Acum că cei mai mulți dintre noi petrecem timp suplimentar acasă, din cauza pandemiei de coronavirus, am început să ne vedem pielea într-un mod, pentru care nu aveam neapărat timp înainte – iar unii dintre noi nu suntem prea mulțumiți de ce vedem, din păcate.
Această perioadă în care am stat (iar unii dintre noi încă mai stăm) acasă, ne-a permis în sfârșit să reducem consumul de produse de îngrijire, adoptând o rutină de îngrijire minimalistă. Însă, unii se luptă în acest context cu o piele cu probleme, care vine cu episoade de acnee.
Indiferent dacă pielea dumneavoastră se îmbunătățește ca stare generală și aspect, în aceste zile de carantină sau nu, iată ce motive s-ar putea afla în spatele acestor schimbări.
Există tone de factori care v-ar putea afecta pielea, în bine sau în mai rău.
Este important să ne amintim că unii factori declanșatori ai acneei nu se pot schimba, cum ar fi dereglările hormonale. Însă, există câteva lucruri pe care le puteți face, care pot avea un impact pozitiv asupra pielii și asupra problemelor asociate cu pielea.
Stres, somn, dietă. Pielea noastră poate răspune la factori precum schimbări în obiceiurile alimentare, în calitatea și durata somnului și în nivelul de stres. Așadar, dacă observați că pielea dumneavoastră începe să prezinte probleme, puteți să analizați ce schimbări majore au avut loc în mediul dumneavoastră exterior sau legat de factorii menționați anterior.
Folosiți mai puține produse destinate îngrijirii pielii. Puteți profita de această perioadă, pentru a reduce produsele destinate îngrijirii pielii. A nu fi nevoiți să mergem la birou în fiecare zi, ne oferă libertatea de a folosi mai puține produse pe piele, în timp ce putem să ne gândim ceva mai bine la produsele pe care le aplicăm în mod normal zilnic.
În mod clar, vom putea analiza mai bine produsele și cât de esențiale sunt (sau nu) în rutina zilnică, decât am putea să o facem dimineața, când ne grăbim să ieșim pe ușă, pentru a ajunge la muncă.
Pentru unii, acest minimalism i-ar putea face să-și dea seama că nu aveau nevoie de toate aceste produse și că, de fapt, anumite produse chiar duceau la problemele de piele și la iritații. Însă, sunt și persoane care se bazează în mod real pe anumite produse de îngrijire, pentru a menține un echilibru al pielii, în acest context, o pauză de la produsele necesare fiind nerecomandată.
Faceți exerciții fizice acasă. Dacă și dumneavoastră, ca mulți dintre noi, ați trecut de la antrenamentele la sala de sport preferată, la antrenamente exclusiv executate acasă, asta ar putea avea un efect și asupra pielii dumneavoastră.
Acasă aveți timpul necesar să vă îndepărtați machiajul, nu executați exercițiile fizice în aceeași cameră cu alți 25 de oameni și vă puteți face duș imediat cum ați terminat antrenamentul, în loc să fie nevoie să așteptați până ajungeți acasă.
Prin urmare, un control mai mare asupra mediului în care practicați exercițiile fizice, poate duce la îmbunătățirea aspectului pielii, aceasta fiind mai puțin predispusă la acnee și iritații.
Purtați mai puțin machiaj. La fel ca și în cazul produselor de îngrijire a tenului, mulți dintre noi descoperim că este mai puțin necesar să purtăm machiaj zilnic, deoarece plecăm de acasă mai rar, iar rezultatele se văd în aspectul îmbunătățit al pielii.
Acest lucru se poate întâmpla, deoarece produsele pe care le folosim ne irită pielea, sau poate că pur și simplul faptul că nu mai există un strat suplimentar de produse pe piele, care să ducă la pori blocați și acnee.
Stați în fața unui ecran în mod constant. Da, dacă sunteți predispuși la hiperpigmentare, lumina albastră care provine din dispozitivele digitale pe care le folosiți mereu, poate duce la exacerbarea afecțiunii în cauză.
Însă, riscul mai mare de a sta în fața laptopului, telefonului, tabletei și alte dispozitive, pentru ore întregi, este reprezentat de faptul că șansele de a vă atinge fața sunt mult mai mari, ceea ce poate contribui la apariția acneei, precum poate și interfera cu procesul de vindecare al pielii.
Purtați mască. Dacă ați purtat o mască în public (ceea ce ar trebui să faceți), probabil că ați observat cât de repede poate transpira pielea pe dedesubt și se poate încălzi. Este posibil să fi observat, de asemenea, că vă apar coșuri pe zona care a stat sub mască.
Acest lucru are loc din cauza mecanicii după care funcționează acneea, aceasta pornind de la căldura și transpirația prinse sub mască.
Profitați de această ocazie pentru a lucra la relația cu pielea dumneavoastră.
Puteți să profitați de oportunitatea acestei perioade, în care stăm acasă mai mult, pentru a vă monitoriza mai atent pielea și modul în care produsele pe care le folosiți au un impact pozitiv sau negativ asupra ei.
Dar este, de asemenea, important să recunoașteți atunci când acordați prea multă atenție pielii dumneavoastre, ceea ce poate fi deosebit de dificil dacă suferiți de tulburare obsesiv-compulsivă sau de o tulburare repetitivă centrată pe corp.
În general, dermatologii recomandă verificarea pielii în trei puncte din timpul zilei: când vă treziți, când vă întoarceți acasă de la serviciu și înainte de culcare. În prezent, evident, mulți dintre noi nu ajungem acasă de la serviciu, suntem doar acasă și lucrăm.
Deci estomparea acestei linii poate fi puțin dificil de navigat. S-ar putea să fie necesară alegerea unui moment în care ziua dumneavoastră de muncă este, de obicei, încheiată. Totuși, încercați să țineți cont de aceste trei momente din zi în care să vă verificați pielea, și numai de aceste momente, pentru a fi la curent cu starea pielii dumneavoastră.
Și, în cazul în care suferiți de TOC, stabilirea unor limite de timp este strategia crucială pentru gestionarea posibilelor simptome asociate cu această tulburare.
În cele din urmă, este complet de înțeles că, atunci când au loc atât de multe schimbări în viața noastră, pielea noastră ar putea trece și ea prin anumite schimbări. Și, pentru majoritatea dintre noi, schimbările vor fi relativ minore și ușor de gestionat cu strategiile noastre obișnuite de combatere a acneei și a iritațiilor.
Dar dacă schimbările pielii dumneavoastră provoacă un stres suplimentar sau nu știți care este cauza acestor modificări, merită să consultați un medic dermatolog despre ceea ce puteți face pentru a face față acestor schimbări.
Verifică preț Aparate de Îngrijire Corporală aici!