Tânără blondă cu un păr lung și sănătos

12 reguli de urmat pentru un păr sănătos

Se întâmplă adesea să nu avem grijă de părul nostru așa cum ar avea nevoie, motiv pentru care acesta își pierde din strălucire și rezistență, starea lui generală de sănătate fiind una precară în acest caz. Însă nu vă faceți griji, deoarece nu este totul pierdut, părul sănătos fiind ceva ce puteți obține oricând, dacă doar aveți puțin mai multă grijă la rutina lui de îngrijire.

De aceea, vă vom prezenta, în continuare, cele mai bune sfaturi oferite și recomandate de profesioniști, care vă vor ajuta în cel mai scurt timp posibil să vă bucurați de un aspect sănătos al părului.

Tunsori regulate

Dacă vă uitați cu atenție la vârfurile dumneavoastră de păr, probabil că veți vedea linia vizibilă dintre porțiunile de păr sănătos și cele care au devenit transparente și firave. Această linie consemnează lungimea până la care trebuie să tăiați vârfurile, pentru a scăpa de cele despicate și fragile.

În caz contrar, firul de păr va fi din ce în ce mai sensibil, deoarece daunele de la vârfuri, pot urca în sus pe firul de păr, spre rădăcină, complicând situația.

Pentru persoanele cu păr fin, este recomandat să păstrați o singură aceeași lungime în partea din spate și să creați doar un strat în partea din față pentru a îi da formă. Părul ondulat și afro ar trebui să fie tăiat pe rotund, atunci când este uscat, pentru a păstra definiția ondulării.

Renunțați o perioadă la placa de îndreptat părul și la ondulator

Tratamentele termice repetate ale părului, pot slăbi și usca firele de păr. De aceea, dacă obișnuiți să folosiți mereu instrumente de îngrijire personală, precum placa de îndreptat părul sau ondulatorul, este recomandat să mai faceți pauze din când în când, pentru a permite firelor de păr să se regenereze.

În timpul acestor pauze, puteți să vă ajutați și mai mult părul să se refacă, prin utilizarea măștilor de păr sau a balsamurilor regenerante.

Aplicați un tratament de 10 minute înainte de spălarea părului

În mod obișnuit, aceste tratamente presupun folosirea unor uleiuri, balsamuri sau măști, aplicate pe părul umed chiar înainte de spălarea părului, rolul lor fiind de a ajuta la restaurarea umidității din firele de păr și la protejarea împotriva vârfurilor despicate cauzate de masajul cu șampon.

Uscați-vă părul cu temperaturi scăzute

Poate suna contra intuitiv, însă nu ar trebui să vă lăsați părul să se usuce în mod natural – firele de păr sunt mai fragile și vulnerabile atunci când sunt ude. În schimb, folosiți un uscător de păr setat să funcționeze la o temperatură scăzută și la o viteză mai mare. Astfel, vă veți usca părul fără să provocați daune din cauza căldurii.

După ce părul este uscat, puteți să treceți la setarea cu aer rece a uscătorului, pentru a oferi firelor de păr un jet final și rece, care va închide toate cuticulele firelor de păr și porii scalpului, rezultatele fiind un păr aranjat și strălucitor.

Încercați să vă împletiți părul

Stilul protector oferă părului afro o oportunitate de odihnă și tranziție de la tratamentele chimice. Același lucru este valabil pentru orice alt tip de păr.

Împletiturile sunt o soluție simplă de a proteja părul deteriorat, în primul rând, pentru că fiind prins nu mai este necesară aranjarea lui prin tratamente termice sau folosirea de prea multe produse de styling, iar, în al doilea rând, pentru că părul nu mai are cum să se prindă sau să se electrizeze de haine sau așterneturi, la fel ca atunci când nu este prins.

De asemenea, pentru a profita din plin de momentele în care oferiți un răgaz părului dumneavoastră, puteți înainte de efectuarea împletiturilor, sau după, în funcție de cum vă este mai ușor, să aplicați și să masați pe suprafața pielii scalpului câteva picături de ulei de păr, pentru a ajuta la regenerarea și la creșterea sănătosă a părului.

Folosiți produse reparatoare pentru păr

Poate fi destul de greu uneori să mai faceți loc în programul de zi cu zi și pentru o rutină suplimentară de îngrijire a părului. Însă, din fericire, există o mulțime de produse de tip leave-in, care vă promit repararea structurilor firelor de păr. Aceste produse pot fi folosite și pe părul vopsit, așa că nu mai aveți nici o scuză să nu începeți folosirea lor.

Îmbunătățiți-vă aportul de proteine

Un aport adecvat de proteine vă ajută părul să rămână puternic și în faza de anagen sau de creștere, cât mai mult timp posibil. Proteinele animale, cum ar fi ouăle și peștele sunt bune sau, dacă sunteți vegeterieni, adăugați în dieta dumneavoastră o mulțime de fasole, linte și semințe.

Consumați semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt un adevărat salvator al părului, în virtutea faptului că conțin vitamina E, omega 6, biotină, potasiu și zinc – adică în fond, tot ceea ce are nevoie părul pentru a fi sănătos.

Celulele firelor de păr sunt pe al doilea loc (printre celelalte tipuri de celule ale organismului uman) ca și viteză de creștere, așa că au nevoie de un aport aproape constant de energie. În acest context, semințele de floarea-soarelui oferă foliculilor cea mai bună sursă de combustibil.

Accelerați-vă uscarea părului

Mai puțină căldură la care părul este supus, este egală cu mai puține daune ale firelor. Reduceți-vă timpul de uscare a părului cu produse special destinate în acest sens, care folosesc diferite ingrediente active, ce au rol în scăderea pH-ul părului și în separarea mai ușoară a șuvițelor de păr, pentru ca aerul cald să circule mai bine printre ele și, deci, să le usuce mai rapid.

Optați pentru o perie de păr mai bună

Potrivit specialiștilor din domeniul îngrijirii părului, una dintre cele mai frecvente cauze ale afectării cuticulelor sunt periile cu peri naturali de mistreț. Acestea pot rupe secțiuni ale cuticulelor firelor de păr, crescând porozitatea și nivelul de umiditate pierdut. În schimb, folosiți o perie cu peri de plastic rotunjiți și cu o bază aerisită, cu pernă.

Mențineți culoarea pentru mai mult timp

Șamponul violet pentru părul blond este deja un produs cunoscut de câțiva ani. Acum există și șampon albastru, echivalentul părului brunet și al celui de tip balayage, pentru a împiedica transformarea culorii în tonuri calde nedorite.

Asemănător unui machiaj care corectează culoarea părului, acesta va depune pigmenți albaștri în firele de păr, care ajută la neutralizarea tonurilor de portocaliu, lăsând culoarea să pară mai proaspătă și mai strălucitoare pentru mai mult timp. Bonus: puteți să măriți intervalul necesar de la o vopsire la alta.

Achiziționați mai multe tipuri de șampon

Părul dumneavoastră nu este același de fiecare dată când îl spălați. Așadar, utilizarea doar a unui tip de șampon nu va satisface toate nevoile podoabei capilare. Șamponul dumneavoastră principal ar trebui să fie adaptat tipului dumneavoastră de păr – fin, gros sau ondulat.

Pe lângă acesta, puteți să mai aveți încă câteva alte tipuri de șampon, care să fie destinate îngrijirii părului din mai multe direcții diferite și pe care le folosiți în funcție de nevoile părului. Pentru lungimi și vârfuri uscate, căutați formule încărcate cu keratină.

Așadar, după cum puteți vedea, există multe soluții pentru a vă recăpăta sănătatea podoabei capilare. Important este să încercați să vă țineți de aceste sfaturi și să vă amintiți întotdeauna că părul poate fi oricât de aranjat, dacă nu este și sănătos, aspectul final va avea mereu de suferit.

Dumneavoastră ce pași urmați pentru menținerea unui păr sănătos? Lăsați-ne, mai jos, în secțiunea de comentarii, un mesaj cu metodele pe care le folosiți în acest sens.

Verifică preț Tratamente și Măști de Păr aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *