Silueta unei femei intr-o saună cu infraroșu

Beneficiile pentru sănătate și frumusețe ale saunelor cu infraroșu

Iată cum vă pot ajuta să obțineți o piele strălucitoare, să reduceți aspectul celulitei și să vă relaxați, saunele cu infraroșu.

Probabil că ați fost măcar o dată într-o saună, la un moment dat în viață. Acestea sunt minunate, deoarece ajută la relaxarea musculară și la ameliorarea stresului. Însă, nu toată lumea se înțelege cu căldura ridicată pe care o presupun și cu aburul din belșug.

Din fericire, cu câțiva ani în urmă, am descoperit o alternativă absolut minunată, și anume sauna cu infraroșu. Spre deosebire de saunele convenționale, care doar încălzesc aerul, saunele cu infraroșu produc același spectru de raze care provin de la soare (și care pătrund mai mult de 1,5 centimetri în corp), dar cu radiația UV filtrată, astfel încât acestea sunt complet sigure.

Acestea vă pot ajuta să slăbiți, să scăpați de durerile și crampele musculare, ca să nu mai vorbim de faptul că sunt benefice și pentru piele, oferindu-i un aspect clar și strălucitor.

Unde găsiți saune cu infraroșu?

Înainte erau mai greu de găsit, însă, acum, nenumărate centre de spa și wellness, studiouri de yoga și clinici naturopate oferă sesiuni de saună cu infraroșu (de obicei de aproximativ 30 de minute). Prețurile variază în funcție de numărul de ședințe și de renumele clinicii alese.

Cum ajută saunele cu infraroșu la eliminarea toxinelor din corp?

În mod obișnuit, atingând temperaturi situate între 43 și 54 de grade Celsius, căldura generată de saunele cu infraroșu determină corpul să transpire mult mai mult decât în cazul unei saune obișnuite, unde temperatura este undeva între 70 și 100 de grade (de aproximativ două până la trei ori mai mult).

Chiar dacă în sauna cu infraroșu temperaturile sunt mai scăzute, nivelul de transpirație este mai ridicat, deoarece căldura emisă este absorbită direct în corp.

Știu că transpirația nu este deosebit de atrăgătoare, dar vreți să știți ce este? Detoxifierea! Căldura radiantă vă stimulează țesuturile mai profunde și organele, permițându-le să elibereze toxinele depozitate.

Într-o saună obișnuită, transpirația dumneavoastră este formată din 95%-97% apă, în timp ce într-o saună cu infraroșu, doar 80%-85% din ea este apă – restul de 15% reprezintă toxinele și reziduurile care sunt eliminate din corp.

Asigurați-vă că faceți duș după saună, pentru a scăpa de toate reziduurile rămase pe piele. De asemenea, nu uitați să vă hidratați bine pielea – înainte și după o sesiune de saună pentru a înlocui lichidele și mineralele pierdute. Experții sugerează faptul că ar trebui să efectuați o sesiune pe săptămână în prima lună, după care puteți crește numărul la două sesiuni pe săptămână.

Cum vă pot ajuta saunele cu infraroșu să scăpați de celulită, să ardeți calorii și să vă accelerați metabolismul

Dacă să ardeți calorii în timp ce stați nu vi se pare un vis devenit realitate, atunci ceva este în neregulă. Doar 30 de minute petrecute într-o saună cu infraroșu pot arde până la 600 de calorii! Căldura saunei face inima să bată mai repede, ceea ce determină transpirația excesivă, care la rândul său arde caloriile în plus.

Un studiu de specialitate în acest sens, a relevat faptul că saunele cu infraroșu efectuate regulat pot rezulta într-o circumferință redusă a taliei și în pierderea în greutate chiar și la persoanele care nu fac eforturi fizice regulate.

Timpul petrecut la saună poate ajuta, de asemenea, la reducerea aspectului inestetic al celulitei, prin promovarea circulației sângelui și a transpirației. Combinarea ședințelor de saună cu infraroșu cu periajul uscat poate fi la fel de utilă.

Folosiți o perie fabricată din fibre naturale pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a stimula sistemul limfatic și de circulație sanguină, înainte de saună.

Cum vă poate îmbunătăți sauna cu infraroșu aspectul pielii?

Ați observat vreodată cât de grozav arată pielea dumneavoastră după un antrenament fizic? Exercițiile fizice cresc fluxul de sânge și circulația sângelui, ceea ce atrage o cantitate mai mare de oxigen în piele – și exact asta face și o saună cu infraroșu.

În plus, atunci când transpirați, porii dumneavoastră se deschid, iar toate acele impurități care provoacă probleme ale pielii, precum acneea, pot fi eliminate. Așadar, ședințele de saună ajută la regenerarea pielii și la menținerea unui aspect strălucitor și hidratat. Puteți obține, de asemenea, rezultate bune în tratarea altor afecțiuni ale pielii, precum eczema și psoriazisul.

Saunele cu infraroșu pot ajuta la menținerea unei stări de relaxare și la calmarea mușchilor

Ședințele de saună cu infraroșu sunt ca niște băi calde: reconfortante, calde și super liniștitoare. Pe lângă faptul că vă oferă o pauză de liniște timp de o jumătate de oră, radiația naturală a saunei pătrunde ușor în țesuturi și permite mușchilor, tendoanelor și ligamentelor să se relaxeze total.

De asemenea, ajută la întărirea sistemului imunitar – ceea ce vă poate crește, implicit, rezistența la stres. Și cine nu are nevoie de puțină ameliorare a stresului în prezent?

Lăsați, mai jos, în secțiunea de comentarii un mesaj în care să ne povestiți dacă obișnuiți să mergeți regulat la ședințe de saună și dacă ați încercat până acum și beneficiile saunei cu infraroșu.

Verifică preț Saună cu Infraroșu aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *