11 coafuri pentru păr de lungime medie

Părul de lungime medie pare să fie destul de popular în ultima perioadă, nu numai pentru că e mai ușor de întreținut și coafat, dar și pentru că arată absolut minunat.

Așadar, dacă v-ați plictisit de părul dumneavoastră lung și vreți o schimbare sau părul scurt a început să crească și nu știți cum să îl aranjați, vă invităm să citiți în continuare despre cele mai în vogă coafuri pentru părul de lungime medie.

Coafurile de lungime medie arată grozav atunci când sunt bine întreținute; gândiți-vă la stiluri mai pline, rotunjite și fără straturi. Dacă părul dumneavoastră este predispus la electrizare, atunci cel mai bine este să îl mențineți la o lungime medie și peste, deoarece cu cât părul este mai lung și mai greu, cu atât va fi mai ușor de controlat.

Poate vă întrebați, în acest context, care este sfatul numărul unu pentru momentele în care încercați să vă lăsați părul să crească? Cereți stilistului dumneavoastră să vă tundă straturile de păr ceva mai subtil. Pentru breton, concentrați-vă pe marginile tunsorii. Astfel, părul va avea un aspect mai echilibrat, atenția fiind îndepărtată de la lungimea părului.

Fără alte detalii suplimentare, să trecem la cele mai fabuloase coafuri pentru părul de lungime medie, de care suntem siguri că vă vor tenta direct cu o programare la salon, pentru o nouă schimbare de look.

Coafuri stratificate pentru părul de lungime medie

Deși tendințele ne indică afinitatea tot mai mare pentru stilurile rotunjite, de lungime medie, numărul de straturi pe care îl alegeți depinde aproape în totalitate de textura părului și de forma feței. Straturile mai lungi se potrivesc tipurilor de păr mai fine, în timp ce fețele pătrate pot fi subtilizate cu straturi rotunde și invers, potrivit experților în materie de păr.

Fețele rotunde pot fi de asemenea alungite cu straturi subtile în jurul liniei maxilarului.

Celebrități care să vă inspire: Elizabeth Olsen și Alexa Chung.

Coafuri pentru păr gros de lungime medie

Părul care are firul mai gros cântărește mai mult decât părul fin și, prin urmare, este mai ușor de controlat, cu cât este mai lung. Ca o regulă generală, părul mai gros va menține coafura mai bine decât părul fin, iar lungimile de la mediu la lung fac ca părul să fie predispus la electrizare mult mai mult.

Celebrități care să vă inspire: Olivia Munn și Emma Stone.

Coafuri pentru părul subțire de lungime medie

Secretul pentru adăugarea de volum părului mai subțire este reprezentat de straturi, însă fără să exagerați. Dacă aveți părul fin, stratificarea excesivă nu va face altceva decât să dea părului un aspect și mai fin și rar.

Straturile trebuie menținute mai mult timp pentru a profita la maximum de greutatea părului; încercați, de asemenea, să folosiți spray-uri de volum și un șampon special destinat pentru pierderea și subțierea părului.

Celebrități care să vă inspire: Daisy Ridley și Alexa Chung.

Coafuri pentru părul de lungime medie cu breton

Bretonul poate crea sau distruge aspectul general al podoabei capilare, de aceea este important să alegeți un stil de breton care să fie potrivit cu forma feței dumneavoastră.

Bretonul despărțit pe laterale este opțiunea care funcționează pentru majoritatea formelor de față și a tipurilor de păr – de exemplu, în cazul actriței Emma Stone, bretonul completează perfect buclele în stil vintage și nu accentuează forma rotundă a feței.

Celebrități care să vă inspire: Alexa Chung și Emma Stone.

Coafuri pentru părul de lungime medie cu bucle

Buclele de lungime medie reprezintă unul dintre cele mai căutate stiluri ale sezonului, o tendință care probabil va continua pe tot parcursul anului. Fie că preferați buclele în stil anii ‘40, precum Emma Stone sau aspectul umed precum Chrissy Teigen, acesta este un stil versatil care pare că va mai rămâne prin preajmă ceva vreme.

Celebrități care să vă inspire: Emma Stone și Chrissy Teigen.

Coafuri pentru părul drept de lungime medie

În prezent, părul drept de lungime medie este de obicei trecut cu vederea, în favoarea unui stil ondulat sau creț – însă asta nu înseamnă că nu este o alegere inspirată de coafură elegantă.

Înainte de a trece la culoarea blondă, Selena Gomez își purta adesea bobul lung într-un stil drept curbat spre interior, foarte potrivit pentru covorul roșu. Straturile subtile arată, de asemenea, grozav cu un stil mai drept.

Celebrități care să vă inspire: Selena Gomez și Alexa Chung.

Coafuri pentru părul de lungime medie și fețe ovale

O față ovală este, din fericire pentru cei care au această formă a feței, cea mai versatilă formă atunci când vine vorba de coafuri care i se potrivesc. Dacă vă încadrați și dumneavoastră în această categorie, vă asigurăm că puteți încerca aproape orice coafură de lungime medie pe care o doriți, rezultatele fiind fabuloase de fiecare dată.

Cel mai important aspect de luat în calcul, în acest context, este textura naturală a părului. Acest lucru va stabili stilul, forma și lungimea. Optați pentru un stil până la umăr sau un bob lung ondulat.

Celebrități care să vă inspire: Alexa Chung și Olivia Munn.

Coafuri pentru părul de lungime medie și fețe pătrate

Straturile rotunjite distrag atenția de la un maxilar mai unghiular, aceasta fiind o trăsătură comună pentru această formă a feței. Caracteristicile estetice ale feței pătrate pot fi subtilizate cu un bob cu straturi scurte și/sau un breton subtil. Straturile filate sunt excelente pentru a imita o formă a feței mai ovală, ceea ce vă va complimenta mai mult trăsăturile.

Buclele sunt de-a dreptul minunate pentru a adăuga rotunjime unei fețe mai pătrate. De asemenea, cărarea făcută într-o parte ajută și ea, trăsăturile fiind vizibil mai subtile.

Celebrități care să vă inspire: Daisy Ridley și Natalie Portman.

Coafuri pentru părul de lungime medie și fețe rotunde

Elementul cheie în realizarea unui stil pe o față rotundă nu este de a accentua rotunjimea. Formele rotunde alungite ale feței creează o stratificare moale chiar sub linia maxilarului, păstrând forma pătrată pe tot parcursul.

Dacă un bob este alegerea dumneavoastră de stil, optați pentru o lungime a părului cu  câțiva centimetri mai mare decât în cazul unui bob tradițional, pentru a echilibra rotunjimea feței.

Celebrități care să vă inspire: Chrissy Teigen și Emma Stone.

Așadar, după cum puteți observa, există o mulțime de alternative pentru coafarea părului de lungime medie, care să se potrivească pentru orice tip de păr și formă a feței. Ce tunsori și coafuri preferați atunci când vine vorba despre părul de lungime medie?

Și cât de tentați sunteți să încercați una dintre coafurile de mai sus? Lăsați-ne un mesaj, mai jos, în secțiunea de comentarii, cu răspunsurile dumneavoastră.

Verifică preț Produse Styling Profesional pentru Păr aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *