Epilator electric Braun cu capete detașabile

Ce este un epilator electric și cum funcționează?

Epilarea este o metodă fantastică de îndepărtare a părului nedorit de pe corp pe o perioadă considerabilă de timp. După achiziția inițială a unui epilator electric, nu veți mai avea de a face cu alte costuri de întreținere, deci este convenabil de utilizat.

Epilatorul electric devine din ce în ce mai popular, însă mulți oameni încă nu știu ce este unul. Tocmai de aceea vă vom spune în continuare tot ce trebuie să știți despre epilatorul electric și de ce acesta urmează să fie cel mai bun prieten al dumneavoastră!

Un epilator electric este un dispozitiv mic, portabil, cu o rolă rotativă care conține mai multe seturi de pensete. Îl așezați pe pielea dumneavoastră și pe măsură ce rola se rotește, penseta vă îndepărtează firele nedorite de păr de pe piele. Este o metodă extrem de rentabilă de îndepărtare a părului care poate fi folosită pe tot corpul.

Epilarea este un termen care se referă la îndepărtarea părului nedorit de pe corp, acțiune care poate fi efectuată prin mai multe metode, nu doar prin utilizarea unui epilator electric. Epilatul cu ceară este, de asemenea, o metodă de epilare. Cu toate acestea, pentru scopul discuției, atunci când ne referim la epilare, vorbim despre utilizarea unui epilator electric.

Cum funcționează epilatoarele electrice?

Epilatorul electric este un aparat electronic și automat care pensează la o scară ceva mai mare. Au existat și alte tipuri de epilatoare de când a fost inventat pentru prima dată epilatorul, dar cel mai popular și eficient model este cel cu design cu pensete.

Obțineți aceeași piele netedă pe termen lung ca și în cazul epilării cu ceară, doar că vă bucurați de intimitatea și confortul propriei case, fără să rămâneți cu ceară pe piele sau să vă iritați.

Suprafața epilatorului se rotește și, pe măsură ce trece peste piele, apucă firele de păr și le îndepărtează ușor din folicul, eliberându-le astfel încât firele de păr să nu înfunde aparatul. Adesea, epilatoarele electrice vor avea două viteze de rotație, ceea ce înseamnă că puteți utiliza prima treaptă de viteză pentru zonele dumneavoastră mai sensibile!

Multe epilatoare electrice vin la pachet cu o serie de capete de schimb și accesorii. Acestea pot varia de la capate de masaj ale pielii sau capete special construite pentru zonele sensibile ale corpului până la perii de exfoliere sau chiar tampoane pentru pedichiura!

Anumite modele vin cu un cap cu lame de ras pentru zonele dumneavoastră cele mai sensibile, așa că în funcție de ce cap de schimb alegeți, puteți obține o îndepărtare completă a părului nedorit de pe corp!

Cât timp veți avea o piele fină?

Creșterea părului de pe corp are loc într-un ritm diferit pentru fiecare zonă a corpului și fiecare individ în parte, așa că este greu de spus exact cât timp va trece între ședințele de epilare. În timp ce la anumite persoane părul crește mai încet, la altele crește mai repede, așadar, totul depinde de ritmul părului dumneavoastră de creștere.

Cu toate acestea, în timp, puteți observa că părul se va rări și va crește mai încet.

De ce este mai lentă creșterea părului în cazul epilatorului electric în comparație cu lama de ras?

Când vă epilați cu lama de ras, pur și simplu tăiați părul de la suprafața pielii. Asta înseamnă că, pe măsură ce părul crește, lucru care se va întâmpla în mod constant, cu excepția cazului în care deteriorați foliculul de păr, trebuie să treacă doar prin ultimul strat subțire de piele ca să iasă la suprafață.

În cazul epilatorului electric, părul este îndepărtat cu totul din foliculul de păr, deci pentru a ajunge la suprafața pielii, firul de păr trebuie să treacă prin mai multe straturi de piele, ceea ce presupune trecerea unui interval mai mare de timp.

De asemenea, în proces puteți deteriora și foliculul, ceea ce poate întrerupe ciclul de creștere, astfel că părul nu va începe să crească imediat. Acești factori combinați vă asigură comparativ cu epilarea cu lama de ras, o regenerare mult mai lentă a părului nedorit de pe corp, deci, implicit mai puține sesiuni de epilare.

Nu vă descurajați dacă observați o renegerare imediată a unor fire de păr după prima epilare. Șansele sunt ca acele fire să fi fost într-un stadiu ușor diferit al ciclului de creștere al părului față de firele pe care tocmai le-ați epilat, deci nu se aflau deasupra suprafeței piele și nu au putut fi smulse de epilatorul electric. Pe măsură ce vă epilați mai des, firele de păr vor deveni mai aliniate în ceea ce privește ciclul de creștere.

Care sunt avantajele utilizării unui epilator electric?

Tânără stă cu spatele la cameră pe canapea

Piele fină pentru mai mult timp – pot trece chiar și săptămâni până ca părul să crească din nou, iar de multe ori acesta va crește mai fin și mai rar în timp, în cazurile în care folosiți doar epilatorul electric, ceea ce înseamnă că va fi mai puțin vizibil.

Nu este necesară utilizarea de produse care agresează pielea – acest aspect este excelent pentru persoanele cu pielea sensibilă și pentru cei cu alergii. De asemenea, este o metodă de epilare prietenoasă cu mediul, deoarece, în afară de părul nedorit, nu există alte reziduuri rămase de la o sesiune de epilare, cum este în cazul epilării cu ceară.

Este potrivit pentru aproape întregul corp – este posibil să vedeți că anumite zone ale corpului sunt mai sensibile decât altele, însă în cele mai multe cazuri veți putea utiliza epilatorul electric pe aproape tot corpul, chiar și pe față dacă aveți capătul de schimb potrivit.

Îl puteți utiliza și în duș – anumite modele de epilatoare electrice sunt special concepute pentru a le folosi în baie sau duș, deoarece apa caldă calmează durerea și deschide porii, procesul epilării fiind astfel mai puțin dureros și neplăcut.

Poate smulge chiar și firele de păr foarte mici – epilatoarele electrice moderne pot elimina chiar și firele de păr mai mici de 0,5 mm, deci, spre deosebire de epilarea cu ceară, nu va trebui să așteptați să vă crească părul între sesiunile de epilare.

Este foarte eficient – unele epilatoare electrice au 72 de pensete, deci pot epila rapid zone mai mari de piele. De asemenea, aparatul ridică firele de păr mici și scurte, îndepărtându-le cu ușurință, eliminând chiar și firele incomode care stau aproape lipite de piele.

Eficient din punctul de vedere al costurilor – după cheltuiala inițială pe care o presupune achiziționarea unui epilator electric, care poate varia între 90 și chiar peste 1.000 RON în funcție de calitate și accesorii, trebuie ulterior să plătiți doar energia electrică care îl va alimenta – deci costuri minime de funcționare.

Este convenabil – îl puteți strecura cu ușurință într-un buzunar al bagajului dacă plecați undeva și nu vă lasă pielea lipicioasă sau cu arsuri după o sesiune de epilare. Nu creează mizerie și este nevoie de o pregătire minimală înainte de epilare.

Este ușor de utilizat – veți învăța foarte repede să utilizați epilatorul electric, iar sesiunile de epilare vor dura din ce în ce mai puțin timp. După o perioadă de utilizare, vă veți epila aproape la fel de repede ca în cazul folosirii unei lame de ras.

Cum se utilizează un epilator electric

Așa cum am menționat anterior, nu vă va lua mult timp să vă obișnuiți cu utilizarea unui epilator electric, însă există și o parte mai puțin bună în acest sens. Nu vă descurajați dacă, mai ales la început, rupeți din greșeală firul de păr de la suprafața pielii, în loc să îl extrageți.

Pentru a evita asta și alte mici greșeli pe care le puteți face atunci când folosiți un epilator electric, am trecut în continuare câteva sfaturi pentru a beneficia la maxim de aparatul dumneavoastră:

  1. Faceți un duș cu apă caldă pentru a pregăti pielea de exfoliere. Astfel, veți spăla și elimina de pe piele toate loțiunile sau cremele hidratante pe care le-ați aplicat anterior, care pot face ca părul să fie alunecos, pentru ca mai apoi să puteți exfolia toate zonele corpului dumneavoastră pe care urmează să le epilați.
  2. Dacă utilizați un epilator electric obișnuit, atunci ștergeți bine pielea cu un prosop uscat și curat, prin tamponare ușoară și nu aplicați niciun produs. În cazul epilatoarelor electrice care pot fi utilizate în duș, în mod evident, pielea nu este nevoie să fie uscată.
  3. Trageți ușor de piele pentru a o întinde, în special în cazul zonelor mai sensibile sau mai cărnoase.
  4. Puneți epilatorul perpendicular pe pielea dumneavoastră în așa fel încât să formeze un unghi de 90° pentru a obține cele mai bune rezultate.
  5. Porniți epilatorul și plimbați-l de-a lungul pielii, în direcția opusă creșterii părului. Direcția creșterii părului se va schimba probabil de câteva ori în funcție de zona corpului pe care o epilați, iar pentru anumite zone precum brațele dumneavoastră, veți vedea că probabil părul crește în mai multe direcții, deci va fi nevoie să schimbați și direcția în care plimbați epilatorul electric peste diferitele zone de creștere a părului pentru a reuși să eliminați cu succes toate firele de păr.
  6. Țineți epilatorul în contact cu pielea, dar nu îl apăsați prea puternic asupra pielii.
  7. După ce ați terminat sesiunea de epilat, dacă doriți puteți să aplicați o cremă hidratantă sau o loțiune special destinată pielii de după epilare. Aveți grijă, totuși, să încercați să nu alegeți produse care conțin parfumuri sau uleiuri, care să vă blocheze porii sau să vă irite pielea.
  8. Dacă este posibil, încercați să nu purtați măcar în următoarele ore de după epilare haine strâmte, care ar putea freca și irita pielea. Pielea dumneavoastră este posibil să rămână puțin roșie și sensibilă timp de câteva ore după ședința de epilare, așa că nu vă expuneți la lumina soarelui imediat.
  9. După câteva zile de la epilare, exfoliați ușor din nou zonele epilate pentru a preveni creșterea firelor sub piele.

Este epilarea cu epilatorul electric dureroasă?

La început vă puteți aștepta să resimțiți un anume disconfort, care punem pariu că nu este la fel de mare pe cât vă așteptați să fie. Este mai mult ca o senzație de furnicături decât ca o durere reală și, pe măsură ce veți utiliza epilatorul electric mai mult, veți observa că disconfortul se va reduce, deoarece corpul dumneavoastră se va obșinui cu senzația.

Nu numai că vă veți obișnui cu epilatorul și veți fi mai relaxați, dar firele de păr vor fi mai fine deci, prin urmare, vor putea fi eliminate mai ușor.

În cazul în care vă preocupă dacă epilarea va fi sau nu dureroasă, atunci alegeți un model pe care să îl puteți folosi în duș, deoarece apa caldă vă va deschide porii și vă va ajuta să vă relaxați, astfel încât pielea dumneavoastră va fi mai puțin sensibilă, iar epilarea lipsită de orice disconfort.

Alegerea unei setări de viteză mai mică poate face, de asemenea, să transforme epilarea într-un proces mai puțin inconfortabil, în special pentru zonele dumneavoastră mai sensibile, deși va dura probabil ceva mai mult o sesiune de epilare.

Asigurați-vă că temperatura apei nu este prea ridicată, deoarece apa fierbinte vă poate usca pielea și atunci epilarea va fi ceva mai dureroasă.

Unele epilatoare pot fi folosite chiar și cu produsele preferate de îngrijire, cum ar fi gelul de duș, săpunul sau spuma. Pe măsură ce epilatorul se rotește pe suprafața pielii, produsele creează o peliculă de spumă fină, ceea ce poate fi oferi o senzație foarte liniștitoare pentru pielea dumneavoastră.

Dacă disconfortul este ceva care vă preocupă în mod deosebit mai există și opțiunea să utilizați un epilator electric după ce ultima sesiune de epilat a fost cu ceară. Astfel, veți epila mai puține fire de păr și vă veți putea obișnui mai ușor cu senzația.

Când ar trebui să vă epilați – înainte sau după duș?

Tânără părăsește cabina de duș îmbrăcată într-un prosop

Dacă optați pentru achiziționarea unui model care poate fi utilizat și în duș, atunci nu trebuie să vă decideți – îl puteți folosi fără probleme în timpul dușului!

În orice caz, cel mai bine este să folosiți un epilator electric direct după duș, pe pielea curată, care să nu aibă creme hidratante sau alte loțiuni care pot face ca părul să fie alunecos, și, deci, mai dificil de apucat de pensele aparatului. Plus că apa caldă îți deschide și porii, astfel încât firele de păr vor ieși mai ușor.

După îndepărtarea firelor de păr, porii rămân deschiși o perioadă, astfel încât dacă vă asigurați că aveți pielea curată înainte de a vă epila, veți reduce șansele de a dezvolta orice fel de infecție, inclusiv foliculită.

Dacă utilizați un epilator care este alimentat direct de la priză și nu poate fi utilizat sub duș, epilați-vă după duș, asigurându-vă că pielea dumneavoastră este perfect uscată înainte ca epilatorul electric să o atingă.

Cum se compară epilarea cu epilatorul electric cu epilarea cu ceară?

Epilarea cu aparatul electric este foarte asemănătoare cu epilarea cu ceară – ambele metode elimină părul de la nivelul foliculilor, dar epilarea cu aparatul electric este mult mai eficientă și convenabilă. Epilatoarele moderne pot îndepărta chiar și părul mai scurt de 0,5 mm., comparativ cu un minim de 2 mm. pe care îl poate îndepărta ceara.

Asta înseamnă că eliminați mai multe fire de păr cu un epilator electric și că nu trebuie să așteptați să crească părul la fel de mult ca în cazul epilării cu ceară.

Epilatul cu aparatul electric este o modalitate rapidă de epilare și nu creează mizerie sau reziduuri nedorite, în afară de firele de păr eliminate, desigur. Plus că, epilarea cu ceară vă poate lăsa pielea lipicioasă și este ușor să rămână tot felul de urme de ceară, care pot fi dificil de curățat.

Deoarece este o opțiune care face puțină mizerie, este mai ușor să-ți iei epilatorul cu tine în caz că pleci în vacanță. Dispozitivele sunt mici și se pot încadra foarte discret în bagaj în cazul în care aveți nevoie de ședințe de epilare de întreținere în mijlocul călătoriei!

Spre deosebire de epilarea cu ceară, epilarea cu epilatorul electric nu îndepărtează celulele moarte de pe suprafața pielii dumneavoastră. Numai firele de păr sunt cele care vor fi smulse de pensele aparatului și, întrucât nu există niciun produs sau căldură aplicată la nivelul pielii, este o alegere mai bună pentru persoanele cu pielea sensibilă.

Mai mult, epilarea cu ceară nu este potrivită pentru persoanele care iau anumite medicamente, cum ar fi retinoizii (de exemplu, Accutane), deoarece aceștia sensibilizează pielea, astfel ceara poate să deterioreze mai ușor pielea, însă epilatorul electric nu afectează în nici un fel în acest sens.

Epilarea cu epilatorul electric este, de asemenea, mult mai rentabilă decât epilarea cu ceară. Achiziționarea unui epilator electric vă poate costa undeva între 90 și peste 1.000 RON, în funcție de calitatea produsului și accesoriile cu care vine la pachet, însă, odată ce l-ați cumpărat, nu există alte costuri de întreținere, în afară de prețul minim pe care îl presupune alimentarea cu curent electric al aparatului.

Comparați aceste costuri cu prețul epilării cu ceară, unde epilarea inghinală poate ajunge și la 35 de lei, iar epilarea completă a picioarelor la 45 de lei. Dacă optați pentru epilarea cu ceară o dată la fiecare patru până la șase săptămâni, costurile se vor aduna foarte repede și le vor întrece ușor pe cele presupuse de cumpărarea unui aparat electric de epilat.

Este ușor de văzut că există multe avantaje ale epilării cu epilatorul electric în comparație cu epilarea cu ceară. Cu un epilator electric, aveți parte de mai puțină bătaie de cap și de rezultate mai bune, plus că este mult mai rentabil în timp.

Concluzie

Acum ar trebui să înțelegeți mai bine ce este un epilator, cum funcționează și cum să utilizați unul. Epilatoarele electrice reprezintă metode foarte eficiente și convenabile de îndepărtare a părului nedorit de pe corp, care nu necesită să aveți părul lung pentru a putea fi eliminat.

Dacă doriți să alegeți un epilator, consultați recenziile noastre despre epilatoarele electrice pe care le-am testat pentru dumneavoastră.

Verifică preț Epilatoare Electrice aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *