Știm că atunci când vă faceți rutina zilnică de frumusețe, nu vă gândiți neapărat la istoria rujului roșu vișiniu sau a parfumului infuzat de lavandă. La urma urmei, am lăsat lecțiile de istorie să aparțină perioadei din liceu (împreună cu restul alegerilor noastre greu de discutat). Însă, trebuie să știți că istoria machiajului și a frumuseții, în general, este absolut fascinantă.
De aceea, vă invităm să citiți în continuare, pentru a descoperi șapte adevăruri nebunești și amuzante despre frumusețe, care vă vor oferi o apreciere cu totul nouă pentru machiajul actual.
1. Purtarea machiajului scump obișnuia să fie împotriva legii. „Lex Oppia” a fost o lege instituită în epoca romană, care a restricționat nu numai bogăția unei femei, dar și afișările sale de bogăție – și a inclus orice articole de machiaj și parfumuri „de designer” costisitoare, importate din China, Germania și Galia. Din fericire, a fost abrogată 20 de ani mai târziu.
2. Lacul de unghii în culori neon este ilegal în Statele Unite. Obișnuiți să vă faceți des unghiile în culori neon vii și intense? Dacă da, știați că aceste lacuri de unghii sunt de fapt ilegale în SUA?
Așadar, tot ceea ce este în SUA etichetat ca fiind culoare de unghii neon, ori este cel mai probabil un produs importat, ori nu conține, de fapt, coloranți de neon. De ce este totuși neonul din lacurile de unghii interzis? Simplu și deloc dramatic: coloranții de neon pur și simplu nu au fost niciodată înregistrați oficial la FDA.
3. Rujul obișnuia să aibă în compoziție bijuterii zdrobite. Dând o semnificație cu totul nouă termenului „culoare luxurioasă de buze”, se spune că femeile mesopotamiene obișnuiau să zdrobească bijuteriile semi-prețioase și să le folosească pentru a-și decora buzele. De atunci, rujurile au fost făcute cu aproape orice ingredient, de la gândaci roșii și până la solzi de pește.
4. În anii 1400, „frumusețea presupune durere” a avut un sens total diferit. Pielea palidă, neatinsă de soare, a fost trendul de bază pentru femeile secolului al XV-lea.
Dacă femeile nu erau înzestrate în mod natural cu un ten de porțelan, încercau totul pentru a-l obține, de la utilizarea lipitorilor și până la „scurgerea de sânge”, o practică medicală dubioasă de a retrage o cantitate mică de sânge pentru a vindeca sau a preveni îmbolnăvirea.
Unele femei au folosit chiar și un produs din plumb alb, care a provocat căderea părului și, în unele cazuri, chiar și moartea.
5. Tendința pielii bronzate și aurii a fost un accident. În anii 1920, designerul vestimentar Coco Chanel s-a ales din întâmplare cu o arsură solară în timp ce vizita Riviera Franceză. Când s-a întors acasă, arsurile solare s-au estompat într-un bronz frumos. Fanii ei au început să adopte acest aspect, sperând să imite stilul de viață luxurios al femeilor cochete și elegante.
6. Rujul roșu era utilizat în timpul perioadei medievale, pentru a diferenția clasele sociale distincte din Europa. De exemplu, purtarea unei culori deschise roz semnifica o clasă socială superioară, în timp ce tonurile de roșu făceau trimitere către o poziție socială inferioară.
7. Parfumul a fost utilizat pe post de dezinfectant, în China, cu mult înainte de utilizarea lui pe post de îngrijire corporală. Unii credeau chiar că parfumul era atât de puternic ca și substanță că putea dezinfecta o cameră întreagă de orice fel de boli.
Așadar, ce ziceți de cele șapte adevăruri despre make-up și îngrijire, de mai sus? Câte din ele știați că sunt adevărate și de câte ați rămas uimiți acum?
Citește și:
- Ce este machiajul de tip airbrush și cum funcționează?
- 4 sfaturi pentru crearea unui machiaj cu eyeliner perfect
- Machiajul cu model de nori este accesoriul ideal vara aceasta!
Verifică preț Kit de Machiaj Profesional aici!