Tehnica balayage de vopsire a părului

Ce este tehnica balayage de vopsit părul și de ce este atât de populară?

Vopsitul în stil balayage este prezent în trendurile de colorare a părului de ceva vreme, însă această tehnică atemporală și-a croit drumul înapoi în cele mai bune saloane de coafură ca fiind unul dintre cele mai populare și solicitate stiluri.

Doriți să aflați mai multe detalii? Citiți în continuare, deoarece am stat de vorbă cu mai mulți specialiști în materie de colorare a părului, care ne-au explicat tot ceea ce este de știut când vine vorba de vopsitul în stil balayage.

Ce este vopsitul în stil balayage?

Termenul balayage este preluat din limba franceză, unde înseamnă „a mătura”. Este o tehnică de colorare a părului cu mână liberă, care oferă un aspect natural, amestecat, fără linii dure sau evidente de creștere a părului.

Balayage permite o culoare de păr cu aspect natural, cu reflexii deschise, creșterea părului fiind insesizabilă. În cadrul acestui stil, ideea de bază este simplă „less is more”, ceea ce duce la un finisaj natural, cu mai multe tonuri. Tehnica utilizează zone luminate, dar și umbrite, pentru a da multiple dimensiuni culorii din păr.

Balayage este cu totul diferit față de tradiționalele șuvițe, deoarece nu se folosește folie, iar culoarea este aplicată pe păr cu mâna liberă. Rezultatul final este, astfel, mai puțin uniform decât șuvițele obișnuite.

Prin urmare, dacă v-a îngrijorat vreodată ideea de a merge la coafor pentru șuvițe și de a vă întoarce cu dungi drepte în păr, stilul balayage vă oferă siguranța că este evitat contrastul dur dintre culori – mai ales dacă optați pentru nuanțe de blond.

Culoarea creată este total adaptată pentru dumneavoastră și poate fi chiar aplicată în așa fel încât să complimenteze sau să distragă atenția de la anumite caracteristici ale feței. Este o metodă excelentă dacă doriți să vă reîmprospătați culoarea, dar nu doriți o revizuire îndrăzneață a aspectului dumneavoastră.

Cum se aplică vopseaua în stil balayage?

Vopseaua în stil balayage este aplicată pe suprafața firului de păr și nu este saturată prin șuvițele de păr până la extremitatea vârfurilor. Acest lucru asigură o culoare amestecată, nu atât de intensă.

Cât timp necesită tehnica balayage?

Depinde de complexitatea dorită de client. Dacă este vorba doar de câteva șuvițe, poate dura doar câteva minute aplicarea vopselei, însă pentru un look mai complet, poate dura și până la trei ore.

Deși poate dura destul de mult timp pentru a face un balayage stratificat în mai multe tonuri, în comparație cu colorarea obișnuită, beneficiul acestei tehnici este reprezentat de un interval mai mare până la următoarea vopsire. Dacă doriți doar câteva șuvițe în stil balayage, vă puteți aștepta la o aplicare de doar 45 de minute.

De ce este această tehnică atât de populară în ultima vreme?

În urmă cu zece ani, vopsitul în stil balayage nu era fenomenul de colorare a părului care este în prezent, însă după ce câteva celebrități precum Gisele, Chrissy Teigen și Jessica Alba, l-au adus pe covorul roșu, a existat o creștere a interesului populației pentru balayage. Putem spune chiar că a devenit un look clasic pentru covorul roșu.

Și este un aspect care va rămâne cu siguranță în topul preferințelor și în acest an – în prezent, are loc o ușoară transformare a stilului, de la aspectul balayage standard către ceva mai subtil, multi-tonal și cu reflexii naturale. O culoare care se întreține ușor, dar a cărei calitate nu este compromisă.

Pentru rezultate reușite ar trebui să vă puteți întreba la sfârșitul programării la coafor, dacă părul chiar este vopsit sau este o culoare naturală. Culoarea trebuie să fie discretă și cu un aspect complet natural.

Câteva din celebritățile care sunt dedicate total stilului balayage sunt Rosie Huntington-Whiteley, Olivia Palermo, Jessica Biel, Jennifer Lopez, Kim Kardashian și Amber Heard.

Și nu vă gândiți că doar pentru că nu aveți părul lung, nu puteți încerca acest stil de colorare a părului. Oricât de scurt ar fi părul dumneavoastră, stilul balayage este posibil. Dacă nu ne credeți, aveți exemplul tunsorii pixie a lui Ruby Rose, complimentată cu o culoare în stil balayage.

Cât de ușor poate fi întreținută vopseaua în stil balayage?

De obicei, vopsitul în stil balayage necesită puțină întreținere, comparativ cu colorarea tradițională, deoarece nu este vizibilă creșterea părului, nu apar linii sau rădăcini crescute. Înseamnă, de asemenea, că intervalul până la următoarea vopsire se va mări, fiind, astfel, tehnica perfectă de vopsire a părului pentru o femeie modernă și ocupată.

Dacă doriți să vă bucurați de o mentenanță și mai scăzută pentru vopseaua în stil balayage, optați pentru șuvițe mai puține – aceasta fiind alternativa cea mai subtilă de culoare pe care o puteți folosi. Investiția în produse de calitate pentru îngrijirea culorilor este, de asemenea, recomandată pentru a vă păstra culoarea proaspătă mai mult timp.

În cazul în care culoarea se estompează după o vreme, o puteți reîmprospăta fără să vă vopsiți din nou, doar cu un toner sau luciu care să-i redea strălucire.

Este vopsitul în stil balayage potrivit pentru toate tipurile de păr/lungimi?

Funcționează atât pe părul deschis, cât și pe cel închis, în funcție de cât de deschis doriți să vă vopsiți și pe toate texturile de păr. Puteți să optați pentru o vopsea în stil balayage pe păr blond sau pe păr șaten sau brunet, culoarea fiind adaptată pentru dumneavoastră.

Drept, ondulat sau creț; indiferent de tipul de fir de păr unde vă încadrați, balayage vă promite rezultate excelente și un aspect natural.

Vopsitul în stil balayage funcționează pentru toate lungimile de păr, în afară de părul foarte scurt. Tehnica este deosebit de populară în rândul celebrităților cu păr lung, texturat, deoarece creează un stil frumos, de vară.

Dacă totuși, v-ați vopsit balayage pe păr scurt, precum o tunsoare bob, și vreți să încercați un stil cu păr lung, există extensii de păr cu bandă balayage, care se vor combina perfect cu părul dumneavoastră. Le puteți monta, tăia, spăla și usca la coafor, după ce v-ați hotărât asupra culorii potrivite. Benzile pot ține până la opt săptămâni, iar părul poate fi reutilizat de până la trei ori.

Cât durează rezultatele colorării în stil balayage?

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui stil este că nu necesită atât de multă întreținere, comparativ cu colorarea tradițională. Finisajul bine amestecat înseamnă un interval mai mare până la următoarea programare la salon, iar în funcție de stilul de balayage pentru care optați, puteți lăsa chiar și patru luni între vopsiri.

Care este diferența dintre stilul ombre și balayage?

Balayage este un stil de coloarare a părului complet amestecat, nu există linii sau blocuri de culoare, iar gradul dintre nuanțe este mult mai subtil. Unele șuvițe de păr sunt vopsite ceva mai închis pentru rezultate mai naturale.

În timp ce colorarea în stil ombre are un contrast mai definit între rădăcinile și vârfurile părului, culoarea începând de la jumătatea părului în jos. Astfel, colorarea ombre presupune un aspect mai vizibil, în comparație cu stilul balayage.

Balayage funcționează pentru părul alb?

Stilul funcționează pentru toate culorile, însă singurul lucru pe care nu îl va acoperi va fi părul alb. Doar vă poate ajuta să mascați mai bine firele albe, așa că dacă urmăriți o acoperire completă a firelor albe, balayage s-ar putea să nu fie alegerea potrivită pentru dumneavoastră.

Ce face acest stil să rămână în tendințe?

Balayage creează un finisaj de culori personalizat. Părul sănătos, cu aspect natural, va fi întotdeauna în topurile preferințelor, motiv pentru care tehnica a rămas populară timp de atâția ani. În funcție de ceea ce vă doriți în materie de rezultate finale, finisajul poate fi subtil sau destul de îndrăzneț.

Este capacitatea de a adapta complet efectul de culoare care face ca această alegere de culoare să fie atât de populară.

Așadar, acum știți toate informațiile esențiale despre colorarea în stil balayage. Dacă v-am trezit interesul și vă tentează o schimbare, trebuie doar să vă mai faceți o programare la salon. Deci, ce spuneți?

Verifică preț Pudra Decolorantă Balayage aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *