Tânără cu un chip rotund

12 coafuri pentru fețe rotunde, pentru un look fabulos

Dacă încă sunteți în căutarea coafurii perfecte pentru forma rotundă a feței, să știți că nu sunteți singurii cu această problemă. Vestea bună este că există o serie întreagă de celebrități care au demonstrat că stăpânesc arta de a echilibra o coafură bună cu o formă rotundă a feței, ce vă pot inspira să vă găsiți și dumneavoastră coafura care să vi se potrivească.

Fețele rotunde se caracterizează printr-o linie mai fină a maxilarului și dimensiuni egale; fața este cea mai lată în punctul de mijloc, iar lungimea ei este egală cu lățimea (o față care este mai lungă decât este lată, are nevoie de una dintre aceste coafuri pentru fețe ovale). Comparați forma feței dumneavoastră cu celebritățile de mai jos, dacă încă nu sunteți sigură.

Deci, care sunt aspectele esențiale de care trebuie să țineți cont, atunci când alegeți o coafură pentru această formă a feței?

În primul rând, stați departe de tunsorile bob sau orice altă tunsoare care lasă părul la o lungime egală, după cum recomandă și experții în îngrijirea părului. În schimb, optați pentru straturi care să ofere definiție și mai multă structură vizuală podoabei capilare.

Un alt punct esențial de reținut este să alegeți un stil care să vă prelungească fața – formele rotunde pot fi alungite, creând straturi moi chiar sub linia maxilarului, păstrând forma pătrată în întregime.

Citiți, în continuare, pentru a vedea care sunt cele mai bune tunsori pentru fețe rotunde, pe care ar trebui să le încercați în acest an.

Coafuri scurte pentru fețe rotunde

Probabil că ați evitat până acum cu orice preț, tunsorile scurte, deoarece vă îngrijorează faptul că vă va accentua forma rotundă a feței, însă, adevărul este că puteți opta și pentru tunsori scurte, cu doar câteva sfaturi de la experții în materie de păr și inspirații date de celebrități.

Dacă vă doriți să încercați un stil bob, optați pentru unul ceva mai lung decât un bob tradițional, pentru a echilibra rotunjimea feței. Prin crearea straturilor, aveți un impact asupra formei feței – fețele rotunde ar trebui să opteze pentru straturi pătrate.

Iar când vine vorba de părul afro, părul conic și natural este perfect, pentru femeile care doresc un stil scurt cu opțiuni diverse de coafare.

Celebrități care să vă inspire: Miranda Kerr, Selena Gomez și Emma Stone.

Coafuri de lungime medie pentru fețe rotunde

Dacă preferați o coafură de lungime medie, vestea bună este că alegerea va fi una destul de simplă. Părul de lungime medie arată excelent atunci când este bine întreținut; luați în calcul stiluri mai pline, drepte, fără straturi.

Celebrități care să vă inspire: Chrissy Teigen.

Coafuri lungi pentru fețe rotunde

Când vine vorba de coafuri pentru părul lung, care să se potrivească și fețelor rotunde, aveți la dispoziție o gamă mult mai largă de opțiuni, decât ar putea părea la prima vedere. Stilurile lungi și elegante, cu o parte laterală discretă, dau rezultate bune, la fel ca și volumul, și textura adăugate, peste linia bărbiei, pentru alungirea feței.

Celebrități care să vă inspire: Priyanka Chopra, Kate Upton și Gemma Chan.

Coafuri pentru fețe rotunde cu păr cu fir gros

Coafurile pentru părul cu fir gros nu trebuie să fie dificile – de fapt, volumul adăugat va face o față rotundă să pară mai puțin sferică, cu câteva straturi mai lungi. Când vine vorba de celebrități cu fețe rotunde, Kate Upton este una dintre vedetele părului cu fir gros și lung, așa cum este și Priyanka Chopra.

Celebrități care să vă inspire: Kate Upton și Priyanka Chopra.

Coafuri pentru fețe rotunde cu păr cu fir subțire

Când vine vorba de adăugarea unui efect wow părului cu fir subțire, nu veți da niciodată greș cu adăugarea multor straturi – dar nici să exagerați cu prea multe straturi. Dacă aveți firul de păr subțire, păstrați straturile mai lungi, deoarece supra-stratificarea nu va face decât să dea un aspect și mai subțire și rar părului.

Aceste coafuri pentru părul cu fir subțire sunt toată dovada de care aveți nevoie pentru a prinde încredere în faptul că părul subțire și o față rotundă pot arăta foarte bine atunci când sunt combinate.

Celebrități care să vă inspire: Keira Knightley.

Coafuri pentru fețe rotunde cu breton

Această formă a feței se potrivește cu bretonul stratificat cel mai bine – un breton complet texturat adaugă volum, în timp ce bretonul lateral stratificat poate ajuta la conturarea rotunjimii feței. Bretonul drept cu margini prea dure sunt complet excluse. În schimb, luați în calcul un breton franjurat stil Cameron Diaz sau unul aranjat lateral, precum Chrissy Teigen și Emma Stone.

Celebrități care să vă inspire: Selena Gomez și Emma Stone.

Coafuri pentru fețe rotunde cu păr creț

Cel mai bun aspect al buclelor, fie ele naturale sau coafate cu ondulatorul, este dat de volumul natural adăugat părului, care, prin urmare, ajută la alungirea formei feței dumneavoastră – lucru esențial atunci când încercați să echilibrați forma rotundă a feței.

Celebrități care să vă inspire: Kate Upton, Miranda Kerr și Kirsten Dunst.

Coafuri pentru fețe rotunde cu frunte lată

Pentru a vă atrage atenția de la o frunte mai lată, pe o față rotundă, urmați sfaturile de mai sus, cu privire la bretonul stratificat. De asemenea, puteți să adăugați straturi discrete în jurul feței, pentru un plus de textură și volum.

Însă, șansele sunt, oricum ca doar dumneavoastră să vă observați fruntea mai lată.

Pentru mai multe exemple menite să vă ajute în alegerea coafurii perfecte pentru fețe cu formă rotundă, v-am pregătit mai jos o selecție inspirată de celebrități.

Priyanka Chopra

Fețele rotunde arată grozav, cu părul dat departe de față (ca fața să rămână liberă), cu sau fără adăugarea unei cărări centrale, întrucât alungește fața. Priyanka Chopra este exemplul perfect pentru un asemenea look elegant.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen este regina bobului ondulat, stăpânind arta de echilibrare a coafurii cu forma rotundă a feței.

Emma Stone

Actrița Emma Stone cu siguranță arată minunat cu coafura ei de lungime medie ondulată, fiind o veritabilă inspirație glamour al Hollywood-ului de epocă. Bretonul lateral diminuează aspectul rotund al formei feței.

Mindy Kaling

Deoarece fețele rotunde nu au unghiuri puternice, acestea arată excelent coafate cu părul elegant și strălucitor dat departe de față.

Vanessa Hudgens

Straturile pot ajuta la alungirea unei forme a feței mai rotunde, așa cum puteți observa și în cazul celebrității Vanessa Hudgens.

Hayden Panettiere

Tunsorile mai drepte pot fi combinate ideal cu o față rotundă, atunci când lungimea este cu mult sub linia bărbiei. Stilul cu bucle în valuri libere funcționează de minune pentru încadrarea feței, precum Hayden.

Așadar, după cum puteți vedea există multiple posibilități de coafuri care să se potrivească formei rotunde a feței. Trebuie doar să aveți puțină răbdare și să căutați coafura perfectă pentru dumneavoastră. Ce coafura dintre cele de mai sus ați încercat până acum?

Citește și:

Verifică preț Spray Fixativ Profesional aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *