Tânără își aplică o cremă hidratantă pentru ten

5 greșeli legate de hidratarea pielii pe care femeile le fac frecvent

Temperaturile scăzute ale iernii pot dăuna pielii și strălucirii tenului, chiar și atunci când ne hidratăm din belșug.

Trecerea de la temperaturile normale din interiorul casei, la vânturile reci de afară, are ca rezultat uscarea stratului superior al pielii, ceea ce îi slăbește rezistența și face ca vasele de sânge să se contracte, ceea ce reduce circulația.

Și de parca asta nu este suficient de deprimant, chiar și atunci când încercăm să combatem efectele frigului asupra pielii, prin hidratare, este posibil să facem anumite greșeli care modifică nivelul de hidratare urmărit. Tocmai de aceea, vă vom prezenta în continuare, cele mai comune greșeli atunci când vine vorba de ritualul de hidratare a pielii.

Utilizarea unui ulei de față

Cei mai mulți dermatologi indică evitarea uleiurilor aplicate pe piele, deoarece acestea pot înfunda porii, în timp ce pot sabota și procesele de hidratare și menținere a umiditiății în piele.

De asemenea, uleiurile pot avea un efect opus față de cel dorit, în sensul că în loc să hidrateze, acestea vă pot usca pielea. Totul se reduce la dimensiunea moleculelor de acizi grași care alcătuiesc uleiul. Dacă acestea sunt prea mari, pot acționa doar ca o barieră de protecție ocluzivă pe suprafața pielii, mai degrabă decât să o pătrundă efectiv.

Acest aspect semnifică faptul că uleiurile sunt eficiente pentru a preveni pierderea de apă atunci când stau deasupra suprafeței pielii. De îndată ce sunt eliminate, pierderea de apă revine la valoarea sa inițială. Deci nu există beneficii reale de hidratare.

Folosirea unei creme dense sau grase

Aplicarea pe piele de produse cremoase și unctuose, ar putea face mai mult rău decât bine. Suprahidratarea suprafeței de piele trimite mai departe un semnal care înregistrează că pielea are suficientă apă, lipide și proteine, ceea ce înseamnă că aceasta începe să producă mai puțini nutrienți proprii și scade nivelul de hidratare.

Rezultatul? Pielea devine leneșă, iar noi rămânem prinși într-un ciclu vicios de aplicare a cremelor și mai bogate ca și consistență și densitate, exacerbând și mai mult problema.

De asemenea, mai există încă un alt motiv pentru a alege creme cu formule ușoare și non-grase atunci când vă hidratați. Este foarte posibil să aveți pielea uscată și grasă în același timp. Pielea uscată este cauzată de o deficiență de umiditate în straturile superioare ale pielii, în timp ce pielea grasă se datorează unei activități crescute în glandele sebacee.

Deci puteți avea pielea foarte uscată pe obraji și pe gât – zone cu mai puține glande sebacee – dar o altă zonă grasă.

Cremele hidratante foarte bogate doar vor sta pe partea de sus a pielii și vor face pielea să transpire dedesubt, înfundând porii. Este mai important să căutăm o combinație de ingrediente hidratante care se absorb direct în piele.

Acestea includ umectanți precum glicerina și sorbitolul, care atrag moleculele de apă și le adaugă înapoi la piele.

Aplicarea unui produs de curățare prea dur

Știați că demachiantul dumneavoastră joacă un rol esențial în frecvența cu care vă apar coșuri, în nivelul de hidratare a pielii și în modul de reacționare la alte produse din rutina de îngrijire?

Factorul crucial este dacă pielea dumneavoastră se simte bine curățată și strânsă după folosirea produsului de curățare. Acesta este un semn sigur că produsul pe care îl utilizați este prea dur și că dezbrăcați pielea de uleiurile sale naturale, lăsând-o uscată, cu mâncărimi și sensibilizată.

Același lucru este valabil și pentru exfolierea excesiv de agresivă a feței. Este important înainte de hidratarea pielii, să folosiți un produs de curățare sau un toner care să nu vă usuce pielea. Toate produsele care exfoliază, curăță și tonifiază ar trebui să aibă, de asemenea, ingrediente special destinate hidratării, stabilizării barierii pielii și menținerii unui pH ușor acid.

Nu scanați eticheta pentru acid hialuronic

Majoritatea dermatologilor recomandă utilizarea acidului hialuronic ca un element esențial în îngrijirea zilnică a pielii, acesta fiind ușor de folosit în combinație cu alte produse.

Celulele proprii ale pielii produc, de fapt, acid hialuronic care să ajute la păstrarea umidității, dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul de acid hialuronic produs scade, ceea ce ne lasă cu linii fine de expresie, riduri și o textură aspră.

Aplicat topic, un singur gram de acid hialuronic poate reține până la șase litri de apă, astfel încât este simplu de înțeles de ce este atât de recomandat în îngrijirea corespunzătoare a pielii.

Există o singură atenționare: este important ca moleculele de acid hialuronic să fie formulate într-un amestec cu molecule ușoare și grele. Greutatea moleculară scăzută permite o penetrare mai ușoară în piele.

După ce a ajuns la fibrele de colagen și elastină, acidul hialuronic le poate lipi cu apă, îmbunătățind elasticitatea pielii. Moleculele cu greutate mai mare alimentează suprafața pielii cu un nivel adecvat de umezeală.

Omiteți aplicarea cremei de față hidratantă

Știm că atunci când vă confruntați cu un ten gras, este posibil să vă uscați sau să spălați excesiv pielea, ceea ce poate determina mai departe, o cantitate și mai mare de sebum produsă de piele.

Prin urmare, regula principală pentru toate tipurile de piele este să aplicați, în primul rând, cea mai ușoară formulă pe piele, iar pe cea mai densă să o aplicați ultima, deoarece produsele mai dense nu pot fi pătrunse de produsele mai puțin dense.

Așadar, după cum puteți vedea este simplu să facem greșeli chiar și atunci când este vorba de ceva ce nu pare deloc complicat. Hidratarea este foarte importantă pentru aspectul și sănătatea pe termen lung a pielii, așa că vă sfătuim să țineți cont de aceste greșeli, încercând să le evitați pe cât posibil.

Dumneavoastră obișnuiați să faceți una din aceste greșeli? Sau știți cu precizie toți pașii care trebuie urmați pentru obținerea unui nivel adecvat de hidratare a pielii? Lăsați-ne un mesaj, mai jos, în secțiunea de comentarii, în care să ne povestiți despre ritualul dumneavoastră de îngrijire și hidratare.

Verifică preț Creme și Loțiuni Hidratante aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *