Dacă vă intersează tratamentele de microdermabraziune, este posibil să vă preocupe, printre altele, cât de des este recomandat să mergeți la ședințele de tratament. În timp ce procedura se bucură de un mare succes în încetinerea procesului natural de îmbătrânire și în creșterea ratei de vindecare a pielii, tratarea excesivă a pielii poate duce la deteriorarea acesteia.
Prin urmare, este important să înțelegeți cum funcționează întregul proces și cum se utilizează corect aparatul de microdermabraziune, pentru a evita posibilele greșeli care pot dăuna pielii, asigurând astfel obținerea rezultatelor dorite.
Tratamentele cu microdermabraziune reprezintă o soluție excelentă pentru tratarea unei game diverse de afecțiuni dermatologice. Dacă ședințele sunt efectuate cu regularitate și la intervale rezonabile, microdermabraziunea poate ajuta la netezirea tenului, ameliorarea imperfecțiunilor și la încetinirea procesului natural de îmbătrânire a pielii.
Pentru a vă ajuta să beneficiați cât mai mult de aparatul dumneavoastră de microdermabraziune, vom discuta în continuare despre procesul pe care îl presupune tratamentul de microdermabraziune și despre cât de dese ar trebui să fie ședințele de tratament.
Frecvența tratamentelor de microdermabraziune
Rezultatele microdermabraziunii variază în funcție de tipul de piele și de obiectivele individuale. Doctorul dermatolog îți poate furniza o opinie profesională cu privire la numărul de ședințe de microdermabraziune necesare pentru a obține rezultatele dorite.
Este important să lăsați suficient timp între ședințele de tratament, pentru a permite procesului natural de vindecare al pielii să funcționeze eficient.
Tratarea excesivă a pielii poate să facă mai mult rău prin deteriorarea și hipersensibilizarea acesteia, motiv pentru care cei mai mulți dermatologi recomandă o distanță de două săptămâni între ședințele de tratament.
În plus, majoritatea profesioniștilor din domeniul medical indică nevoia a cel puțin 6 până la 12 sesiuni de tratament pentru a promova întinerirea rapidă a pielii. Ulterior completării unui tratament de microdermabraziune, este recomandat să reveniți la ședințe de tratament o dată la 2 sau 3 luni, ori chiar mai rar în anumite cazuri, pentru a menține rezultatele obținute.
Ce este microdermabraziunea?
Microdermabraziunea este o procedură sigură, neinvazivă, care folosește dispozitive manuale ce exfoliază pielea ori printr-un vârf de diamant, ori prin pulverizarea unor cristale minuscule, pentru ca mai apoi să aspire în vid toate celulele moarte și impuritățile pentru a asigura o exfoliere profundă a pielii.
Pe parcursul procedurii, stratul superficial al pielii este îndepărtat, odată cu celulele moarte și impuritățile din piele. Astfel, este încurajată stimularea producției de celule noi și sănătoase, cu niveluri ridicate de colagen și elastină.
Microdermabraziunea funcționează prin:
- țintirea unei zone mici de piele și ridicarea relativă a ei
- aspirarea impurităților din zona de piele vizată
- exfolierea pielii folosind microcristale sau un vârf dur format din minerale
- colectarea celulelor moarte și a impurităților din piele
Care sunt avantajele microdermabraziunii?
Conform unui studiu de specialitate privind eficacitatea microdermabraziunii, tratamentele regulate nu ajută doar la înlăturarea neregulilor conturului pielii, ci mai important, dau un aspect radiant pielii.
Microdermabraziunea vine cu următoarele beneficii:
- reduce aspectul cicatricilor post-acneice
- ameliorează ridurile fine ale feței
- netezește suprafața pielii
- înlătură zonele decolorate ale pielii
- reduce aspectul porilor dilatați
Poate fi efectuată microdermabraziunea și acasă?
Sigur că da! Există o gamă largă de kit-uri de microdermabraziune disponibile pe piață care pot fi utilizate cu succes în intimitatea și confortul propriei case, prețul unui asemenea kit fiind adesea mai mic decât o singură ședință efectuată la o clinică specializată sau salon de cosmetică.
De ce să optezi pentru achiziționarea unui aparat de microdermabraziune destinat uzului casnic?
Motivul principal este dat, în mod evident, de aspectul financiar. O singură ședință de tratament realizată în cadrul unei clinici nu este foarte costisitoare, însă dacă trebuie să urmezi o întreagă schemă de tratament, care presupune un număr considerabil de ședințe regulate, atunci prețul total o să fie destul de piperat.
Aparatele de microdermabraziune destinate uzului casnic devin din ce în ce mai populare, ceea ce înseamnă că prețul lor scade din ce în ce mai mult. Costul unui asemenea aparat este mai mic sau egal cu o singură ședință de tratament realizată la saloanele specializate, ceea ce înseamnă că dacă ai nevoie de mai multe sesiuni de tratament este mult mai rentabil să îți achiziționezi un aparat.
Având în vedere multiplele avantaje ale procedurii de microdermabraziune, precum și abundența de aparate de microdermabraziune disponibile pe piață, pare o decizie înțeleaptă să luați în considerare achiziționarea unui astfel de aparat, pe care să îl puteți utiliza în confortul și inimitatea casei oricând este necesar.
Cum să găsești aparatul de microdermabraziune ideal pentru tine
Există o serie de factori pe care ar trebui să îi luați în considerare înainte de a achiziționa un aparat de microdermabraziune destinat uzului casnic.
Puterea
Un aparat de microdermabraziune bun ar trebui să aibă o putere de aspirație puternică pentru a putea îndepărta eficient toate celulele moarte ale pielii.
Durabilitatea
Este indicată achiziționarea unui aparat de microdermabraziune de înaltă calitate, fabricat din materiale de top și cu garanție inclusă. Astfel, vă veți asigura că faceți o investiție bună pe termen lung, de care pielea dumneavoastră se va bucura.
Accesoriile incluse
Diferite mărci și modele oferă accesorii diferite. Interesați-vă de funcțiile și avantajele fiecărui accesoriu, evaluând eficacitatea acestora în funcție de rezultatele dorite. Ține minte că accesoriile incluse în kit-ul de microdermabraziune vor influența prețul total al aparatului.
Rezultate
Un aparat de microdermabraziune bun ar trebui să poată face oricare dintre sau toate lucrurile care se regăsesc în lista de mai jos:
- să reducă incidența porilor congestionați
- să minimizeze aspectul petelor survenite în urma expunerii la soare
- să ofere tenului un aspect mai luminos
- pielea să fie mai fină, dar fermă
Costul microdermabraziunii
Bugetul pe care îl aveți alocat pentru achiziționarea unui aparat de microdermabraziune contribuie, în mod evident, la alegerea kit-ului ideal. Un produs mai eficient presupune, de regulă, un cost mai mare, însă și rezultatele vor fi pe măsură. Plus că produsul fiind de o calitate superioară, o să se păstreze mai bine în timp, putând fi folosit ani de zile la rând.
Verifică preț Aparat de Microdermabraziune pentru uz casnic aici!
Cum să maximizați rezultatele unui tratament cu microdermabraziune?
Puteți profita de toate avantajele unei proceduri de microdermabraziune urmând aceste sfaturi:
- păstrați pielea curată și hidratată în permanență
- chiar dacă zona tratată prezintă mâncărime, nu încercați sub nici o formă să vă scărpinați
- nu vă panicați atunci când petele roșii nu se estompează suficient de repede
- minimizați pe cât posibil expunerea la soare
- păstrați un nivel de hidratare adecvat al corpului
- optați pentru o dietă sănătoasă pentru a ajuta regenerarea pielii
Cine poate și cine nu poate să beneficieze de tratamente de microdermabraziune?
Microdermabraziunea este o soluție excelentă în tratarea porilor congestionați, a acneei, cicatricilor, pielii lipsite de viață sau a ridurilor fine. De asemenea, microdermabraziunea poate fi folosită cu succes și la persoanele care au o sensibilitate ridicată la medicamentele împotriva acneei, cum ar fi Retin-A.
Tratamentele de microdermabraziune pot fi efectuate atât de piele deschisă la culoare, cât și pe piele închisă la culoare. Important este să nu aveți răni deschise ori alte afecțiuni active sau grave ale pielii. În cazul în care aveți aceste probleme, cel mai bine este să așteptați până când acestea se rezolvă și apoi să efectuați și tratamentele de microdermabraziune.
Pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a preveni deteriorarea ulterioară a pielii, consultați mai întâi un medic dermatolog.
În orice caz, tratamentele de microdermabraziune nu sunt indicate atunci când suferiți de:
- dermatită
- eczemă
- capilare fragile
- răni deschise
- psoriazis
- leziuni ale pielii
- negi
- dacă luați anticoagulante
Ședințele recomandate pentru tratamentele de microdermabraziune efectuate acasă
Numărul necesar de ședințe va depinde în final de starea pielii dumneavoastră. Persoanele cu probleme grave ale pielii, ar trebui să ia în considerare efectuarea a minim un tratament pe lună pentru a rezolva problemele în cauză, având în vedere că pielea se regenerează după fiecare 30 de zile.
Consecvența și răbadarea sunt necesare dacă doriți ca tratamentele de microdermabraziune realizate acasă să înregistreze cele mai bune rezultate. Dacă aveți ale întrebări în legătură cu procedura de microdermabraziune, consultați un doctor dermatolog.
De asemenea, puteți accesa secțiunea noastră de recenzii, unde veți găsi cele mai bune aparate de microdermabraziune disponibile pe piață pentru uz casnic.