Bicicleta staționară de exerciții vs. banda de alergare

Bicicletele staționare de exerciții și benzile de alergare sunt două dintre cele mai populare aparate pentru exerciții fizice, atât pentru uz casnic, cât și la sala de forță. Ambele oferă un antrenament cardiovascular eficient și vin cu mai multe niveluri de rezistență pentru ca dumneavoastră să puteți progresa prin antrenament.

Exercițiul aerob obținut cu ajutorul atât a bicicletelor staționare, cât și a benzii de alergare, este un tip de exercițiu extrem de benefic și poate chiar reduce durerea. Acest lucru se datorează faptului că exercițiul aerobic provoacă o eliberare de endorfine, care sunt hormoni ce inhibă semnalele de durere și te ajută să te simți bine.

Exercițiul aerobic a fost chiar dovedit că ameliorează simptomele pacienților cu tulburări depresive.

Alegerea echipamentului de sport

Cum decizi ce echipament este cel mai potrivit pentru tine? Ei bine, există o mulțime de factori de luat în considerare. Pentru început, să ne uităm la argumentele pro și contra pentru ambele tipuri de echipamente:

Bicicleta staționară

Beneficii

 • Îmbunătățește flexibilitatea mușchilor picioarelor și a ligamentelor
 • Reduce presiunea din zona inferioară a spatelui
 • Excelentă pentru persoanele cu probleme de echilibru
 • Dispune de programe variate de exerciții
 • Îți permite să te implici și în alte activități în timp ce lucrezi

Dezavantaje

 • Nu ajută atât de mult la consolidarea oaselor
 • Arde mai puține calorii decât alte antrenamente de intensitate egală

Verifică preț Biciclete Fitness Staționare aici!

 

Banda de alergare

Beneficii

 • Cele mai multe modele au caracteristica de închidere de siguranță
 • Arde mai multe calorii
 • Dispune de programe variate de exerciții
 • Solicită mai puțin articulațiile decât alergatul în aer liber

Dezavantaje

 • Pune presiune pe articulații și partea inferioară a spatelui
 • Opțiunile de multitask sunt limitate
 • Te poți împiedica relativ ușor
 • După cum puteți vedea, atât banda de alergare, cât și bicicleta staționară conferă multiple beneficii.

Verifică preț Benzi de Alergare aici!

 

Bicicleta staționară vs. banda de alergare pentru arderea caloriilor

Așa cum am menționat anterior în secțiunea de argumente pro și contra celor două tipuri de aparate destinate exercițiilor fizice, veți arde mai multe calorii în timpul unui antrenament pe o bandă de alergare, comparativ cu un antrenament de aceeași intensitate pe o bicicletă staționară. Acest lucru se datorează în principal poziției dumneavoastră.

Pe bicicleta de antrenament, greutatea dumneavoastră este susținută de scaun, în timp ce atunci când alergați, vă transportați toată greutatea și o propulsați înainte. De asemenea, veți implica mai puțin în antrenament partea superioară a corpului atunci când folosiți o bicicletă.

Cu toate acestea, în timp ce puteți arde mai multe calorii și mai repede pe o bandă de alergare, este posibil să constatați că sunteți mai înclinat să vă antrenați pentru mai mult timp pe o bicicletă.

Acest lucru se poate datora faptului că bicicleta pune mai puțină presiune asupra articulațiilor și, prin urmare, sunteți confortabil pentru mai mult timp sau pentru că puteți obține un antrenament mai variat cu ajutorul unei biciclete staționare.

Dacă vă antrenați pentru o perioadă mai lungă de timp pe bicicleta staționară, veți arde mai multe calorii decât în cazul antrenamentului pe o bandă de alergare, astfel că această dispută între cele două aparate de exerciții poate lua sfârșit.

Bicicleta staționară vs. banda de alergare pentru grăsimea de pe abdomen

Potrivit Colegiului American pentru Medicină Sportivă, o modalitate eficientă de a scăpa de grăsimea abdominală, dar de a menține masa musculară este antrenamentul de mare intensitate (HIIT), care poate fi făcut atât pe o bicicletă staționară, cât și pe o bandă de alergare.

Multe dintre modelele ambelor tipuri de aparate de sport vin cu programe HIIT încorporate în consola lor pentru a vă ajuta și ghida în timpul antrenamentului.

Cum se compară antrenamentul pe o bandă de alergare sau bicicletă staționară cu antrenamentul pe alte aparate de fitness?

Benzi de alergare în sala de forță

Benzile de alergat și bicicletele staționare nu sunt singurele aparate de fitness care pot asigura un antrenament cardio intens.

De exemplu, aparatele eliptice simulează mișcarea de alergare fără a pune presiune pe articulații, ceea ce înseamnă că vă puteți antrena mai intens și mai mult în comparație cu o bandă de alergare.

Cu toate acestea, sunt mai puțin dinamice și, prin urmare, oferă un antrenament mai puțin variat și interesant.

Aparatele de vâslit, pe de altă parte, oferă un antrenament mai minuțios pentru întregul corp. În mod similar cu o bicicletă, asigură un antrenament cardio cu impact redus, ceea ce este excelent dacă doriți să minimizați durerile articulare.

Însă, pot ocupa mult mai mult spațiu decât celelalte echipamente de sport și pot fi destul de zgomotoase. Există un anumit nivel de abilitate necesar pentru utilizarea unui aparat de vâslit, deoarece în cazul în care mașinăria este folosită incorect, poate să ducă la apariția diverselor vătămări mai mult decât în cazul altor aparate de fitness.

Diversificarea antrenamentului dumneavoastră este întotdeauna indicată, chiar și doar pentru a vă păstra interesul pentru planul de antrenament.

Dacă puteți alege un singur tip de aparat pentru exerciții fizice, luați în considerare unul care are mai multe setări pentru a vă menține provocat și motivat sau, și mai bine, unul cu programe încorporate pentru a vă menține antrenamentele captivante de fiecare dată. Nu uitați să aruncați o privire pe acest articol interesant dedicat celor mai bune steppere eliptice!

Bicicleta staționară vs. banda de alergare pentru pierderea kilogramelor în plus

Atât bicicletele staționare, cât și benzile de alergare vă asigură un exercițiu aerobic excelent și viguros și, prin urmare, ambele pot fi extrem de eficiente pentru a vă ajuta să câștigați lupta cu kilogramele în plus. Chiar și o pierdere în greutate de 5% până la 10% din greutatea dumneavoastră inițială vine cu multe beneficii, potrivit CDC.

De asemenea, se spune că persoanele care adoptă în general un stil de viață mai sănătos și pierd treptat din greutate, au mai multe șanse să-și mențină noua siluetă.

Prin urmare, este important să alegeți aparatul de fitness care considerați că se pretează cel mai bine nevoilor dumneavoastră și, prin urmare, să îl puteți utiliza mai des și pentru mai mult timp pe fiecare sesiune de antrenament.

Alergarea pe bandă poate arde ceva mai multe calorii, dar dacă descoperiți că lucrați mai mult timp de fiecare dată pe o bicicletă staționară, veți arde mai multe calorii pe bicicletă.

Alegerea tipului de exercițiu de care vă bucurați mai mult, vă va ajuta să vă mențineți noul stil de viață sănătos și să obțineți beneficii atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Ce aparat de fitness este mai potrivit pentru persoanele cu probleme la genunchi?

Femeie apelează la masaj de recuperare din cauza durerilor la genunchi

Natura alergării, indiferent dacă este pe o bandă de alergare sau în aer liber, înseamnă că la fiecare pas există o presiune aplicată la nivelul genunchilor. Vei constata că alergarea pe o bandă de alergare are un impact mai mic asupra articulațiilor decât alergatul afară, deoarece banda este mai elastică decât asfaltul.

În comparație, totuși, mersul pe bicicleta staționară este un exercițiu fizic cu impact redus, care nu pune prea multă presiune pe articulații, dar asigură un antrenament excelent pentru mușchii picioarelor. Acest lucru va însemna probabil că antrenamentele vor fi mai plăcute pentru mai mult timp, obținând astfel rezultate mai bune.

Un motiv bun pentru a alege o bicicletă staționară pentru antrenamentele dumneavoastră este dacă aveți dureri de spate, deoarece mișcarea pe care o presupune mersul pe bicicletă nu pune presiune asupra mușchilor și articulațiilor inferioare ale spatelui.

De asemenea, vă poate atenua o parte din disconfortul creat de durerile de spate. Cu o bicicletă staționară, nu trebuie să stai cocoșat pentru a pedala, spre deosebire de o bicicletă obișnuită și, de obicei, poți ridica ghidonul.

Mai există și varianta achiziționării unei biciclete staționare orizontale pentru a obține o poziție de antrenament mai confortabilă. Poate doriți în continuare să comparați bicicletele de antrenament verticale și orizontale!

În mod alternativ, puteți alege o bicicletă staționară orizontală, care asigură corpului o poziție înclinată și complet susținută, pedalele fiind în fața dumneavoastră.

Dacă vă interesează să cumpărați o bicicletă staționară, aruncați o privire la ceea ce vă recomandăm și la ceea ce considerăm a fi bicicletele cele mai bune de pe piață, atât cu poziție verticală, cât și orizontală. Recenziile celor mai bune benzi de alergare sunt pe drum!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *