5 motive pentru care uleiul de nucă de cocos este uimitor pentru păr, piele și corp

Borcan cu ulei de cocos

Multe celebrități cunosc acest secret de frumusețe, care vine sub forma uleiului de cocos. Are o grămadă de efecte benefice pentru atât pentru păr și piele, cât și pentru organism atunci când este ingerat. Așadar, astăzi vom vorbi despre avantajele uleiului de cocos.

Uleiul de nucă de cocos vă poate ajuta să slăbiți

Da, există și voci care blamează uleiul de cocos din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate, însă nu toate grăsimile saturate sunt create la fel. Cele la care trebuie să aveți cu adevărat grijă sunt reprezentate de uleiurile hidrogenate (ascunse într-o multitudine de produse precum biscuiți sărați, margarină și unt de arahide).

În schimb, uleiul de cocos nu este atât de dăunător pe cât ar vrea unii să pară.

O mulțime dintre studiile care blamează uleiul de cocos cum că ar fi nociv au fost realizate pe baza cercetării uleiului parțial hidrogenat. Cu uleiul virgin, care nu a fost tratat chimic, este cu totul altă poveste. Dar mai multe despre asta imediat.

Deoarece nuca de cocos este formată din acizi grași cu lanț mediu (spre deosebire de alte alimente, precum friptura sau brânza care sunt compuse din acizi grași cu lanț lung), organismul este capabil să dizolve grăsimea din uleiul de cocos în sânge cu ușurință. Aceste molecule sunt apoi consumate imediat de ficat pentru energie.

Se spune că uleiul de cocos poate, deci, să ajute la accelerarea metabolismului, la menținerea senzației de sațietate pentru mai mult timp, la îmbunătățirea funcției tiroidiene și, de asemenea, este consumat rapid pentru energie. Puteți adăuga ulei de cocos în salate, să-l folosiți ca atare la gătit sau chiar să puneți o cantitate mică în ceai verde.

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți anti-îmbătrânire

După cum știm deja cu toții, daunele provocate de radicalii liberi provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, exprimată cel mai adesea prin riduri și linii de expresie. Efectele antioxidante ale uleiului de nucă de cocos pot ajuta la protejarea împotriva radicalilor dăunători (la fel ca și vitamina E), precum și la vindecarea și repararea pielii deteriorate.

Acizii grași cu lanț mediu sunt, de asemenea, ușor absorbiți, pot consolida țesutul conjunctiv și pot ajuta la exfoliere. Bonus: uleiul de nucă de cocos stimulează funcția tiroidiană și ajută la transformarea colesterolului în steroizi anti-îmbătrânire care scad riscul de cancer și boli de inimă.

Uleiul de nucă de cocos determină creșterea părului și repararea daunelor

Uleiul de cocos este absolut minunat de folosit pentru păr, având numai efecte benefice. Îl puteți utiliza combinat în produsele de îngrijire ale părului sau pe post de mască de păr, pe care o puteți lăsa să acționeze oriunde de la 1 oră și chiar peste noapte.

Datorită conținutului ridicat de acizi grași acesta promovează creșterea naturală a părului și susține repararea daunelor firelor de păr.

Uleiul de nucă de cocos vă poate ajuta să aveți o piele mai frumoasă

Puteți să consumați ca atare ulei de cocos, pentru o piele mai hidratată de la interior sau îl puteți aplica de piele după ce ați făcut duș (deși va fi nevoie să așteptați aproximativ 5 minute până intră în piele, pentru a nu păta hainele).

Când vine vorba de utilizarea pe pielea feței, părerile sunt destul de împărțite,  deoarece uleiul de cocos este un ulei foarte gras care poate bloca porii și, deci, poate genera apariția mai multor probleme de piele. Uleiul de nucă de cocos poate trata și psoriazisul, eczema, rozaceea – chiar și ridurile.

Uleiul de nucă de cocos este un aliment foarte bun

Uleiul de nucă de cocos este uimitor, deoarece poate fi folosit și pentru gătit și copt iar, deoarece este saturat, este cel mai sigur ulei de utilizat la temperaturi ridicate. Este solid la temperatura camerei sau la frigider, unde ar trebui păstrat în mod ideal, dar se topește frumos atunci când îl încălziți.

Dacă doriți mai puțin gust de nucă de nucă de cocos într-un fel de mâncare, optați pentru uleiul de cocos obișnuit, și nu pentru cel virgin. Uleiul de nucă de cocos rafinat are și mai puțin gust de nucă de cocos și, deși acest lucru poate suna bine pentru unii, această formă conține, de asemenea, mult mai puține proteine și minerale benefice.

Căldura, solvenții chimici și agenții de albire sunt adesea folosiți în procesul de rafinare, motiv pentru cel mai ideal ar fi să folosiți ulei de cocos virgin sau oricum, cât mai puțin procesat.

În mod ideal, veți dori să căutați un ulei de nucă de cocos certificat organic, fabricat din nuci de cocos proaspete (ulei virgin), nerafinat, nehidrogenat și fabricat fără procesare termică. Există o mulțime de branduri de calitate în acest sens, așadar, trebuie doar să căutați puțin și să nu mergeți cu prima variantă găsită.

În ceea ce privește gătitul cu uleiul de cocos, vă voi prezenta în continuare o rețetă absolut minunată de chipsuri de măr:

Chipsuri crocante de măr cu ulei de cocos

Preîncălziți cuptorul la 375 de grade.

Feliați 4 mere în bucăți de dimensiuni mai mici. Puteți sau nu să decojiți merele, în funcție de preferințe și gusturi.

Amestecați bucățele de mere într-un bol cu 3 linguri de sirop de agave (sau ¼ cană zahăr brun), 2 lingurițe de vanilie, 3 lingurițe de scorțișoară, ¼ linguriță de nucșoară și un strop de suc de lămâie.

Tapetați o tavă pentru copt cu ulei de nucă de cocos.

Întindeți amestecul obținut în vasul de copt.

Într-un alt bol, combinați ¼ cană ulei de cocos, 1/3 cană zahăr brun, 1/2 cană făină și 1/2 cană de ovăz crud. Se amestecă ușor.

Așezați topping-ul peste mere și introduceți totul la cuptor.

OPȚIONAL: Puteți adăuga nuci tocate în topping pentru a obține și niște Omega 3. Pentru mai multă aromă de nucă de cocos, puteți adăuga, de asemenea, 1/3 cană fulgi de nucă de cocos în amestecul de mere.

Se coace timp de 45 de minute sau până când toppingul este auriu. Le puteți servi calde combinate cu înghețata preferată.

Verifică preț Uleiuri de Cocos aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de coafuri de nuntă

12 tipuri de coafuri de nuntă

Niciodată nu este prea devreme să îți planifici coafurile pentru nunta ta. Inspiră-te din acest top 12 cel mai îndrăgite tipuri de coafuri de nuntă,

Tipuri de păr

14 tipuri de păr îndrăgite de femei

Descoperă cele 14 tipuri de păr diferite pentru femei, cu imagini care să te ajute să înțelegi rapid diferențele subtile dintre ele. Întocmai precum culoarea

Tipuri de mustață

25 de tipuri de mustață diferite

Nu trebuie să fii Tom Selleck pentru a-ți lăsa mustața să facă parte din stilul care te reprezintă. Află mai multe despre numeroasele tipuri de