Tânără atrăgătoare cu pomeții proeminenți

13 coafuri pentru persoanele cu față pătrată

Forma pătrată a feței poate fi îmbunătățită ca și aspect sau mascată de coafura potrivită, așa că vă prezentăm în continuare cum puteți găsi coafura care să vă avantajeze cel mai bine.

Dacă sunteți în căutarea unor coafuri special destinate pentru forma pătrată a feței, care în loc să accentueze unghiurile, le complimentează într-o manieră estetică plăcută, atunci ați ajuns la locul potrivit.

Iar în cazul în care credeați că este ceva mai greu de găsit o coafură care să pună într-o lumină flatantă fețele cu formă pătrată, vă putem spune cu siguranță că nu este așa. Doar uitați-vă la celebrități precum Margot Robbie, Jennifer Hudson și Olivia Wilde.

Termenul de „față pătrată” nu sună tocmai atrăgător, însă vestea bună este că atunci când sunt combinate cu o tunsoare potrivită, trăsăturile fețelor cu formă pătrată pot arăta foarte bine.

Secretul este întotdeauna să optați pentru tunsori opuse formei feței dumneavoastră – în timp ce fețele mai rotunde arată mai bine cu tunsori ascuțite, fețele pătrate nu se potrivesc deloc cu astfel de tunsori sau cu părul tuns la aceeași lungime.

Mai degrabă, sunt indicate straturi rotunjite și, în mod ideal, mai multă textură pentru a nu mai accentua linia proeminentă a maxilarului. De asemenea, cărarea făcută pe lateral și scările ajută la imitarea unei forme ovale a feței.

Cum vă puteți da seama dacă fața dumneavoastră are forma pătrată?

În primul rând, trebuie să ne asigurăm că acest ghid este cu siguranță potrivit pentru forma feței dumneavoastră. Formele pătrate se caracterizează printr-o linie a maxilarului mai puternic accentuată și unghiulară, iar fruntea, pomeții și maxilarul vor avea aceeași lățime.

Dacă vă priviți fața, părțile laterale ale frunții și curba liniei maxilarului ar trebui să formeze un pătrat imaginar.

Coafuri pentru fețe pătrate cu părul lung

Cel mai important lucru de reținut atunci când vine vorba de părul lung, este că trebuie să fie vizibil sănătos. Dacă părul nu este sănătos, nu va putea crește nici foarte mult, deoarece starea lui generală va determina întotdeauna lungimea până la care poate să crească.

Tunsorile drepte nu avantajează în general fețele cu formă pătrată, însă asta nu înseamnă că sunt total excluse – Jennifer Lopez și Heidi Klum fiind un exemplu în acest sens.

Celebrități care să vă inspire: Jennifer Lopez, Salma Hayek, Heidi Klum.

Coafuri pentru fețe pătrate cu păr de lungime medie

Părul de lungime medie arată excelent atunci când este bine întreținut. În cazul în care părul este predispus la electrizare, atunci este indicat să fie păstrat de partea mai lungă a lungimii medie. Cu cât părul este mai lung și mai greu, cu atât va fi mai ușor de controlat.

Dacă aveți fața pătrată, mergeți direct la salon și răsfoiți catalogul cu cele mai flatante tunsori de lungime medie pentru dumneavoastră.

Celebrități care să vă inspire: Margot Robbie și Natalie Portman.

Coafuri pentru fețe pătrate cu părul scurt

Forma feței nu este esențială pentru coafurile pentru părul scurt, dar prin crearea straturilor, în cele din urmă este afectată forma. De exemplu, fețele rotunde ar trebui să opteze pentru straturi pătrate, în timp ce viceversa este valabilă pentru formele de față pătrate.

S-ar putea să presupuneți că o tunsoare de tip pixie v-ar face fața să arate prea unghiulară, deoarece nu mai există păr după care să vă ascundeți trăsăturile, însă, în fapt, o tunsoare scurtă ar putea complimenta o față pătrată – vedeți celebrități precum Zoe Kravitz. Între timp, Olivia Wilde este regina tunsorilor scurte, optând adesea pentru un stil ondulat sau prins doar pe jumătate.

Celebrități care să vă inspire: Jennifer Hudson, Zoe Kravitz și Olivia Wilde.

Coafuri pentru fețe pătrate cu breton

Când vine vorba de breton pe o față pătrată, cheia este să mergeți la o stratificare ușoară în scări, pentru a înmuia trăsăturile liniei maxilarului. Adăugarea unor straturi puțin mai scurte în jurul frunții, vă va oferi un contur ușor rotunjit al feței.

Celebrități cu părul scurt, cum ar fi Jennifer Hudson, optează pentru un breton franjurat care să-i flateze fața, în timp ce Heidi Klum își ameliorează trăsăturile frunții cu bretonul ținut pe lateral.

Celebrități care să vă inspire: Heidi Klum și Jennifer Hudson.

Coafuri pentru fețe pătrate cu firul de păr subțire

Secretul pentru a face părul mai subțire să pară ceva mai plin și cu volum, constă în adăugarea texturii – pare aproape evident că buclele arată mai pline decât părul drept. Puteți folosi, de asemenea, spray pentru volum. Dacă aveți părul subțire, păstrați straturile mai lungi, deoarece supra-stratificarea nu va face altceva decât să confere un aspect de păr puțin și rar.

Celebrități care să vă inspire: Natalie Portman.

Coafuri pentru fețe pătrate cu firul de păr gros

Părul mai gros arată bine atunci când este tuns și aranjat în straturi mai lungi și rotunjite, deoarece atrag atenția de la – ați ghicit – maxilar. Stilurile ondulate sau crețe sunt cele mai potrivite pentru a adăuga volum și textură în jurul feței.

Celebrități care să vă inspire: Heidi Klum, Jennifer Hudson și Salma Hayek.

Coafuri pentru fețe pătrate cu păr creț

Dacă aveți părul creț natural și o formă de față pătrată, atunci vă oferim o veste grozavă – textura creață a părului este una dintre cele mai bune modalități de a atrage atenția de la trăsăturile accentuate ale maxilarului și a unghiurilor feței.

Salma Hayek este cunoscută pentru alegerea coafurilor crețe sau ondulate, aceasta profitând la maximum de tipul de păr și de forma feței sale, în timp ce Natalie Portman folosește buclele pentru a conferi volum părului ei subțire.

Celebrități care să vă inspire: Salma Hayek și Natalie Portman.

Coafuri pentru fețe pătrate și frunți late

Răspunsul evident pentru acoperirea unei frunți mai late este evident – bretonul. Indiferent de preferințe, dacă alegeți un breton mai franjurat și pe lateral sau unul complet, acesta va masca bine o frunte lată.

Prin urmare, există mai multe opțiuni pentru persoanele cu forma feței pătrată. Important este să vă simțiți dumneavoastră bine cu modul în care vă stă părul și, de asemenea, să îl mențineți mereu sănătos.

Dacă nu ați reușit să vă decideți care este cea mai potrivită tunsore și coafură pentru forma feței dumneavoastră, mergeți la un salon de coafură și cereți mai multe îndrumări și sfaturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *