Tânără cu sprâncene pensate acasă

14 sfaturi pentru modelarea și întreținerea sprâncenelor acasă

Dacă, de obicei, vă orientați către un profesionist pentru conturarea și întreținerea sprâncenelor, în această perioadă probabil că veți întâmpina ceva dificultăți în acest sens. Cum programările la salon nu sunt disponibile sau sunt mai greu de obținut, știm că aveți nevoie de un mic ajutor pentru a vă întreține sprâncenele corespunzător, în această perioadă.

Menținerea rutinelor de îngrijire și înfrumusețare nu este o problemă de viață și de moarte, desigur, dar poate fi un ritual important și liniștitor care vă ajută să vă simțiți mai bine cu dumneavoastră.

Sprâncenele bine întreținute au nevoie doar de mici retușuri în locurile potrivite și de o mulțime de rețineri din a smulge și ce fire nu ar trebui. Probabil că aveți nevoie în acest sens, de câteva sfaturi despre modul în care să vă modelați și să vă întrețineți sprâncenele acasă, așa că am compus pentru dumneavoastră o listă cu cele mai bune sfaturi și trucuri.

Mai jos, veți găsi o imagine de ansamblu asupra elementelor de bază, inclusiv de unde să începeți, cum să găsiți cea mai bună formă a sprâncenelor și pașii pe care trebuie să îi urmați pentru utilizarea pensetei sau a epilării cu ceară, în încercarea de a modela sprâncenele.

Mai întâi, iată câteva lucruri de bază, de știut despre întreținerea sprâncenelor acasă

Iată cum să descoperiți care este forma naturală a sprâncenelor dumneavoastră:

Începeți prin a vă da seama unde ar trebui să îndepărtați anumite fire de păr, deoarece nu vreți să îndepărtați prea multe fire de păr. Secretul este simplu și evident, trebuie să determinați care este forma naturală a sprâncenelor dumneavoastră. Începeți prin alinierea punctelor, folosind jumătatea de jos a unei pensule sau a unui creion de machiaj.

Iată ce înseamnă asta: din punctul cel mai extrem al nasului, aliniați pensula drept în sus, vertical, spre ochi. De aici începe arcul dumneavoastră. De la următoarea crestătură de pe nas, unde se fac găurile în nas de obicei, aliniați pensula într-o linie diagonală care vine drept pe mijlocul ochiului; aici este arcul cel mai înalt.

Apoi, din același punct de pe nas, înclinați pensula în diagonală, spre capătul ochiului. Aici ar trebui să se încheie sprânceana.

Iată cât de mult din sprâncene ar trebui să îndepărtați:

Indiferent dacă utilizați ceara sau penseta, regula de aur ar trebui să fie să eliminați doar cea mai mică cantitate de păr pe care o puteți elimina, cel puțin la început.

Dacă ați eliminat prea multe fire de păr din sprâncene, nu le puteți adăuga înapoi, de aceea este bine să o luați ușor și să mergeți pe linia naturală a sprâncenelor. Dacă vă este mai ușor, puteți folosi un creion pentru sprâncene, pentru a trasa o linie sub sprânceană, unde doriți să fie linia sprâncenelor, iar apoi doar îndepărtați părul de sub linie.

Forma este creată din partea superioară a sprâncenei, așa că aici folosiți un reglaj extrem de minimalist, unde există fire de păr evident ieșite în evidență deasupra arcului dumneavoastră natural.

Aveți grijă: nu tăiați părul sprâncenelor cu foarfeca

Poate că l-ați văzut pe stilistul dumneavoastră că vă taie sprâncenele cu foarfeca, pentru a crea aspectul potrivit de încadrare al feței, însă acest lucru este foarte greu de făcut acasă.

Tunderea sprâncenelor poate fi complicată și schimbă serios forma, apoi aspectul feței dumneavoastră, așa că este indicat să vă lăsați stilistul să se ocupe de asta, mai ales dacă nu aveți experiență în întreținerea și modelarea sprâncenelor pe cont propriu.

Dacă doriți să vă gestionați mai bine firele de păr din sprâncene, vă recomandăm să folosiți un gel de modelare, în timp ce așteptați următoarea programare la salon. O perie de sprâncene, mică, este ușor de manevrat și gestionat când vine vorba de fire de păr scurte.

Încă o atenționare: dacă nu aveți încredere în abilitățile dumneavoastră de a vă epila cu ceară, optați pentru utilizarea pensetei.

Penseta este mult mai ușor de utilizat, decât epilarea cu ceară și este, deci, o opțiune recomandată pentru întreținerea sprâncenelor acasă, pe cont propriu.

Dacă vă interesează creșterea părului sprâncenelor, iată cum trebuie să abordați problema:

Dacă doriți să aveți sprâncene mai groase și mai dese, acum este momentul ideal. Dacă sunteți în căutarea unui produs natural care să vă ajute în acest sens, uleiul de ricin este opțiunea perfectă. Nu va funcționa ca un ser, dar va condiționa firele de păr și le va menține puternice, astfel încât să nu cadă sau să se rupă.

Și, în sfârșit, iată cum puteți să evitați să vă îndepărtați prea multe fire de păr, atunci când vă întrețineți sprâncenele acasă:

Dacă întâmpinați dificultăți în timp ce vă ocupați de modelarea și întreținerea sprâncenelor, și nu știți exact dacă ar trebui să îndepărtați sau nu niște fire de păr, cel mai bine este să le lăsați în pace. Secretul este să păstrați linia naturală a sprâncenelor și să nu exagerați cu pensarea lor.

Puteți elimina firele de păr de care nu sunteți siguri dacă ar trebui să le lăsați sau nu, la pensarea sau în zilele următoare, astfel fiind siguri că nu exagerați cu pensatul, ceea ce vă poate strica forma sprâncenelor.

Sunteți gata să începeți modelarea și întreținerea sprâncenelor acasă? Iată ce trebuie să știți.

Urmați aceste sfaturi pentru a vă pensa sprâncenele acasă:

Curățați mai întâi pielea.

Cel mai bine este să curățați zona înainte de a începe să pensați, așa că spălați-vă fața mai întâi. De asemenea, puteți aplica o soluție astringentă.

Ghidați-vă după forma naturală a sprâncenelor și eliminați firele de păr de dedesubt.

Nu încercați o nouă formă pentru sprâncenele dumneavoastră, deoarece nu trebuie să creați o nouă formă, ci doar să vă modelați sprâncenele, așa cum sunt ele în mod natural. Îndepărtați firele de păr cu prudență, atenție și reținere.

Ce înseamnă asta în practică: luați penseta și folosiți-o pentru a smulge firele de sub sprânceană. Asigurați-vă că trageți părul din direcția în care crește, pentru a elimina riscul de creștere a firelor sub piele.

Între timp, aveți grijă și la vârfurile arcurilor naturale ale sprâncenelor, aici fiind un fel de zonă periculoasă, unde puteți din greșeală să îndepărtați prea multe fire de păr, ceea ce duce la pierderea formei naturale. Așadar, nu exagerați cu pensarea în aceste zone și nu vă atingeți de arcul natural al sprâncenelor.

Țineți-vă pielea întinsă și progresați încet.

Trageți-vă de piele, astfel încât să fie perfect întinsă, înainte de a începe să vă pensați. Va fi mult mai ușor și mai puțin dureros. Aveți răbdare și progresați încet cu pensarea, pentru a vă asigura că smulgeți corespunzător firele de păr, și nu că le rupeți, deoarece vă grăbiți.

Continuați cu hidratarea pielii

Puteți să aplicați în urma pensării, pe sprâncene cu apă de hamamelis (witch hazel), care ajută la reducerea roșeții și a înțepăturilor. Apoi, pentru un plus de hidratare, puteți aplica un ulei cu textură ușoară, pe care îl masați pe sprâncene.

Cum să folosiți ceara pentru modelarea sprâncenelor acasă:

Optați pentru ceară tare sau ceară de zahăr pentru epilarea efectuată acasă, în special dacă sunteți începători. Aceste alternative sunt mai blânde cu pielea și, de asemenea, sunt mai ușor de curățat în caz de mici accidente.

Începeți cu pielea curată și pudrată

Veți dori să începeți cu pielea curată, așa că spălați-vă fața înainte de a experimenta cu kitul de ceară. Ar fi indicat, de asemenea, să vă pudrați pielea înainte, pentru a absorbi tot excesul de umiditate, astfel, ceara lipindu-se mai bine de firele de păr.

Aplicați ceara în mod strategic și trageți fâșiile de ceară corect

Odată ce ceara este fierbinte, trebuie aplicată în direcția în care crește părul. Dacă utilizați ceară tare, aplicați un strat mai gros. Lăsați ceara să se întărească. Apoi, cu o mână veți trage pielea, în timp ce cu cealaltă veți trage fâșia de ceară în direcția opusă creșterii părului.

Hidratați-vă pielea la final

După ce ați terminat cu îndepărtarea părului, este indicat să aplicați cremă hidratantă pe zona sprâncenelor, pentru a calma pielea inflamată și pentru a ajuta la hidratarea sa corespunzătoare.

Prin urmare, acestea sunt sfaturile și trucurile pe care trebuie să le respectați și urmați, pentru a obține niște sprâncene de invidiat, pe cont propriu, în intimitatea propriei case.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *