Bărbat își aplică o mască de față de păr

4 motive pentru care bărbații ar trebui să folosească produse de îngrijire a pielii diferite de cele pentru femei

Vi se întâmplă des ca partenerul dumneavoastră să vă împrumute produsele de îngrijire personală, mai degrabă decât să investească în produse dedicate îngrijirii pielii bărbaților? Ei bine, nu este singurul, ci face parte din aproximativ cei 64% dintre bărbați care consideră că îngrijirea pielii nu este un factor important, deci produsele folosite cu atât mai puțin contează.

O veste destul de proastă pentru industria produselor de îngrijire personală, care a cheltuit sume extraordinare de bani pentru a personaliza produsele pentru ea și pentru el, pornind de la ideea că există o alchemie misterioasă care face ca pielea bărbaților să fie diferită de cea a femeilor.

Deci pielea are un sex? Din perspectivă dermatologică, da.

Pielea este foarte sensibilă la influența exercitată de hormoni, iar cum hormonii sunt diferiți ca și cantități și prezență/absență în funcție de sex – bărbat sau femeie, pielea reacționează diferit și are nevoie de o îngrijire diferită. Bărbații au un nivel mult mai ridicat de testosteron, ceea ce face ca pielea lor să fie mai groasă cu 25% și să se comporte diferit față de pielea femeilor.

Deci, fără ingrediente potrivite de înaltă performanță, bărbații e posibil să nu își ajute pielea la fel de mult pe cât ar trebui, atunci când folosesc produse de îngrijire personală adresate femeilor.

Iată patru motive pentru care partenerul dumneavoastră ar trebui să se țină departe de produsele dumneavoastră de îngrijire și să treacă la propriul său regim de îngrijire a tenului și pielii.

Organismul bărbaților produce mai mult testosteron

La femei, hormonul predominant este estrogenul. În schimb, bărbații adulți produc de aproximativ 10 ori mai mult testosteron decât femeile, ceea ce face pielea mai uleioasă. De obicei, bărbații au pori mai mari și produc mai mult sebum, care este mai gros ca și densitate, deci provoacă congestionarea porilor.

De asemenea, este mai greu pentru pielea grasă să elimine celulele moarte, așa că bărbații ar trebui să caute un demachiant cu acid salicilic adăugat, pentru a ajuta la dizolvarea amestecului de sebum și celule moarte depus în interiorul porilor.

pH-ul pielii bărbaților este mai mic

Stratul exterior al pielii, numit și bariera pielii, este format din sebum (uleiurile naturale ale pielii), plus acizi lactici și aminoacizi. Acestea creează pH-ul pielii, care ar trebui să aibă valori undeva între 4 și 6 – orice valoare mai mare și pielea devine uscată; orice valoare mai mică și tenul devine gras și pătat.

Femeile au un pH la suprafața pielii mai mare decât bărbații, ceea ce poate explica de ce femeile au în general tendința proeminentă pentru pielea uscată. Acesta este motivul pentru care ingredientele, cum ar fi ceramidele și acizii grași, sunt esențiale pentru îngrijirea pielii femeilor.

În același timp, bărbații prezintă mai des cazuri de acnee și acnee severă, deoarece pH-ul pielii lor este mai mic. Însă, există și o veste bună, bariera lor de piele fiind mai puternică și mai eficientă în reținerea umidității.

De asemenea, până la vârsta de 50 de ani, cantitatea de apă care se evaporă din pielea unui bărbat este semnificativ mai mică decât cea a unei femei de aceeași vârstă. Așadar, rutina de îngrijire a pielii în cazul bărbaților, ar trebui să includă o crema hidratantă care să nu conțină ulei și care să fie matifiantă.

Bărbații se confruntă cu o sensibilitate crescută în zona bărbii

O zonă în care bărbații pot avea nevoie de ajutor suplimentar este barba. În medie, bărbații își supun pielea la undeva aproximativ 16.000 de ședințe de bărbierit de-a lungul vieții.

Pe lângă iritarea mecanică, bărbații pot suferi de foliculită și fire de păr crescute sub piele. Soluția constă în căutarea produselor de îngrijire care conțin ingrediente ce vizează repararea zilnică a pielii, deoarece bărbieritul poate elimina lipidele naturale, împreună cu stratul superior al celulelor pielii.

Bărbații îmbătrânesc diferit față de femei

Atât bărbații, cât și femeile pierd aproximativ un procent pe an din totalul de colagen din organism, după vârsta de 30 de ani. Acestea fiind spuse, colagenul și elastina nu se degradează la fel de rapid în pielea masculină, care este mai densă.

Un alt motiv pentru care bărbații ar trebui să folosească produse de îngrijire a pielii diferite față de femei: pielea bărbaților poate tolera o concentrație mai mare de ingrediente active anti-îmbătrânire, cum ar fi retinolul.

Așadar, dumneavoastră știați că bărbații au nevoie de produse de îngrijire a pielii diferite în comparație cu femeile?

Verifică preț Cremă Hidratantă pentru Bărbați aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *