Femei folosesc biciclete staționare în cadrul unei săli de forță

Beneficiile utilizării unei biciclete staționare

Bicicleta staționară este unul dintre cele mai populare aparate de fitness utilizate acasă, iar atunci când o să vedeți toate avantajele pe care le presupune, o să înțelegeți de ce! Ciclismul este o formă extrem de eficientă de exerciții cardiovasculare, cu impact scăzut, iar utilizarea unei biciclete staționare este plăcută și mult mai sigură decât pedalatul în aer liber.

Dacă aveți o bicicletă staționară acasă înseamnă că vă puteți antrena chiar și în momentele în care nu prea aveți energie pentru alte tipuri de antrenamente. Puteți pedala și arde calorii în timp ce vă uitați la televizor, vorbiți la telefon cu un prieten sau doar ascultați muzică.

În afară de abilitatea de a vă menține echilibrul, nu există niciun fel de altă îndemânare necesară pentru a vă antrena cu o bicicletă staționară. Ciclismul este un sport potrivit pentru toate nivelurile de pregătire fizică. Indiferent dacă sunteți complet începător sau un atlet profesionist, ciclismul vă poate oferi un antrenament fantastic, iar datorită rezistenței variabile și a diferitelor antrenamente pe care le puteți efectua cu ajutorul unei biciclete staționare, nu vă veți pierde motivația și interesul.

Antrenament cu impact scăzut

Ciclismul este o activitate aerobă extrem de eficientă, dar spre deosebire de altele, cum ar fi jogging-ul, nu îți solicită la fel de mult articulațiile. Există un impact minim asupra articulațiilor dumneavoastră în timp ce mergeți cu bicicleta, doar o mișcare lină de pedalare care vă crește ritmul cardiac, arde caloriile și vă crește anduranța în timp.

Prin urmare, este un antrenament potrivit pentru persoanele care au probleme cu genunchii.

Nu numai că nu solicită articulațiile de la nivelul șoldului, genunchilor și gleznelor, dar poate reduce și solicitarea părții inferioare a spatelui, în comparație cu mersul sau alergatul. Acest lucru înseamnă că ar trebui să vă bucurați mai mult de antrenamentele dumneavoastră, deci este mai probabil să continuați sesiunile în mod regulat, cu rezultate extraordinare.

Antrenament cardiovascular eficient

Așa cum am menționat anterior, ciclismul este un antrenament cardiovascular excelent, care nu solicită articulațiile, dar care, totuși, te poate ajuta, de exemplu, să pierzi grăsimea abdominală. Este adesea un antrenament utilizat în reabilitarea sportivă ca o modalitate de reconstruire a rezistenței și a forței musculare, fără a compromite alte zone ale corpului.

Ciclismul este, de asemenea, un antrenament muscular eficient. Folosești multe dintre principalele grupe de mușchi în timp ce mergi cu bicicleta, dar îți vei lucra ușor diferit mușchii, în funcție de ce tip de bicicletă staționară alegi, opțiunile fiind reprezentate de bicicleta verticală și cea orizontală.

Ambele tipuri de biciclete staționare vor viza următoarele grupe de mușchi:

 • Cvadricepși
 • Gambe
 • Bicepși femurali
 • Mușchii fesieri

Pe o bicicletă staționară verticală este mai probabil să vă tonifiați și mușchii abdominali, pentru că îi veți încorda pentru a vă menține echilibrul în poziție verticală. Acest lucru va funcționa și pentru o parte din mușchii spatelui.

Pe o bicicletă orizontală, este mai puțin probabil să lucrați aceste grupe de mușchi, întrucât spatele va fi sprijinit, deși îi puteți încorda așezându-vă în poziție verticală, mai degrabă decât aplecându-vă înapoi pe scaun.

De asemenea, îi veți lucra mai puțin dacă vă aplecați mai departe pe cotiera unei biciclete verticale, deși dacă faceți acest lucru, atunci vă veți încorda mușchii brațelor în timp ce vă vor susține.

Echipament de antrenament excelent pentru uzul casnic

Bicicleta staționară poate fi folosită și acasă

O bicicletă staționară este un plus excelent pentru orice casă, indiferent dacă locuiți într-un apartament sau aveți norocul să aveți spațiu suficient pentru o sală de gimnastică.

O bicicletă staționară nu ocupă deloc mult spațiu, iar unele sunt chiar concepute să se plieze la mai puțin de jumătate din amprenta lor de funcționare, astfel încât să le puteți depozita cu ușurință într-un dulap atunci când nu sunt utilizate.

Dacă vă preocupă spațiul, merită să luați în considerare achiziționarea unei biciclete verticale, deoarece acestea au o amprentă la sol mai mică. Puteți citi mai multe comparații cu alte echipamente de fitness destinate uzului casnic aici.

O bicicletă staționară nu produce prea mult zgomot, iar modelele moderne sunt extrem de silențioase în comparație cu modelele mai vechi. Multe biciclete moderne folosesc un mecanism de rezistență magnetică, ceea ce înseamnă că obțineți o rezistență variabilă care este foarte silențioasă.

Astfel, nu numai că puteți viziona emisiunea preferată în timp ce vă antrenați, dar nici nu veți deranja ceilalți membrii ai familiei sau vecinii.

Verifică preț Biciclete Fitness Staționare aici!

Înregistrați-vă progresul

Multe biciclete moderne de antrenament se pot conecta la alte dispozitive prin Bluetooth. Această funcție permite înregistrarea și stocarea datelor referitoare la sesiunile de antrenament, astfel încât să vă puteți urmări progresul.

Unele modele de biciclete stochează, de asemenea, date în consola computerului pentru mai mult de o persoană, astfel încât să puteți concura cu prietenii și familia.

Mențineți un program de antrenament variat

Este important atunci când vă planificați programul de antrenament să încercați să îl mențineți cât mai diversificat, pentru a nu vă pierde motivația și interesul. Astfel, dat fiind faptul că antrenamentele dumneavoastră nu sunt repetitive sau plictisitoare, aveți mai multe șanse să continuați ședințele de antrenament cu regularitate și să obțineți rezultatele dorite.

În ultimii ani, au fost înregistrate progrese incredibile în tehnologia bicicletelor moderne. Multe biciclete staționare au programe de antrenament încorporate în calculatoarele lor, ceea ce vă va oferi un antrenament diferit de fiecare dată. De exemplu, unele biciclete pot simula ciclismul pe zone deluroase, astfel încât rezistența va varia automat pe parcursul sesiunii.

Pentru a vă face antrenamentul și mai interesant, în cazul în care urmăritul televizorului în timp ce vă antrenați nu este suficient, puteți să încercați utilizarea căștilor de realitate virtuală, folosind aplicații precum care chiar se conectează la unele mărci de biciclete prin Bluetooth.

Aceste aplicații vă permit să folosiți realitatea mixtă, să vizualizați cele mai bune rute de ciclism din lume pe măsură ce pedalați pe bicicleta de antrenament și să puteți interacționa cu prietenii. Tot ce ai nevoie este să descarci aplicația și să ai o pereche de căști la îndemână.

Combinați antrenamentele pentru a viza grupe diferite de mușchi

După cum am menționat mai sus, chiar și doar folosirea unor biciclete de antrenament vă poate oferi antrenamente variate. Dar dacă doriți să vizați grupe de mușchi diferite, puteți combina diverse tipuri de antrenamente.

De exemplu, vă puteți așeza în poziție verticală cu mușchii abdominali încordați, în timp ce vă lucrați mușchii brațelor folosind greutăți, toate acestea în timp ce pedalați.

Puteți alege să conectați muzica preferată și apoi să pedalați sau dacă vă încântă mai mult stilul cursurilor de antrenament, puteți folosi bicicleta staționară pentru o ședință de spinning în confortul propriei case.

Există o mulțime de DVD-uri pe care le puteți cumpăra și aplicații pe care le puteți descărca pentru a le folosi acasă, astfel încât să beneficiați la maxim de bicicleta dumneavoastră de fitness. Astfel, aveți libertatea să vă antrenați când doriți, în loc să depindeți de programul unei săli de sport.

Este o metodă de antrenament sigură?

În general, ciclismul este un sport sigur și foarte plăcut, dar ciclismul rutier are riscurile sale. Drumurile aglomerate și lipsa luminii naturale pot compromite experiența dumneavoastră pozitivă cu ciclismul, iar dacă nu sunteți încrezător să mergeți cu bicicleta în aer liber, este posibil să nu vă bucurați de această activitate fizică.

Pedalând în interior eliminați toți acești factori mai puțin plăcuți, fiind într-un mediu complet sigur, astfel încât să vă puteți concentra doar pe antrenamentul dumneavoastră sau să vă pierdeți într-o altă lume urmărind un film în timp ce vă antrenați.

Atunci când este configurată corect, iar acest lucru nu necesită mult timp, bicicleta dumneavoastră de antrenament va fi complet stabilă. Nu se va clătina, chiar și atunci când veți sta în picioare pe pedale sau vă veți antrena la cel mai intens nivel, așa că ar trebui să vă simțiți în siguranță.

În cazul în care aveți probleme cu echilibrul, puteți lua în considerare achiziționarea unei biciclete orizontale. O bicicletă orizontală este mai mică ca înălțime, deci nu va fi necesar să ridicați prea mult picioarele atunci când vă urcați sau vă dați jos de pe ea.

De asemenea, vă aflați într-o poziție mai susținută în timp ce folosiți bicicleta și nu trebuie să vă aplecați în timp ce pedalați. Majoritatea bicicletelor orizontale au mânere pe părțile laterale ale scaunului, pentru a vă susține, iar unele au chiar și monitoare ce urmăresc ritmul cardiac.

Ceva potrivit pentru toată lumea

Un mare avantaj al achiziționării unei biciclete staționare este dat de posibilitatea de a alege între ce fel de tip de bicicletă vă avantajează mai mult, opțiunile fiind reprezentate de bicicleta verticală și cea orizontală. Probabil știți deja diferența dintre aceste două tipuri, dar pentru cei care nu știu, iată o recapitulare rapidă:

Bicicletele verticale seamănă mai mult cu bicicletele obișnuite, ceea ce înseamnă că stați în poziție verticală sau aplecat în față pe o șa pentru biciclete, cu pedalele direct sub tine. Bicicletele orizontale presupun adoptarea unei poziții înclinate într-un scaun confortabil, pedalele fiind în față.

Există avantaje în cazul ambelor tipuri de biciclete staționare. Acestea au un impact redus și sunt foarte eficiente, lucrând mușchii, fără a solicita prea mult articulațiile. Puteți alege o bicicletă verticală pentru antrenamente mai dificile și variate sau puteți alege o bicicletă orizontală dacă aveți probleme cu spatele sau cu echilibrul.

Iată o prezentare rapidă a doar câteva dintre avantajele fiecărui tip de biciclete staționare:

Bicicleta verticală

 • Adesea mai ieftină
 • Exercițiu similar cu bicicleta obișnuită
 • Versatilă
 • Mai multe opțiuni de antrenament
 • Lucrează mai mult mușchii abdominali
 • Lucrează corpul superior și brațele
 • Ocupă mai puțin spațiu

 

Verifică preț Biciclete Fitness Verticale aici!

 

 

 

 

Bicicleta orizontală pentru fitnessBicicleta orizontală

 • Excelentă pentru persoanele cu probleme de echilibru
 • Multe modele au cadru de tip stepthrough
 • Poziție confortabilă, de susținere
 • Antrenament mai confortabil = ședințe mai lungi
 • Mai ușor de pedalat fără mâini
 • Lucrează mai mult mușchii fesieri

 

Verifică preț Biciclete Fitness Orizontale aici!

Concluzie

După cum puteți vedea, există multe avantaje pentru a achiziționa o bicicletă staționară. Antrenamentele sunt eficiente, fiind potrivite atât pentru începători, cât și pentru profesioniști, așa că puteți începe să lucrați la rezistența fizică și anduranța dumneavoastră fără a fi necesară stăpânirea anterioară a abilităților necesare pedalatului.

Bicicletele de antrenament sunt silențioase, ocupă puțin spațiu în casă și pot fi folosite oricând. Dacă sunteți în căutarea echipamentului perfect de fitness pentru uz casnic, vă recomandăm să alegeți o bicicletă staționară.

Aruncați o privire la recenziile efectuate de echipa noastră în urma testării celor mai bune biciclete de pe piață, pentru a vă ajuta să vă decideți care este cel mai bun model pentru dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *