Aceste tratamente de înfrumusețare nu numai că sunt prietenoase cu bugetul dumneavoastră, dar vă și ajută să obțineți o strălucire uimitoare a pielii în mod natural.
Măștile faciale și scruburile făcute în casă sunt super ușor de realizat și ieftine, în plus, conțin doar ingrediente naturale, fără parabeni, parfumuri sau alte substanțe chimice dăunătoare. Indiferent de tipul dumneavoastră de piele – uscată, grasă sau mixtă – există o mască potrivită.
Majoritatea doctorilor dermatologi recomandă utilizarea unei măști o dată pe săptămână, însă frecvența de utilizare reală va depinde și de tipul dumneavoastră de piele, precum și de diferitele afecțiuni de piele, acolo unde este cazul.
Și amintiți-vă să începeți întotdeauna cu o față curată și să folosiți un toner și o cremă hidratantă atunci când ați terminat. Un alt truc pe care îl puteți folosi este așezarea unui prosop cald pe față aproape de sfârșitul timpului de acțiune al măștii pentru a deschide foarte bine porii, ceea ce va ajuta, implicit, la o funcționare mult mai eficientă a măștii.
Pielea dumneavoastră se simte uscată și deshidratată? Aveți nevoie de ingrediente puternic hidratante
Mască cu avocado, banană și miere: această mască este super-hidratantă! Avocado conține o grămadă de minerale benefice plus vitaminele B și E, iar mierea este un umectant (atrage umiditatea în piele) și ajută la reducerea inflamației.
Se amestecă ½ piure de avocado, ½ piure de banane și 1 linguriță de miere (de preferință organică și nefiltrată) până la omogenizarea completă. Se întinde amestecul obținut pe față și gât și se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. La sfârșit, doar clătiți cu apă caldă.
Mască cu miere, ulei esențial și ulei de migdale: uleiul de migdale este ultra-hrănitor și se absoarbe ușor în piele. Uleiurile esențiale – pe lângă faptul că miros incredibil – au și diverse proprietăți vindecătoare.
Combină 2 linguri de miere organică, nefiltrată cu 2 linguri de ulei de migdale și 2 picături de ulei esențial 100% pur, cum ar fi cel de trandafir, lavandă, lămâie și geraniu. Masați pe piele și lăsați să acționeze timp de 15 minute. Clătiți cu apă caldă.
Mască cu gălbenuș de ou, miere și ulei de migdale: gălbenușul de ou hidratează pielea, la fel ca și uleiul hrănitor de migdale și miere. Combinați 2 gălbenușuri de ou, 2 linguri de miere și 3 picături de ulei de migdale. Aplicați amestecul pe față și gât și lăsați 20 de minute. Clătiți cu apă caldă.
Eliminați impuritățile din piele și sebumul în exces cu următoarele măști
Masca cu albuș de ou, miere și lămâie: albușurile de ou reduc dimensiunea porilor și oferă pielii o elasticitate suplimentară temporară, în timp ce sucul de lămâie poate ajuta la decolorarea zonelor pigmentate, acționând și ca un dezinfectant natural.
Bateți 1 albuș de ou până devine spumă, apoi combinați cu 1 linguriță de miere și 1 linguriță de suc de lămâie. Se aplică amestecul obținut pe piele și se lasă timp de 15-20 de minute, înainte de clătirea cu apă caldă.
AVEȚI GRIJĂ: Sucul de lămâie vă poate arde pielea, deci nu folosiți mai mult de 1 linguriță și nu lăsați această mască mai mult de 15-20 de minute pe față.
Masca cu tomate: roșiile conțin o mulțime de vitamine, minerale și antioxidanți și au, de asemenea, proprietăți naturale astringente care ajută la eliminarea excesului de sebum și la reducerea porilor.
Într-un blender, combinați 1 roșie coaptă, 1 linguriță de suc de lămâie și 1 lingură de fulgi de ovăz până când se formează o pastă. Se aplică pe piele. Se lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi se clătește cu apă caldă.
Mască cu albuș de ou și piersică: piersicile sunt fructele perfecte de vară – nu numai că sunt delicioase, dar conțin și acizi alfa-hidroxi naturali care exfoliază și curăță pielea.
De asemenea, sunt bogate în vitaminele A și C. Amestecă o 1/2 de piersică coaptă și pisată, cu 1 albuș de ou și un pic de apă, dacă este nevoie pentru a ajuta procesul de omogenizare. Se aplică compoziția obținută pe piele și se lasă 20 de minute; apoi se clătește cu apă caldă.
Aveți probleme cu pielea roșie și iritată? Ingredientele calmante sunt soluția
Mască cu dovleac și iaurt: dovleacul este plin de acizi exfolianti și de antioxidanți, iar iaurtul simplu conține acid lactic (care este un exfoliant natural). Puteți face această mască cu piure organic la conservă, dar și cu dovleac proaspăt este minunat.
Combinați 4 linguri de piure din pulpă de dovleac, 2 lingurițe de miere și 4 linguri de iaurt simplu. Aplicați amestecul pe față și gât și lăsați-l să acționeze aproximativ 15-20 de minute. Clătiți cu apă caldă.
Pentru pielea lipsită de strălucire
Mască cu turmeric, ovăz, miere și iaurt: (aveți grijă să nu vă pătați hainele cu acestă mască și stați liniștiți, nu vă va păta fața). Turmericul este absolut uimitor – are proprietăți naturale de curățare care luminează pielea și este un puternic antiinflamator.
Ovăzul netezește și liniștește pielea, în timp ce mierea o hidratează (plus că este un agent antibacterian natural), iar iaurtul o exfoliază.Amestecați 1 linguriță de pulbere de turmeric, 3 linguri de ovăz măcinat (folosiți un blender), 1 lingură de miere și 2 linguri de iaurt.
Se omogenizează într-o pastă și se adaugă mai multă miere sau ovăz în funcție de consistență. Se aplică pe piele și se lasă să acționeze 10-15 minute. Clătiți cu apă caldă.
Să trecem acum și la scruburi
Aveți grijă cu acestea dacă aveți pielea sensibilă!
Scrub cu suc de lămâie, miere și zahăr brun: un scrub super eficient, care miroase absolut divin. Combinați 1/2 cană zahăr brun, 1 lingură ulei de jojoba, 1 lingură ulei de migdale, 1 lingură suc de lămâie și 2 linguri miere. Amestecați și masați ușor pielea cu compoziția obținută. La final, se clătește cu apă caldă.
Scrub cu zahăr brun și ulei de nucă de cocos: zahărul este un acid glicolic natural și ajută la exfolierea pielii moarte, uscate și uleiul de nucă de cocos este un hidratant fabulos. Combinați 4 linguri de zahăr cu 1 lingură de ulei de nucă de cocos topit și răcit. Se amestecă împreună până la omogenizare și apoi se masează ușor pe piele. Nu uitați să clătiți cu apă caldă.
Scrub cu ulei de măsline și zaț de cafea: se pare că cofeina din zațul de cafea ajută la stimularea circulației de la nivelul pielii. Și ce este minunat este faptul că puteți să reciclați zațul de cafea care vă rămâne în fiecare dimineață. Combinați 2 linguri de ulei de măsline cu 3 sau 4 linguri de zaț de cafea. Se aplică pe față și se masează ușor pentru a exfolia pielea. La final, se clătește bine cu apă caldă.
ATENȚIE: Toate aceste scruburi pot fi realizate și în cantități mai mari, pentru a fi utilizate pentru corp. Asigurați-vă că le depozitați în recipiente etanșe.
Alte măști de încercat
Mască cu aspirină: aspirina conține beta-hidroxi-acizi, care ajută la exfoliere și, de asemenea, are proprietăți antiinflamatorii. Zdrobiți fin 3 sau 4 aspirine într-o consistență granuloasă, apoi adăugați o picătură mică de apă și 1 linguriță de miere până obțineți o consistență asemănătoare unei măști.
Se aplică pe față și se lasă 10 minute înainte de clătirea cu apă caldă. Asigurați-vă că utilizați un produs cu SPF dacă intenționați să ieșiți din casă după ce ați efectuat această mască, deoarece pielea va fi fotosensibilă din cauza acizilor BHA.
Mască Marie Antoinette: Se pare că această mască (sau o variantă a acesteia) a fost secretul pielii de porțelan a lui Marie Antoinette. Combinați 1 albuș de ou, sucul de la 1 lămâie, 1 picătură de witch hazel și 4 linguri de lapte praf fără grăsimi. Masați pe piele și lăsați să acționeze aproximativ 15 minute. Clătiți cu apă caldă.
Lăsați-ne, mai jos, în secțiunea de comentarii un mesaj în care să ne spuneți dacă ați încercat până acum măști și scruburi naturale făcute în casă și pe care dintre cele de mai sus le-ați testat sau le-ați testa pe viitor, ori dacă preferați să apelați la produsele de acest gen disponibile în magazine.
Verifică preț Scrub-uri pentru Corp aici!