Tipuri de manichiură

12 tipuri de manichiură diferite

Apelează cu încredere la diferitele tipuri de manichiură care nu numai că îți vor face face degetele să arate mai elegant, ba mai mult, vor contribui la un aspect mai curat și mai sănătos.

Cu toții adorăm să fim răsfățați. Multe dintre noi, femeile, ne rezervăm special zile de înfrumusețare, una dintre ele fiind mersul la salon. Când părăsim salonul, părul și pielea sunt revigorate, iar noi ne simțim mai frumoase! Cu toate acestea, există un aspect la fel de important căruia ar trebui să-i acordăm atenția cuvenită: unghiile.

Unghiile noastre și au ele nevoie de o anumită atenție. Le poți acorda această atenție, planificând o manichiură. O manichiură nu numai că îți face unghiile mai frumoase, dar ajută și la întreținerea lor.

Ar trebui să avem grijă de unghii la fel de mult precum avem grijă de părul și pielea noastră, pentru că, oricât de frumoase am fi, unghiile neîntreținute ne-ar putea afecta întreaga imagine.

Înainte de a aprofunda subiectul, îți sugerez să parcurgi informațiile despre tipurile de manichiură existente, astfel încât să descoperi exact ce ți s-ar potrivi și ce așteptări ar trebui să ai. De asemenea, să fii bine informată nu-i deloc un lucru rău, nu-i așa?

Tipuri de manichiură

Acum, odată ce ai decis să descoperi tot ce trebuie să știi despre manichiură, să începem o descriere a tipurilor de manichiură pe care le oferă saloanele.

Manichiură de bază

Dacă nu ai avut niciodată o manichiură înainte și acesta ar fi prima, ideal ar fi să alegi o manichiură de bază. Este, de asemenea, o opțiune bună pentru oricine dorește o soluție rapidă pentru unghii. O manichiură de bază este foarte simplă și rapidă.

 • Manichiurista va aplica mai întâi cremă sau ulei pe cuticule.
 • Mâinile tale vor fi apoi scufundate într-un vas care conține apă caldă, timp de aproximativ cinci minute.
 • Odată ce perioada de înmuiere a trecut, cuticulele tale vor fi mai ușor de lucrat.
 • După ce manichiurista ți-a îmblânzit cuticulele, mâinile tale vor fi ușor uscate.
 • Manichiurista va trece la modelarea unghiilor, după dorința ta. Poți obține unghiile în formă de oval, pătrat, squoval sau stiletto.
 • După ce unghiile ți-au fost modelate, ți se va face un masaj relaxant pentru mâini.
 • La finalizarea masajului, un strat de bază va fi aplicat pe unghiile tale, urmat de alte două straturi din lacul colorat de unghii ales de tine, terminând cu ultim strat clar, de netezire.
 • Ți se va cere să așezi mâinile sub un uscător de unghii, astfel încât unghiile să se usuce mai repede.

Manichiură franțuzească

Manichiură franțuzească

Cu o astfel de manichiură nu poți da greș niciodată! Este șic, elegantă și se potrivește perfect cu orice. O manichiură franțuzească oferă unghiilor un aspect foarte elegant și clasic, unic. Spre deosebire de toate celelalte tipuri de manichiură, în care unghia este vopsită într-o singură culoare, vârfurile unghiilor sunt vopsite în alb pur, ceea ce face acest tip de manichiură să fie complet diferit de restul opțiunilor oferite.

Unghia este vopsită de regulă în roz deschis sau bej, iar apoi vârful unghiei este colorat în alb. Acest lucru conferă unghiilor un aspect clasic si îngrijit. Cui nu îi plac unghiile sănătoase și vibrante? Manichiura franțuzească îți oferă exact asta!

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Manichiură/Pedichiură AICI!

Manichiura franțuzească inversată

Similară celei clasice, manichiura franțuzească inversată constă în două nuanțe de vopsea pentru unghii. Singura diferență dintre cele două este că într-o manichiură franțuzească inversată, baza unghiei este cea vopsită în alb și nu vârful. Pare foarte trendy. Acest tip de manichiură a atins o popularitate considerabilă datorită aspectului șic pe care îl oferă.

Poți obține o astfel de manichiură chiar la tine acasă. Tot ce trebuie să faci este să-ți modelezi unghiile, să-ți îmblânzești cuticule și să-ți delimitezi baza unghiei. Odată ce cuticulele au fost împinse înapoi, unghiile sunt vopsite într-o singură culoare.

Odată ce stratul de culoare s-a uscat, acoperă întreaga unghie, cu excepția bazei acesteia, cu un autocolant pentru manichiură. Vopsește baza unghiei în alb sau în orice culoare dorești.

Lăsă vopseaua de unghii să se usuce, apoi îndepărtează autocolantul. Pentru finisaj, unghiile trebuie apoi acoperite cu un strat transparent de lac protector. O manichiură franțuzească inversată perfectă poate fi făcută în cel mai scurt timp posibil!


Manichiură cu parafină

O manichiură cu ceară de parafină este cel mai bun tip de manichiură pentru toți cei care au mâinile fade și uscate. Dacă dorești mâini cu o piele catifelată și cu un aspect sănătos, o manichiură cu parafină este exact ceea ce cauți.

Deoarece acest tip de manichiură necesită o manipulare specială, este recomandat să încerci variantele din cadrul centrelor SPA , mai degrabă decât cea improvizată acasă.

 • Parafina se topește într-un dispozitiv de încălzire și se lasă să se răcească puțin.
 • În timp ce parafina este topită și răcită, mâinile tale sunt tratate cu loțiuni și uleiuri.
 • Când temperatura cerii topite s-a răcit până la punctul în care devine suportabilă, palmele îți sunt scufundate complet în ea.
 • Odată ce mâinile sunt complet acoperite cu parafină, ți se va cere să îți îndepărtezi mâinile de ceară, iar ceara este lăsată să se usuce pe mâini.
 • Mâinile tale sunt înmuiate în ceara topită încă o dată, iar ceara este lăsată să se usuce din nou. Acest proces se repetă de 7 ori și, în final, ai mâinile acoperite în 7 straturi de parafină.
 • Mâinile tale sunt apoi lăsate să se odihnească aproximativ o jumătate de oră.
 • Ceara este apoi îndepărtată de pe mâini, după care ți se va aplica tratamentul obișnuit de manichiură (masaj, pilitură și modelare a unghiilor și vopsirea unghiilor).

Rezultatele finale ale parafinei sunt incredibile. Vei adora senzație de mătase pe care pielea ta o va avea imediat după terminarea manichiurii.


Manichiură acrilică

Pentru mulți oameni, creșterea unghiilor lungi și perfecte este de domeniul fantasticului, cu tentative eșuate, în care vârfurile unghiilor sfârșesc prin a se agăța sau rupe. Cu toate aceasta, visul de a obține unghiile perfecte poate fi totuși unul realizabil.

Dacă pur și simplu nu-ți poți crește unghiile fără să le rupi pe parcurs, o manichiură acrilică este o soluție foarte bună. Dacă nu poți avea unghii lungi în mod natural, puteți avea întotdeauna o extensie artificială!

 • O manichiură acrilică implică aplicarea unui amestec vâscos de polimer lichid cu monomer pulbere.
 • Înainte ca acest amestec să fie aplicat pe unghii, patul de unghii este tamponat pentru a-l face aspru.
 • Amestecul este aplicat pe suprafața aspră a unghiei cu o perie și apoi modelat în forma unghiei pe care o doriți.
 • Se lasă apoi să se usuce.
 • Odată uscată, unghia acrilică este depusă și vopsită cu ojă, oferindu-le unghiilor aspectul „perfect”.

Manichiurile acrilice sunt foarte la modă în aceste zile. Arată foarte atractiv și elegant, iar vei fi nerăbdătoare să-ți etalezi unghiile elegante și frumoase!

Manichiura americană

Dacă o manichiură franțuzească este ar fi prea mult pentru tine, poți opta pentru o manichiură americană mai subtilă, mai neutră și mai naturală. Dacă îți place aspectul unghiilor naturale, o manichiură americană este probabil cea mai bună opțiune pentru tine.

La fel ca manichiura franțuzească, implică vopsirea vârfurilor unghiilor într-o altă culoare. Cu toate acestea, diferența constă în culoarea vopselei de unghii folosite pentru vopsirea vârfurilor unghiilor. O manichiură americană este mult mai subtilă, iar vârfurile unghiilor sunt vopsite în nuanțe mai naturale, de fildeș.

Puteți obține un aspect mai discret cu manichiurile americane, făcând unghiile să pară naturale. O manichiură americană este un tip perfect de manichiură pentru ocaziile de zi cu zi.


Unghii cromate (în oglindă)

Unghii cromate (în oglindă)

Manichiurile în oglindă sau Chrome Nails au atras mai întâi atenția tinerelor prin intermediul rețelelor de socializare, iar acum, toată lumea pare să fie înnebunită după acest stil. Dacă dorești ca unghiile să arate incredibil de atractiv, o manichiură în oglindă te va încânta cu siguranță!

 • O manichiură în oglindă începe cu tratamentul obișnuit de manichiură, inclusiv scufundarea mâinilor în apă caldă, masarea mâinilor cu un ulei sau loțiune, îmblânzirea cuticulelor și modelarea unghiilor. Pasul caracteristic al acestui tip de manichiură este ultimul.
 • După ce toți pașii unei manichiuri de bază au fost finalizați, unghiile sunt vopsite în negru sau în orice altă culoare închisă.
 • Unghiile sunt lăsate să se usuce la lumina UV.
 • Odată ce vopseaua pentru unghii s-a uscat complet, pigmentul sau pulberea cromată este presărată peste unghie și periată pentru a oferi un aspect uniform de oglindă.
 • Pigmentul cromat este sigilat folosind un strat de acoperire transparent.
 • Unghiile se lasă să se usuce din nou sub o lampă UV.

O manichiură în oglindă produce unghii strălucitoare, greu de ignorat. Acesta este unul dintre cele mai atractive tipuri de manichiură!


Manichiura Shellac

Manichiura Shellac

Ori de câte ori ai o manichiură proaspăt făcută, tinzi să ridici obiectele cu și mai multă grijă pentru a te asigura că nu vei zgâria lacul de unghii proaspăt aplicat.

Chiar dacă nu ai avut o manichiură făcută la salon și doar ți-ai aplicat stratul de ojă preferat acasă, tot ai tendința de a fi extrem de precaută pentru a păstra oja pe unghii pentru o durată cât mai lungă de timp.

Dacă ești una dintre acele persoane care pur și simplu nu se poate descurca cu precauție și care detestă ideea retușurilor necesare în astfel de circumstanțe, o manichiură din șelac ar putea fi soluția perfectă pentru tine!

O manichiură Shellac presupune aplicarea unui amestec special de ojă și gel. Acest tip de manichiură este cunoscut pentru durabilitatea sa. Cu cât vopseau va fi lăsată mai mult timp să se așeze cu atât există șanse mai mici ca startul uscat să se cioplească.

Mai mult decât atât, vei putea să te bucuri de unghii strălucitoare, perfecte până la două săptămâni! Nu-i așa că-i uimitor? Realizarea acestei manichiuri te va ține departe de stresul că trebuie din nou să-ți faci unghiile.

Manichiura cu șelac se face la fel ca o manichiură de bază. După ce cuticulele au fost tratate și unghiile au fost așezate și modelate, pe unghii se aplică două straturi de ojă specială din șelac. Unghiile sunt uscate sub un uscător specific șelacului pentru manichiură. Apoi se aplică un strat de finisaj pentru a sigila stratul de bază.

Manichiură cu gel

Ți s-a întâmplat vreodată să traversezi frustrarea de a-ți strica manichiura imediat după ce ai părăsit salonul, poate chiar căutând cheile mașinii în geantă?

Ei bine, știm cât de frustrant poate fi! Este cu adevărat frustrant să vezi vopseaua de unghii zgâriată după ce ai plătit pentru o manichiură tocmai cu banii pentru care probabil ai muncit din greu. Dacă ești în căutarea unei manichiuri care să te țină chiar câteva săptămâni, convenabilă la preț, îți sugerăm o manichiură cu gel.

 • La fel ca toate celelalte tipuri de manichiură, o manichiură cu gel implică, de asemenea, toți pașii unei manichiuri de bază, adică împingerea cuticulelor înapoi, tăierea și modelarea unghiilor.
 • După ce s-au făcut pașii de bază, se aplică un strat de bază pe unghii, urmat de două straturi de lac pentru unghii cu gel.
 • Fiecare strat este aplicat după ce cel precedent s-a uscat complet.
 • Gelul de lustruit este uscat sub o lampă UV.

Textura ojei cu gel este mai netedă și mai durabilă în comparație cu alte oje, rezistând de la aproximativ 2 până la 3 săptămâni. O manichiură cu gel te va ajuta să păstrezi un aspect grozav al unghiilor pentru o durată considerabilă de timp.

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Manichiură/Pedichiură AICI!

Manichiura Vinylux

Imaginează-ți că ai avut o manichiură de lux, să zicem o manichiură acrilică sau o manichiură din șelac și începi să te plictisiți să vezi aceleași unghii în fiecare zi, timp de o săptămână. Dacă ești una dintre acele persoane care se plictisesc  destul de repede de lucruri, manichiurile de lungă durată nu sunt pentru tine. Ai nevoie de ceva care să dureze doar câteva zile, cum ar fi o manichiură Vinylux.

Pașii unei astfel de manichiuri sunt similari cu cei ai unei manichiuri de bază, cu diferența că manichiura Vinylux rezistă, cu siguranță, mai mult decât cea de bază.

 • O manichiură Vinylux începe cu aplicarea unui ulei sau loțiuni pe unghii, astfel încât cuticulele să fie înmuiate, urmată de scufundarea mâinilor în apă călduță pentru câteva minute.
 • După ce ai scos mâinile din apă, cuticulele sunt împinse înapoi.
 • Unghiile sunt apoi așezate, tăiate și modelate.
 • O manichiură Vinylux nu necesită aplicarea unui strat de bază deoarece oja Vinylux are ingrediente adezive în sine.
 • După ce primul strat s-a uscat, se aplică al doilea strat de ojă Vinylux.
 • O manichiură Vinylux nu implică uscarea unghiilor sub o lampă UV, deoarece oja se usucă foarte repede.

Singura diferență dintre manichiura de bază și o manichiură Vinylux este tipul de ojă aplicat. Oja Vinylux este mai durabilă decât oja normală și, prin urmare, manichiura rămâne mai mult pe unghii, până la 7 zile. Cel mai bun lucru la acest tip de manichiură este că este foarte ușor de îndepărtat. Oja Vinylux poate fi îndepărtată folosind un agent de îndepărtare obișnuit.


Manichiură cu piatră fierbinte

Manichiură cu piatră fierbinte

După o săptămână dificilă la serviciu, meriți un răsfăț. Așa cum am sugerat, ar trebui întotdeauna să ai planificată o manichiură, deoarece unghiile merită la fel de multă atenție precum îngrijirea pielii și cea a părului.

Totuși, dacă ți-am spune că există o manichiură care nu numai că îți face unghiile să arate mai frumos, dar te poate ajuta chiar și să te relaxezi? Ei bine, o manichiură cu pietre fierbinți implică utilizarea pietrelor fierbinți care sunt ținute în mâini pentru a ajuta la eliberarea tensiunii din mușchii mâinilor.

Deci, dacă ai petrecut ore suplimentare în fața computerului, mâinile tale cu siguranță au nevoie de un tratament special. De ce să nu încerci manichiura cu piatră fierbinte?

 • O manichiură cu piatră fierbinte începe cu fierberea pietrelor în apă până la o temperatură de 120 de grade Celsius.
 • În timp ce pietrele sunt încălzite, mâinile tale sunt scufundate într-o apă călduță, care conține uleiuri esențiale.
 • Când pietrele au fost încălzite, acestea sunt scoase din apa clocotită. Când temperatura lor a scăzut la 56 de grade Celsius, acestea sunt așezate pe mâinile tale.
 • Urmează ca mâinile să fie masate cu aceste pietre. Presiunea este aplicată în anumite puncte care să te ajute să-ți relaxezi mușchii.
 • Masajul cu pietre se face timp de aproximativ 15 minute, după care se face masajul obișnuit cu loțiune sau ulei.
 • Durata unei manichiuri cu pietre fierbinți este de obicei de la 50 de minute, la o oră.

O manichiură cu piatră fierbinte îți lasă mâinile ușoare, relaxate și ajută la eliminarea stresului. Dacă intenționezi să o faci acasă, asigură-te că primești ajutor de la un tehnician de unghii în primă fază, pentru a te asigura că urmezi o procedură corectă.

Manichiură braziliană

O manichiură braziliană este o manichiură destul de dezordonată, dar care rezistă foarte mult timp. Este o manichiură unică din mai multe motive. Motivul principal este datorat aplicării dezordonate a ojei, care nu se întâlnește în niciun alt tip de manichiură.

Unghiile și pielea din jur sunt acoperite cu un strat de bază transparent, urmat de o aplicare dezordonată de ojă. Oja suplimentară așezată pe pielea care înconjoară unghia este îndepărtată ulterior.

Al doilea motiv care o face diferită de alte tipuri de manichiură este că îndepărtarea cuticulei prin tăiere. Acest lucru face ca manichiurile braziliene să fie controversate, deoarece se crede că cuticula împiedică bacteriile să pătrundă sub unghiile tale. Dacă vă place aplicarea de lac de unghii nonconformistă, o manichiură braziliană ar putea fi pe gustul tău.

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Manichiură/Pedichiură AICI!

De ce să optezi pentru o manichiură?

Acum, cunoscând mai multe tipuri de manichiură, întrebarea este – de ce ar trebui să optezi pentru una dintre ele? Ei bine, există multe motive pentru care o manichiură este importantă.

 • Manichiura îți menține mâinile curate și unghiile ordonate.
 • Manichiura previne spargerea și crăparea unghiilor.
 • O manichiură îți păstrează mâinile tinere. Pielea mâinilor tale îmbătrânește mai repede decât pielea de pe față. Chiar dacă faci lifting facial, mâinile te pot da de gol că nu mai ești la fel de tânără ca la 20.
 • Manichiurile relaxează mușchii mâinilor, care se află în mișcare constantă, indiferent de ceea ce faci.
 • Mâinile tale vor fi frumoase și bine întreținute și asta îți va da și mai multă încrederea.

Cheltuim atât de mult timp, efort și bani pe aspectul nostru, dar adesea uităm de mâini. Uităm faptul că mâinile și unghiile slab întreținute pot afecta întreg aspectul nostru general. Să presupunem că întâlnești pe cineva îmbrăcat perfect din cap până în picioare. Ai fi impresionată? Desigur că da.

Totuși, să presupunem că privirea ta ajunge la mâini și vezi unghii crăpate și ojă parțial ștearsă. Ce se va întâmpla? Cel mai probabil vei fi automat dezamăgită. Unghiile tale au un rol important în impresia pe care o lași oamenilor. Așadar, atât impresia pe care o lași celor din jur cât și sănătatea unghiilor tale depind de cât de des îți îngrijești unghiile!

Diferitele tipuri de manichiură au costuri diferite. Indiferent de bugetul pe care îl ai, poți  oricând obține o manichiură accesibilă. Muncești din greu și meriți un răsfăț regulat, iar manichiura ar trebui să facă parte din el! Data viitoare când vizitezi un salon pentru tratament facial sau pentru o tunsoare, nu uita să-ți programezi și o manichiură!

Verifică preț Aparate Profesionale pentru Manichiură/Pedichiură AICI!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *