Beneficiile terapiei cu lumină roșie în tratarea acneei

Pe chipul acestei femei și-au făcut apariția câteva coșuri

Terapia cu lumină roșie utilizează lumina vizibilă pentru a penetra pielea, unde îmbunătățește funcțiile celulelor, rezultatul fiind o piele mai curată și o reducere vizibilă a semnelor asociate cu îmbătranirea.

Este o metodă de tratament non-invazivă și sigură, care are aproape nici un efect secundar sau doar câteva efecte minore, de scurtă durată. Este tolerată de marea majoritate a indivizilor și are rezultate incredibile chiar și în cazul celor care nu au reușit să se vindece de diferite afecțiuni prin metode alternative de tratament.

Terapia cu lumină roșie este o metodă de tratament foarte populară la Hollywood, unde celebrități precum surorile Kim și Kourtney Kardashian sau actrița Jessica Alba merg regulat la clinicile specializate în acest tip de terapie.

Totuși, nu este necesar să mergi la salon și să cheltui o grămadă pe bani pe sesiuni de tratament, deoarece în prezent îți poți achiziționa de pe piață, un aparat destinat uzului casnic care utilizează aceeași tehnologie ca aparatele profesionale folosite în terapia cu lumină roșie și costă considerabil mai puțin.

Beneficiile terapiei cu lumină roșie în tratarea acneei

Principalul beneficiu al terapiei cu lumină roșie atunci când vorbim despre tratarea acneei este reprezentat de reducerea inflamațiilor dureroase la nivel local. Terapia cu lumină roșie poate, de asemenea, să stimuleze modalitatea prin care celulele creează energie, asigurându-le, astfel, un metabolism mai rapid.

În consecință, celulele funcționează mai eficient, în special prin producerea suplimentară de proteine precum colagenul, care menține elasticitatea și fermitatea pielii, oferind un aspect mai tănâr.

Lumina roșie îmbunătățește și circulația sanguină de la nivelul pielii, deci și fluxul de oxigen care ajunge la celule, asigurându-le astfel o funcționare mai eficientă. Este îmbunătățit și drenajul limfatic, acesta fiind procesul prin care corpul elimină reziduurile.

Prin eficientizarea acestui proces de drenaj, corpul este capabil să elimine impuritățile și toxinele care pot duce la apariția și întreținerea acneei.

Ce rol are colagenul în tratarea acneei prin terapia cu lumină roșie?

Tânără își ascunde cu mâna acneea din zona feței
Pixnio.com

Producția de colagen poate fi îmbunătățită de terapia cu lumină roșie, ceea ce poate rezulta într-o piele cu aspect vizibil întinerit, mai fină și mai fermă.

Prin utilizarea acestui tip de terapie, poți să întârzii apariția semnelor vizibile ale îmbătrânirii datorită nivelului mai mare de colagen prezent în piele, iar în cazul acneei apariția cicatricilor este mai puțin probabilă, datorită eficientizării procesului natural de vindecare al corpului.

Cum poate reduce terapia cu lumină roșie simptomele acneei?

Reducerea coșurilor

Coșurile vor avea dimensiuni mai reduse datorită efectului pe care îl are terapia cu lumină roșie asupra inflamației. Astfel, coșurile nu vor mai reprezenta o sursă de durere și nici nu vor mai fi atât de vizibile.

Acneea de tip hormonal

Acest tip de acnee este cauzat de sensibilitatea la schimbările hormonale și, de regulă, apare la femei, în timpul sarcinii sau înainte de menstruație. Terapia cu lumină roșie poate să amelioreze și să reducă simptomele acneei hormonale prin diminuarea inflamației și, implicit, a durerii asociate.

De asemenea, procesul natural de vindecare al pielii este eficientizat, astfel, coșurile vor trece mai repede, iar apariția cicatricilor este mai puțin posibilă. Funcțiile celulor odată îmbunătățite, vor avea ca efect în majoritatea cazurilor atenuarea sensibilității pielii la schimbările hormonale, în timp reducându-se episoadele de acnee.

Reducerea apariției cicatricilor post-acnee

Terapia cu lumină roșie a înregistrat rezultate de succes în cadrul numeroaselor studii din domeniu, îmbunătățind și eficientizând procesul natural de vindecare al pielii.

Prin promovarea unui proces de vindecare mai eficient și prin îmbunătățirea producției de colagen la nivelul pielii, acest tip de terapie nu numai că ajută la prevenirea apariției cicatricilor post-acnee, dar poate ajuta în timp și la reducerea cicatricilor deja existente.

Paturile de terapie cu lumină roșie

În cazurile în care zonele care urmează a fi tratate sunt de dimensiuni considerabil mai mari, cum ar fi spatele, pot fi utilizate paturile de terapie cu lumină roșie.

După cum sugerează și numele, este vorba despre niște aparate similare solarelor, dar care emit lumină roșie în locul luminii cu raze ultraviolete (UV) emisă de aparatele destinate bronzului artificial, care este dăunătoare pentru piele, ducând la deteriorarea celulelor și a țesuturilor.

Așadar, utilizarea paturilor de terapie cu lumină roșie este identică cu utilizarea acestui tip de terapie pe zona feței, doar că este mai eficientă în tratarea zonelor mai mari de interes.

O alternativă mai convenabilă la aceste paturi de terapie este reprezentată de achiziționarea unui aparat destinat uzului casnic ce utilizează aceeași tehnologie ca și aparatele profesionale folosite în terapia cu lumină roșie.

Aceste aparate sunt disponibile în diferite forme și mărimi, oferindu-ți astfel posibilitatea de a te trata pe cont propriu, de fiecare dată când ai nevoie și în confortul, și intimitatea propriei case.

Aparatele cu lumină roșie destinate uzului casnic

Aparatele cu lumină roșie destinate uzului casnic sunt eficiente și eficace în tratarea acneei acasă. De asemenea, sunt sigure, fiind special construite pentru a nu reprezenta un pericol chiar și atunci când sunt folosite de cineva care nu a beneficiat de un training în acest sens.

Nu costă mult, fiind o alternativă ideală la tratamentele costisitoare cu lumină roșie, disponibile în anumite saloane de cosmetică și clinici specializate. Nu este necesară aplicarea pe piele de produse complementare care ar putea dăuna pielii, iar aparatele pot fi utilizate cu succes în intimitatea și confortul propriei case.

Măștile de terapie cu lumină roșie pentru tratarea acneei

Măștile de terapie cu lumină roșie sunt ideale pentru tratarea acneei faciale și pentru reducerea semnelor vizibile ale îmbătrânirii. Multe asemenea măști combină terapia cu lumină roșie cu beneficiile terapiei cu lumină albastră sau verde.

Măștile sunt disponibile într-o singură mărime care poate fi utilizată cu succes pentru toate tipurile de forme ale feței, fiind special construite în așa fel încât să se potrivească cu diferitele tipuri de contur ale fețelor pacienților, asigurând o acoperire uniformă și confortabilă.

Multe măști beneficiază de protecție specială pentru ochi, astfel că poți să te tratezi cu acest tip de terapie în timp ce îți continui treburile casnice sau în timp ce te relaxezi în fața televizorului.

Terapia cu lumină albastră

Ce este terapia cu lumină albastră?

Această mască cu lumină albastră oferă tratament facial

Terapia cu lumină albastră utilizează un principiu similar cu cel al terapiei cu lumină roșie, doar că lumina albastră generează efecte diferite. În trecut, era folosită în tratarea acneei lumina cu raze ultraviolete, însă cum în prezent știm că razele UV pot duce la deteriorarea și îmbătrânirea prematură a pielii, sunt utilizate tipuri diferite de lumină.

În general, în terapia cu lumină albastră sunt utilizate diode care emit lumina, cunoscute și sub denumirea de LED-uri, acestea emițând un fascicul de lumină vizibilă care nu presupune riscurile și efectele secundare pe care le presupune lumina ultravioletă.

Terapia cu lumină albastră pentru acneea chistică

Terapia cu lumină albastră este utilizată adesea de către dermatologi în tratarea acneei, deoarece lumina albastră distruge bacteriile care duc la apariția și menținerea acneei. Este o metodă de tratament non-invazivă, eficientă în eliminarea acneei care nu a răspuns la metodele clasice de tratament, cum ar fi antibioticele sau cremele special destinate pentru această afecțiune.

Terapia cu lumină albastră este cea mai eficientă metodă de tratament în cazurile de acnee ușoară sau moderată, dar poate înregistra rezultate satisfăcătoare și în cazurile de acnee chistică. Terapia cu lumină albastră poate fi combinată cu terapia cu lumină roșie pentru o tratare mai eficace și eficientă a reducerii inflamațiilor la nivel local.

Efectele secundare ale terapiei cu lumină albastră în tratarea acneei

La fel ca și în cazul efectelor secundare ale terapiei cu lumină roșie, efectele date de terapia cu lumină albastră sunt foarte rare, iar atunci când apar sunt minore și de scurt durată. Aceste efecte sunt cel mai adesea reprezentate de umflarea temporară a zonelor tratate și schimbări temporare, și minore în pigmentul pielii.

Pielea tratată cu lumină albastră poate rămâne ceva mai uscată în zilele ulterioare ședințelor de tratament, așa că în aceste zile este necesară o hidratare mai intensă a pielii.

De asemenea,  pielea va fi mai sensibilă la lumina soarelui, motiv pentru care este indicată utilizarea unei creme cu factor de protecție ridicat.

În cazul în care urmezi un tratament medicamentos sau folosești creme pentru acnee, trebuie să te consulți în prealabil utilizării terapiei cu lumină un doctor dermatolog. Terapia cu lumină albastră este contraindicată în tratamentul cu izotretinoin, cunoscut și sub numele de Accutane, deoarece această substanță activă și alte substanțe similare cresc sensibilitatea pielii la lumină (fotosensibilitate).

În consecință, utilizarea concomitentă a acestor tipuri de tratament mai mult ar dăuna pielii decât să o ajute. Categoria de substanțe active care ar trebui evitată în timpul tratamentului cu lumină albastră este cunoscută sub numele de retinoizi.

Aparatele de terapie cu lumină roșie și albastră destinate uzului casnic

Există o gamă variată de aparate de terapie care pot fi achiziționate de pe piață și utilizate acasă, care utilizează atât lumină roșie, cât și lumină albastră. Unele includ chiar și o opțiune pentru emiterea de unde de lumină verde care pot ajuta la reglarea ritmului circadian și, implicit, a îmbunătățirii ciclului de somn.

Aceste aparate sunt disponibile în diferite forme, cum ar fi măștile utilizate în tratarea feței, aparatele care nu sunt mai mari decât un creion și pot fi folosite în tratarea unor zone foarte restrânse sau aparatele de dimensiuni mari utilizate în tratamentul suprafețelor de piele mai extinse.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de