Probabil că cele mai multe dintre noi avem măcar o prietenă care pare a fi o parte sirenă, care se poate tunde astăzi scurt, iar în cel mai scurt timp să aibă părul lung până la talie. Însă, pentru noi, restul, cei mai puțini norocoși, creșterea părului este un proces lung și, uneori, frustrant.
Tocmai din acest motiv, pentru că știm că vă interesează subiectul, vom discuta astăzi despre câteva din cele mai cunoscute mituri legate de creșterea părului, precum și despre modalitățile pe care le puteți folosi, pentru a promova un păr mai sănătos, lung și cu un fir mai gros.
Mitul #1: Tunsorile frecvente duc la creșterea mai rapidă a părului
Da, tunsorile frecvente ne ajută să ne menținem părul mai sănătos, mai rezistent și lipsit de vârfuri despicate, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că părul va crește într-un ritm mai rapid.
Mitul #2: Dacă vă șamponați, vă cade părul
Conform Societății Internaționale de Dermatologie, este absolut normal să pierdem în fiecare zi, undeva la 100 de fire de păr. Așadar, este normal să vă mai cadă fire de păr, nu vă îngrijorați, nu șamponarea determină căderea părului. De fapt, șamponarea revigorează scalpul.
Mitul #3: Periajul părului îl face mai sănătos
Dacă vă periați părul prea des și/sau cu un tip greșit de perie, puteți provoca daune. Părul este ca orice altă fibră – de exemplu, lână – și este, deci, predispus la uzură, ceea ce poate duce la ruperea firelor de păr și la scăderea capacității generale de gestionare a lui. Fricțiunea creată de periajul excesiv al părului poate duce la un nivel mai mare de uzură.
Mitul #4: Părul fiecăruia crește în același ritm
În mod ideal, părul crește jumătate de centimetru pe lună și șase centimetri pe an. Cu toate acestea, unii oameni au o rată de creștere mai rapidă sau mai lentă. Cât de rapid vă crește părul poate depinde de mai mulți factori, dintre care unii nu sunt sub control, precum predispozițiile genetice, vârsta, condițiile de sănătate și sarcina.
Un alt factor ar putea fi, de fapt, culoarea naturală a părului. Un fapt puțin cunoscut este faptul că părul brun natural crește adesea mai rapid decât părul blond natural, care tinde să fie mai fin și fragil, ceea ce ar putea duce la ruperea firelor de păr și o creștere generală mai lentă.
Mitul #5: Suplimentele vor face ca părul să crească
Aici putem spune că este un mit pe jumătate adevărat. Există și cazuri în care consumul constant de suplimente cu biotină și colagen poate asigura un păr mai sănătos. Cu toate acestea, suplimentele funcționează cel mai bine pentru persoanele care au deja deficiențe de anumite vitamine.
Consultați-vă cu un doctor înainte de a începe să luați suplimente pe termen lung, pentru a determina dacă aveți sau nu o deficiență în acest sens.
Sfaturi pentru creșterea părului
Nu vă duceți la culcare cu părul umed
Acest lucru nu numai că poate provoca probleme ale scalpului, dar părul este cel mai fragil atunci când este ud, deci se poate rupe și deteriora mai ușor în timpul somnului.
Reduceți utilizarea șamponului uscat și a instrumentelor care tratează termic părul
Nu este un secret faptul că instrumentele care tratează termic părul, precum placa de păr sau ondulatorul de păr, pot provoca deteriorarea părului și pot avea impact asupra creșterii acestuia, la fel cum și șamponul uscat poate avea efecte secundare negative, dacă este folosit prea frecvent.
Poate provoca o mulțime de probleme ale scalpului, cum ar fi un scalp deshidratat, ceea ce poate duce la ruperea părului și deteriorarea sa.
Masați-vă scalpul
Un masaj al scalpului nu este doar relaxant, ci poate stimula fluxul de sânge, ceea ce ar putea ajuta la încurajarea creșterii părului. De exemplu, un studiu japonez a descoperit faptul că bărbații care și-au masat scalpul timp de patru minute pe zi, cu un dispozitiv de masaj al scalpului, aveau părul mai gros după șase luni.
Așadar, acum știți ce zvonuri legate de creșterea părului sunt de fapt mituri și, de asemenea, ce puteți face pentru a vă promova creșterea părului, sănătatea și rezistența lui.
Verifică preț Măști de Păr și Tratamente Păr aici!