Folosirea unui duș bucal

Cât de des ar trebui să folosiți un irigator oral?

Deci aveți un irigator oral. Ați învățat cum să îl folosiți în așa fel încât să nu faceți mizerie în întreaga baie. Sunteți pe cale să vă îmbunătățiți și să vă mențineți sănătatea orală. Dar cât de des ar trebui să folosiți irigatorul oral? Cât timp trebuie să îl utilizați de fiecare dată? Ar trebui să îl folosiți înainte de periajul dinților sau după?

Vom discuta în continuare răspunsurile ultimelor câteva întrebări cu privire la utilizarea irigatorului oral, astfel încât să puteți profita la maximum de acesta.

Cât de des ar trebui să folosiți un irigator oral?

Curățarea interdentară este de multe ori omisă, chiar și de către persoanele care se spală pe dinți de două ori pe zi. Deși, în mod surprinzător, se pare că mai mult de jumătate dintre bărbații americani nu se spală pe dinți de două ori pe zi și doar 56,8% dintre femeile americane se periază de două ori pe zi.

Asociația Dentară Americană afirmă că trebuie să vă spălați pe dinți de două ori pe zi și să vă curățați interdentar o dată pe zi. ADA descrie aceste două acțiuni ca fiind „două comportamente critice care  ajută la prevenirea riscului de infecții orale”.

Există numeroase motive pentru curățarea interdentară, însă acest aspect este deosebit de important, având în vedere că aproape jumătate dintre americani suferă de parodontită, care este boala gingiilor.

Știm acum că indiferent dacă alegeți să folosiți ață dentară sau un irigator oral, specialiștii recomandă utilizarea zilnică a uneia dintre aceste metode de curățare interdentară, dar dat fiind faptul că fiecare organism este diferit, este posibil să fie necesar să adaptați această recomandare după nevoile dumneavoastră.

Dacă vă veți curăța interdentar de mai multe ori într-o singură zi, veți îndepărta mai ușor resturile alimentare, deci veți minimiza riscul de a curăța prea mult și prea viguros într-o singură sesiune, și, implicit, de a vă răni gingiile.

Dacă totuși ați fost nevoit să vă curățați interdentar ceva mai agresiv din cauza unor resturi alimentare blocate și v-ați rănit gingiile, mai bine așteptați o zi sau două până la următoare sesiune de curățare interdentară pentru a preveni deteriorarea gingiilor.

Ar trebui să folosesc mai întâi periuța de dinți sau irigatorul oral?

Folosirea în mod regulat a unui irigator oral, indiferent de moment, înainte sau după periajul dinților, vă va promova sănătatea orală. Totuși, pentru a obține cele mai bune rezultate, este indicat să utilizați prima oară irigatorul oral. Să vedem în continuare care este motivul:

Curățarea interdentară poate îndepărta bucăți mari de resturi alimentare sau placă bacteriană, ceea ce înseamnă că periajul dinților va fi mult mai eficient, deoarece periuța de dinți va putea ajunge în zone care altfel ar fi fost blocate de resturi.

Nu numai că periajul va fi mai eficient, dar veți putea vedea mai bine rezultatele curățării interdentare. Pe măsură ce veți tot folosi irigatorul oral și veți vedea cu exactitate cât de multe resturi va îndepărta, veți dori să îl utilizați din ce în ce mai mult.

Această motivație suplimentară va duce la promovarea și menținerea igienei dumneavoastră orale și, prin urmare, a sănătății dumneavoastră pe termen lung, nu doar pe termen scurt.

Acestea fiind spuse, dacă preferați totuși să vă periați dinții mai întâi, atunci nu ne lăsați pe noi să vă convingem de altceva. Curățarea interdentară este o sarcină importantă pentru sănătatea orală, deci este mai important să o faceți în fiecare zi, decât să vă îngrijorați de ordinea pașilor necesari în îngrijirea dinților.

Dacă nu aveți deja un irigator oral, consultați ghidul cumpărătorului unde am discutat despre unele dintre cele mai bune irigatoare orale disponibile pe piață la momentul actual.

Când ar trebui să aplic o curățare interdentară?

Momentul ideal pentru curățarea interdentară este înainte de periajul dinților, chiar înainte de somn. După cum am menționat mai sus, acest lucru îndepărtează mai întâi resturile alimentare și placa bacteriană, făcând periajul dinților mai eficient.

De asemenea, este indicat să vă curățați interdentar dinții înainte de somn, deoarece, în mod normal, noaptea este cel mai lung interval de timp în care nu mâncați sau beți. Prin urmare, în acest fel veți asigura o curățare minuțioasă a gurii înainte de somn.

Rețineți, totuși, că nu există o regulă bătută în cuie în acest sens. Dacă în orice moment al zilei aveți niște resturi alimentare blocate interdentar pe care doriți să le eliminați, atunci folosiți cu încredere ața dentară sau irigatorul oral. Mai mult, dacă sunteți prea obosiți să vă gândiți doar la curățarea interdentară a dinților înainte de culcare, atunci faceți asta oricând vă este mai la îndemână, cu condiția să fie o dată pe zi. Stabilirea unei rutine de care vă este ușor să vă țineți este mai importantă decât momentul zilei în care vă curățați dinții interdentar.

Citiți mai multe despre cum să folosiți un irigator oral în celelalte postări ale blogului nostru.

Să nu uităm de utilizarea apei de gură

Două sticle de apă de gură Listerine

Apa de gură este considerată a fi etapa finală a procesului de îngrijire orală. Așadar, asigurați-vă că utilizați o apă de gură care conține fluor, în caz contrar, doar veți clăti fluorul de la pasta de dinți, fără a îl înlocui.

În mod alternativ, puteți folosi ocazional apa de gură în loc de apă în rezervorul irigatorului oral. Amintiți-vă, însă, că pentru a-și menține eficacitatea antibacteriană apa de gură trebuie utilizată nediluată, ceea ce poate fi destul de costisitor.

În general, vă recomandăm să folosiți apa de gură după ce ați terminat cu periajul dinților și curățarea interdentară.

Verifică preț Apă de Gură aici

Concluzie

Acum ar trebui să înțelegeți mai multe despre cum puteți promova și menține sănătatea dumneavoastră orală cu ajutorul irigatorului oral.

De reținut este faptul că nu ordinea în care executați etapele curățării orale sau ora din zi la care alegeți să vă curățați dinții interdentar sunt importante, ci faptul că ar trebui să le faceți cu regularitate, în fiecare zi.

Așadar, introduceți în rutina dumneavoastră zilnică utilizarea irigatorului oral la ce oră doriți, alături de periajul dinților de două ori pe zi și folosirea apei de gură, pentru menținerea sănătății orale pe termen lung.

Verifică preț Irigatoare Orale aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *