Două tinere se bronzează la malul mării

5 dintre cele mai grave probleme legate de protecție solară și cum le puteți remedia

Nu vă numărați printre fanii cosmeticelor destinate protecției solare? Nicio problemă, vă putem ajuta noi în acest sens.

Aplicarea de produse cu factor de protecție solară este una dintre cele mai eficiente metode pe care le putem utiliza în prevenirea îmbătrânirii premature.

Știm că știți asta. Și că, probabil, obișnuiți să aplicați oricând este necesar produse cu factor de protecție solară cu spectru larg, UVA și UVB.

Dar, de asemenea, știm că mai există și oameni care încă nu au înțeles importanța protecției solare, din diverse motive. Dacă vă numărați și dumneavoastră printre acești oameni, probabil considerați că nu aveți nevoie să aplicați asemenea produse sau poate că nu vă place modul în care se simt pe piele, după aplicare.

Însă, deoarece știm că aspectul pielii este important pentru dumneavoastră, vă vom prezenta, în continuare, soluții pentru cele mai frecvente probleme legate de produsele destinate protecției solare. Astfel, vă veți putea proteja pielea de efectele nocive ale soarelui și veți preveni îmbătrânirea prematură.

Protecția solară este necesară doar dacă există o predispoziție a pielii la arsuri solare

Dacă credeți că este în regulă să nu aplicați protecție solară, doar pentru că tipul dumneavoastră de piele nu se arde la soare, este posibil să greșiți.

Chiar dacă pielea dumneavoastră nu este predispusă la arsuri, ci se bronzează direct atunci când vă expuneți la soare, sunteți încă încă expuși la razele UVA, care sunt responsabile de îmbătrânirea pielii. Și luați în calcul faptul că nu vorbim doar de riduri, ci de deshidratarea și pigmentarea pielea, precum și de pierderea elasticității.

Protecția solară se simte prea grea/grasă pe piele

Produsele cosmetice cu factor de protecție solară au o reputație proastă pentru că pielea se simte uleioasă după aplicare sau rămâne cu o peliculă albă inestetică, iar asta fără să mai vorbim de declanșarea puseelor de acnee.

Însă, în prezent sunt disponibile o mulțime de asemenea produse, special formulate pentru pielea grasă și predispusă la acnee.

Încă un sfat: puteți să săriți peste aplicarea cremei hidratante, atunci când aplicați protecție solară. Dacă vi se pare că SPF-ul vă face pielea prea strălucitoare, probabil că nu mai este necesară și aplicarea unui strat suplimentar de cremă hidratantă.

Protecția solară lasă pe piele o peliculă albă

Una dintre cele mai mari probleme legate de protecția solară minerală (fabricată din oxid de zinc și/sau dioxid de titan) este reprezentată de faptul că în urma aplicării, adesea, rămâne pe piele o peliculă albă, ca de cretă, pe tonurile mai închise de piele.

Soluția constă în căutarea unui produs SPF care să aibă o formulă nuanțată, cu pigmenți care să neutralizeze albul, astfel încât să se îmbine mai bine cu tonul pielii dumneavoastră.

Substanțele chimice din produsele de protecție solară sunt nocive

Dacă vă preocupă efectele secundare ale ingredientelor de origine chimică din compoziția produselor destinate protecției solare, cum ar fi oxibenzona, asigurați-vă că alegeți produse care conțin oxid de zinc și dioxid de titan. Aceste filtre minerale sunt considerate a fi sigure, nefiind asociate cu dereglări hormonale sau iritații ale pielii sensibile.

Deși înainte nu erau disponibile atât de multe tipuri de produse SPF, în prezent există o mulțime de opțiuni din care puteți alege, în așa fel încât să puteți găsi mai ușor varianta cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Protecția solară este dificil de reaplicat

Pentru o protecție completă și constantă, specialiștii recomandă să reaplicăm SPF-ul la fiecare două ore. Însă, în contextul în care lucrați într-un birou, faceți naveta cu mașina și nu petreceți mai mult de 15 minute în aer liber, atunci poate părea ușor excesivă reaplicarea o dată la două ore, de parcă sunteți la plajă.

În plus, pur și simplu nu este o metodă fezabilă pentru momentele în care purtăm machiaj. Pentru că cine și-ar dori să strice aspectul fondului de ten și al corectorului, aplicate anterior cu atât de multă atenție, cu un nou strat de cremă cu protecție solară, doar pentru a putea ieși afară până la magazin?

Din fericire, există o soluție. Sunt disponibile pe piață produse de protecție solară sub formă de pudră minerală, care pot fi aplicate rapid pe față, de fiecare dată când aveți nevoie să reaplicați SPF-ul.

Nu vă vor asigura aceeași protecție completă ca o loțiune sau cremă de protecție solară, desigur, însă sunt perfecte pentru acele momente în care aveți nevoie de SPF, dar vă încurcă machiajul. Nu vă bazați pe ele, atunci când intenționați să petreceți o zi la plajă sau să vă expuneți la soare în aer liber pentru perioade îndelungate de timp.

Verifică preț Produse cu Protecție Solară aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *