirea concomitentă de diferite produse de îngrijire a pielii, în vederea obținerii celor mai bune rezultate posibile pentru afecțiunea în cauză.

Nu presupune durere, ci doar resimțirea unei senzații similare cu o pisică care te linge pe piele.

Cum funcționeză aparatele de microdermabraziune?

Aparat de microdermabraziune

Aparatele de microdermabraziune au două funcții. În primul rând, aparatul exfoliază delicat pielea, acțiune care poate să fie realizată prin mai multe metode. Anumite tehnici de microdermabraziune utilizează un jet de cristale foarte mici, puternic presurizat care țintește direct stratul de piele.

Cristalele pot fi formate din diferite substanțe, cele mai comune fiind din oxid de aluminiu, urmate de cele din oxid de magneziu, clorură de sodiu sau chiar diamant.

O altă metodă, care este comună aparatelor de microdermabraziune destinate uzului casnic, este de a exfolia pielea cu ajutorul unei baghete cu vârf de cristal sau diamant. Uneori vârful poate să fie fabricat și din alte minerale, nu neapărat din diamant.

În al doilea rând, aparatul de microdermabraziune elimină celulele moarte și impuritățile care au fost exfoliate, cu ajutorul unui aspirator de dimensiuni mici. Majoritatea aparatelor de microdermabraziune beneficiază de opțiunea de ajustare a puterii de aspirare în funcție de gradul de sensibilitate al pielii.

Anumite aparate de microdermabraziune vin cu o a treia funcție special gândită pentru aplicarea diferitelor creme de piele, pentru a potența întregul proces de microdermabraziune, înregistrând rezultate și mai eficiente.

Beneficiile microdermabraziunii

În afara faptului că microdermabraziunea îți curăță eficient tenul, această procedură ascunde și alte beneficii pentru pielea dumneavoastră, pe care le vom prezenta în continuare:

Îmbunătățește circulația sângelui

Microdermabraziunea îmbunătățește circulația sângelui și eficientizează drenajul limfatic, ajutând pielea de la interior la exterior. Un flux mai bun de sânge atrage după sine un nivel mai mare de oxigen și nutrienți la nivel celular. Astfel, sunt promovate procesele la nivel de celulă, pielea fiind mai fermă și elastică.

Sporește eficacitatea produselor de piele

Prin eliminarea celulelor moarte și îmbunătățirea circulației sângelui, microdermabraziunea poate să sporească absorbția cremelor de piele cu până la 50%. Acest aspect este util în special în cazul tenurilor acneice, dermabraziunea crescând efectul produselor pentru acnee.

Micșorează porii

Microdermabraziunea poate atât să decongestioneze porii, cât și să reducă mărimea acestora. Deși până la un anumit punct mărimea porilor este stabilită genetic, anumiți factori externi pot să ducă la mărirea lor.

Porii se pot mări din cauza igienei efectuate necorespunzător, a inflamației pielii sau ca rezultat al congestionării. Microdermabraziunea poate să ajute la decongestionarea porilor, iar prin îmbunătățirea fluxului de sânge, poate reduce inflamația de la nivelul pielii.

Este o procedură sigură

Majoritatea pacienților aleg microdermabraziunea în detrimentul altor alternative de tratament, cum ar fi procedurile cu laser sau exfolierile chimice, datorită gradului de siguranță pe care îl promite. Este una dintre cele mai sigure proceduri cosmetice la care te poți supune, nu necesită utilizarea unor soluții chimice sau medicamente și are un timp de recuperare foarte scurt.

Poți chiar să mergi la o ședință de microdermabraziune în pauza de masă sau să îți achiziționezi un aparat de uz casnic pe care să îl folosești după bunul plac în confortul și intimitatea casei tale.

Acoperă o gamă largă de afecțiuni dermatologice

Este o procedură care acoperă o gamă largă de afecțiuni dermatologice, inclusiv acnee, cicatrici post-acnee, lentigo, riduri fine sau hiperpigmentare.

Este microdermabraziunea o procedură dureroasă?

Nu, microdermabraziunea este o procedură care nu presupune sub nici o formă durere. Este posibilă resimțirea unui ușor disconfort în timpul tratamentului, iar pielea o să se simtă strânsă câteva ore după tratament, însă în nici un caz nu ar trebui să doară. Este una dintre cele mai delicate și non-invazive proceduri cosmetice, care promite în același timp rezultate extraordinare.

În cazurile în care pielea este mai sensibilă decât în mod normal la apariția vânătăilor, pot apărea vânătăi dacă gradul de aspirare este prea mare, dar care vor trece destul de repede.

Ce afecțiuni dermatologice tratează microdermabraziunea?

Chipul unei fete tinere

Microdermabraziunea este cel mai adesea utilizată pentru tratarea zonei feței, însă aceasta poate să fie folosită cu succes și pe alte zone ale corpului. Vom prezenta în continuare cele mai comune afecțiuni pe care pacienții vor să le trateze cu ajutorul microdermabraziunii:

Acnee sau puncte negre

Microdermabraziunea poate să reducă acneea prin eliminarea de la suprafața pielii a celulelor moarte și a impurităților care pot bloca porii, declanșând astfel apariția inflamațiilor și a punctelor negre. Circulația îmbunătățită a sângelui asigură, de asemenea, la nivel celular un flux mai bun de oxigen și nutrienți benefici.

Și producția de colagen este stimulată, ceea ce conferă pielii un aspect mai fin și suplu. Microdermabraziunea poate fi în mod special eficientă în cazul punctelor negre, deoarece partea superioară a coșului este îndepărtată, în timp ce aspirația elimină conținutul uleios al porilor. În consecință, porii sunt reduși în mărime, nemaifiind congestionați.

Cicatrici post-acnee

Microdermabraziunea poate fi o soluție și în cazul cicatricilor post-acnee, reducând vizibil aspectul inestetic al acestora. Însă, este eficient mai mult în tratarea cicatricilor superficiale, ameliorându-le ca urmare a circulației îmbunătățite și a stimulării producției de colagen.

Estomparea ridurilor

Microdermabraziunea poate să estompeze ridurile fine de expresie, precum și ridurile mai adânci, datorită promovării producției de colagen.

Colagenul acționeză stimulând procesele de reînnoire ale pielii, însă odată cu trecerea vârstei, producția acestuia scade, astfel că microdermabraziunea oferă impulsul necesar creșterii producției de colagen, care va reduce ridurile și va întârzia formarea altora noi.

Cicatrici

Microdermabraziunea poate ajuta la reducerea diferitelor tipuri de cicatrici, cum ar fi cele post-acneice sau cele survenite în urma unor accidente sau intervenții chirurgicale. Deși pentru estomparea cicatricilor sunt necesare mai multe ședințe de microdermabraziune, rezultatele sunt totuși satisfăcătoare.

Cicatricile au adesea o formă neregulată, iar pielea din jurul lor poate prezenta un grad de pigmentare crescut, ceea ce evidențiază și mai mult cicatricea. Microdermabraziunea poate acționa în jurul marginilor neregulate ale cicatricilor și poate reduce gradul de hiperpigmentare.

De asemenea, pielea beneficiază și de o circulație a sângelui îmbunătățită, fiind favorizat, astfel, un proces natural de vindecare al pielii mai eficient și stimularea producției de colagen.

Cicatricile pot fi tratate încă de la 8 săptămâni de la formarea lor, însă este important să treacă suficient timp între ședințele de microdermabraziune pentru ca pielea să se poată reface. Studiile de specialitate au demonstrat faptul că cicatricile vor fi vizibil estompate undeva la 3 luni după începerea tratamentului.

Vergeturi

Vergeturile sunt un tip de cicatrici care se regăsesc într-un strat mai adânc de piele, ceea ce le face dificil de tratat, însă, microdermabraziunea poate îmbunătăți aspectul acestora prin mai multe moduri.

Pe de o parte promovează producția de colagen și elastină, care ajută la menținerea unei pieli ferme și suple, iar pe de altă parte îmbunătățește fluxul de sânge, și, implicit, fluxul de oxigen și nutrienți care ajung la celule, favorizând procesul natural de vindecare al pielii. Acest lucru poate preveni agravarea vergeturilor.

De asemenea, potențează efectul produselor de piele prin asigurarea unei absorbții adecvate în straturile mai profunde de piele. Așadar, folosind produse special destinate estompării vergeturilor concomitent cu ședințe de microdermabraziune, poate să îți asigure o piele mai fermă, fără vergeturi.

Hiperpigmentare

Microdermabraziunea poate să amelioreze aspectul zonelor hiperpigmentate, iar prin promovarea procesului natural de vindecare al corpului, poate reduce apariția altor zone hiperpigmentate, la fel cum stimularea producției de colagen poate să ajute la egalizarea tonurilor pielii.

Rezultatele microdermabraziunii

În funcție de afecțiunea pe care vreți să o tratați cu ajutorul microdermabraziunii, puteți obține rezultate satisfăcătoare chiar și după prima ședință. Acest aspect este valabil în special în cazurile de eliminare a punctelor negre sau de depigmentare a pielii. Pentru tratarea altor afecțiuni dermatologice, este necesar, în medie, de 5 până la 8 ședințe pentru a obține cele mai bune rezultate.

Ocazional, vor mai fi necesare ședințe de întreținere ulterior încheierii tratamentului, deși este foarte posibil să fie necesară tratarea doar unei zone de dimensiuni mici, și nu întreaga zonă pentru care ați urmat inițial tratamentul.

 Cât de dese ar trebui să fie ședințele de microdermabraziune?

La clinicile specializate, microdermabraziunea este în general efectuată sub forma unei serii de 6-10 ședințe, între ședințe fiind necesară trecerea a una sau două săptămâni. În cazul în care alegi să te tratezi acasă, este indicat să ai un plan de tratament stabilit anterior, unde ședințele ar trebui să fie săptămânale.

După ședințele inițiale, este posibil să mai fie necesare ședințe de întreținere efectuate lunar sau chiar mai rar.

Un beneficiu important al microdermabraziunii este rapiditatea cu care apar rezultatele. În funcție de zona tratată, o ședință poate să dureze între 5 minute și o oră. Așadar, microdermabraziunea este o procedură eficientă atât din punct de vedere financiar, cât și din perspectiva timpului necesar.

Efectele secundare ale microdermabraziunii

În urma procedurii de microdermabraziune, puteți resimți senzația de piele care ține și de uscăciune.

De asemenea, pielea poate rămâne ușor roșie pentru următoarele 24 de ore. Aceste efecte secundare ar trebui tratate ca o arsură solară, iar machiajul este indicat să fie evitat măcar în prima zi de la efectuarea tratamentului. Ideal este să mențineți pielea hidratată și să evitați pe cât posibil expunerea la soare.

Există un risc minim de iritație la nivelul ochilor în cazul utilizarii metodei cu jet de cristale, deoarece cristalele pot ajunge și în ochi. Pentru a evita acest risc, purtați protecție adecvată pentru ochi în timpul ședințelor de tratament. În rest, nu există alte efecte secundare.

Este important de reținut faptul că microdermabraziunea o să vă usuce pielea și o să îi crească nivelul de sensibilitate la lumina solară. Pentru a preveni aceste efecte secundare, puteți aplica o cremă hidratantă non-comedogenică pentru a calma și hidrata pielea după ședințele de tratament.

De asemenea, următoarele zile de la tratament ar trebui aplicată o cremă cu factor de protecție solară ridicat pentru a proteja pielea de lumina naturală.

Cât costă o ședință de microdermabraziune?

Tratamentele de microdermabraziune pot fi destul de costisitoare, de exemplu, la o clinică populară din orașul New York o ședință costă 300$ și durează 50 de minute. Mai mult, necesitatea unui număr mai mare de ședințe în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare, plus ședințele de întreținere, pot face microdermabraziunea un tratament costisitor.

Kit-uri de microdermabraziune disponibile pentru uzul casnic

În prezent, există o gamă largă și variată de aparate de microdermabraziune destinate uzului casnic. Acestea pot fi foarte eficiente și costă doar o fracțiune din prețul unei singure ședințe efectuate la clinicile specializate. În plus, îl poți utiliza în confortul și intimitatea propriei case, sau, datorită dimensiunilor reduse și a portabilității, poți să îl iei cu tine oriunde.

De asemenea, în cazul în care mai aveți nevoie de ședințe de întreținere nu trebuie să așteptați după programări la salon sau să plătiți sume substanțiale de bani, deși zona care urmează să fie tratată este considerabil mai mică decât zona care a fost tratată inițial.

Astfel de kit-uri sunt indicate și în cazul în care vă preocupă gradul de sterilitate al aparatelor utilizate în cadrul clinicilor, aparatul fiind folosit doar de dumneavoastră. Așadar, există o serie de beneficii ale utilizării kit-urilor destinate uzului casnic.

Verifică preț Aparat de Microdermabraziune pentru uz casnic aici!

De ce ar trebui să încerci microdermabraziunea?

      • poate fi efectuată și acasă, rezultatele fiind satisfăcătoare
      • poate crește eficacitatea produselor speciale pentru piele
      • este o procedură rapidă
      • are aproape zero efecte secundare
      • nu presupune utilizarea acelor
      • nu este dureroasă
      • timpul de recuperare este foarte scurt
      • este o alternativă sigură la exfolierile chimice sau alte tratamente similare
      • se pretează oricărui tip de ten
      • este o procedură eficientă în cazul multor afecțiuni dermatologice

Când a apărut prima dată microdermabraziunea?

Microdermabraziunea este o procedură care își are originea în alte modalități de tratament similare care datează încă din vremea Egiptului Antic. De exemplu, într-o manieră asemănătoare procedurilor moderne de dermabraziune, doctorii din Egiptul Antic utilizau ceva similar șmirgherului pentru a ameliora aspectul cicatricilor.

Microdermabraziunea modernă a fost inventată în Italia, când un aparat de colectare aduna celulele decartate care altfel ar fi fost inhalate de către practicieni. Această tehnică elimina și problemele asociate cu tehnicile obișnuite de dermabraziune, cum ar fi durerea resimțită, iar rezultatele obținute erau chiar mai bune.

Prin urmare, microdermabraziunea a câștigat tot mai multă popularitate, fiind și astăzi o procedură cosmetică renumită pentru siguranța pe care o oferă, eficiența pe care o înregistrează și timpul foarte scurt de recuperare.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de