Tânără își aplică șampon în palmă dintr-un recipient de plastic

Ce reprezintă metoda „fără șampon”?

Metoda „fără șampon” este una foarte simplă, titlul fiind suficient de sugestiv, eliminarea șamponului din rutina de îngrijire a părului.

Teoria din spate se bazează pe faptul că majoritatea brandurilor formulează șampoanele în așa fel încât să elimine din păr toate uleiurile naturale, ceea ce duce la deteriorarea părului și la uscarea scalpului, glandele sebacee producând și mai multe uleiuri pentru a le compensa pe cele pierdute.

Acest lucru creează apoi un cerc vicios de a dori să vă spălați părul mai des, ceea ce îl va usca și mai mult și va determina pielea să secrete prea mult sebum. Susținătorii mișcării fără șampon susțin că atunci când părul nu este spălat sau este spălat cu alternative naturale, ajunge, în timp să se reechilibreze.

Dezavantajul este că este posibil să dureze până la șase săptămâni pentru a ajunge la această etapă finală, iar despre aceste șase săptămâni se spune că sunt sumbre.

Cel mai indicat ar fi, ca să vă fie mai ușor, să urmați această metodă, atunci când nu sunteți nevoiți să ieșiți din casă prea mult sau să ajungeți la un anume eveniment special. Asta dacă nu vă deranjează să vă afișați cu părul foarte gras.

Variante ale metodei fără șampon

Există mai multe moduri diferite de a vă spăla părul în timpul metodei fără șampon. Cel mai popular este un amestec de bicarbonat de sodiu și oțet de mere. Trebuie doar să vă frecați capul cu bicarbonatul de sodiu, astfel încât să absoarbă uleiul din păr, apoi clătiți cu oțet de mere, care conferă strălucire părului.

Puteți adăuga la sfârșit câteva picături de ulei esențial pe părul umed, astfel încât să nu miroasă prea rău a oțet.

Pe de altă parte, pentru anumite persoane bicarbonatul de sodiu poate fi prea dur cu pielea scalpului, ceea ce poate duce la un dezechilibru în pH-ul pielii. În acest caz, puteți opta pentru varianta de clătire a părului cu apă și atât. Ideea este doar să nu folosiți șampon.

Tranziția metodei fără șampon

În primele zile, părul vi se va îngrășa cum se îngrașă în mod normal, șuvițele se vor lipi de cap, nu va fi o experiență foarte plăcută.

Va fi probabil destul de ciudat, la început cel puțin, să încercați să vă spălați părul doar cu apă sau cu o altă metoda alternativă, deoarece nu va mai exista aceeași alunecare a degetelor pe pielea scalpului și rădăcinile de păr, fără șampon, însă vă puteți obișnui cu senzația.

Încercați să îl periați destul de des, de două ori pe zi de preferat, pentru a elimina nodurile și încurcăturile din el. Intervalele pe care le lăsați între două clătiri depinde în totalitate de dumneavoastră și de preferințele dumneavoastră.

Dacă reușiți să treceți de primele două săptămâni, este posibil să vedeți anumite rezultate, însă cele mai multe persoane renunță după acest interval, deoarece părul tinde să se îngrașe destul de rău.

Rezultatele metodei fără șampon

Acestea variază destul de mult în funcție de perioada pentru care veți reuși să nu vă spălați cu șampon. Pentru două săptămâni doar, este posibil să observați că părului îi va lua ulterior metodei fără șampon, cu o zi sau două mai mult să se îngrașe, decât înainte.

Cei mai mulți adepți, care au reușit să treacă de două luni de eliminare a șamponului din rutina de îngrijire a părului, susțin faptul că nu mai au nevoie deloc de șampon ulterior aplicării metodei, în timp ce părul arată mult mai sănătos și este mai rezistent.

Deci, ce spuneți? Sunteți tentate să încercați metoda „fără șampon”?

Citește și:

Verifică preț Șampon Uscat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *